J. Kórea – Bosna 1:3 (kon.) | Austrália – Česko 4:0 (kon.) | Tunisko – Turecko 2:2 (kon.)
Francúzsko – Taliansko 3:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
3:1 (2:1)
Taliansko
Piatok 01.06.2018, 21:10 • Allianz Riviera, Nice • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa už napokon žiadne minúty nepridávali a tak po 90 minútach ukončil hlavný rozhodca tohto zápasu Anthony Taylor toto prípravné stretnutie medzi Francúzskom a Taliasnkom, ktoré sa končí víťazstvom domácej reprezentácie.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:56:18)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    O osude zápasu sa tak zdá byť rozhodnuté, zrejme sa teda naplnia papierové predpoklady a Francúzsko porazí Taliansko. Sme však ešte zvedaví na dĺžku nadstaveného času.
     
    88
    Taliansko ešte zahrávalo priamy kop, ale domáci sa na túto centrovanú loptu dali pozor a upratali ju do bezpečia. Čoskoro sa teda už naplní riadny hrací čas, domáci stále vyhrávajú 3:1!
     
    87
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Pogba, prichádza N'Zonzi.
     
    87
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Belotti, prichádza Belotti.
     
    86
    Francúzsko ešte zahrávalo rohový kop, ale ten už nič zaujímavého neponúkol a tak ešte môže niečo skúsiť vymyslieť Taliansko.
    85. Thauvin (FRA)
     
    85
    Domáci mohli navýšiť svoje vedenie! Giroud sa dostal k lopte a vymyslel vynikajúci center pred bránu hostí na Thauvina, ale jeho zaujímavé zakončenie fantasticky vychytal brankár Sirigu!
     
    84
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní a už to teda vyzerá, že Francúzsko sa stane víťazom tohto prípravného zápasu. Uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakej drámy.
     
    83
    Sledovali sme rohový kop Talianska, ale centrovanú loptu si obrana domácich postrážila a Francúzsko tak môže skúsiť vyraziť smerom dopredu.
     
    82
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Mbappé, prichádza Thauvin.
     
    81
    Dnes veľmi aktívny Mbappé sa v pokutovom území hostí dostal k strele a loptu doputovala aj do siete, ale bolo to z ofsajdovej pozície. K lopte sa tak už dostáva Taliansko.
     
    80
    Do konca druhého polčasu ostáva približne 10 minút, zrejme ešte nejaký ten nadstavený čas. Momentálne sa nič zaujímavého na ihrisku nedeje, domáci priaznivcom sa to pochopiteľne nepáči.
     
    79
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Bonaventura.
     
    78
    Balotelli avizuje nejaké zdravotné problémy a odchádza za postrannú čiaru. Zrejme však bude môcť ešte v tomto stretnutí pokračovať, pri lopte je stále domáce Francúzsko.
     
    77
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Griezmann, prichádza Giroud.
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Tolisso, prichádza Matuidi.
     
    76
    Taliansko sa dostalo do rýchleho protiútoku, v pokutovom území domácich sa k lopte dostal Balotelli, ale jeho uponáhľaná strela napokon nič zaujímavého neponúkla.
     
    75
    Dlhšiu dobu teda čakáme na zaujímavejšiu príležitosť na jednej či druhej strane. Francúzsko si stále drží loptu na svojich kopačkách a postupnými prihrávkami preniká na súperovu polovicu.
     
    74
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza D'Ambrosio, prichádza Florenzi.
     
    73
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Berardi, prichádza Insigne.
     
    72
    Aj naďalej je pri lopte častejšie Francúzsko, ktoré však kombinuje na svojej polovici. Do kombinácie svojho tímu sa zapája aj brankár Lloris, ktorý sa aspoň takto drží v prevádzkovej teplote.
     
    71
    Postupne sa Taliansku začína čas krátiť, na svojho súpera stráca dva góly. Tempo hry už nieje tak vysoké ako v úvode druhého polčasu, čo určite viacej vyhovuje Francúzsku.
     
    70
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Dembélé, prichádza Lemar.
     
    69
    Domáci majú momentálne dianie na ihrisku pod svojou kontrolou a nikam sa neponáhľajú. Stále vyhrávajú o dva góly a tak sa môžu sústrediť aj na menšiu defenzívu.
     
    68
    Taliansko si však teraz muselo dať pozor aj vo svojom pokutovom území, ale nebezpečne centrovanú loptu dokázala obrana hostí odvrátiť do bezpečia.
     
    67
    K odrazenej lopte sa dostal Balotelli a skúsil to strelou spoza pokutového územia. Jeho pokus napokon len tesne minul bránu domácich a tak sa už k svoju odkopu chystá brankár Lloris.
     
    66
    Domáca reprezentácia si však stále musí dávať pozor na nebezpečné výpady svojho súpera. Obrana domácich však stále pracuje úspešne a svojho súpera teraz do šancí nepúšťa.
     
    65
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Pellegrini, prichádza Cristantne.
     
    64
    Taliansko tak bude musieť opäť doháňať stratu o dva góly. Francúzsko sa však po zisku lopty nikam nehrnie a snaží sa hru upokojiť a loptu čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách.
    63. Dembélé (FRA) - 3:1
     
    63
    Francúzsko dalo gól!

    Sledovali sme menší tlak domácej reprezentácie, ktorá sa napokon vracia späť do vedenia o dva góly! Francúzsko sa presunulo pomocou postupných prihrávok až do pokutového územia, tam sa k lopte dostal OUSMANE DEMBÉLÉ a krásnou strelou prekonáva brankára Sirigua – 3:1!
     
    62
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Hernández, prichádza Mendy.
     
    61
    V strede poľa je pri lopte domáca reprezentácia, ktorá sa snaží o prienik až na súperovu polovicu. Tempo hry už mierne opadá, ale stále sa určte ešte máme na čo tešiť.
     
    60
    Pri lopte je momentálne Francúzsko, ale má problémy s prechodom do útoku. Navyše Taliansko stále vysoko napáda domácu rozohrávku.
     
    59
    S pribúdajúcim časom sa dajú očakávať aj zmeny na ihrisku a keďže to je prípravné stretnutie, tých zmien môže byť na oboch stranách viac. Aj to môže priniesť ešte väčšie oživenie do diania na ihrisku.
     
    58
    Oba celky predvádzajú vysoké napádanie súperovej rozohrávky, čo môže viesť k chybám na jednej či druhej strane. Zaplnený štadión v Nice si však stále toto stretnutie užíva.
     
    57
    Rýchle útočné výpady tak stále vidíme na oboch stranách, ale obe defenzívy pracujú v týchto chvíľach úspešne a tak teraz zaujímavejšie situácie nevidíme.
     
    56
    Aj naďalej teda sledujeme veľmi zaujímavý druhý polčas, skóre 2:1 v prospech Francúzska však stále ostáva v platnosti. Všetko je však určite ešte otvorené.
     
    55
    Priamy kop si zobral na starosť Berardi, ale jeho priamy pokus na bránu domácich smeroval len vysoko nad. Lloris sa tak už chystá k svoju výkopu.
     
    54
    Rýchly protiútok Talianska bol zastavený len za cenu nedovoleného zákroku a tak budú musieť teraz domáci čeliť veľmi nebezpečnému priamemu kopu. Aj v tomto prípade zrejme uvidíme priamu strelu na bránu.
     
    53
    Útočné výpady sa teda striedajú na oboch stranách, predbežné skóre zápasu sa však nemení. Ak to však takto bude pokračovať ďalej, môžme byť svedkami ešte hneď niekoľko gólov.
     
    52
    Ďalšia veľká šanca na strane domácich! Mbappe sa teraz úspešne vyhol ofsajdu a snažil sa prihrávať pred bránu súpera, na hranici pokutového územia sa k lopte dostal Tolisso a jeho strela len tesne míňa bránu Talianska!
     
    51
    Postupný útok domácich teraz zastavil na druhej strane postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd Mbappeho. Dopredu sa tak už snaží preniknúť Taliansko.
     
    50
    O malú chvíľu sa Chiesa dostal do ďalšieho zakončenia, ale ani z uhla sa mu Llorisa prekonať nepodarilo. Úvod tohto dejstva je tak určite veľmi zaujímavý, ožívať začínajú aj fanúšikovia na tribúne.
     
    49
    Na druhej strane zase veľká šance Talianska! Chiesa sa v pokutovom území dostal do zakončenia na bránu domácich, ale Lloris vytiahol výborný zákrok a loptu vyrazil do bezpečia.
    48. Dembélé (FRA)
     
    48
    Tak to je teda parádny úvod druhého polčasu! Taliansko zahrávalo ďalší rohový kop, ale domáci zachytili loptu a rýchlo postupovali na útočnú polovicu. Dembélé si v pokutovom území zasekol obrancu a jeho následná strela skončila na brvne!
     
    47
    Taliansko začalo druhý polčas veľkým náporom. Hostia zahrávali po útočnej aktivite Balotelliho rohový kop a domáci mali čo robiť, aby loptu pred svojou bránou dostali do bezpečia.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop malo Taliansko. Napokon ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!

    Očakávať sa dajú aj nejaké zmeny v zostave.
     
    Sledovali sme zaujímavý prvý polčas, v ktorom už padli tri góly. Francúzsko sa dostalo do vedenia o dva góly a zdalo sa, že svojou aktivitou už úspešne dotiahne toto stretnutie do víťazného konca. Tesne pred koncom prvého polčasu sa však Taliansku podarilo znížiť a tak je ešte do druhého polčasu všetko otvorené.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:08.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Napokon sa nadstavujú ešte dve minúty!
     
    45
    Francúzsko zahrávalo ešte rohový kop, ale na centrovanú loptu od rohovej zástavky nikto z domácich nedočiahol a tak to len bude výkop od brány Talianska.
     
    44
    Do konca riadneho hracieho času prvého dejstva ostáva už len jedna minúta. Sme tak ešte zvedaví, koľko nadstaví hlavný rozhodca Anthony Taylor z Anglicka.
     
    43
    Po nedovolenom zákroku od Pellegriniho zahrávali domáci priamy kop, ale žiadna zaujímavá situácia nenasledovala a pri lopte je tak Taliansko, ktoré má však problémy s prechodom do útoku.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Pellegrini (Taliansko).
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, obraz hry sa nijak zvlášť nemení. Francúzsko je aj naďalej častejšie pri lopte, ale smerom dopredu sa moc nehrnie. Predbežný výsledok hrá v prospech domácich.
     
    39
    Po krátkej dobe zahrávalo Taliansko ďalší priamy kop, ale v tomto prípade už lopta doputovala len do rukavíc brankára Llorisa. Francúzsko tak opäť kombinuje na svojej polovici.
     
    38
    Pri lopte je momentálne Francúzsko, ktoré sa nikam neponáhľa a snaží sa opäť presadiť pomocou postupných prihrávok. Záverečná časť prvého polčasu sa už začína napĺňať.
     
    37
    Zrejme nás tak predsa len ešte čaká zaujímavý zvyšok prvého dejstva. Taliansko začína mierne ožívať, ale domácich gól nerozhodil a aj naďalej sa snažia mať hru pod svojou kontrolou.
    36. Bonucci (ITA) - 2:1
     
    36
    Taliansko dalo gól!

    Hostia znižujú na rozdiel jedného gólu! Priamy kop si zobral na starosť Balotelli, ktorého veľmi tvrdú strelu vyrazil Lloris len pred seba a k odrazenej lopte sa dostal LEONARDO BONUCCI, ktorý už loptu upratal do siete – 2:1!
     
    35
    Celá situácia sa ešte konzultovala s videom, ale verdikt rozhodcu sa nemení. Bude to priamy kop pre Taliansko a nič iné ako priama strela na bránu sa očakávať nedá.
     
    34
    Balotelli bol faulovaní tesne pred pokutovým územím, tesnejšie sa už zrejme ani nedalo. Taliansko sa dožaduje pokutového kopu, ale hlavný rozhodca nariaďuje priamy kop, ktorý však je z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    32
    Francúzsko sa však už postupne dostáva pod menší tlak, ale stále sme strelu na bránu či náznak šance zo strany Talianska nevideli. Pomaly sa už aj blíži záverečná časť prvého polčasu.
     
    31
    Predsa len sa ešte smerom dopredu dostáva aj Taliansko, ale domáca obrana je pozorná a zatiaľ svojho súpera do vyloženej šance nepustila. Taliansko však na útočnej polovici zatiaľ len kombinuje.
     
    30
    Taliansko sa tak dostalo do nepríjemnej situácie, prehráva o dva góly a smerom dopredu je zatiaľ dosť bezzubé. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne zvyšok prvého polčasu.
    29. Griezmann (FRA) - 2:0
     
    29
    Francúzsko dalo gól!

    Domáca reprezentácia vyhráva o dva góly! Loptu si na biely bod postavil
    ANTONIE GRIEZMANN a ten pokutový kop bezpečne premieňa. Lloris síce strel smery uhádol, ale na túto strelu bol prikrátky – 2:0!
    28. Hernández (FRA)
     
    28
    Bola nariadená penalta pre Francúzsko! Mandragora zbytočne fauloval v pokutovom území Hernándeza, takže domáci získavajú pokutový kop, ktorý ešte hlavný rozhodca Anthony Taylor konzultoval s videom.
     
    27
    Krátku dobu na útočnej polovici teraz pobudlo aj Taliansko, ale žiadna zaujímavá situácia neprišla a tak smerom dopredu opäť preniká Francúzsko.
     
    26
    Sledovali sme ďalšie zakončenie na bránu hostí. K lopte sa dostal Mbappe, ktorý si ešte vylepšil strelecký priestor, ale jeho následné zakončenie tesne minulo taliansku bránu.
     
    25
    Znova je však pri lopte Francúzsko, ktoré sa snaží postupnými prihrávkami preniknúť až na dostrel brány svojho dnešného súpera. Taliansko tak zatiaľ musí len vyčkávať.
     
    24
    Podobným spôsobom sa snažil prezentovať aj domáci Dembélé, ale jemu zase nesadla strela podľa predstáv a tak to bude len odkop od brány Talianska.
     
    23
    Po zisku lopty sa o samostatný prienik pokúšal Berardi, ale v pokutovom území domácich sa dopustil len nedovoleného zákroku. K lopte sa tak opäť dostáva Francúzsko.
     
    22
    Aj naďalej má loptu na svojich kopačkách Francúzsko, ale momentálne má problém s prechodom do útoku. Taliansko dobre stráži stred poľa a tak momentálne čakáme na ďalšie zaujímavé situácie.
     
    21
    Tlak domácich pokračuje ďalej, Mbappé sa dostal v pokutovom území k strele a jeden z hostí si takmer loptu zrazil do vlastnej siete. Taliansko tak čelí ďalšiemu náporu.
    20. Kanté (FRA)
     
    20
    Veľa nechýbalo a Francúzsko mohlo vyhrávať o dva góly! K lopte sa dostal domáci Kanté, ktorý to vyskúšal strelou spoza pokutového územia a jeho pokus skončil na tyčke! Sirigu mal tak teraz veľké šťastie, ako aj celé Taliansko.
     
    19
    Pri lopte je momentálne domáca reprezentácia, ktorá však zatiaľ kombinuje na svojej polovici a snaží sa tak upokojiť hru. Taliansko sa však snaží o vysoké napádanie.
     
    18
    Hostia si však musia dávať pozor na rýchle protiútoky domácich, ktoré sú čoraz viac nebezpečnejšie. V tomto prípade však talianska obrana zasiahla včas.
     
    17
    Taliansko sa dostáva na útočnú polovicu, snaží sa trocha pritlačiť na svojho súpera a vymyslieť ďalšiu nebezpečnú situáciu. Francúzsko je však v obrane pozorné a zatiaľ všetko v pohode zvláda.
     
    16
    K lopte sa dostal Balotelli a vyskúšal to strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho pokus len tesne letel ponad francúzsku bránu. Lloris mohol ostať pokojný, bude odkopávať od svojej brány.
     
    15
    Hra a už začína postupne vyrovnávať, ale aj naďalej je v tesnom vedení reprezentácia Francúzska. Taliansko však začína podnikať čoraz viac nebezpečných útočných výpadov, určite sa tak v tomto zápase ešte máme na čo tešiť.
     
    14
    Realizáciu spomínaného priameho kopu si zobral na starosť Balotelli, ale jeho strela skončila len na dobre postavenom obrannom múre a tak sa Francúzsko v žiadnom nebezpečenstve neocitlo.
     
    13
    Dopredu sa však už dostáva aj Taliansko. Tesne pred pokutovým územím sa dopustil faulu Kanté a tak získava hosťujúca reprezentácia veľmi nebezpečný priamy kop, zrejme uvidíme priame ohrozenie brány.
     
    12
    Taliansko prerušilo tlak súpera len za cenu faulu, takže domáci ostávajú aj naďalej pri lopte a získavajú priamy kop v strede ihriska. Hostia sa tak musia mať stále na pozore.
     
    11
    Francúzsko presunulo svoju kombináciu na vlastnú polovici, odkiaľ sa snaží založiť ďalší nebezpečný útok, z ktorého by mohol prameniť druhý gól v Siriguovej sieti.
     
    10
    Taliansko však teraz má problémy s prechodom do útoku, aj naďalej hrá aktívnejšie Francúzsko. Uvidíme teda, kedy prídu aj ďalšie zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    9
    Predsa len bola domáca reprezentácia v úvode stretnutia aktívnejšia a tak sa zaslúžene raduje z otváracieho gólu. Zápas sa však ešte stále len rozbieha a tak je všetko otvorené.
    8. Umtiti (FRA) - 1:0
     
    8
    Francúzsko dalo gól!

    Je tu otvárací gól tohto zápasu! Francúzsko získalo priamy kop v tesnej blízkosti pokutového územia, ale letiaci center dokázala obrana Talianska upratať do bezpečia. Lopta sa však dostal k Hernándezovi, ktorý vyslal center pred bránu Talianska a tam sa najlepšie zorientoval
    SAMUEL UMTITI, ktorý loptu doklepol do brány – 1:0!
     
    7
    Pri lopte je teraz práve domáca reprezentácia, ktorá sa pomocou postupných prihrávok snaží preniknúť smerom dopredu. Stále však čakáme na zaujímavejšiu príležitosť v prvom polčase, ten sa však pochopiteľne ešte len rozbieha.
     
    6
    Taliansko po nedovolenom zákroku získalo priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti. Jeho realizácia však už úspešná nebola a lopta len doputovala za postrannú čiaru. Francúzsko tak získava autové vhazdovanie na svojej polovici.
     
    5
    Do pokutového územia hostí vnikol Dembélé, ale pri lopte bol skorej Sirigu a tak prerušil náznak domácej príležitosti. Šancu vyraziť do útoku tak teraz získava Taliansko.
     
    4
    Ani Taliansko však následne na útočnej polovici nič zaujímavého nevymyslelo a tak je už pri lopte opäť ich dnešný súper. Francúzsko sa však zatiaľ nikam neponáhľa a kombinuje po stred ihriska.
     
    3
    Dopredu sa už postupne dostáva aj Taliansko, ale domáci reprezentanti zastavili útok svojho súpera nedovoleným zákrokom. Taliansko ak získava priamy kop v strede ihriska.
     
    2
    Francúzsko vstúpilo do zápasu veľmi aktívne a po výkope sa ihneď presunulo pred pokutové územie svojho súpera. Tam sme však už nič zaujímavého nevideli a Taliansko získava autové vhadzovanie.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu Francúzsku, ktoré odohrá toto stretnutie v bielych dresoch. Taliansko zvolilo dresy modrej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Príjemný piatočný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia jeho sledovaním. Do začiatku zaujímavého prípravného zápasu medzi reprezentáciami Francúzska a Talianska už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Papierový favoritom by malo byť Francúzsko, ale v takýchto zápasoch sa to jasne určiť nedá a určite sa teda môžme tešiť na atraktívne stretnutie. Allianz Riviera v Nice je už na všetko pripravená, čaká sa teda už len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Lloris – Pavard, Rami, Umtiti, Hernández – Tolisso, Kanté, Pogba – Mbappé, Griezmann, Dembélé

    Náhradníci: Areaola, Mandanda – Fekir, Giroud, Kimpembe, Lemar, Matuidi, Mendy, N'Zonzi, Sidibe, Thauvin, Varane

    Taliansko: Sirigu – D'Ambrosio, Bonucci, Caldara, De Sciglio – Pellegrini, Jorginho, Mandragora – Berardi, Balotelli, Chiesa

    Náhradníci: Perin – Belotti, Bonaventura, Cristantne, Florenzi, Insigne, Politano, Romagnoli, Rugani, Verdi, Zappacosta, Zaza

    Rozhodca: Anthony Taylor (ENG)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Francúzska a Talianska. Zápas sa začína o 21:00.

    Majstrovstvá sveta vo futbale 2018, ktoré sa budú konať v Rusku sa už o necelé dva týždne začínajú, na programe sú teda ešte prípravné zápasy, kde národné mužstvá môžu ešte doladiť svoju formu. Na Allianz Riviera v Nice sa proti sebe stretne Francúzsko, ktoré v atraktívnom zápase privíta Taliansko, ktoré sa však v Rusku nepredstaví.

    Francúzsko:
    Toto národné mužstvo vyhralo kvalifikačnú skupinu A s 23 bodmi. Pred druhým Švédskom malo náskok 4 body a na svojom konte malo Francúzsko sedem výhier, dve remízy a 1 prehru. Francúzsko malo aj aktívne skóre, ktoré činilo 18:6. Po úspešnej kvalifikácii teda nasledovali prípravné zápasy a Francúzsko v 5 zápasoch zaznamenalo 3 výhry, 1 remízu a 1 prehru. Naposledy sa Francúzsku podarilo vyhrať 2:0 s Írskom. Táto futbalová reprezentácia bude určite patriť medzi hlavných ašpirantov na popredné priečku na svetovom šampionáte v Rusku.

    Taliansko:
    Taliansko sa prekvapivo nedostalo na vrcholový šampionát. V kvalifikačnej skupine G skončilo s 23 bodmi na druhom mieste za Španielskom a tak putovalo do baráže. Tam dostalo za súpera Švédsko, cez ktoré však nedokázalo prejsť, keď najprv prehralo v prvom zápase vo Švédsku 1:0 a potom doma len remizovalo 0:0 a tak sa zrodilo veľké futbalové prekvapenie. Po neúspešnej baráži odohralo Taliansko len tri prípravné zápasy a zaznamenalo zhodne po jednej výhre, jednej prehre a jednej prehre. Naposledy vyhralo 2:1 so Saudskou Arábiou.

    Obe reprezentácie proti sebe už odohrali množstvo zápasov, či už v rámci vrcholového šampionátu, alebo v iných prípadoch. Naposledy sa proti sebe tieto reprezentácie postavili pred dvoma rokmi a zrodilo sa víťazstvo Francúzska 3:1. Podľa vypísaných kurzov je v tomto zápase favoritom práve domáce Francúzsko, ale určite sa máme na čo tešiť.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 8. Umtiti, 29. Griezmann, 63. Dembélé – 36. Bonucci

    Karty:   42. Pellegrini (ITA)


    Francúzsko: Lloris – Pavard, Rami, Umtiti, Hernández – Tolisso, Kanté, Pogba – Mbappé, Griezmann, Dembélé
    Náhradníci: Areaola, Mandanda – Fekir, Giroud, Kimpembe, Lemar, Matuidi, Mendy, N'Zonzi, Sidibe, Thauvin, Varane

    Taliansko: Sirigu – D'Ambrosio, Bonucci, Caldara, De Sciglio – Pellegrini, Jorginho, Mandragora – Berardi, Balotelli, Chiesa
    Náhradníci: Perin – Belotti, Bonaventura, Cristantne, Florenzi, Insigne, Politano, Romagnoli, Rugani, Verdi, Zappacosta, Zaza

    Rozhodca: Anthony Taylor (ENG)