Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1
25 16 23 18  
Česko
3
16 25 25 25  
cz Streda 30.05.2018, 17:00 • Aegon Arena, Bratislava, Slovensko • Európska liga žien • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    18:25
    Kateřina Valková na servisu zakončila dnešní střetnutí. Hudecová udržela míč těsně nad síti, ale Koseková se již k nahrávce nedostala.
     
    18:24
    Koseková i nadále na servisu. Míč ale po mizerné české přihrávka skončil přesně u postranní lajny slovenské poloviny. Šest mečbolů!
     
    18:23
    Po dalším servisu Kosekové nepřihrála Kossányiová. I Česko si ještě vybírá oddechový čas.
     
    14:18
    Hudecová byla znovu pod tlakem na přihrávce, navíc Pištěláková smečovala jen daleko do autu. Ještě jeden oddechový čas pro výběr italského trenéra Fenoglia.
     
    14:16
    Češky vedou o dva body. Orvošová v souboji univerzálek ubránila Pištělákovou a celu výměnu ukončila Mlejnková z pipu. Oddechový čas pro domácí výběr.
     
    5:1
    Češky si berou oddechový čas.
     
    23:25
    Mlejnková s přehledem ukončil třetí sadu smečí do dlouhé diagonály. Radošová si ještě sáhla na míč, ale už ho jen tečovala daleko za kurt.
     
    22:24
    Romana Hudecová na servisu. Mlejnková smečovala do diagonály, blok slovenského týmu byl přistižen v síti. Dva setboly.
     
    16:19
    Po vysoké nahrávce smečovala jen do libera soupeře Kossányiová. Poté přidala bod z pipu také Hudecová. Češky si pod tlakem bere oddechový čas.
     
    11:16
    A je tady navíc také eso pro Slovenky. Postarala se o něj Pištěláková. Česká reprezentace si bere oddechový čas.
     
    5:13
    Valková dokázala i dalším servisem zatlačit domácí tým. Mlejnková o pásku z pipu přidala další bod na konto české reprezentace. Je tady další oddechový čas pro Slovensko.
     
    3:8
    Mlejnková dokázala přidat i další kvalitní podání. Češky se dostaly rychle k bodovce, kterou Kossányiová na druhý pokus využila. Slovenky si berou oddechový čas.
     
    16:25
    Romana Hudecová se představila na servisu. Kossányiová výborně přihrála, ale Toufarová bod nedala. Následně po delší výměně zakončila celý set právě Andrea Kossányiová.
     
    15:24
    Valková pokračuje na servisu. Ani Šunderlíková se netrefila lehkým útokem do kurtu.
     
    15:22
    Po servisu Kosekové smečovala za český tým Mlejnková. Následně se ale Slovenky v obraně nedohodly a míč končí mimo hru. Italský trenér slovenského týmu si bere oddechový čas.
     
    11:16
    Toufarová smečovala jen daleko do autu a Slovenky se dostávají ve druhém setu do hry. Na to reaguje český trenér oddechovým časem.
     
    6:12
    Strušková opět přitlačila na servisu, Valková ho podpořila i blokem a Češky i nadále odskakují ve skóre. Slovenky si berou oddechový čas.
     
    25:16
    NIna Herelová na servisu. Mlejnková první útok poslala do bloku, ten druhý jen do obrany v poli a tak mohla Krišková zakončit set smečí do diagonály.
     
    24:16
    Olomoucká blokařka napálila míč ze servisu jen do sítě. Hned osm setbolů pro domácí reprezentaci.
     
    17:12
    Po servisu Marie Toufarové měly Slovenky znovu velké potíže na přihrávce. Radošová smečovala z hlavního kůlu jen do pásky. Také domácí reprezentace si bere oddechový čas.
     
    13:6
    Slovenská nahrávačka pokračovala na podání. Mlejnková měla velké potíže s přihrávkou a vše dokonala z českého pohledu chybným útokem Toufarová. Zdeněk Pommer si bere už druhý oddechový čas.
     
    7:1
    Místo Kopáčové přichází do hry Toufarová. Mlejnková smečovala jen nedůrazně, ale Dostálová poté dokázala ubránit útok Slovenek. Mlejnková však ještě útočila daleko mimo kurt. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    Slovensko: Koseková, Töröková – Hudecová, Drobňáková, Salanciová, Radosová – Pencová (C), Herelová, Abrhámová – Krišková, Pištěláková, Šunderlíková – Doležajová, Nikmonová
    Trenér: Marco Fenoglio

    Česko: Baumruková, Valková – Kossányiová, Hodanová, Mlejnková, Nová – Purchartová (C), Strušková, Holásková – Kopáčová, Toufarová, Orvošová – Dostálová, Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Rozhodca: Jörg Kellenberger (GER) – Igor Schimpl (SVK)