Toulouse – Ajaccio 1:0 (kon.)
koniec
Toulouse FC
1:0 (0:0)
AC Ajaccio
cz Nedeľa 27.05.2018, 21:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Ligue 1 Uber Eats • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu odvetný souboj o postup do první ligy. Tentokráte se v roli domácího celku představí Toulouse FC, které bude hostit AC Ajaccio.
     
    Toulouse FC

    Fotbalisté Toulouse by chtěli na letošní sezónu zapomenout. Tento dříve ambiciózní celek měl do posledního kola velké starosti s udržením se v nejvyšší soutěži. Nakonec nestačila ani výhra z posledního zápasu, což znamenalo, že Toulouse zamíři do baráže. Domácí tým dnešního zápasu se hodně trápil v ofenzívě, která byla čtvrtá nejhorší v celé soutěži. Trochu podobně na tom byla i defenzivní činnost, jenž také patřila k tomu horšímu. Nejlepším střelcem týmu a zároveň až dvaatřicátým nejlepším kanonýrem byl s osmi brankami Max Gradel.
     
    AC Ajaccio

    Na druhé straně stojí ambiciozní Ajaccio, kterému příliš nevyšel závěr sezóny, což mělo za důsledek setrvání na třetí pozici. Právě tato příčka zaručuje "pouze" baráž o postup do první ligy. Ajaccio vyhrálo pouze jediný ligový zápas z posledních pěti, navíc se to pochopitelně promítlo také na statistikách. Tento celek se sice prezentoval třetí nejlepší ofenzívou soutěže, na druhé straně byla defenzíva nejhorší z první čtyřky. Pakliže by měla být řeč o venkovních zápasech, tam se Ajacciu dařilo střídavě. Hned tři poslední zápasy ale přinesly pouze jeden bod.
     
    První zápas

    První vzájemný zápas o postup do první ligy dopadl jednoznačně lépe pro Toulouse. Prvoligový celek si schoval první branku až do nastaveného času prvního poločasu, kdy se fantastickým přímým kopem ukázal Gradel. Krátce po změně stran se hosté dostali do dvoubrankového vedení, tentokráte si na rohový kop naběhl Julien, jehož rána z první zapadla až do sítě. Aby toho nebylo málo, tak s třetí a zároveň poslední brankou zápasu přispěchal Sanogo, který potrestal nedůraz v domácí šestnáctce. Ajaccio tak bude muset v odvetě výrazně zabrat, v tuto chvíli potřebuje vstřelit minimálně tři branky, což nebude jednoduchý úkol.
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Jullien, Diop (C), Moubandje – Sangaré, Imbula – Somália, Toivonen, Sanogo – Gradel.
    Náhradníci: Goicoechea – Durmaz, Fortes, Sylla, Jean, Yago.

    AC Ajaccio: Mandanda – Sainati, Avinel, Hergault, Cabit – Keita, Nouri (C) – Boe-Kane, Laci, Vialla – Maazou.
    Náhradníci: Sollacaro – Cavalli, Camara, Lejeune, Marin, Pierre, Tramoni.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v samotném úvodu si nedovoleným zákrokem pomohl Keita, který skolil k zemi Sanoga. Domácí okamžitě rozehráli.
     
    4
    O úvodní střelecký projektil dnešního zápasu se postaral Toivonen, jehož rána z první nebyla povedená. Mandanda bude vykopávat.
     
    5
    Svižná akce v podání Ajaccia nebyla vůbec špatná, včas ale zakročil pozorný Julien. Cabit bude vhazovat od levé čáry.
     
    6
    Levý bek ve službách druholigového celku si ale neporozuměl s Viallou, což znamená, že se k rozehrávce od vlastního vápna dostanou domácí.
     
    7
    Dalekonosný nákop z kopačky Sangareho měl překvapit hostující obranu, naběhnuvší Gradel měl k míči příliš daleko.
     
    8
    Somália se mohl řítit po pravém křídle do velké šance, nakonec ho ale stačil vyrušit rychlonohý Hergault.
     
    9
    Po nedovoleném zákroku na Toivonena se domácí hráči dostali k rozehrávce volného kopu z vlastní obranné poloviny.
     
    10
    Série nedovolených zákroků pokračuje. Tentokráte šel do souboje jeden na jednoho hodně agresivně Somália, který nakonec může být rád, že neobdržel žlutou kartu.
     
    11
    Hostující brankář Mandanda musel hodně rychle vystartovat z branky, neboť se za volným míčem řítil Sanogo.
     
    12
    Celkem riskantní přihrávka napříč šířkou hrací plochy nakonec přinesla zisk míče pro Ajaccio. Následný centr ale odvrátil Julien.
     
    13
    Nouri se vydal mezi dvojici bránících hráčů, která si s ním evidentně nevěděla rady. Hostující kapitán nakonec vypálil hodně vysoko nad.
     
    14
    S agresivitou to před malým momentem přehnal napadající Keita, který místo míče trefil Imbulu. Další nedovolený zákrok přišel na Gradela.
     
    15
    Dnešní utkání doprovází také mohutný déšť. Ten se v posledních minutách ještě rozšířil, což pochopitelně neprospívá atraktivitě zápasu.
     
    16
    Sanogo postupoval po levém křídle, kde ho ale stačil zbrzdit Sainiti. Ajaccio se tak dostane k autovému vhazování.
     
    17
    Avinel se dostal do nezáviděníhodné situace, neboť ho hodně pečlivě napadal Gradel. Hostující zadák nakonec odehrál míč na jistotu do autu.
     
    18
    Na druhé straně vybojoval rohový kop Vialla. Rozehrávku si vzal na starost Laci, jehož centr našel pouze hlavu Diopa.
     
    19
    Cabit se natahoval po volném míči, kterého se nakonec dotkl jako poslední. Lafont tak bude rozehrávat od své branky.
     
    20
    Adou poslal do malého vápna nesmírně nebezpečný centr, po kterém se utvořil menší zmatek. Ajaccio nakonec stačilo odklidit balón.
     
    21
    Jenomže akce ještě pokračovala a k pohotové ráně z velké dálky se dostal Moubandje. Mandanda musel vytasit důležitý zákrok.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Toulouse potvrzuje roli favorita i v dnešním zápase, zatím má výraznou územní převahu.
     
    23
    Sanogo poslal přesnou nabídku na Gradela, který si zády k bráně zpracoval míč, jenomže posléze vysokou nohou fauloval Hergaulta.
     
    24
    Amian Adou se sympaticky vydal až k hostující šestnáctce, kde oslovil vedle stojícího Gradela. Ten se ale nedostal kolem Hergaulta.
     
    25
    Tentýž hráč domácího celku se po autovém vhazování dostal k centru na Somáliu, jehož kostrbatá hlavička skončila u Mandandy.
     
    26
    Už hodně dlouho čekáme na něco kloudnějšího z hostující strany. Nutno připomenout, že Ajaccio dotahuje tříbrankové manko z prvního zápasu.
     
    27
    Cabit mohl na malý moment trochu uklidnit hru, avšak přišel naprostý opak. Po jeho přihrávce se totiž zbavil míče Boe-Kane.
     
    28
    Ani tentokráte to nebude za žlutou kartu. Boe-Kane si po nedovoleném zákroku na Imbulu vysloužil pouze domluvu od sudího.
     
    29
    K samotné rozehrávce volného kopu se postavil sám záložník Imbula. Jeho centr mířil do dobrého prostoru, Somália si ale pomáhal faulem.
     
    30
    Somália se srdnatě dostal až do pokutového území, kde ho hodně hraničním zákrokem zastavil Cabit. Pokračuje se ve hře.
     
    31
    Máme za sebou úvodní třetinu hry, na první branku stále čekáme. Po delší době se dostal k míči také Lafont, který okamžitě odkopl balón.
     
    32
    Právě po výkopu si obranným zákrokem pomohl Sainati, který doslova vylezl na záda Sanogovi. Toulouse opět rychle rozehrálo.
     
    33
    Moubandje se chtěl dostat přes Hergaulta, který ale využil správného momentu, kdy soupeři uskočil míč a následně sám založil akci.
     
    34
    Avinel si hodil kulatý nesmysl příliš daleko od kopačky, což ale nemuselo vadit. Naopak se do obrany vrátil Gradel, který fauloval.
     
    38
    Maazou měl na pravé straně hodně prostoru na centr, který ale i přesto poslal do míst, kde se pohyboval Lafont.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Hergault uplatnil své rychlostní předpoklady a rovněž se dostal k centru. Zakončení v podání Nouriho bylo příliš slabé.
    40. Nouri pálil slabě.
     
    41
    Směrem dopředu to zkoušeli také domácí, avšak Sanogo si nepohlídal náběh za obranu. To následně potvrdil také opakovaný záběr.
     
    42
    Vialla se zkoušel drzým způsobem dostal kolem Somálii, což se ale nepovedlo. Následně se jako poslední dotkl míče právě hostující křídelník.
     
    43
    Nouri dlouho váhal s přihrávku ke středu hrací plochy. Nakonec přeci jenom oslovil Boe-Kaneho, který byl ihned skolen k zemi.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Thibault Vialla (AC Ajaccio).
     
    45
    Gradel chtěl zopakovat svůj přímý kop z prvního zápasu, což se ale nepovedlo. Míč sice přeletěl zeď, následně ale skončil pouze na boční síti.
    45. Gradelův přímý kop.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nenabídlo žádnou branku. To ale pochopitelně hraje do karet Toulouse, jenž si z prvního zápasu odvezlo nadějný výsledek 3:0. Ajaccio toho směrem dopředu moc nepředvedlo, postup do první ligy se tak i nadále vzdaluje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Poprvé ve druhém poločase se k míči dostal brankář Lafont, který ho okamžitě odkopl. Následně Somália vybojoval aut.
     
    49
    Domácí obránci si dávali přednost, nakonec to na sebe vzal Diop, po jehož akci se málem do šance dostal Sanogo.
     
    50
    Hergault si počkal na podporu svých kolegů, i přesto si centrem vybral pouze Juliena. Úvod druhého dějství má pořádný spád.
     
    51
    Maazou se rychlostně dostal kolem Moubandjeho, posléze se ale s míčem ocitl za brankovou čárou. Lafont bude vykopávat.
     
    52
    Gradel si potáhl míč blíže k šestnáctce, načež hledal na zadní tyči Somáliu. Ten si dle výroku sudího pomohl útočným faulem.
     
    53
    Gradel spěchal do otevřené obrany, nicméně v konečné fázi to neudělal vůbec dobře. Početnější přesila ho hravě odzbrojila.
     
    54
    Střídání v týmu AC Ajaccio: ze hřiště odchází Thibault Vialla, přichází Matteo Tramoni.
     
    55
    Boe-Kane si splnil své obranné povinnosti, neboť za sebe nepustil domácího Imbulu. Navíc si hostující hráč pomohl faulem.
     
    56
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Ola Toivonen, přichází Jimmy Durmaz.
     
    57
    Ajaccio se rychlým výpadem dostalo až k blízkosti pokutového území. Hergault ale nedokázal pod sebou najít volného Laciho.
     
    58
    Cabit si navedl míč na pravou nohu a poté vyprodukoval vzdušnou nabídku. Ta ale nenašla nikoho v bílých dresech.
     
    59
    Druholigový celek se ještě chopil rohového kopu, který přinesl zakončení Avinela. Nepřipravený projektil skončil vysoko nad.
     
    60
    Gradel se opět chystal proniknout do otevřené obrany, na hranici šestnáctky navíc protáhl Mandandu. Posléze musel hostující brankář zasahovat také proti zakončení Durmaze.
     
    61
    Střídání v týmu AC Ajaccio: ze hřiště odchází Qazim Laci, přichází Johan Cavalli.
     
    62
    Toulouse se logicky ještě dostalo k rozehrávce rohového kopu, který ale skončil pouze u Mandandy. Hosté se okamžitě dostali na útočnou polovinu.
     
    63
    Sanogo byl faulován těsně za pokutovým územím a domácí mají před sebou další slušnou příležitost z přímého kopu.
     
    64
    Ze vzdálenosti necelých osmnácti metrů od branky to zkoušel opět Gradel, který pro změnu trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    65
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Giannelli Imbula, přichází Alexis Blin.
     
    66
    Durmaz se pro změnu postaral o exekuci rohového kopu. Ten byl rozehrán nakrátko, načež švédský forvard trefil prvního bránícího hráče.
     
    67
    Máme za sebou hodinu hry. Ajacciu se stále nedaří dostat se do nějaké vyložené šance, jeho šance na postup se stále zmenšují.
     
    68
    Cavalli postupoval směrem k šestnáctce, avšak ani tentokráte nepřiletěl do vápna přesný centr. Hosté ale zůstávají u balónu.
     
    69
    Maazouovi se podařilo zpracovat těžkou přihrávku a poté pořádně vystrašil Lafonta. Ten nakonec musel střílený centr vyrazit.
     
    72
    Velká šance hostů! Lafont neodhadl svůj výběh od branky a míč se štěstím odrazil k Sainatimu. Ten z otočky zamířil pouze na horní síť.
    72. Velká šance hostů.
     
    74
    Netrvalo dlouho a Nouri si seběhl za obranu a poté prostřelil Lafonta. Zakončení ale bylo zbytečné, jednalo se o ofsajd.
     
    75
    Jullien dokázal vyvézt míč z nebezpečného prostoru, kousek za půlící čárou ale o něj přišel. Ajaccio tak spěchá kupředu.
     
    76
    Somália to nyní neudělal špatně, avšak finální přihrávce ne Sanoga dal až moc razance. Míč tak skončil za brankovou čárou.
     
    77
    Dnes hodně nevýrazný Keita se nevydržel dívat na bezúspěšné počínání svých kolegů, sám se ale postaral o nepřesný projektil.
     
    78
    Už se zdálo, že se Nouri dostane do velké šance, opět v tom byl ale ofsajd. I tentokráte to potvrdil opakovaný záběr.
     
    79
    Střídání v týmu AC Ajaccio: ze hřiště odchází Moussa Maazou, přichází Leverton Pierre.
     
    80
    Hergault se postaral o autové vhazování kousek před polovinou hřiště. Po jeho hodu byl hodně rychle odzbrojen Boe-Kane.
     
    81
    Cabit se podíval do šestnáctky a ihned poté zkoušel oslovit své spoluhráče vzduchem. I tentokráte zasáhla obrana soupeře.
     
    82
    Sangare se dostal až do zajímavé střelecké pozice, avšak jeho pokus skončil pouze v náruči Mandandy. Domácí zůstávají na útočné polovině.
     
    83
    Máme před sebou už jen něco málo přes deset minut. Ajaccio stále potřebuje vstřelit tři branky, což se s velkou pravděpodobností nepovede.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Yann Boe-Kane (AC Ajaccio).
     
    85
    Toulouse navíc hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Hráči ve fialovém kompletu neúnavně napadají soupeře, což přináší kýžený úspěch.
     
    86
    Dle sudího to Hergault nakonec stihl na hrací ploše, avšak jeho tým se daleko nedostal. Navíc Jullien poslal míč na druhou stranu.
     
    86
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Somália, přichází Corentin Jean.
     
    87
    Durmazova nabídka z volného kopu našla přesně hlavu Diopa, který zamířil k tyči. Tam byl také brankář Mandanda.
     
    88
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali branky, kterou stvrzují setrvání v první lize! Rohový kop byl rozehrán rychlým způsobem, což překvapilo obranu Ajaccia. JIMMY DURMAZ se dostal až do vápna, odkud z úhlu propálil ránou pod břevno Mandandu.
    88. Jimmy DURMAZ - 1:0
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Toulouse si nakonec pohlídalo nadějný výsledek z prvního zápasu a i v tom dnešním vítězí. Naopak Ajaccio toho v obou zápasech moc nepředvedlo, na kýžený postup do první ligy si tak bude muset ještě minimálně rok počkat.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 14:16. (22:48:58)

    David Suchý

    Góly: 88. Durmaz (Jean)

    Karty:   43. Vialla (AJC), 84. Boe-Kane (AJC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 14:16.
    Toulouse FC: Lafont – Amian, Jullien, Diop (C), Moubandje – Sangaré, Imbula (65. Blin) – Somália (86. Jean), Toivonen (56. Durmaz), Sanogo – Gradel.
    Náhradníci: Goicoechea – Durmaz, Fortes, Sylla, Jean, Yago, Blin.

    AC Ajaccio: Mandanda – Sainati, Avinel, Hergault, Cabit – Keita, Nouri (C) – Boe-Kane, Laci (61. Cavalli), Vialla (54. Tramoni) – Maazou (79. Pierre).
    Náhradníci: Sollacaro – Cavalli, Camara, Lejeune, Marin, Pierre, Tramoni.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Zakrani
    23.05.2018
    Ajaccio - Toulouse 0:3

    Góly: 45+3. Gradel, 51. Jullien (Imbula), 65. Sanogo

    Karty:   45. Cavalli (AJC), 45+1. Marin (AJC), 64. Lejeune (AJC), 76. Laci (AJC)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 0:2. Fauly: 18:13.