Plzeň – Třinec 1:2 (kon.) | Slavia – Dukla Praha 2:0 (kon.) | Brno – Bohemians 3:0 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
3:0 (1:0)
Bohemians 1905
cz Nedeľa 27.05.2018, 14:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Juniorská liga sk. B – Čechy (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Rozhodčí dnes nenastavil ani minutu a třetí brněnská branka je tak tím posledním, co se na Srbské stane. Brňané ovládli souboj o první místo ve skupině o umístění. Soupeře nepustili do šancí a sami si zejména ve druhém poločasu dokázali gólové příležitosti vytvořit. Zápas tak zaslouženě ovládli a se sezónou se rozloučí vítězstvím 3:0. (15:57:23)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    A Brňané zvyšují svůj náskok doslova v poslední vteřině utkání. Přihrávku mezi obránce Pražanů převzal TOMÁŠ DOBROVODSKÝ, potáhl si míč a vykouzlil technickou střelu, která vklouzla do sítě zcela mimo dosah gólmana.
     
    88
    Dopředu se hnal Bassey. Podařilo se mu vyhnou protihráči, jeho následná přihrávka na nabíhajícího Selemaniho nicméně narazila na hráče Brna.
     
    85
    Oba trenéři v závěru utkání prostřídali své jedenáctky a do útoku zamířili opět domácí. S míčem se však nemohli sbližovat dlouho, jelikož si při jeho zpracování nedovoleně počínal Holman.
     
    85
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Vintr, přichází Jambor.
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Horizrál, přichází Šrámek.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Zúbek (FC Zbrojovka Brno).
     
    83
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pyš, přichází Chyla.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Vintr (FC Zbrojovka Brno).
     
    80
    Místo tlaku Bohemians rázem přišla další příležitost domácích. Z úhlu se pokusil prosadit také Holman, tentokrát však byli hosté připraveni a Brňané tak obdrželi pouze roh, z kterého se jim udeřit nepovedlo.
     
    80
    Brno právě vstřelilo branku!

    K pokutovému kopu se postavil právě faulovaný borec MAREK VINTR a s přehledem proměnil. Fiala skočil na opačnou stranu a neměl tak nárok proti umístěné střele zakročit.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Kocourek (Bohemians Praha 1905).
     
    79
    Ale nyní hrozí naopak domácí! Kdo jiný než duo Holman-Vintr. První jmenovaný vyslal autora prvního gólů do šance. Vintr se prosmýkl do šestnáctky a bránící Kocourek neměl jinou možnost, než jej stáhnout k zemi. Penalta.
     
    77
    O zvrat se v posledních patnácti minutách pokusí hosté. Mají sice míč na kopačkách, domácí ale bráni pozorně. Poznal to pronikající Selemani, který se nedokázal probít do šance.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Matula, přichází Doubravský.
     
    74
    A do rozklížené obrany tak mohli zamířit nájezdníci v červených dresech. Vintr převzal míč na levém křídle, vtrhl do šestnácky a v mžiku obehrál soupeře. Zakončit mu však nedovolil zákrok dalšího hostující obránce.
     
    73
    Chvíli na to hrozilo nebezpečí před opačnou branou. Klokani vybojovali roh, ale ani tentokrát se jim nepodařilo využít tuto příležitost k přímé střele na branku.
     
    71
    Brňané se nyní dostali těsně před šestnácku hostů a předvedli nádhernou akci. Na konci série přesných přihrávek se před Fialou vynořil střídající Moučka. Poprvé však brankář jeho střelu lapil, hned na to tentýž brněnský hráč mířil těsně vedle.
     
    70
    K hlavičce se ale nedostal nikdo ze zeleno-bílých a rozhodčí při příležitosti střídání umožňuje hráčům další občerstvení.
     
    68
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Koláčný, přichází Moučka.
     
    68
    Bohemians zůstává na polovině soupeře a dokonce vybojovali roh.
     
    67
    Tentokrát to ofsajd nebyl! Z hloubi hřiště vyplaval nádherný centr a dopředu spěchali hned dva hráči v pruhovaném. Balon nakonec dosedl na kopačku Basseyovi, který stál tváří v tvář osamocenému brankáři. Míč však spíš jen posunul než napálil a Mrázek tak neměl problém mírný projektil zkrotit.
     
    66
    Do nadějné šance by nyní zamířil Bassey, jenže asistent rozhodčího signalizoval další ofsajd. Dnešní utkání je na ně bohatší než na šance.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Brak (Bohemians Praha 1905).
     
    63
    Dopředu zamířil také Pyš, který okamžitě hledal Vintra. Centr záložníka Brna však do vápna nepronikl a kupředu naopak s míčem spěchal hsotující Selemani. Vintr se s ním nicméně vrátil a útok zastavil.
     
    62
    Na Holmanovu průnikovou přihrávku si nabíhal Matula, po následném souboji sice skončil na zemi, rozhodčí však hru nepřerušil.
     
    61
    Na levém křídle se dostal k míči Vintr a ihned se zkusil prodrat do vápna. Bránícího Klokana se sice zbavil, dál však už pokračovat nedokázal a míč končí v zámezí.
     
    59
    Ne ovšem na dlouhou. Oběma týmům se nyní nedaří déle podržet míč. Jak domácí, tak hosté sice chtějí okamžitě útočit. Chvíli po založení útoku však balon ztratí. Teď to dokázal Holman, který o něj přišel již u půlící čáry.
     
    58
    Ten opět žádné ohrožení Fialovy brány nepřinesl a mohou hrát hosté.
     
    57
    Na míči ovšem zůstávali až do chvíle, kdy dobrý zákrok předvedl Dobrovodský a ihned dopředu vyslal Holmana. Brněnský středopolař potáhl míč a opět jej vrátil prvně jmenovanému. Dobrovodský následně o balon přišel, Brňané však budou rozehrávat roh.
     
    56
    Dopředu se opět hnali hosté, kvůli ofsajdu však nadějně rozjetou akci dotáhnout nemohli.
     
    55
    Roh se Brňanům podařilo odvrátit, naneštěstí pro ně však jen na kopačku Buneše, který to zkoušel z voleje ze střední vzdálenosti. Míč však poslal příliš vysoko.
     
    54
    Do úniku směřoval Selemani, běžecký souboj s bekem Brna však prohrál, bude si moci rozehrát alespoň rohový kop.
     
    52
    A další příležitost Brňanů. Z levého křídla si seběhl Dobrovodský, oklamal bránícího hráče a prudce vypálil. Brankář hostí však i tentokrát stál tam kde měl a míč vyrazil.
     
    51
    Do útoku se dostal Holman, jeho průnik však obrana zblokovala. Z následné druhé vlny střílel Matula. Nalezl ale jen náruč dobře postaveného Fialy.
     
    49
    Ke střele se však tentokrát nedostali, rychle ztratili míč a při protiútoku Brna navíc došlo k faulu. Zukal tak může opět rozehrát akci svého týmu.
     
    48
    Bohemians chtějí hrát. Nyní vysunuly presink až ke stoperům domácích a donutili Zukala k chybné přihávkce.
     
    46
    O průnik se snažili domácí. Hostující obrana však centr zablokovala a útočit tak mohli Pražané. Rychle udeřit se pokoušel zejména Bassey, který vyslal vstříct Mrázkovi prudkou střelu. Mířil však těsně vedle tyče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Brňané byli v první půli posledního letošního utkání lepším týmem. Bohemians jsou jim však rozhodně důstojným soupeřem, pouze se jim nedaří dostat do šancí. Nějaké závratné množství příležitostí si nevypracovali ani domácí, ti však vedou díky ukázkové střele Vintra z velké dálky.
     
    45
    První poločas skončil.
    A touto akcí končí také první poločas.
     
    45
    Další nákop stoperů Bohemians svého adresáta nenašel a míč končí v zámezí.
     
    44
    Nedostal se k ní ani Brak při svém výletě do vápna Moravanů, kdy šikovně obešel dobré tři hráče. Mrázek tak mohl zůstat v klidu, jelikož míč získali na kopačky opět jeho spoluhráči.
     
    43
    Spravit chuť si Vintr mohl o půl minutky později, jeho střelu však obránci hostů zblokovali a dopředu mohli jít sami. Nápaditá narážečka útočníků Klokanů však ke střele nevedla.
     
    41
    Další dobrá příležitost domácích. Holman se protáhl středem pole a předložil Vintrovi možnost jít sám na brankáře. Domácí hráč míč do sítě skutečně dostal, radost mu však zkazil postranní rozhodčí a jeho vztyčený praporek. Druhý ofsajd v rozmezí pár okamžiků.
     
    40
    K Holmanově centru se dostal Zukal. Jeho hlavička však na bránu neletěla a samotný hráč se nacházel v ofsajdu.
     
    40
    Při následném průniku byl faulován Holman a tentýž hráč si teď pravděpodobně rozehraje přímý kop.
     
    39
    Z toho Brňané druhý gól nepřidali a míč se tak dostal k hostům z hlavního města, kteří se ho opět zbavili nepřesnou rozehrávkou.
     
    38
    Domácí teď napadali až u šestnáctky Pražanů a jejich snaha přinesla ovoce. Obrana domácích je odkopala míč. Ten se dostal k Holmanovi a záložník Brna mohl ukázat co dovede. potáhl míč podél šestnáctky a nalezl Vintra, jehož střelu hosté odvrátili na roh.
     
    36
    Dlouho si ovšem míče neužili. Míč má opět Horizrál na levém křídle. Tentokrát uvede míč do hry pro změnu při vhazování. To převzal Bassey a pokusil se probít do vápna, stopeři domácích byli však proti.
     
    35
    Ani tento pokus ale Mrázka neohrozil a po obětavém zákroku Zúbka po dalším ataku hostí se do kombinace dostali po krátké odmlce také Brňané.
     
    34
    Tentokrát do Horizrál zkoušel přímo! Jeho ráně však chyběla rychlost a tak Mrázek zvládl vyrazit míč do zámezí. Slovenský fotbalista bude kopat další roh v krátkém sledu.
     
    33
    Hájemství domácích jeho míč sice neohrozil, v následném souboji ale došlo k faulu a hráč hostů si rozehrávku zopakuje z bližší vzdálenosti.
     
    32
    Ten rozehrál nalevo, odkud se do pozice pro finální přihrávku snažil dostat Bassey, jeho centr byl ale tečován a Horizrál si tak může jít stoupnout k rohovému praporku.
     
    31
    Po tvrdém souboji u postranní čáry ztratil míč Holman a hrát mohou Klokani. Dopředu se vydává Brak.
     
    30
    A Brňané hráli hned nahoru. Přetažený centr vystihl Fiala, jeho odkop však nedokázal zpracovat jeho spoluhráč u postranní čáry a míč tak znovu patří domácím.
     
    29
    Srovnat nepříznivý stav se vzápětí na druhé straně pokoušel také Buneš, který se dostal k ráně z voleje po centru z levé strany. Ani on zařízení netrefil, oproti Vintrovi ovšem o hezkých pár metrů.
     
    28
    Po obrovské chybě se zmocnil míče Marek Vintr a namířil si to přímo k bráně hostů. O druhou branku v zápase jej připravilo jen krapet nepřesné zakončení; jeho přízemní projektil skončil těsně vedle.
     
    28
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Hadi, přichází Osmančík.
     
    26
    Po souboji nedaleko středového kruhu zůstal na trávníku Hadi a musel být povolán klubový lékař. Hráči situace mezitím využili, aby se v horkém počasí občerstvili.
     
    24
    A nigerijský útočník to tentokrát zkusil přímo. Před šestnáctkou Brňanů jej nalezl Káš, Bassey se otočil s míčem a vypálil. Jeho rána však šla mimo tři tyče Mrázkovy svatyně.
     
    23
    Z toho ani tentokrát nic nebylo, dopředu mohl naopak pádit Bassey, který se vyhnul dvěma protihráčům, než jej další z obránců v červeném připravil o balon.
     
    22
    Po křídle to tentokrát zkusili také Brňané a budou odměněni dalším rohovým kopem.
     
    21
    O rychlou odpovědět se pokoušejí hosté. Hadi postupoval s míčem po levém křídle, v souboji to však přehnal s důrazem a provinil se faulem.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Sedlmajer (FC Zbrojovka Brno).
     
    20
    Brno právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je VINTR.
    Velkou parádu nyní předvedl MAREK VINTR. Záložník Brna si všiml, že je brankář hostů příliš vytažený a tak to zkrátka zkusil z poloviny hřiště. Nádherný míč přeletěl couvajícího Fialu a zapadl pod břevno. Tahle výstavní trefa se urodila doslova z ničeho nic.
     
    19
    Do útoku chvíli poté spěchal Vintr. Pražané jej však nenechali postupovat příliš daleko a odzbrojili ho.
     
    18
    Holmanův centr se točil na přední tyč, kde se udeřit chystali jeho spoluhráči. Nade všechny však vyskočil Kocourek a razantně poslal míč do bezpečí.
     
    18
    Brňané budou zahrávat roh po neúspěšném průniku.
     
    17
    Po dalším faulu mají příležitost se předvést hosté, a div že jim to nevyšlo. Vetešník převzal daleký míč a z druhého doteku vyslal kolmicí kupředu Hadiho. Nigerijec byl však o chlup pomalejší než brankář Mrázek, který se vrhl na zem a přihrávku lapil.
     
    15
    Do velké šance vyslal spoluhráče Holman. Rodící se příležitost však zhatil rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    14
    Ve středu pole fauloval Selemani a hráči v červeném zůstávají na míči. Zúročit to mohl Vintr. Prosmýkl se kolem souepře a z levého křídla postupoval do vápna. Jeho přihrávku přímo před brankáře však na poslední chvíli vystihla obrana hostí.
     
    13
    Ti nevymysleli nic kloudného a Brňané se tak mohou opět hnát do útoku.
     
    12
    Špatně to teď udělali hosté. Jejich přihrávku vystihl Vintr a pelášil vstříc soupeřově bráně. Byl však nedovoleně zastaven a míč do ohně mohl nerušeně poslat Filip Holman. Ani tento pokus nicméně k ohrožení Fialy nevedl a rozehrávat mohou hosté.
     
    10
    První pokus Brna! Přihrávku na hranici šestnáctky přezval Vintr, potáhl míč a vystřelil. Obránce Bohemians ale jeho pokus vystihl a tak tečovaný projektil skončil v zámezí. Z následného rohu Brňané nevytěžili nic, jelikož centrovaný míč nalezl jen hlavu obránce.
     
    8
    Tentokrát to Bohemians zkoušeli centrem ze středu hřiště. Kaš hledal nabíhajícího Basseye, ten balon však pouze podskočil a míč tak mohl nerušeně uloupit brankář Mrázek.
     
    7
    Další dlouhý míč v podání Klokanů a další pozorný zákrok Patrika Šustra. Hráči se přesouvají k opačnému křídlu, odkud budou hosté pokračovat v útočném snažení.
     
    5
    O útok se nyní pokoušeli domácí. Marek Vintr podržel míč na levém křídle a dal pod sebe, jeho spoluhráč ze záložní řady se však nedokázal probít přes bílo-zelený val a míč skončil v autu.
     
    4
    A další útok Pražanů. Dostali se až do vápna Zbrojovky, pak to však překombinovali a umožnili obraně zakročit. K míči se prodral Šustr a obětavým zákrokem zbavil soupeře míče.
     
    2
    Zatím se hraje opatrný fotbal. Pražané se snaží hledat vysunutého Basseye. Domácí ho nyní zastavili, ovšem za cenu faulu.
     
    1
    První se s míčem potkají hosté, kteří to po rozvážné kombinaci zkusili prostředkem hřiště, domácí obrana však jejich úmysl přečetla a hrát mohou Brňané.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Zukal (C), Šustr, Dobrovodský, M. Vintr, Holman, Sedlmajer, Koláčný, Matula, Zúbek, Pyš
    Náhradníci: Floder, Doubravský, Chyla, Moučka, Jambor

    Bohemians Praha 1905: Fiala – Brak, Václavík, Kocourek, Buneš, Káš (C), Selemani, Horizrál, Bassey, Hadi, Vetešník
    Náhradníci: Osmančík, Šrámek

    Rozhodčí: Slabý – Batík, Polák.
     
    Brňané dnes vyzvou juniory pražských Bohemians v souboji, který určí vítěze nadstavbové skupiny B Juniorské ligy. Zbrojovka se kolo před koncem vyhřívá na prvním místě této skupiny, když z osmi zápasů vydolovala 16 bodů. To Pražané mají o dva body méně a na Moravu tak přijíždí jako třetí tým soutěže. Mezi oba aktéry se v ligové tabulce vklínil ještě Třinec s patnácti zářezy na kontě. Šanci na triumf ve skupině o umístění tak mají všechny tři tyto celky a právě jejich dnešní výsledky nám prozradí, kdo zakončí sezónu alespoň tímhle čestným úspěchem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Jaroslav Galba

    Góly: 20. Vintr, 80. Vintr (pen.), 90. Dobrovodský

    Karty:   21. Sedlmajer (BNO), 83. Vintr (BNO), 84. Zúbek (BNO) – 64. Brak (BOH), 79. Kocourek (BOH)


    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Zukal (C), Šustr, Dobrovodský, M. Vintr (85. Jambor), Holman, Sedlmajer, Koláčný (68. Moučka), Matula (75. Doubravský), Zúbek, Pyš (83. Chyla)
    Náhradníci: Floder, Doubravský, Chyla, Moučka, Jambor

    Bohemians 1905: Fiala – Brak, Václavík, Kocourek, Buneš, Káš (C), Selemani, Horizrál (85. Šrámek), Bassey, Hadi (28. Osmančík), Vetešník
    Náhradníci: Osmančík, Šrámek

    Rozhodca: Slabý – Batík, Polák