Burnley – Bournemouth 1:2 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Arsenal 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 4:0 (kon.) | Manchester United – Watford 1:0 (kon.) | Newcastle – Chelsea 3:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 0:1 (kon.) | Swansea – Stoke City 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 5:4 (kon.)
West Ham – Everton 3:1 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Nedeľa 13.05.2018, 16:00 • John Smith's Stadium Huddersfield • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Arsène Wenger sa s Arsenalom a Premier League lúči po necelých 22 rokoch víťazstvom 1:0 na pôde nováčika tejto sezóny z Huddersfieldu Town. Pre Kanonierov sú to vôbec prvé body z ihriska súpera v tomto kalendárnom roku. Na ich konečnom 6. mieste v tabuľke však už ani toto víťazstvo nič nezmení. Huddersfield splnil základný cieľ pre túto sezónu, udržal sa medzi anglickou ligovou elitou a obsadil napokon 16. priečku. Z tejto sezóny anglickej Premier League je to od nás už úplne všetko, ďakujem vám za pozornosť, ktorú ste našim online prenosom z tejto kvalitnej súťaže venovali a teším sa na vás niekedy nabudúce! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (17:54:40)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    No a takmer sa domáci predsa len dočkali vyrovnávajúceho gólu z poslednej akcie v tomto ligovom ročníku! Veľmi dobre pred bránou Arsenalu hlavičkoval obranca Zanka, David Ospina v obrovských problémoch nadvakrát loptu skrotil ešte pred bránkovou čiarou!
     
    90+3
    Na opačnej strane poslal k zemi Ainsley Maitland-Niles Chrisa Löweho a bude z toho ešte zaujímavá štandardná situácia pre Huddersfield.
     
    90+2
    Futbalisti Arsenalu sa ešte snažili v závere zápasu potešiť svojho manažéra nejakou ofenzívnou akciou, o loptu však prišli.
     
    90+1
    Nadstavený čas otvoril veľmi nevydarenou strelou spoza šestnástky striedajúci Philip Billing.
     
    90
    V poslednom zápase Huddersfieldu a Arsenalu v tejto sezóne sa nadstavujú v druhom polčase ešte tri minúty.
     
    90
    Shkodran Mustafi dnes veľmi dobre dirigoval defenzívu Arsenalu, čo dokázal aj teraz skvelým defenzívnym zákrokom proti Laurentovi Depoitreovi.
     
    89
    Ainsley Maitland-Niles sa takmer zamotal do vlastných fintičiek pri postrannej čiare, súboj proti Deanovi Whiteheadovi napokon ako-tak zvládol, keď pre svoj tím vybojoval autové vhadzovanie.
     
    88
    No a Huddersfield sa takmer dočkal vyrovnávajúceho gólu! Po krásnom sklepnutí do pokutového územia od Florenta Hadergjonaja sa do lopty poriadne oprel Aaron Mooy a opečiatkoval brvno Ospinovej brány!
     
    87
    Posledné striedanie v tejto sezóne už má za sebou aj domáci manažér David Wagner. Z ihriska odchádza kapitán Jonathan Hogg, na jeho miesto vybehol na posledné minúty Dean Whitehead.
     
    86
    Defenzíva Huddersfieldu zostala pevná aj proti kombináciii trojice Mchitarjan-Lacazette-Welbeck, na opačnej strane sa k strele z veľkej vzdialenosti neodhodlal Jonathan Hogg.
     
    85
    Laurent Depoitre sa dostal do súboja so Shkodranom Mustafim, lopta mu však odskočila, a tak sa nemohol vydať sám smerom na bránu Davida Ospinu.
     
    84
    To, čo sa najmä v prvom polčase darilo domácim, teraz slávi úspech u hostí. Hráči Arsenalu veľmi dobre vykrývajú stred poľa a snažia sa vďaka tomu vyrážať do rýchlych protiútokov.
     
    83
    Ďalšie okienko v defenzíve Huddersfieldu sa pokúsil využiť Alexandre Lacazette, ktorý si však prihrávku od Henricha Mchitarjana prebral už v ofsajdovej pozícii.
     
    82
    Aktivita Arsenalu pokračovala, do lopty sa za hranicou pokutového územia z voleja oprel Granit Xhaka. Bol to pekný futbalový moment, lopta však išla len na tribúnu.
    81. Danny Welbeck (ARS)
     
    81
    Jonas Lössl dnes nemal zatiaľ až tak veľa práce a ak áno, dokázal to vyriešiť. Teraz však v priebehu pár desiatok sekúnd predviedol už druhý náročný zákrok, keď sa pred ním k lopte prebil Danny Welbeck, mieril to medzi jeho nohy, dánsky gólman The Terriers však loptu za svoj chrbát nepustil.

    Jakub Kocourek

    Góly: 38. Aubameyang


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:7.
    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Zanka, Schindler, T. Kongolo, Löwe – Pritchard, Mooy, Hogg (C) (87. Whitehead), Ince (61. Depoitre) – Mounié (79. Biling).
    Náhradníci: Coleman – Smith, Gorenc Stankovič, Whitehead, Biling, Sabiri, Depoitre.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Holding, Mustafi, Kolašinac – Iwobi (72. Maitland-Niles), Xhaka, Ramsey (C) – Mchitarjan, A. Lacazette, Aubameyang (68. Welbeck).
    Náhradníci: Macey – Mertesacker, Monreal, Maitland-Niles, Willock, Welbeck, Nketiah.

    Rozhodca: Michael Oliver