Azarenková – Plíšková 1:2 (kon.) | Kvitová – Puigová 2:0 (kon.)
Plíšková – Sorribesová-Tormová 2:0 (kon.)
koniec
Petra Kvitová
Petra Kvitová (10)
2
6 7  
Mónica Puigová
Mónica Puigová
0
3 68  
cz Utorok 08.05.2018, 12:10WTA Madrid - Mutua Madrid Open (antuka) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:05.
     
    Krásné úterní poledne, vítám všechny příznivce tenisu. Turnaj WTA v Madridu pokračuje zápasy druhého kola, na úvod programu na centrálním dvorci se představí také Petra Kvitová, která vyzve neoblíbenou soupeřku Monicu Puigovou.
     
    Petra Kvitová

    Dvojnásobná vítězka Wimbledonu nevstoupila do nové sezony vůbec přesvědčivě. V generálce před Australian Open na turnaji v Sydney vypadla již v osmifinále s Camilou Giorgiovou z Itálie jasně ve dvou setech. Samotný první grandslam v sezoně skončil pro aktuálně 10. hráčku světového žebříčku již v prvním kole, když po třísetové bitvě podlehla v roli favoritky Andree Petkovicové 3:6, 6:4 a 8:10.

    Po Australian Open ale přišla nevídaná série čtrnácti vítězných zápasů v řadě! Mezi tituly v Petrohradu a v Dauhá dokázala Kvitová ještě vměstnat dva vyhrané fedcupové duely proti tenistkám ze Švýcarska. Na prestižních turnajích v Indian Wells s v Miami se ale levuruké Češce příliš nedařilo. Petra Kvitová rozhodně očekávala lepší výsledky než "jen" třetí kolo a osmifinále.

    Kvitová také pomohla českému fedcupovému týmu k postupu do finále. V souboji s Německem porazila nejprve Julii Görgesovou, následně také Angelique Kerberovou a přispěla tak k postupu dvěma body. Následné první kolo turnaje WTA ve Stuttgartu ale Kvitová již proti Kerberové nezvládla.

    V minulém týdnu na domácím turnaji v Praze velmi snadno bez ztráty setu prošla až do finále. V něm přišlo proti Rumunce Buzarnescuové první zaváhání, když v první sadě ztratila vedení 4:1, poté ale dokázala česká tenistka vývoj utkání otočit na svou stranu a připsala si již třetí letošní titul.

    Po rychlém přesunu z Prahy do Madridu Petra Kvitová vypořádala v prvním kole s Lesjou Curenkovou ve velkém stylu 6:1 a 6:2.
     
    Monica Puigová

    Portorická hrdinka si připsala svůj největší úspěch na olympijských hrách v roce 2016, kdy senzačně celý turnaj ovládla a brala zlato! Od té doby ale Puigová na další turnajovou trofej čeká.

    Letos je nejlepším výsledkem čtyřiadvacetileté Portoričanky čtvrtfinálová účast na turnaji v mexickém Monterrey. Ani v Miami si nevedla Puigová zle, když cestou do osmifinále porazila Samanthu Stosurovou nebo Caroline Wozniackou.

    Monice Puigové se v Madridu tradičně nedaří, až letos si zde připsala první vítězství v hlavní soutěži, když dokázala zápas se Zarinou Diyasovou uhrát ve třech setech. V předchozích třech účastech skončila cesta turnajem pro Puigovou hned v prvním kole.
     
    Bilance vzájemných zápasů

    Dvě měření sil, dvě vítězství portorické tenistky 2:1. Obzvlášť bolestná byla pro českou hráčku prohra 4:6, 6:1 a 6:3 v semifinále olympijského turnaje v Riu de Janeiru. V roce 2016 porazila Monica Puigová Kvitovou také na turnaji v Tokiu, kde tehdy vyřadila dvojnásobnou wimbledonskou vítězku v osmifinále po dalším třísetovém boji.
     
    Petra Kvitová i Monica Puigová již přicházení na kurt Manuela Santany, na kurt pojmenovaném po rodákovi z Madridu a pětinásobném grandslamovém šampionovi ze šedesátých let. Po krátkém rozcvičení může zápas druhého kola turnaje WTA v Madridu začít. Jako první se představí na servisu portorická tenistka.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Monica Puigová vstupuje do zápasu druhého kola na servisu. Čtyřiadvacetiletá Portoričanka začíná podáním na tělo české hráčky, od základní lajny následně chybuje jen do autu.
     
    15-15
    Puigová tentokrát hledala prvním servisem střed kurtu. Také Kvitová od základní lajny vytvořila nevynucenou chybu.
     
    15-30
    Další povedené první podání do středu kurtu. Petra Kvitová neudržela se soupeřkou krok při přestřelce od základní lajny a zahrála forhend jen do sítě.
     
    30-30
    Nyní už se muselo hrát přes druhé podání. Toho maximálně využila Češka k nekompromisnímu returnu křížem.
     
    30-40
    Monica Puigová trefila první podání znovu na tělo české hráčky. Kvitová se zmohla jen na přetažený return do zámezí.
     
    0:1
    Puigové vyšel první servis do středu kurtu i nyní, tím se dostala do ofenzivní pozice. Kvitová returnovala jen hodně vysoko a s tím si již Portoričanka poradila a ukončila celý gem vítězným úderem.
     
    15-0
    Také Petra Kvitová se poprvé představí na servisu. Levoruká Češka začíná přímým bodem po druhém servisu k boční lajně.
     
    15-15
    Kvitová zatlačila soupeřku dělovým servisem, Puigová ale reagovala úderem o pásku, který rozhodil českou tenistku. Kvitová následně dělá nevynucenou chybu z forhendu do sítě.
     
    15-30
    Ani nyní se první podání nevydařilo. V síti končí také druhý servis a Kvitová se dostává do potíží.
     
    30-30
    Petra Kvitová přidala kvalitní první podání ven z kurtu, podpořila ho také přesným forhendem do protipohybu soupeřku a vyrovnává stav gemu.
     
    40-30
    První podání zastavila jen pásky sítě. Puigová si přišla blíže pro return, ale Češku nepřekvapila, naopak sama se musela bránit, ale ani jeden úder navíc již nepřidala.
     
    1:1
    Petra Kvitová zakončuje druhý gem prvního setu esem do středu kurtu.
     
    0-15
    Monica Puigová našla prvním servisem místo u středové lajně, poté si přeběhla blíže k síti pro kratší return a s přehledem zakončila.
     
    0-30
    Už už to vypadalo na eso z prvního servisu, ale nakonec míček vyletěl do autu. Kvitová se ale nepopasovala ani s returnem druhého podání.
     
    0-40
    Monica Puigová napálila první servis jen do poloviny sítě. Po druhém podání přišel razantní return pod nohy Puigové, ale ta byla připravena a odpověděla ještě rychlejším forhendem po lajně.
     
    1:2
    Také Puigová zakončuje gem na servisu esem, míček dopadl přesně do rohu vymezeného území.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    15-0
    Petra Kvitová musí v prvním setu při vlastním podání dotahovat vedení soupeřky. Dvojnásobná grandslamová vítězka vstupuje do gemu vítězným forhendem po delší výměně od základní lajny.
     
    30-0
    Rodačka z Bílovce trefila znovu první podání, poté se v nepřipravené pozice vydala k síti, ale tam dokázala uhrát dva těžké voleje a přidává důležitý fiftýn.
     
    40-0
    Puigová skvěle returnovala křížem, ale poté od základní lajny přetahuje do zámezí jednoduchý bekhend.
     
    40-15
    Tentokrát už se Češka nevypořádala s returnem pod nohy. V pokleku zahrála svůj bekhend jen do těsného autu v deblovém území.
     
    40-30
    Monica Puigová práskla do returnu po lajně a míček zapadl přesně do rohu dvorce. Kvitová byla bez šance.
     
    2:2
    Kvitová musela použít jen druhé podání. Ani to ale nedokázala Puigová vrátit do hry. Míček trefila jen rámem rakety a ten končí vysoko na tribuně.
     
    0-15
    Portorická tenistka poslala první podání jen do sítě. Po tom druhém přišel nebezpečný return křížem, ale míček nakonec vylétl do minimálního autu.
     
    15-15
    Puigová se nemohla ani nyní spolehnout na první servis. A druhé podání odmrštila páska do zámezí. První dvojchyba také pro Puigovou.
     
    30-15
    Ani tentokrát nezafungovalo první podání. Kvitová zatlačila returnem, poté přidala vynikající forhend do rohu kurtu a dostává se do vedení.
     
    40-15
    Delší výměna od základní lajny po prvním podání končí prvním brejkbolem zápasu. Kvitová si vytvořila ofenzivní pozici a pro finální úder se vydala blíže k síti.
     
    40-30
    První ale Monica Puigová odvrací přímým bodem po servisu do středu kurtu.
     
    40-40
    Ani nyní se Kvitová do hry nedostala. Přestřelený return skončil jen za deblovou částí kurtu. Shoda.
     
    40-A
    A do třetice nepřesný return české dvojky. Monica Puigová se rázem dostává do výhody.
     
    2:3
    Až teď musela Puigová použít znovu druhé podání. Ani to ale nedokázala Kvitová dostat do kurtu a nadějně rozehraný gem tak jde nakonec na konto podávající tenistky.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    0-15
    Levoruká Češka zahajuje gem na servisu přetaženým bekhendem ze středu kurtu. Puigová byla zcela mimo hru, stačilo dostat míček do dvorce.
     
    15-15
    Po dalším prudkém servisu se musela Kvitová ohánět po returnu pod nohy. Nyní zaváhala při přechodu do středu kurtu také Puigová, byla u míčku včas, ale nedokázala ho dostat do dvorce.
     
    30-15
    Petra Kvitová si pomáhá také přímým bodem po prvním servisu ven z kurtu.
     
    40-15
    Kvitová dokonale vyhnala soupeřku z kurtu servisem k boční lajně. Puigová byla bez šance na return.
     
    40-30
    Česká reprezentantka si pomohla znovu prvním servisem, ale poté přišel vynikající return pod nohy a s ním se již Kvitová nevypořádala.
     
    3:3
    Parádním forhendem do protipohybu soupeřky ukončuje Petra Kvitová šestou hru prvního setu.
     
    15-0
    Monica Puigová vstupuje do gemu druhým servisem na tělo české hráčky. Nakonec se bojovalo od základní lajny, odkud Puigová vytvořila nevynucenou chybu do sítě.
     
    15-15
    Puigová srovnává stav gemu povedeným servisem do středu kurtu. Češka se marně natahovala za míčkem.
     
    15-30
    Tentokrát už se první podání do kurtu nevešlo. Po tom druhém přišel tvrdý return, který ale skončil jen v deblovém koridoru.
     
    30-30
    Monica Puigová napálila první podání do pásky. S druhým servisem si Kvitová už poradila, následně určovala ráz výměny, ale ne a ne soupeřku udolat. Nakonec Puigová hraje v nouzi forhendem jen do sítě.
     
    40-30
    Puigová měla problémy s nadhozem prvního servisu. Češka se vypořádala s druhým servisem a vynikajícím returnem s dobrou délkou si vybojovala brejkbol.
     
    40-40
    Monica Puigová musela hrát proti brejkbolu přes druhé podání. Toho však Kvitová nevyužila a returnovala jen daleko do zámezí. Shoda.
     
    A-40
    Puigová nyní byla aktivnější hráčkou za základní lajnou, ale tvrdý forhend napálila jen do sítě a bude čelit dalšímu brejkbolu.
     
    4:3
    Petra Kvitová se dostala do hry po prvním podání k boční lajně, poté české tenistce stačily dva údery a Puigová chybuje do sítě. První brejk zápasu je na světě.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    15-0
    Petra Kvitová může při vlastním servisu potvrdit brejk z předešlé hry. Levoruká Češka začíná přímým bodem po druhém podání do středu kurtu.
     
    15-15
    Česká reprezentantka pokračuje přesným prvním servisem k boční lajně, poté ale neměla Kvitová dostatek času na svůj forhend a ten poslala jen mimo dvorec.
     
    30-15
    Následně si ale Petra Kvitová pomáhá parádním prvním servisem do středu kurtu.
     
    40-15
    Dvojnásobná grandslamová šampionka pokračuje aktivní hrou, vypořádala se s nebezpečným returnem a poté se po chybě soupeřky může radovat z bodu.
     
    5:3
    První podání se tentokrát do kurtu nevešlo. Petra Kvitová ale dává eso i z druhého servisu. Brejk je potvrzen!
     
    0-15
    Monica Puigová podává proti ztrátě prvního setu. Portoričanka začíná důležitou hru trpělivou hrou od základní lajny. Ta slaví úspěch po chybě české hráčky.
     
    15-15
    Puigová pokračuje přesným prvním servisem do středu dvorce. Poté se Portoričanka vydala k síti, ale Kvitová vytáhla fantastický prohoz křížem a soupeřka byla bez šance.
     
    30-15
    Monica Puigová nyní poslala první podání jen do poloviny sítě. Na druhé podání si vyšlápla Češka nechytatelným returnem křížem.
     
    40-15
    První servis odhodila páska do autu. Po tom druhém přišel znovu nechytatelný return do vzdálenějšího rohu, Puigová se marně natahovala za míčkem. Dva setboly.
     
    40-30
    První ještě proměněn není. Petra Kvitová napálila forhend v pohybu jen do sítě.
     
    40-40
    Kvitová se udržela ve hře po tvrdém podání do středu kurtu, poté ale vyhodila mimo hru svůj bekhend. Shoda.
     
    A-40
    Puigová určovala tempo výměny, hnala českou hráčku ze strany na stranu, ale ve finální fázi chybuje. Třetí setbol.
     
    40-40
    A Portoričanku znovu zachraňuje v prvním setu vynikající první podání. Shoda.
     
    A-40
    Kvitová předvedla geniální return do vzdálenějšího rohu, poté ho podpořila přesným bekhendem a má další setbol.
     
    6:3
    Monica Puigová sice trefila první podání, ale poté se musela vypořádávat s razantním returnem pod nohy. Hned druhý úder Portoričanka poslala do sítě a první sada tak jde na konto české reprezentantky.
     
    0-15
    Druhou sadu zahajuje na servisu Petra Kvitová. Rodačka z Bílovce začíná nepřesnou obranou za základní lajnou.
     
    15-15
    Nyní si ale rozpohybovala soupeřku za základní lajnou a poté udeřila z bekhendu.
     
    30-15
    Kvitová přetáhla první podání metr do autu. S druhým servisem už uspěla, ale Puigová předvedla přesný return po lajně. Poté ale chybuje z forhendu a Češka jde do vedení.
     
    30-30
    První podání znovu vylétlo do zámezí. A stejně tak i druhé, po dvojchybě se dostává Portoričanka znovu do hry o tento gem.
     
    30-40
    Petra Kvitová se znovu nemohla spolehnout na první podání, druhé skončilo v síti a po dvou dvojchybách v řadě má Puigová brejkbol.
     
    40-40
    Ani nyní se první podání nedostalo přes pásku. Puigová riskovala returnem křížem, následně ale Kvitová předvedla vynikající forhend po lajně, který zaplul přesně do rohu kurtu. Shoda.
     
    40-A
    První podání se sice vydařilo, ale následně Češka přetahuje forhend daleko za koncovou lajnu.
     
    40-40
    Petra Kvitová ale odvrací druhý brejkbol v tomto gemu esem do středu kurtu. Shoda.
     
    A-40
    Puigová trefila return přesně k základní lajně, poté se ale nestačila přemístit k úderu, který Češka poslala nechytatelně k pravé straně.
     
    40-40
    Kvitová poslala první podání znovu jen do sítě. A na to odpověděla Puigová kvalitním returnem po lajně. Shoda.
     
    A-40
    Kvitová rozhodila soupeřku servisem k boční lajně, poté musela v pokleku čelit returnu, ale ten dokázala vrátit do volného dvorce.
     
    1:0
    Důležitá první hra ve druhém setu jde nakonec na stranu české hráčky. Kvitová odvrátila dva brejkboly a drží si svůj servis. Na závěr gemu přidala Puigová nevynucenou chybu.
     
    0-15
    Také Monica Puigová se poprvé ve druhém setu představí na servisu. Začíná nátlakovou hrou, kterou si připisuje také první fiftýn.
     
    15-15
    Tentokrát už první podání skončilo jen pod páskou. Stejně tak i druhé a po dvojchybě je srovnáno.
     
    15-30
    Kvitová se dokázala dostat do výměny, poté si se soupeřkou dělala co chtěla. Na závěr už čekal jen snadná smeč metr od sítě. Tu ale Češka poslala mizerně mimo dvorec.
     
    15-40
    Monica Puigová přidává také eso do středu kurtu a dostává se do jasného vedení.
     
    1:1
    Puigová znovu zatlačila servisem, poté měla před sebou podobnou situaci jako před malou chvílí Češka, ale Puigová zachovala chladnou hlavu a lehce zatloukla míček na českou polovinu.
     
    0-15
    Petra Kvitová zahajuje gem na podání slušnou obranou, ale na precizní forhend po lajně už ale česká hráčka nedosáhla.
     
    15-15
    Kvitová zatlačila soupeřku servisem, poté tlačila od základní lajny, ale Puigová dlouho odolávala. Nakonec ukončuje výměnu chybný úder Portoričanky, rám rakety překazil nejdelší výměnu zápasu.
     
    30-15
    Přesné druhé podání podpořila česká tenistka přesunem k síti a jasným vítězným forhendem.
     
    40-15
    Petra Kvitová vyhodila první podání daleko do zámezí. Puigová si přistoupila blíž k returnu, ale ten poté zahrála jen do sítě.
     
    2:1
    Přímý bod po prvním servisu do středu kurtu ukončuje třetí gem druhého setu. Petra Kvitová stále neprohrála ani jediný gem na podání.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Monica Puigová.
     
    0-15
    Monica Puigová musí při svém podání ve druhém setu dotahovat vedení soupeřky. Začíná výborně, když donutila Češku k chybě.
     
    0-30
    Puigová měla problémy s nadhozem prvního podání, poté ale vystřihla přímý bod. Kvitová returnovala jen těsně za koncovou lajnu.
     
    15-30
    Ani Puigová se ale nyní nemohla spolehnout na první podání. Toho využila Kvitová k nechytatelnému returnu křížem.
     
    15-40
    Další problémy s nadhozem prvního podání. Nakonec je z toho jen nepřesný return po lajně od české reprezentantky.
     
    2:2
    Nyní už Češka dostala return do dvorce, ale poté chybuje hned druhým bekhendem do sítě. Snadná hra pro portorickou tenistku.
     
    15-0
    Kvitová přetáhla první podání daleko do autu. S druhým servisem si ale Puigová neporadila, míček odpálila téměř na tribunu.
     
    15-15
    Petra Kvitová zatlačila soupeřku servisem k boční lajně, poté se v jasné pozici přesunula k síti, ale s volejem se nevypořádala.
     
    15-30
    První servis odhodila páska do autu. Return Puigové byl přesný i razantní a Portoričanka se dostává do nebezpečného vedení.
     
    15-40
    A další velká chyba české hráčky. Kvitová měla po servisu k boční lajně otevřený celý dvorec, ale míček napálila jen do sítě. Dva brejkboly.
     
    30-40
    Petra Kvitová musela hrát proti brejkbolu jen přes druhé podání. Přestřelka od základní lajny nakonec dopadla o něco lépe pro Češku.
     
    40-40
    Také druhý brejkbol je smazán. Puigová byla ve hře po přesném returnu, ale poté poslala tvrdý bekhend jen do deblového koridoru. Shoda.
     
    40-A
    Ještě jedna šance pro Portoričanku. Petra Kvitová v tlaku přepálila svůj forhend daleko do autu.
     
    40-40
    Ale i třetí brejkbol je pryč. Monica Puigová nedokázala usměrnit svůj return na polovinu soupeřky. Shoda.
     
    A-40
    Kvitová se opřela do prvního podání, to podpořila i přesným forhendem po lajně a dostává se do výhody. Puigová hrála ve skluzu jen do sítě.
     
    40-40
    Ale po precizním returnu pod nohy podávající hráčky bude ještě gem pokračovat. Shoda.
     
    40-A
    Petra Kvitová se nemohla spolehnout na první podání. Po druhém servisu se také nehrálo, míček zastavila páska a Puigová má čtvrtý brejkbol v tomto gemu.
     
    40-40
    Stejný scénář. Servis ven z kurtu a pohotový vítězný úder po lajně. Shoda.
     
    A-40
    Kvitová znovu vyhodila z kurtu první servis. Následně měla velké štěstí, když druhé podání tečovala páska přesně na lajnu. Od základní lajny ale zahrála Puigová jen do sítě a Češka jde do výhody.
     
    3:2
    Česká hráčka opět zvládla velmi těžký gem při vlastním servisu. Na závěr hry napálila první servis přesně na boční lajnu a je z toho eso.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Monica Puigová.
     
    0-15
    Nyní je na řadě se servisem Monica Puigová. Portoričanka bojovala od základní lajny a to nakonec stačilo na chybující českou tenistku.
     
    0-30
    Puigová musela hrát jen přes druhé podání. Ani s ním si ale Kvitová neporadila, když napálila return pět metrů mimo.
     
    0-40
    Těsný aut prvního podání k boční lajně. A znovu i druhý servis stačil na českou tenistku.
     
    15-40
    Puigová nemůže trefit první podání, nyní si dokonce připisuje dvojchybu a Češka se dostává do gemu.
     
    30-40
    Monica Puigová to nyní neměl tak lehké. Kvitová předvedla vynikající return pod nohy podávající hráčky, následně přidala i přesný forhend a bere bod.
     
    3:3
    Servis nyní Portoričance nechodí do kurtu. Ale Kvitová jí pomáhá další chybným returnem daleko za základní lajnu.
     
    15-0
    Petra Kvitová zahajuje gem na servisu přímým bodem po podání do středu kurtu.
     
    30-0
    A další. Petra Kvitová tentokrát servírovala přesně k boční lajně.
     
    40-0
    Tentokrát je z toho dokonce eso na středovou čáru. Puigová se jen smutně podívala za míčkem.
     
    40-15
    Teď už se po prvním podání hrálo. Dlouho to vypadalo na jasnou záležitost, ale Puigová se zázračně ubránila a ještě v tomto gemu žije.
     
    4:3
    Přímým bodem po servisu na tělo soupeřky ukončuje Petra Kvitová další gem. Česká reprezentantka se pomalu přibližuje postupu do dalšího kola.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Monica Puigová.
     
    0-15
    Monica Puigová se dostává při vlastním servisu pod tlak, každý ztracený gem by už znamenal velké potíže pro Portoričanku. Olympijská vítězka se musela bránit po returnu křížem, ale dokázala skvěle odpovědět vítězným forhendem po lajně.
     
    0-30
    Puigová pokračuje kvalitním druhým servisem na tělo české hráčky. Kvitová se nedokázala srovnat pod míček a hraje do autu.
     
    0-40
    Ani nyní první podání neskončilo v vymezeném prostoru. Puigová si s tím ale nedělala hlavu a po druhém servisu připisuje fiftýn.
     
    15-40
    Puigové se v posledních gemech nedaří první podání, ale Češka toho dokázala využít až teď. Vynikající return křížem zapadl do kurtu.
     
    30-40
    Puigová ještě dává české tenistce šanci po dvojchybě.
     
    4:4
    Ani nyní se první podání nevydařilo podle představ. Nakonec to ale Puigová zvládla po druhém servisu. Return české reprezentantky vylétl do zámezí.
     
    15-0
    Ani Kvitové se nepodařil první servis. Po tom druhém to je ale eso! Puigová nedokázala zareagovat na pomalejší podání k boční lajně.
     
    30-0
    Také Monica Puigová má problémy s returnem druhého podání, olympijská vítězka retunovala daleko do zámezí.
     
    40-0
    Petra Kvitová přidává také eso do středu kurtu po prvním podání.
     
    40-15
    Tentokrát už první podání zastavila páska sítě. Stejně tak i druhý servis. Po dvojchybě se dostává Puigová do hry o tento gem.
     
    40-30
    Kvitová našla prvním servisem prostor ve středu kurtu, poté ale nestačila na rychlou výměnu od základní lajny. Puigová skvěle zakončila výměnu bekhendem křížem.
     
    5:4
    Kvitová zvládla zakončit další gem na servisu. Po podání ven z kurtu přidala Češka přesný forhend po lajně a Puigová byla bez šance na odpověď.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Monica Puigová.
     
    0-15
    Monica Puigová podává proti vyřazení z turnaje! Portoričanka nezahajuje důležitou hru jinak, než vynikajícím forhendem do rohu dvorce.
     
    0-30
    Puigová pokračuje v představení na servisu, nyní dokonale rozběhala soupeřku, která zahrála v nouzi forhend jen do deblového území.
     
    0-40
    Nekompromisní přechod Puigové k síti. Portorická tenistka se opřela do voleje a ten dopadl přesně v rohu kurtu.
     
    5:5
    Srovnáno! Ani nyní neměla česká tenistka výraznější šanci na úspěch. Puigová diktovala výměnu od začátku do konce.
     
    15-0
    První podání odhodila páska do autu. Po druhém servisu ale přišel jen mizerný return do sítě.
     
    30-0
    Petra Kvitová těsně minula středovou lajnu prvním servisem. Po tom druhém přišel přesný return křížem, nabídnutou šanci ale Puigová nevyužila. V nadějné pozici zahrála znovu jen pod pásku.
     
    30-15
    Kvitová napálila první podání do sítě. Puigová si přistoupila blíže pro return, ale nebylo ho třeba. Ani druhý servis se do kurtu nevešel.
     
    30-30
    Puigová perfektně returnovala pod nohy podávající hráčky, následně přidala také přesný kraťas, který ještě Češka dokázala vrátit, ale na volej si už nesáhla.
     
    30-40
    Ani nyní se první podání nevydařilo. Kvitová se musela znovu bránit po povedeném returnu křížem, poté česká reprezentantka zahrála bekhend jen do sítě a bude čelit brejkbolu.
     
    40-40
    Také proti brejkbolu musela hrát Kvitová jen přes druhé podání. Štěstí nyní stálo na české straně, Kvitová měla co dělat s přesným returnem, následně trefila pásku, která rozhodla výměnu ve prospěch české dvojky. Shoda.
     
    40-A
    Kvitové se nedaří první podání. Puigová se navezla do returnu po druhém podání, umístila ho k boční lajně a má další brejkbol.
     
    40-40
    Petra Kvitová nemůže trefit první podání do dvorce. Ale boduje i po tom druhém. Puigová nedokázala returnovat přes síť. Shoda.
     
    A-40
    Teď už to vyšlo podle představ. Po přímém bodu po servisu do středu kurtu má k dispozici výhodu.
     
    6:5
    Kvitová to opět ubojovala! Po druhém podání do středu kurtu měla co dělat s nebezpečným returnem, ale stačilo jen vrátit míček na polovinu soupeřky a ta už chybuje do sítě.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Monica Puigová.
     
    15-0
    Monica Puigová podruhé podává na udržení se v turnaji, poprvé to zvládla čistou hrou. Nyní Portoričanka začíná dvojchybou!
     
    15-15
    Puigová sice trefila první podání, ale poté se musela bránit. Dokázala však dvakrát doběhnout přesný úder soupeřky a poté už Češka přetáhla forhend do autu.
     
    15-30
    Monica Puigová si pomáhá také přímým bodem po prvním podání k boční lajně.
     
    15-40
    Puigová trefila opět parádní první podání. Kvitová se sice natahovala za míčkem, ale do kurtu ho už nedostala.
     
    6:6
    O druhém setu rozhodně až tiebreak. Na závěr dvanácté hry vytáhla Puigová eso do středu kurtu.
     
    1-0
    Petra Kvitová zahajuje ztrácenou hru přímým bodem po prvním podání na tělo soupeřky.
     
    2-0
    Také Puigová se poprvé opřela do podání v tiebreaku. Portoričanka se ale musela sklonit před dokonalým returnem po lajně.
     
    2-1
    Puigová reaguje na vynikající return přímým bodem po prvním podání do středu kurtu.
     
    2-2
    Petra Kvitová přidala povedené první podání, ale Puigová vytáhla ještě lepší return pod nohy podávající tenistky. Je srovnáno.
     
    2-3
    A další chyba české hráčky. Po přesném prvním servisu přišel mizerný forhend po lajně, který minul kurt o tři metry.
     
    2-4
    Puigová napálila prvním servisem jen síť, poté se musela bránit za koncovou lajnou, ale to jí stačilo k zisku bodu. Češka přetahuje forhend daleko do autu.
     
    3-4
    Monica Puigová mohla uniknout v tiebreaku na tři body, ale první servis neproměnila. Z následné výměny přidává jen chybu do sítě a je sníženo.
     
    4-4
    Kvitová se nemohla spolehnout na první podání. I to druhé ale znamená eso! V rozhodujícím gemu druhé sady je srovnáno.
     
    4-5
    První servis pohltila jen síť. Kvitová měla problémy s nadhozem druhého podání, které nakonec končí také v síti. Po dvojchybě je taky znovu výhoda minibrejku pro Portoričanku.
     
    5-5
    První podání vylétlo do autu. Po tom druhém se Kvitová dostala k returnu, následně od základní lajny chybuje Puigová a je znovu srovnáno.
     
    6-5
    Monica Puigová trefila první podání do středu kurtu, poté se ale musela bránit přesným úderům české tenistky. Dlouhá výměna končí parádním vítězným úderem Kvitové do protipohybu soupeřky. Mečbol!
     
    6-6
    Levoruká Češka znovu netrefila první podání do kurtu. Ani po druhém se nehrálo. Dvojchyba srovnává stav!
     
    6-7
    Dvojnásobná grandslamová vítězka dělá v kritický okamžik druhou dvojchybu v řadě! Tentokrát má setbol Puigová.
     
    7-7
    Ale ani olympijská vítězka jasnou šanci na ukončení setu neproměnila. Ve středu kurtu si mohla vybrat kam zahraje, ale míček poslala do autu.
     
    8-7
    Monica Puigová musela hrát jen přes druhé podání. Na to dokázala zareagovat Češka parádním returnem do vzdálenějšího rohu! Puigová se už na odpověď nezmohla a je tady druhý mečbol!
     
    8-8
    Ani nyní není konec! Puigová předvedla fantastický return pod nohy podávající tenistky a srovnává stav.
     
    9-8
    Petra Kvitová si vybojovala třetí mečbol esem k boční lajně. Monica Puigová se marně natahovala za míčkem.
     
    7:6
    Puigová musela hrát proti mečbolu jen přes druhé podání. Kvitová returnovala křížem, dokázala soupeřku zatlačit, následně přešla k síti, přidala také volej a poté se už mohla radovat z vydřené výhry a postupu do osmifinále!
     
    Konec zápasu
     
    Petra Kvitová potvrdila formu z minulého týdnu a po dvou těsných setech postupuje v Madridu již do osmifinále!

    Úvodní dějství bylo dlouho vyrovnané, až za stavu 3:3 přišel první proměněný brejkbol. Češka se dostala do vedení, dokázala brejk potvrdit a na závěr přidala ještě jeden proražený servis soupeřky. Druhá sada byla ve znamení neproměněných šancí. Monica Puigová v průběhu setu neproměnila osm brejkbolů, to Češka neměla k dispozici ani jeden a při podání soupeřky se do hry příliš nedostávala. O druhém setu tak musel rozhodnout až tiebreak. V něm ale podání příliš velkou výhodou nebylo, z osmnácti rozeher šlo hned třináct pro hráčku na returnu. O jeden minibrejk více nakonec získala Češka a raduje se z postupu do osmifinále.

    Petra Kvitová se může v osmifinále těšit na souboj s vítězkou duelu Sasnovičová – Kontaveitová. (14:12:56)

    Vít Schück

    čas zápasu: 1:49

    2. set: 1:11

    Kvitová Puigová
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    49 81 78 51
    najdlhšia séria získaných bodov
    4 4 5 4
    Setboly
    3 7 1 1
    Mečboly
    3 3 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:31 0:42 0:33 0:15
    Esá **
    7 9 3 2
    Dvojchyby **
    8 9 5 4
    udržané podania
    6 / 6
    100 %
    10 / 10
    100 %
    9 / 11
    82 %
    6 / 6
    100 %
    Odvrátené brejboly
    8 / 8
    100 %
    8 / 8
    100 %
    6 / 8
    75 %
    0 / 0
    0 %
    body pri vlastnom podaní
    36 / 61
    59 %
    52 / 84
    62 %
    46 / 75
    61 %
    26 / 39
    67 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    0 / 0
    0 %
    2 / 8
    25 %
    0 / 8
    0 %
    0 / 8
    0 %
    body pri súperovom podaní
    13 / 39
    33 %
    29 / 75
    39 %
    32 / 84
    38 %
    25 / 61
    41 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Petra Kvitová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 08.03.1990
    Vek: 34 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 182 cm
    Hmotnosť: 70 kg
    Nasadený: 10

    Mónica Puigová
    Štát: Portoriko
    Dátum narodenia: 27.09.1993
    Vek: 30 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 64 kg