Rakúsko – Slovensko sk 2:4 (kon.) | J. Kórea – Lotyšsko 0:5 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 5:4 (1:0 po s.n.)
Fínsko – Nórsko 7:0 (kon.)
koniec
Rakúsko
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Slovensko
Utorok 08.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:30 Michal Krištof (SVK) - 2:4
     
    59:30
    Slovensko dalo gól!
    Je definitívne rozohdnuté. Do prázdnej bránky skóroval a na finálnych 4:2 v náš prospech upravil skóre MICHAL KRIŠTOF.
    41:43 Peter Schneider (AUT) - 2:3
     
    41:43
    Rakúsko dalo gól!
    Toto nie je vôbec dobré. Naši reprezentanti inkasovali kontaktný rakúsky gól, a tak sa zdá, že bude tento zápas ešte poriadne zaujímavý. Presadil sa PETER SCHNEIDER. Asistencia: Michael Raffl.
    29:00 Christián Jaroš (SVK) - 1:3
     
    29:00
    Slovensko dalo gól!
    Gól platí. Jedenásť minút pred koncom druhej tretiny nám to tam padlo po tretíkrát. Presadil sa náš nádejný obranca CHRISTIÁN JAROŠ. Výbornú prácu ale odviedol dnes jž dvojbodový Fehérváry. Asistencia: Martin Fehérváry.
    22:13 Tomáš Jurčo (SVK) - 1:2
     
    22:13
    Slovensko dalo gól!
    Vyhrávame! Po dlhej prihrávke na útočnú modrú sa dostal k puku Nagy, ktorý ho ešte výborne prenechal Jurčovi. Dvaja košickí rodáci si teraz rozumeli, a tak mohol TOMÁŠ JURČO pohodlne skórovať. Asistencie: Ladislav Nagy, Martin Fehérváry.
    04:13 Marcel Haščák (SVK) - 1:1
     
    04:13
    Slovensko dalo gól!
    Konečne nám to tam padlo! Výborne teraz pálil MARCEL HAŠČÁK, ktorý nedal umiestnenou strelou švihom Starkbaumovi šancu na úspešný zákrok. Asistencie: Marek Hovorka, Marek Ďaloga.
    01:33 Brian Lebler (AUT) - 1:0
     
    01:33
    Rakúsko dalo gól!
    Tak toto je štart ako zo zlého sna. Naši hokejisti si teraz nedali pozor na kombináciu súpera, ktorá sa končí gólom. O otvárací gól zápasu sa postaral oficiálne BRIAN LEBLER, ale bol to "krásny" vlastenec Andreja Sekeru. Asistencie: Fabio Hofer, Layne Viveiros.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 2. Lebler (Hofer, Viveiros), 42. Schneider (M. Raffl) – 5. Haščák (Hovorka, Ďaloga), 23. Jurčo (Nagy, Fehérváry), 29. Jaroš (Fehérváry), 60. Krištof


    Rakúsko: Starkbaum (Madlener) – Schumnig, Unterweger, S. Ulmer, Viveiros, Schlacher, Heinrich, Peter, Altmann – Schneider, Ganahl (A), Hundertpfund (C) – Lebler (A), M. Raffl, Hofer – Haudum, Zwerger, Komarek – Rauchenwald, Obrist, Spannring.
    Slovensko: Rybár (Godla) – Sekera (C), Čajkovský, Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Jánošík, Grman – Jurčo, Krištof, Nagy (A) – Hovorka, Bakoš, Haščák – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Kudrna, Marcinko.

    Rozhodca: Iverson (CAN), Sjökvist (SWE)– Fluri (SUI), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 6094