Kortrijk – Waregem 1:2 (kon.) | Eupen – Sint-Truiden 3:1 (kon.) | Lierse – Leuven 2:2 (kon.)
Waasland-Beveren – Mouscron 3:2 (kon.) | Lokeren – Antverpy 1:2 (kon.)
koniec
KV Kortrijk
1:2 (1:2)
SV Zulte Waregem
cz Sobota 05.05.2018, 18:00 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V belgické Jupiler League je na programu sedmé kolo skupiny o Evropskou ligu. To proti sobě svede KV Kortrijk a SV Zulte-Waregem.

    Domácí jsou v šestičlenné tabulce skupiny A na druhé příčce s 12 body a skóre 11:8. Bilanci s posledních pěti zápasů mají následující. S Moucronem prohráli 1:2, poté přišlo vítězství s Lierse 2:0, další s Leuvenem 2:1, prohra ve Waregemu 0:3 a vítězství s Lierse 2:1. V sestavě Kortrijku najdeme nejlepšího střelce belgické ligy Teddy Chevaliera, který se trefil už 21x.

    Waregem skupinu A vede, má na svém kontě 16 bodů a skóre 18:6. V posledních pěti duelech neztratil ani bod. Nejprve přišlo vítězství s Waaslandem-Beverenem 2:1, poté s Mouscronem 5:1, na hřišti Lierse 4:1, doma s Kortrijkem 3:0 a naposled v Mouscronu 2:1. Nejlepším střelcem Waregemu je Tunisan Hamdi Harbaoui s 19 přesnými zásahy.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Kaminski – D'Haene, Kagelmacher, Palmer-Brown, Van Loo – Lepoint, Makarenko – Van der Bruggen – De Smet, Chevalier, Ouali.
    Náhradníci: Bruzzese, Lentz – Ajagun, Hoxha, Ivanof, Kovačević, Papazoglou, Perbet, Stojanović, Verboom.

    SV Zulte-Waregem: Bossut – Walsh, Derijck, Baudry, de Fauw – De Sart, De Pauw, Kaya – Olayinka, Bongonda, Harbaoui.
    Náhradníci: Bostyn – Coopman, Hamalainen, Heylen, Leya Iseka, Jensen, Šaponjić.

    Rozhodčí: Boucaut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodu se tlačil do útoku Waregem. Jejich první hlavička se nevešla mezi tři tyče.
     
    2
    Hosté pokračují s míčem na kopačkách. Kortrijk se zatím nedostal k balonu.
     
    3
    Až nyní jsou domácí konečně na míči. Po faulu hostů rozehrává gólman Thomas Kaminski první útočnou akci svého týmu.
     
    4
    Ale balon se dostal opět na druhou stranu. Z pravé strany přišla přihrávka na střed, ale obrana Kortrijku posílá míč na rohový kop.
     
    5
    Z rohu si hosté nevypracovali vůbec nic. Domácí ho odhlavičkovali do bezpečí, ale poté se k míči opět dostal Waregem. Jenže po jednom z centrů byl v šestnáctce k vidění útočný faul.
     
    6
    Domácí se osvobozují dlouhým odkopem a nakonec z toho byla první šance zápasu! Hostující gólman špatně vyběhl a nedostal se k míči. Naopak na hranici vápna se dostal míč na kopačky jednoho z domácích fotbalistů a ten neskutečnou pumelicí hodně protáhl Sammyho Bossuta.
    6.
     
    8
    Waregem se z této akce oklepal a také se dostal k zakončení. Jenže hlavička Harbaouiho končí těsně nad břevnem branky Kortrijku.
     
    10
    Na polovině hřiště už jsou u míče opět domácí hráči. Ale střed hřiště je hodně přehuštěný a není tam žádná cesta k zakončení.
     
    11
    Gólman Kaminski musel vyběhnout hodně daleko z brány, aby zabránil šanci Waregemu.
     
    12
    Z pravé strany mířil míč do vápna Waregemu. Ale přihrávka byl hodně nepovedená a Bossut pouze nastavil náruč a míč se mu do ní v poklidu dokutálel.
     
    13
    /točná akce hráčů v červených dresech, tedy týmu Waregemu, začíná od vlastního gólmana. Od jednoho ze stoperů přichází dlouhý nákop a následně hlavička do autu.
     
    15
    Sledujeme hru nahoru dolu. Nyní se pokoušeli o ptočnou akci opět domácí fotbalisté, ale je zastavuje praporek pomezního a ofsajd.
     
    15
    Waregem právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera v podání THÉA BONGONDY. Ten napřáhl z nějakých 25 metrů a jeho levačka z kroku skončila přesně u levé tyče domácí branky.
    15. Théo BONGONDA - 0:1
     
    17
    Hosté se tlačili do další šance. Na centr za obranu si nabíhal střelec Bongonda, který se snažil míč usměrnit do brány už v pádu. Nezadařilo se, bude se odkopávat od branky.
     
    19
    Hráči Kortrijku jsou na balonu, ale středem hřiště to dnes nepůjde. Ten patří hráčům Waregemu, kteří svému soupeři nedávají žádný prostor. Domácí to tak zkouší dlouhými nákopy, které ale opět sbírají hosté.
     
    20
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Domácí vyrovnávají! Po zmatcích v hostujícím pokutovém území se míč dostal na kopačky IDIRA OUALIHO, který se v malém vápně s ničím nemazal a poslal míč nekompromisně do sítě.
    20. Idir OUALI - 1:1
     
    22
    Domácí vstřelili druhou branku, ale ta padla až po odpískaném ofsajdu. Nikdo z Kortrijku se však ani nehádá. Opravdu se o ofsajd jednalo.
     
    24
    Hráči Waregemu se dostali k hlavičce. Jenže Harbaoui zamířil pouze mimo. Kaminski mohl být naprosto v klidu.
     
    25
    Po zákroku na Bongondu se hosté dožadují pokutového kopu. Píšťalka rozhodčího však zůstává hluchá. Útočník Waregemu se ale svíjo v pokutovém území Kortrijku.
     
    27
    Hosté jsou o něco aktivnějším celkem a hodně zaměstnávají obranu Kortrijku. Ta si ale s postupnými útoky svých soupeřů zatím vždy poradila.
     
    29
    Ale šance se nakonec naskytla na druhé straně. Takový padající list dopadl až na kopačky Chevaliera, který z první práskl do míče a Bossut muset předvést povedený zákrok.
     
    30
    Hra se opět odehrává na druhé straně. Na pěkný centr si nenaskočil žádný z hostujících útočníků a obrana Kortrijku si tak může opět na nějakou dobu odpočinout.
     
    32
    A další podařený centr do vápna Kortrijku. Hannes Van der Bruggen centroval, ale Bossut vyskočil nejvýše a míč si schoval do svých rukavic.
     
    33
    Po faulu na středu hřiště budou hosté pokračovat s míčem a pokusí se opět dostat do vedení.
     
    34
    Waregem právě vstřelil branku!
    A to se Waregemu také daří! Na přízemní centr z pravé strany si výborně počkal PETER OLAYINKA, který ho z bezprostřední blízkosti z jedničky a bez větších problémů poslal přesně do domácí branky.
    34. Peter OLAYINKA - 1:2
     
    36
    Kortrijk se snažil ihned odpovědět rychlým brejkem, jenže toto snažení jim zastavuje ofsajdové postavení.
     
    37
    Zajímavý nákop jednoho z domácích. Už už to vypadalo, že míč půjde hodně na branku. Ten se však na poslední chvíli snesl a zamířil by pod břevno. Pohlídat ho tak musel Sammy Bossut.
     
    39
    Opět u míče hosté. Ale po hodně nepřesné přihrávce bude následovat odkop od branky Kortrijku.
     
    40
    Domácí se nemůžou dostat k větší šanci, kterou by si vypracovali nějakou kombinací. Většina jejich akcí je o náhodě a štěstí.
     
    41
    Teď se sice po několika odkopech dostali do vápna, ale tam příliš dlouho nevydrželi. U balonu tak opět hosté.
     
    42
    Kortrijk ale trošku zahrozil. Nicméně z levé strany hledal levý záložník lépe postaveného spoluhráče na penaltovém puntíku. Jenže obrana Waregemu míč odkopává do bezpečí.
     
    44
    Waregem kombinuje na vlastní polovině a míč si vyměňuje celá obranná čtveřice. Vypadá to, že první poločas už chtějí spíše dohrát, než se hnát do nějakého dalšího zakončení.
     
    45
    Nakonec se přeci jen odhodlali k ještě jednomu útoku, ale po další nepřesné přihrávce to bude opět pouze odkop od branky.
     
    45
    A ve vzdálenosti nějakých 25 metrů došlo k faulu hostů a Kortrijk bude zahrávat přímý kop.
     
    45+1
    Jenže centr z přímého kopu hosté odhlavičkovali do bezpečí.
     
    45+1
    K prvnímu poločasu se nastavují dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas se dohrává ve středovém kruhu. Vidíme spoustu nepřesností na obou stranách.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas souboje mezi Kortrijkem a Waregemem je za námi. Sledovali jsme poměrně pohledný fotbal, ve kterém jsou zatím spokojenější hostující fotbalisté Waregemu. Ti se dostali do vedení 1:0 po pěkné střele, jenže domácí z jedné z mála šancí vyrovnali. Ale Waregem opět strhl vedení na svou stranu. Hosté byli po většinu poločasu lepší a vedou tak zaslouženě. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     
    Statistiky po prvním poločasu:

    Držení míče: 54% – 46%.
    Střely na branku: 2:3.
    Střely mimo: 2:4.
    Rohy: 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na začátku druhé poločasu se hned tlačí Waregem do útoku. Ale po jednom z centrů končí míč v zázemí.
     
    47
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Gary Kagelmacher, přichází Abdul Ajagun.
     
    49
    Hosté jsou aktivnější i ve druhém poločase. Do vápna Kortrijku létá jeden centru za druhým. Obrana domácích si s nimi ve druhé půli však zatím ví rady.
     
    50
    Po delší době také nákop na druhé straně. Bossut si v klidu počkal na balon a neměl s ní žádné problémy.
     
    51
    Kortrijk hraje s míčem a snaží se dostat do nějaké zajímavější šance. Teď přišel centr z levé strany a bude se pokračovat odkopem od branky.
     
    53
    A vyrovnání mohlo přijít nyní! Na centr z pravé strany si naskočil Teddy Chevalier, který trknul do balonu, ale poslal ho pouze do míst, kde stál Bossut.
     
    55
    Po chvilce, kdy hosté nehráli s balonem, se k míči opět vrátili. Ale obranu domácích nepřehráli a stav se tak nemění.
     
    56
    Domácí hráči se hodně zlobí na rozhodčího, který odpískal faul na polovině hřiště. Nutno říci, že se o faul jednalo a sudí rozhodl naprosto správě.
     
    56
    Waregem měl možnost rohového kopu. Jenže po centru od rohového praporku a následné hlavičce končí míč v náruči Kaminskiho.
     
    58
    Další centr do pokutového území Kortrijku. Tam ho ale do zázemí odhlavičkoval jeden z domácích obránců a Waregem dostane šanci dalšího rohového kopu.
     
    59
    Z toho se jim ale nepovedlo vytvořit vůbec nic. Hrát tak můžou domácí.
     
    60
    Kortrijk šel do rychlého protiútoku. Jeden z útočníků šel do souboje se třemi obránci a míč udržel. Poté poslal míč doleva, odkud letěl přízemní centr pouze do náruče Bossuta.
     
    62
    Do konce zápasu nám zbývá něco kolem půlhodiny a Kortrijk stále ztrácí jednu branku. Nutno říci, že ve druhém poločase je aktivnější ale celek Waregemu.
     
    63
    Teddy Chevalier se dostal k centru z levého kraje pokutového území. Jeho pokus byl tečovaný a skončil opět v náruči Bossuta.
     
    66
    Kaminski vyběhl hodně daleko z branky. Úplně na pravý kraj vápna, kde se pustil do souboje s jedním z hostujících útočníků. A z tohoto souboje také vyšel jako vítěz.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Anthony Van Loo (KV Kortrijk).
     
    68
    Další akci zažehnali domácí obránci, když už fotbalisté Waregemu nebezpečně kombinovali v pokutovém území. Ke střele se ale nakonec neprobojovali.
     
    69
    A po další akci hostujícího týmu se bude kopat další rohový kop.
     
    70
    Z rohu však Waregem nezahrozil. Domácí odhlavičkovali do bezpečí. Jenže poté hosté pokračovali v akci a nakonec se zpoza vápna dostali ke střele. Ta končí těsně vedle pravé tyče.
     
    72
    Peter Olayinka bojoval o míč až příliš horlivě a nakonec mu je odpískán útočný faul.
     
    72
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Stijn De Smet, přichází Tyron Ivanof.
     
    74
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Sander Coopman.
     
    75
    Waregem je na útočné polovině. Po chybné přihrávce ale přišel o balon a domácí tak mohli jít do brejku. Jenže Bossut výborně přečetl hru, včas vyběhl a poslal míč do bezpečí.
     
    77
    Idir Ouali vzal balon u levé lajny, natáhl si ho na střed a z hranice šestnáctky vypálil přízemní střelu. Ta však skončila o pár centimetrů vedle pravé tyče.
     
    78
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Jevhen Makarenko, přichází Athanasios Papazoglou.
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám chybí deset minut. Kortrijk stále ztrácí jednu branku a nyní zakládá další útočnou akci.
     
    81
    Následně přišel centr z pravé strany, ale ten byl přetažený. Přišel tak také z levé strany, ale ani tento se nesetkal s úspěchem.
     
    83
    Waregem jsem do rychlého brejku, který táhl po pravé straně. Odtud také přišla přihrávka před branku, ale domácí obrana ji odvrátila.
     
    85
    Hosté hrají dostatečně daleko od své branky a bezprostřední nebezpečí jim tak nehrozí. Od navýšení svého náskoku v čele je dělí pár minut.
     
    86
    Waregem okupuje pokutové území Kortrijku. Posílá do něj jednu přihrávku za druhou, ale nakonec vše hasí domácí gólman.
     
    88
    Kortrijk se ale nevzdává. Je nastěhovaný na polovině Waregemu, ale k zakončení mají daleko.
     
    89
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Onur Kaya, přichází Michaël Heylen.
     
    90
    A v závěru se domácí dostávají k zajímavé šanci. Na centr Kristofa D'Haenea za obranu si naskočil jeden z jeho spoluhráčů. Rybičkou ho ale poslal pouze k Bossutovi.
     
    90
    K druhému poločasu se budou nastavovat tři minuty.
     
    90+2
    Už se hraje druhá minuta nastavení a Waregem hraje v dostatečné vzdálenosti od své branky.
     
    90+3
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Hamdi Harbaoui, přichází Ivan Šaponjić.
     
    90+4
    Už se hraje čtvrtá minuta nastaveného času. Kortrijk je v závěrečném tlaku a vybojoval rohový kop.
     
    90+4
    Na ten šel i domácí brankář, ale nejvýše si naskočil jeden z hostujících obránců a stal se tak posledním hráčem, který se dnes dotkl míče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas sedmého kola belgické ligy skupiny o Evropskou ligu končí vítězstvím prvního Waregemu, který porazil druhý Kortrijk 2:1. Hosté se dostali do vedení, ale Kortrijk dokázal vyrovnat. Jenže v závěru poločasu se opět prosadil Waregem a toto vedení si pohlídal i ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Svůj náskok Waregem tak navýšil už na sedm bodů.

    Ode mě je to pro dnešek vše a u dalšího onlajn přenosu na počtenou.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 53% – 47%.
    Střely na branku: 4:3.
    STřely mimo: 3:8.
    Rohy: 1:4. (20:00:19)

    Aleš Skok

    Góly: 20. Ouali – 15. Bongonda, 34. Olayinka

    Karty:   66. Van Loo (KRT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:4.
    KV Kortrijk: Kaminski – D'Haene, Kagelmacher (47. Ajagun), Palmer-Brown, Van Loo – Lepoint, Makarenko (78. Papazoglou) – Van der Bruggen – De Smet (72. Ivanof), Chevalier, Ouali.
    Náhradníci: Bruzzese, Lentz – Ajagun, Hoxha, Ivanof, Kovačević, Papazoglou, Perbet, Stojanović, Verboom.

    SV Zulte Waregem: Bossut – Walsh, Derijck, Baudry, de Fauw – De Sart, De Pauw, Kaya (89. Heylen) – Olayinka, Bongonda (74. Coopman), Harbaoui (90+3. Šaponjić).
    Náhradníci: Bostyn – Coopman, Hamalainen, Heylen, Leya Iseka, Jensen, Šaponjić.

    Rozhodca: Boucaut