Sevilla – Sociedad 1:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:0 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Piatok 04.05.2018, 21:00Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    FC Sevilla

    Andalúzsky tím vstupuje do tohto stretnutia s novým trénerom. Taliana Vincenza Montellu nahradil Joaguín Caparrós, ktorý klub povedie do konca ročníka a to úplne zadarmo! Sevilla totiž nevyhrala už sedem stretnutí po sebe, v ktorých získala iba tri body za remízy proti Barcelone, Sevilly a La Coruni. Zároveň prehrala proti Valencii, Leganés, Celte Vigo či naposledy na pôde Levante, kde sa zlomila stolička pod Montellom. Sevillčania sú až na deviatom mieste so ziskom 48 bodov, na šiesty Villarreal strácajú tri kolá pred koncom súťaže šesť. Najlepším strelcom mužstva je Wissam Ben Yedder. Vo všetkých súťažiach sa presadil devätnásťkrát.

    Real Sociedad San Sebastian

    Baskičania sú o dva body za svojím dnešným súperom, na postupové priečky do Európskej ligy majú teda stratu ôsmich bodov a to pri zisku maximálne deviatich bodov v závere znamená, že o šancu na postup prakticky prišli. Villarreal má navyše o stretnutie menej. Každopádne sa Real veľmi dobre naladil v posledno kole, keď v derby porazil 3:1 Athletic Bilbao. Odčinil prehru na pôde poslednej Málagy. Predtým ťahal klub sériu troch výhier (Girona, Las Palmas, Atlético Madrid). Aj Real Sociedad má najlepšieho strelca, ktorý strelil devätnásť gólov. Je ním Willian José.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia sa po výkope pokúsili o prvú akciu stretnutia, s loptou sa však nedostali von z vlastnej polovici ihriska.
     
    2
    Sevilla získala loptu v strede poľa, domáci hráči hnaní znova výbornými fanúšikmi sa taktiež snažia niečo vymyslieť. Aj oni stroskotali na poliacej čiare.
     
    3
    Stretnutie sa zatiaľ nedostalo ani do jednej zo šestnástok. Až teraz tam priletel center na voľného Nolita, ten si loptu nedokázal spracovať a ušla mu.
     
    4
    Sevilla dnes chce jednoznačne vyhrať, začína preto pomaly zvyšovať ofenzívnu aktivitu. Sarabia však na krídle fauloval.
     
    5
    Rýchla kontra Sevilly prešla na Nolita pred šestnástku, tam tento Španiel poslal nepresnú kolmicu.
     
    6
    Januzaj dostal z krídla loptu do veľkého vápna Sevilly, okamžite sa proti presile musel otočiť a vrátil ju na svojich spoluhráčov smerom dozadu.
     
    7
    Stretnutie sa zatiaľ rozbieha veľmi pomaly. Ever Banega chcel priniesť trochu vzruchu po strele z diaľky, nepodarilo sa mu trafiť medzi tri žrde.
     
    8
    Vysoký presing okamžite po rozohrávke Moyu narobil hosťom problémy, tí nákopom vpred loptu iba odovzdali.
     
    9
    Januzaj si splnil svoje defenzívne povinnosti, keď sa poctivo po krídle vrátil s Escuderom, cez ktorého získal dokonca aut.
     
    10
    Oyarzabal poslal veľmi nepresný pas do veľkého vápna súpera. Ten pred Januzajom prečítal Escudero.
     
    11
    Sarabia z krídla vnikol k malému vápnu. Ešte poslal prudký center do neho na Sandra Ramíreza, Llorente sklzom zrazil nebezpečenstvo na roh.
     
    12
    Dobrý center na hranicu malého vápna zakončený nebol. Kontru Realu potiahol Oyarzabal, pred šestnástkou na druhej strane ihriska prihral priam hrôzostrašne.
    12.
     
    13
    Zdalo sa, že po kolmici za obranu Realu Sociedad bol Sarabia v ofsajde, no ten mohol hrať. Rútil sa sám na Moyu, pokus španielskeho brankára prehodiť mu vôbec nevyšiel.
     
    14
    Sevilla zvyšuje svoju aktivitu. Ďalšiu rýchlu akciu zastavil Odriozola aj za cenu rohového kopu.
     
    15
    Roh síce nepriniesol priame nebezpečenstvo, no potom poslal Banega krásny pas pred malé vápno. Nolito ho minul, Moya vyrazil pred seba a vo výbornej pozícii stojaci Sandro Ramiréz minul.
     
    16
    Roque Mesa fauluje pri postrannej čiare na vlastnej polovici ihriska, Real získal z diaľky priamy kop vhodný na center pred Soriu.
     
    17
    Sergio Canales sa veľmi dlho pripravoval na svoj nákop, až loptu poslal poriadne nízko. Tá teda nebezpečná nebola.
     
    18
    Sergio Canales potiahol rýchlu akciu osou ihriska cez otvorený priestor až pred šestnástku. Zrazenou strelou získal rohový kop.
     
    19
    Po neúspešnej rozohrávke rohového kopu v podaní hráčov Sevilly mali rovnakú výhodu aj hostia, ani oni nepochodili.
     
    20
    Dvadsať minút hry za nami. Sevilla má zatiaľ viac zo stretnutia, jej šance napriek tomu ostali nevyužité.
     
    21
    Sandro Ramírez získal loptu niekoľko metrov od šestnástky Realu po zaváhaní Navasa, no ten svoju chybu včas odčinil.
     
    22
    Na trávniku sa ocitá Adnan Januzaj, poslal ho tam Escudero. Situácia sa ale stala pri poliacej čiare, ďaleko od brány Soriu.
     
    23
    Sevilla kombinuje na vlastnej polovici ihriska. Vzápätí prišiel dlhý pas do šestnástky na Sarabiu, pred ním na jej hranici zasiahol Moya.
     
    24
    Real Sociedad San Sebastian pri lopte na vlastnej polovici, problém mu však robí vysoký presing futbalistov Sevilly.
     
    25
    Banega pri postrannej čiare pritvrdil, odniesol si to Alberto de la Bella, ktorý bude v poriadku. Real prešiel dopredu po pravej strane, center neprešiel.
     
    26
    Januzaj poslal zaujímavý center sprava do šestnástky. Nabiehajúci Willian José išiel priamo do hlavičky, faulom pri tom zrazil Mercada.
     
    27
    Nolito si pýtal priamy kop po faule na svoju osobu vedľa šestnástky súpera, nakoniec je to naopak. Fauloval práve on.
     
    28
    Nolito s druhým faulom po sebe na podobnom mieste. Tentoraz fauloval stopéra Llorenteho. Hostia by chceli aj kartu.
     
    29
    Sevilla to v posledných minútach skúša iba cez svoju ľavú stranu, kde operuje Nolito. Tomu sa zatiaľ nepodarilo vymyslieť vôbec nič.
     
    30
    Polhodina stretnutia nám príliš veľa zaujímavého neponúkla. Oba tímy si dávajú naďalej veľký pozor na zadné dvierka.
     
    32
    Real Sociedad San Sebastian kombinuje na útočnej polovici. Tesne vedľa šestnástky spadol po žltom zákroku Layúna Oyarzabal, získal priamy kop. Takmer to bola aj penalta.
     
    33
    Willian José to spred rohu veľkého vápna skúsil priamo, trafil iba dvojčlenný múr. Dorážka Illaramendiho po odrazenej lopte letela poriadne nepresne.
     
    34
    Willian José získal loptu na vlastnej polovici, predal ju následne spoluhráčom, ktorí o ňu prišli. Sevilla vyťažila nepresný center zľava.
     
    35
    Začalo sa posledných desať minút riadneho hracieho času v prvom polčase. Nie, že by sme ešte nevideli žiadne šance, ale tempo hry by sa mohlo zvýšiť.
     
    36
    Canales poslal krásny pas za obranu do veľkého vápna súpera. Oyarzabal sa prvým dotykom vytlačil z ideálnej streleckej pozície, do ktorej sa následne vrátil, no zamieril iba do Soriu.
     
    37
    Pekný pas sprava našiel v šestnástke voľného Banegu, ktorý si prvým dotykom prebral loptu, druhým trafil najbližšie stojaceho protihráča.
     
    38
    Steven N'Zonzi bol bránený tromi hráčmi pri tom, ako Escudero hádzal dlhý aut. Jedným z nich bol aj brankár Moya, ktorý si loptu zobral pre seba.
     
    39
    Canales vyslal fantastickú kolmicu na hranicu veľkého vápna, kam si nabehol voľný Odriozola. Pred centrom do vápna ho zastavil ofsajd.
    39.
     
    40
    Diego Llorente zasiahol loptu po pase do šestnástky Realu nejako divne. Bolo to buď ramenom, alebo krkom, no ruka to rozhodne nebola, takže Sevilla žiadala penaltu márne.
     
    42
    Od Sori začala akcia Sevilly, lenže Lenglet ju poriadne zlou prihrávkou hneď pokazil. Kombinovať teda môže Real.
     
    43
    Sergio Canales si naviezol loptu na os ihriska a vyskúšal ďalekonosný pokus z diaľky. Trafil svojho spoluhráča Williana Josého.
     
    44
    Center sprava zasiahol hlavou pred malým vápnom Sandro Ramírez, cez obrancu súpera poslal hlavičku mimo priestoru brány Moyu.
     
    45
    Banega sa uvoľnil na krídle, poslal krásny center tesne nad zemou do malého vápna na Sandra Ramíreza. Ten sa natlačil cez obrancu, Moya reflexívne loptu posunul nad brvno.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa zaujímavého neponúkal, no Sevilla bola lepším tímom a mala nejaké šance. Každopádne, gól nepadol ani jeden, preto sa ide do kabín za stavu 0:0. Druhý polčas sa začne o 22:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tak druhý polčas začína poriadne z ostra, hneď na úvod tú máme penaltu po tom, ako si ju vypýtal Sandro Ramírez. Ten sa natlačil pred Llorenteho, ktorý fauloval.
     
    47
    Sevilla dala gól!
    Brankár hostí Moya síce vystihol stranu, ale EVER BANEGA loptu zaparkoval presne k žrdi a z penalty otvára skóre stretnutia.
    47. Éver Banega (SEV) - 1:0
     
    49
    Sevilla aj po góle pokračuje v aktivite. Jej kombinácia na polovici súpera však momentálne k šestnástke loptu nepribližuje.
     
    50
    Escudero ostáva po jednom zo súbojov ležať na trávniku. Bolo to ale po tom, ako sa sám po centri pošmykol. Nakoniec bude v poriadku aj bez ošetrenia.
     
    51
    Rýchla kontra Realu priniesla cente De la Bellu zľava. Odrazenú loptu si na hranici šestnástky našiel Illaramendi, pálil mimo.
     
    52
    Januzaj síce na polovici súpera loptu získal, ďaleko sa s ňou nedostal. Dopredu môže ísť Sevilla.
    52.
     
    53
    Po rýchlej kontre vyslal zaujímavú technickú strelu z hranice vápna smerom na zadnú žrď Sandro Ramírez. Mieril úplne presne, Moya bravúrnym zákrokom loptu jemne pohladil a poslal mimo priestor troch žrdí.
     
    54
    Žltú kartu dostáva David Zurutuza (Real Sociedad San Sebastian).
     
    55
    Real Sociedad San Sebastian sa nevie dostať s loptou z vlastnej polovice ihriska, Sevilla znova veľmi dobre napáda a bráni.
     
    56
    Layún poslal veľmi dlhý pas sprava na voľného Escudera na druhej strane šírky ihriska, kapitán Sevilly nedokázal loptu zachytiť na hracej ploche.
     
    57
    Raúl Navas dobre prečítal pas za obranu, loptu získal a poslal ju doprava. Tam sa k centru nedostal Januzaj, navyše zahral rukou.
     
    58
    Hostia sa znova snažia z hĺbky vlastnej polovice ihriska postupne predrať až pred šestnástku súpera, opäť im to vôbec nejde.
     
    59
    Sarabia na trávniku, sklzom mu tam aktívne pomohol jeden z hráčov Realu. Domáci rozohrali dlhým pasom vpred, kde o loptu prišli.
     
    60
    Zurutuza videl na krídle voľného hrotového útočníka Williana Josého, preto mu aj poslal loptu. Brazílčan pas nedokázal spracovať.
     
    61
    Diego Llorente padá na hranici vlastného pokutového územia, kde mu nepríjemne pristúpil nohu Nolito.
     
    62
    Sevilla prešla rýchlo od stopérov až pred šestnástku. Center Nolita odpratal Llorente, na pas Layúna sprava zas dočiahol dobre postavený Navas.
     
    63
    Sandro Ramírez sa pekne dostal cez posledného obrancu súpera, avšak ďalší dvaja ho už stíhali zozadu, preto vystrelil z diaľky. Trafil iba do Moyu.
     
    64
    Alberto de la Bella poslal zľava zaujímavý pas, dvojica jeho spoluhráčov naň napriek tomu nedočiahla. Real ostáva na lopte.
     
    65
    Real Sociedad San Sebastian teraz na chvíľu vytvoril menší tlak v šestnástke Sevilly, kde priletelo niekoľko centrov, ani jeden sa neujal.
     
    66
    Držanie lopty: 39% – 61%
     
    67
    Willian José vystrelil z hranice šestnástky, tečovaným pokusom získal rohový kop. Sergio Canales si na rozohrávku musí počkať.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Juanmi.
     
    69
    Krídelná akcia hostí presným centrom neskončila. Po odrazenej lopte pálil z diaľky nepresne Oyarzabal.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Joaquín Correa.
     
    71
    Začalo sa posledných dvadsať minút riadnej hracej doby. Real Sociedad San Sebastian začína zvyšovať obrátky, no bude to stačiť na vyrovnanie?
     
    72
    Žltú kartu dostáva Éver Banega (FC Sevilla).
     
    73
    Steven N'Zonzi vystrelil z diaľky, jeho pokus priniesol teč protihráčov, Sevilla preto získala rohový kop.
     
    74
    Z toho domáci nevyťažili nič, o akciu sa teraz pokúša Real Sociedad San Sebastian.
     
    75
    Nedávny tlak hostí trochu ustal, Seville sa momentálne darí držať hru ďaleko od svojho brankára Soriu.
     
    76
    Juanmi na krídle proti dvom protihráčom neuspel, o loptu prišiel. Tú bude späť do hry vhadzovať Layún.
     
    77
    Minútky pomaly ale isto ubúdajú, Real Sociedad San Sebastian už musí vyvinúť veľké úsilie v závere stretnutia, aby tento duel dostal aspoň na remízové skóre.
     
    78
    Sarabia má zdravotné problémy. Po prvom náznaku to ešte skúsil a asi to skúsi aj po druhom, no možno bude musieť ísť dole.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Roque, prichádza Johannes Geis.
     
    80
    Desať minút do konca stretnutia. Už z pohľadu Realu ide naozaj do tuhého. Zatiaľ to skôr vyzerá tak, že Sevilla si tesný výsledok postráži.
     
    81
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Jon Bautista.
     
    82
    Real Sociedad San Sebastian kombinuje síce na polovici Sevilly, všetko je to na míle vzdialené bráne Soriu.
     
    83
    Teraz už hostia pohrozili, brankár Soria musel končekmi prstov dostať center pod jeho brvno nad, inak mohlo byť veľmi zle.
     
    85
    Začalo sa posledných pät minút tohto duelu. Sevilla teraz nemala pokoj na kopačkách, prihrávka doprava od N´Zonziho nebola presná.
     
    86
    Kolmica medzi dvoch obrancov Sevilly do malého vápna na Juanmiho prešla, defenzíva súpera si ho však postrážila. Vzápätí Bautista hlavičkoval pred brankárom Soriom, nad bránu.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Pablo Sarabia (FC Sevilla).
     
    88
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Pablo Sarabia, prichádza Franco Vázquez.
     
    89
    Sevilla získala priamy kop spred veľkého vápna. Situácia to bola prakticky na osi ihriska, obranca Layún vystrelil veľmi nepresne nad.
     
    90
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Alberto de la Bella, prichádza Kévin Rodrigues.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Real Sociedad sa ešte z posledných síl snaží niečo vymýšľať pred bránou súpera, niekoľko centrov do nej úspešných nie je.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Gabriel Mercado (FC Sevilla).
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Willian José (Real Sociedad San Sebastian).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Predohrávku kola v španielskej La Lige neotvoril divácky práve najlepší zápas, avšak Sevilla je spokojná, pretože si berie všetky tri body. Rozhodla o tom penalta Evera Banega z úvodu polčasu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc, prípadne príjemnú piatkovú zábavu. (22:54:19)

    Matej Kubove

    Góly: 47. Banega (pen.)

    Karty:   32. Layún (SEV), 72. Banega (SEV), 87. Sarabia (SEV), 90+3. Mercado (SEV) – 54. Zurutuza (RSC), 90+4. José (RSC)


    FC Sevilla: Soria – Layún, Mercado, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Roque (79. Geis) – Sarabia (88. F. Vázquez), Banega, Nolito (70. Correa) – Sandro Ramírez.
    Náhradníci: S. Rico – Ben Yedder, Correa, Geis, Muriel, Pareja, F. Vázquez.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Odriozola Arzallus, D. Llorente, Navas, de la Bella (90. Rodrigues) – Illarramendi, Zurutuza – Januzaj (68. Juanmi), Canales, Oyarzabal (81. Bautista) – José.
    Náhradníci: Rulli – Zubeldia, H. Moreno, Juanmi, Rodrigues, Bautista, Gorosabel.