Brighton – Manchester United 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:0 (0:0)
Manchester United
Piatok 04.05.2018, 21:00 • Amex Stadium, Brighton • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Glenn Murray, prichádza Leonardo Ulloa.
     
    88
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza José Izquierdo, prichádza Solly March.
    87. Jesse Lingard (MAN)
     
    87
    Malo byť vyrovnané! Priamočiara akcia dua Lingard – Rashford. Súhru dvoch odchovancov Red Devils ukončila nepresná strela Lingarda z približne desiatich metrov.
     
    84
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Beram Kayal.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcos Rojo, prichádza Scott McTominay.
     
    71
    Pripomenul sa Marcus Rashford. Tvrdá rana pravačkou spoza hranice veľkého vápna smerom na vzdialenejšiu tyč, Ryan loptu vyrazil späť do hry.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Matteo Darmian, prichádza Luke Shaw.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marouane Fellaini, prichádza Jesse Lingard.
     
    67
    Faul na hranici šestnástky od Pascala Großa na Juana Matu, ktorý sa už tlačil do koncovky. Priamy kop pre Manchester zo vzdialenosti necelých dvadsiatich metrov.
     
    65
    José Izquierdo mal na kopačke gól na 2:0, veľa nechýbalo. Zblokovaný center v podaní Rashforda, lopta napriek tomu na druhý pokus preletela cez celú šírku šestnástky až k spomínanému hráčovi The Seagulls. Zakončenie cez Younga minulo pravú žrď de Geovej brány o meter.
     
    62
    Kontroverzia v šestnástke United. Anthony Knockaert na seba naviazal až trojicu hráčov, od lopty ho nedokázal odstaviť ani jeden z nich. Potom prišiel zozadu Anthony Martial, ktorý svojho krajana poslal na zem. Craig Pawson diskusiu o penalte odmietol, Knockaert akoby očakával faul a na zem sa porúčal až priľahko.
    57. Pascal Groß (BRN) - 1:0
     
    57
    Tím Brighton práve strelil gól! A z protiútoku padol gól! Odobriť ho musela až goal-line technológia. Pred de Geom sa najlepšie zorientoval PASCAL GROß, ktorého takmer "vychytal" Marcos Rojo. Rozhodli naozaj iba centimetre.
     
    47
    Nešťastný zásah Murraya na členok Fellainiho, máme tu prvú žltú kartu duelu. Oprávnene.
     
    29
    Výborne zahraná lopta na prednú žrď bola predĺžená na tú zadnú, kam si už nabiehal Murray. Chýbal tak meter a domáci zakončovateľ mohol strieľať do polodkrytej brány.
     
    28
    José Izquierdo zosmiešnil Fellainiho, dostal priveľa priestoru a pálil smer brána. David de Gea len trochu podvihol loptu, ďalší roh zápasu.
     
    26
    Neskutočné. Najprv chyba Dunka na hranici pokutového územia, ktorú využil Rashford na zisk lopty. Ten sa dostal do šestnástky, kde sa mu ukazoval voľný Martial. Rashford preváhal moment na prihrávku, aj preto bol jeho pokus o strelu zblokovaný na roh. Za tento kúsok sebectva ho portugalský manažér rozhodne nepochváli.
    20. Glenn Murray (BRN)
     
    20
    Čo tomu chýbalo? De Gea bol vysoko z brány, Glenn Murray získal loptu, pozrel sa na pozíciu brankára United a okamžite pálil. Španielsky gólman len tesne vyškriabal loptu mimo brány, famózny zákrok. Rohový kop pre Brighton.
    3. Marouane Fellaini (MAN)
     
    3
    Hostia sa už tešili, konkrétne to bol Marouane Fellaini, ktorý usmernil prudký nákop Rashforda do siete. Radosť bola zmarená prakticky okamžite, Belgičan sa nachádzal v okamihu rozohrávky priameho kopu v ofsajde.

    Viktor Kalinács

    Góly: 57. Groß

    Karty:   47. G. Murray (BRN), 67. Groß (BRN)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:3.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Izquierdo (88. March) – Groß (84. Kayal) – G. Murray (90+3. Ulloa).
    Náhradníci: Krul – Kayal, Ulloa, Goldson, March, Schelotto, Locadia.

    Manchester United: de Gea – Darmian (68. Shaw), Smalling, Rojo (76. McTominay), Young (C) – Fellaini (68. Lingard), N. Matić, P. Pogba – Mata, Rashford, Martial.
    Náhradníci: Romero – Lindelöf, Bailly, Lingard, A. Herrera, Shaw, McTominay.

    Rozhodca: Craig Pawson