Hoffenheim – Hannover 3:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:1 (1:1)
Hannover 96
Piatok 27.04.2018, 20:30 • Wirsol Rhein-Neckar Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vitajte pri sledovaní nemeckého futbalu! Do konca sezóny v Bundeslige zostávajú tri kolá a ešte ani z ďaleka nie je o všetkom rozhodnuté! V piatkovej predohrávke nás čaká atraktívny duel medzi domácim tímom TSG 1899 Hoffenheim, ktorý privíta na svojom trávniku Hannover 96. Komu sa podarí zvíťaziť a pripísať si do tabuľky dôležité tri body?
     
    TSG 1899 Hoffenheim sa nachádza na piatej priečke a na svojom konte má 49 bodov. Táto pozícia zaručuje postup do skupinovej fázy Európskej ligy. Lenže tento tím sníva o skupinovej fáze Ligy Majstrov a na splnenie tohto cieľa stráca momentálne dva body. Rovnaký bodový rozdiel je však aj medzi prenasledovateľom z Lipska. Takže ako vidíte v Hoffenheime sa bude bojovať do samého konca. V predošlom kole spravili zverenci trénera Nagelsmanna rázny krok, keď práve v Lipsku zvíťazili vysokým rozdielom a súperovi nasúkali päť gólov a natiahli tak svoju sériu bez prehry už na sedem stretnutí! Navyše potvrdili fantastickú ofenzívu, ktorá je tretia najlepšia v celej súťaži. Veď trojica Uth – Gnabry – Kramarič má na svojom konte 14 – 10 – 9 presných zásahov. Navyše po Bayerne Mníchov je toto mužstvo druhé v tabuľke bodov na svojom ihrisku. Fanúšikovia vo Wirsol Rhein-Neckar Arene očakávajú ďalšie víťazstvo svojich miláčikov.
     
    Hannover 96 sa nachádza na trinástej priečke a na svojom konte má 36 bodov. Ako nováčik tohoto ročníka by sa mal zachrániť, ale vyhnutie sa baráži ešte nie je definitívne. Konkrétne šestnáste mužstvo v tabuľke hrá baráž o udržanie a tri kolá pred koncom súťaže má pred trojicou tímov s rovnakým počtom bodov náskok šesť bodov. Takže ak sa Hannover nechce spoliehať na zaváhania protivníkov, tak by mal v tomto stretnutí pomýšlať na bodový zisk. V predchádzajúcom kole podľahli zverenci Breitenrietera favorizovanému Bayernu Mníchov. Skoro hodinu síce odolávali, ale nakoniec sa zrodila výhra hostí s rozdielom o tri góly. Najlepším strelcom tímu je s 12 presnými zásahmi Niclas Fullkrug. Práve na jeho góly sa bude spoliehať celé mužstvo aj v tomto stretnutí.
     
    Posledný vzájomný duel priniesol drámu, ktorú rozhodol až po hodine hry Niclas Fullkrug. V samom závere ešte pridal gólovú poistku Martin Harnik a Hannover sa radoval s domáceho víťazstva.
     
    Absencie:
    TSG 1899 Hoffenheim – Posch, Grillitsch, Geiger, Hübner
    Hannover 96 – Anton, Prib, Klaus, Jonathas, Benschop
     
    Stretnutie povedie rozhodcovská trojica Ittrich – Grudzinski, Thielert. Jednoznačným favoritom tohoto súboja je označený domáci tím, ale hostia určite necestujú na zápas s porazeneckou náladou. Čaká nás napínavé futbalové divadlo, ktoré si nenechajte ujsť! Stretnutím vás bude sprevádzať Filip Sabo.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Akpoguma – Kadeřábek, Amiri, Demirbay, Kramarić, N. Schulz – Uth, Gnabry.
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Zuber, Žulj, Szalai.

    Hannover 96: Tschauner (C) – Sorg, Sané, Elez – Korb, Bakalorz, Hübers, Schwegler, Albornoz – Karaman, Füllkrug.
    Náhradníci: Esser – Maier, Bebou, Harnik, Fossum, Ostrzolek, Mania.

    Rozhodca: Ittrich – Grudzinski, Thielert.
     
    Hráči oboch mužstiev už v sprievode rozhodcov prichádzajú na trávnik. Stretnutie sa o malú chvíľu začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci futbalisti sa snažili o prvý ofenzívny výpad, ale prihrávka od Nica Schulza smerovala len na obsadeného spoluhráča a Mark Uth loptu stráca.
     
    3
    Už aj hostia sa usadili na polovici súpera, ale Miiko Albornoz pri rohovej zástavke loptu neudržal v hre.
     
    4
    Nebezpečný rohový kop do šestnástky hostí a tesne pred nabiehajúcim protihráčom zakročil Salif Sané. Nasledovať bude rohový kop domáceho mužstva.
     
    5
    Lopta letí do šestnástky, ale je privysoká a žiadny domáci hráč nedokázal na ňu zareagovať. Žiadne nebezpečenstvo pre hosťujúceho brankára.
     
    6
    Domáci to skúšajú po pravej strane, ale Pavel Kadeřábek má zablokovaný priestor. Musí voliť prihrávku späť na stopérov a akcia sa začína odznova.
     
    7
    Hoffenheim to skúša opäť cez českého beka, ale Pavel Kadeřábek nemal šancu dostihnúť túto dlhú loptu a vhadzovať tak budú hostia.
     
    8
    Serge Gnabry bol faulovaný a domáci získali voľný kop. Zakončenie z kopačky Kramariča však nebolo nebezpečné a Philipp Tschauner pohotovo zakročil.
     
    9
    Nedovolený zákrok prišiel aj na opačnej strane a teraz si pred zmenu zahrajú štandardnú situáciu hostia.
     
    10
    Pirmin Schwegler zvolil center na zadnú tyč, kam si nabiehala dvojica spoluhráčov, ale lopta bola pretiahnutá a k ohrozeniu brány neprišlo.
     
    11
    Držanie lopty 53% – 47%!
     
    11
    Krásne sa v strede poľa uvoľnil Serge Gnabry a k zakončeniu sa dostal Nico Schulz! Brankár hostí dobre zakročil, ale píska sa faul. Prenikajúci Mark Uth skončil na zemi a rozhodca tento zákrok posúdil ako nedovolený.
     
    12
    Domáci sa v posledných minútach dostávajú do menšieho tlaku a začínajú mierne dominovať. Uvidíme ako sa ich súper s touto skutočnosťou dokáže vyrovnať.
     
    13
    Dlhá lopta smeruje na českého obrancu a Pavel Kadeřábek sa dostáva k hlavičke! Lopta však smerovala tesne vedľa brány a nemala ani potrebnú razanciu.
     
    15
    Výborný center teraz vyslal do šestnástky Serge Gnabry, ale jeho spoluhráč si vo výskoku pomáhal rukami. Mark Uth sa čuduje, ale hlavný rozhodca má pravdu.
     
    17
    Konečne sa dostal Hannover z pod tlaku, ale nie na dlho. Pavel Kadeřábek už opäť zakladá útočnú akciu.
     
    18
    Hoffenheim dal gól! Gól strelil ANDREJ KRAMARIĆ.
    Chyba hostí v rozohrávke a k lopte sa dostal Serge Gnabry. Ten posunul loptu na voľného spoluhráča a Andrej Kramarić zakončuje prakticky do prázdnej brány! Serge Gnabry sa však pri kontakte s brankárom zranil a je otázne, či bude v zápase pokračovať.
    18. Andrej Kramarić (HOF) - 1:0
     
    19
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Steven Zuber.
     
    20
    Prvý zákrok si pripísal na svoje konto Oliver Baumann, ale nakoniec sa neráta. Kenan Karaman sa pri zakončení nachádzal v ofsajde!
     
    21
    Ďalší závar pred domácim brankárom a opäť všetko ukončuje hlavný rozhodca. Tento raz sa faulom previnil Niclas Füllkrug.
     
    23
    Veľmi sa snažil Nico Schulz, aby zachytil loptu ešte na hracej ploche, ale podľa asistenta rozhodcu sa mu to nepodarilo. Rozohrávať bude Philipp Tschauner.
     
    24
    Zlá rozohrávka a k lopte sa dostal striedajúci Steven Zuber. Rozhodol sa okamžite páliť, ale jeho pokus bol zblokovaný mimo priestoru brány.
     
    25
    Hannover dal gól! Gól strelil KENAN KARAMAN.
    Domáca obrana zaspala a Pirmin Schwegler mal dostatok času, aby poslal presný pas na nabiehajúceho spoluhráča. Kenan Karaman s prehľadom poslal loptu do siete a začína sa odznova!
    25. Kenan Karaman (HAN) - 1:1
     
    27
    Hoffenheim sa snaží po inkasovanom góle upokojiť situáciu na trávniku a kombinujú na vlastnej polovici. Veľká strata predstavuje zranenie Gnabryho. Práve on tvoril hru domáceho mužstva.
     
    28
    Pri chuti je strelec vyrovnávajúceho gólu. Teraz si však ukrojil veľké sústo a Håvard Nordtveit mu nedovolil cez seba prejsť.
     
    29
    Pavel Kadeřábek si v súboji pri čiare pomohol lakťom a to neuniklo hlavnému rozhodcovi. Píska sa faul proti domácemu mužstvu.
     
    30
    Polhodina hry je za nami a stav stretnutia je vyrovnaný. Domáci začali aktívne, ale pri góle sa zranil Gnabry a odvtedy ich hra mierne upadla.
     
    31
    Strely celkovo 4 – 1!
     
    32
    Pekný prienik predviedol Nico Schulz, ale loptu si hodil na dlhú nohu a obrana hostí nemala problém telom odstaviť domáceho stredopoliara.
     
    34
    Hostia sa prakticky zadarmo dostávajú k lopte. Miiko Albornoz bol zastavený nedovolene a domáci zadák si teraz mohol odpustiť naozaj zbytočný faul u postrannej čiary.
     
    35
    Domáci brankár v permanencii! Kenan Karaman vyslal tvrdú strelu s ktorou si ešte Oliver Baumann, ale lopta sa ešte odrazila k ďalšiemu hráčovi hostí. Ten bez prípravu napálil loptu len do padajúceho obrancu a Hoffenheim mal teraz šťastie.
     
    36
    Z následného rohového kopu sa snažil o zakončenie hlavou Marvin Bakalorz, ale jeho pokus smeroval len vysoko nad bránu Olivera Baumanna.
     
    37
    V závere prvého polčasu začínajú tempo hry diktovať futbalisti hostí a Serge Gnabry je naozaj citeľnou stratou v hre Hoffenheimu.
     
    38
    O strelu z diaľky sa pokúsil Andrej Kramarić, ale lopta mu nesadla ideálne a tak tento pokus skončil vysoko nad bránou Hannoveru.
     
    39
    Pekný prienik predviedol Nico Schulz a snažil sa nájsť voľného spoluhráča v šestnástke. To sa mu aj podarilo, ale Steven Zuber si pri spracovaní pomohol rukou.
     
    40
    Mierne vzplanutie vášní po ostrých zákrokoch a hlavný rozhodca musí situáciu dostať pod kontrolu. To sa mu podarilo aj bez kartového napomínania a hra pokračuje ďalej.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Timo Hübers (Hannover 96).
     
    42
    Fauly 11 – 6!
     
    43
    Spolupráca dvoch domácich futbalistov teraz nebola ideálna a Andrej Kramarić sa hnevá. Táto prihrávka bola naozaj prudká.
     
    44
    Blíži sa nám samotný záver prvého polčasu a zdá sa, že mužstvá odídu do kabíny za nerozhodného stavu. Čakáme na údaj o nastavenom čase.
     
    45
    Hrať sa bude ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvé dejstvo a mužstvá odchádzajú do kabín za nerozhodného stavu. Domácim sa po chybe podarilo otvoriť skóre zápasu, ale hostia dokázal prakticky okamžite odpovedať. Rozuzlenie tohoto duelu príde až po zmene strán! Zostaňte s nami!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Prvý polčas odštartoval faulom a loptu tak dostanú futbalisti Hannoveru.
     
    48
    Menšie zdravotné problémy hlási Mark Uth. To by bola ďalšia rana pre domácich. Už sa však dvíha a zdá sa, že bude schopný pokračovať.
     
    49
    Domáci sa dožadujú pokutového kopu, ale na toto hlavný rozhodca neskočí. Hercom sa na chvíľu stal Pavel Kadeřábek, ale žiadne ocenenie nezískal.
     
    50
    Toto však od českého beka bolo už z iného súdku. Prešprintoval protihráča, prehodil brankára a tesne pred bránkovou čiarou zasiahol hlavou Sané!
     
    51
    Hoffenheim dal gól! Gól strelil ANDREJ KRAMARIĆ.
    Center od rohovej zástavky našiel chorvátskeho strelca a ten krásny volejom upratal loptu do siete. Druhým gólom v zápase posiela domáce mužstvo do vedenia!
    51. Andrej Kramarić (HOF) - 2:1
     
    52
    Tento gól posmelil domácich futbalistov a zdvihol im sebavedomie. Hlavne strelcovi oboch presných zásahov, pretože sa teraz vybral sám proti trojici a hádajte ako to dopadlo.
     
    54
    Dobrý strelecký pokus vyslal aj Pavel Kadeřábek, ale v strede brány bol dobre pripravený Philipp Tschauner a podržal svoj tím!
     
    55
    Domáci stupňujú tlak a po tvrdej rane Kramariča, ktorá bola zablokovaná uvidíme ďalší rohový kop Hoffenheimu.
     
    56
    Rozohrávku si na starosť zobral Kerem Demirbay, ale obrana Hannovera si s jeho centrom dokázala poradiť. Situáciu zvládla lepšie ako pred pár minútami pri inkasovanom góle.
     
    57
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Julian Korb, prichádza Ihlas Bebou.
     
    58
    Rožky vystrčili aj hostia, keď pred Baumanna priletel prudký center a Kevin Vogt až na dvakrát dokázal poslať loptu do bezpečia.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Nadiem Amiri (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    60
    Domáci po hodine hry vyhrávajú o jeden presný zásah a dá sa povedať, že zaslúžene. V nasledujúcej časti stretnutiach to však bude ešte tvrdý boj.
     
    61
    Rohové kopy 5 – 1!
     
    62
    Individuálny prienik predviedol Pirmin Schwegler, ale vo vápne ho zavreli dvaja protihráči a o loptu po pár metroch prišiel.
     
    63
    Dobrý center vyslal Nico Schulz, ale jeho spoluhráč zakončil veľmi zle. Steven Zuber s týmto zakončením rozhodne nemôže byť spokojný.
     
    64
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Mark Uth, prichádza Ádám Szalai.
     
    65
    Hostia dostali svojho súpera na pár okamihov pod tlak, ale všetko to končí nepresnou prihrávkou na Karamana.
     
    66
    Ďalšia akcia v podaní dvojice Nico Schulz a Nadiem Amiri. Druhý menovaný skúsil vystreliť z diaľky, ale lopta skončila len na tribúne medzi divákmi.
     
    67
    Strely na bránu 5 – 3!
     
    68
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Josip Elez, prichádza Iver Fossum.
     
    70
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Kerem Demirbay, prichádza Ermin Bičakčić.
     
    71
    Máme za sebou striedania na oboch stranách a uvidíme ako veľmi to ovplyvní hru jednotlivých mužstiev. Domáci už svoje pokusy vyčerpali.
     
    72
    Ďalší strelecký pokus, ktorý skončil len na tribúne. A opäť zakončoval Nadiem Amiri. Dnes má podstatne vychýlenú mušku.
     
    73
    Proti pravidlám sa previnil Pavel Kadeřábek a voľný kop z ľavej strany budú zahrávať hostia. Oliver Baumann sa musí mať na pozore!
     
    74
    Center na prednú tyč odvrátil práve Pavel Kadeřábek, ale hostia zostávajú pri lopte. Domáci futbalisti poctivo bránia svoje pokutové územie.
     
    75
    Center od rohovej zástavky poslal do šestnástky Pirmin Schwegler. Do zakončenia sa tlačil Niclas Füllkrug, ale medzi tri tyče nedokázal zamieriť.
     
    76
    O ofenzívny výpad sa pokúsil aj Hoffenheim, ale prihrávka Kramariča bola veľmi nepresná a tak sa musia domáci opäť brániť.
     
    77
    Čas sa hosťom kráti a ani tento pokus z kopačky Karamana neskončil v sieti. Dočkáme sa vyrovnania alebo zaknihuje Hoffenheim ďalšie víťazstvo?
     
    78
    Tlak Hannoveru pokračuje a domáci tím je už dlhšiu dobu nasťahovaný na svojej polovici. Tím českého beka Pavla Kadeřábka čakajú rušné minúty.
     
    79
    Veľmi peknú individuálnu akciu však vymyslel chorvátsky dvojgólový strelec. Sám si to namieril do vápna a vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    80
    Sám Andrej Kramarić poslal loptu do pokutového územia, ale obrana Hannoveru odolala. Začína sa nám posledných desať minút stretnutia!
     
    81
    Domáci teraz zbierajú cenné sekundy, keď kombinujú na súperovej polovici a hostia sa nedokážu dostať k lopte.
     
    82
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Marvin Bakalorz, prichádza Martin Harnik.
     
    83
    Rukou v strede poľa zasiahol loptu Kevin Akpoguma a hlavný rozhodca si to povšimol. Hostia rozohrávajú na krátko, ale nedokázali nič zaujímavé vymyslieť.
     
    84
    Toto víťazstvo by Hoffenheim minimálne do zajtra posunulo na štvrtú priečku pred Leverkusen. Podarí sa domácim dotiahnuť zápas do víťazného konca?
     
    85
    Prudký center do vápna a Pavel Kadeřábek hlavou odvracia do bezpečia! Následne bol faulovaný Kevin Vogt a akcia hostí je u konca.
     
    86
    Krásnu akciu predviedol Nadiem Amiri s následným centrom do pokutového územia! Lopta letela na zadnú tyč, kde bol voľný Ádám Szalai a z blízka nedokázal poslať loptu do siete! Obrovská škoda pre domácich.
    86.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Pavel Kadeřábek (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    88
    Hoffenheim dal gól! Gól strelil ANDREJ KRAMARIĆ.
    Dámy a páni, tak toto je ONE-MAN-SHOW! Chorvátsky strelec práve tretí raz v tomto zápase prekonal brankára hostí, keď si krásne spracoval loptu a druhým dotyk využil jeho zlé vybehnutie! Hetrik je na svete a domáci si pripíšu do tabuľky tri body!
    88. Andrej Kramarić (HOF) - 3:1
     
    89
    Žltú kartu dostáva Kevin Vogt (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90
    Hrať sa bude ešte tri minúty!
     
    90+1
    Hostia sa snažia ešte zdramatizovať záver stretnutia, ale nedokážu sa dostať na dostrel domácej brány. Zdá sa, že je rozhodnuté!
     
    90+2
    Domáce tribúny už oslavujú a hlavne svojho strelca. Andrej Kramarić dnes predviedol naozaj krásne gólové predstavenie! Klobúk dole!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Tak a stretnutie sa práve skončilo. Hoffenheim potvrdil svoju kvalitu a na domácom trávniku si poradil s Hannoverom. Všetky góly domácich strelil Andrej Kramarić, ktorý sa stal hlavným hrdinom tohoto duelu. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás opäť zajtra! Stretnutím vás sprevádzal Filip Sabo. Dobrú noc!
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránku: 6:4.
    Strely mimo: 6:3.
    Rohy: 7:4.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 21:11. (22:24:12)

    Filip Sabo

    Góly: 18. Kramarić, 51. Kramarić, 88. Kramarić – 25. Karaman

    Karty:   59. Amiri (HOF), 87. Kadeřábek (HOF), 89. Vogt (HOF) – 41. Hübers (HAN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 21:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Akpoguma – Kadeřábek, Amiri, Demirbay (70. Bičakčić), Kramarić, N. Schulz – Uth (64. Szalai), Gnabry (19. Zuber).
    Náhradníci: Kobel – Bičakčić, Rupp, Polanski, Zuber, Žulj, Szalai.

    Hannover 96: Tschauner (C) – Sorg, Sané, Elez (68. Fossum) – Korb (57. Bebou), Bakalorz (82. Harnik), Hübers, Schwegler, Albornoz – Karaman, Füllkrug.
    Náhradníci: Esser – Maier, Bebou, Harnik, Fossum, Ostrzolek, Mania.

    Rozhodca: Ittrich – Grudzinski, Thielert