Boston – Toronto 7:4 (kon.)
koniec
Boston Bruins
7:4 (3:2, 0:2, 4:0) Stav série: 4:3
Toronto Maple Leafs
cz Štvrtok 26.04.2018, 01:30 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:09 Brad MARCHAND - 7:4
     
    59:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRAD MARCHAND pečetí postup Bruins střelou do prázdné brány! Riley Nash v pravém kruhu obranného pásma zachytil přihrávku Maple Leafs z rohu útočného pásma a našel Brada Marchanda, který v mezikruží zamíchal s pukem a v blízkosti modré čáry ho přes Jakea Gardinera poslal bekhendovou žabičkou do prázdné brány – 7:4! Asistence: Riley Nash.
     
    58:11
    Auston Matthews se ocitl v levém kruhu po krásné diagonální přihrávce ve velké šanci, jenže jeho rána zápěstím zřejmě skončila na horní tyči!
     
    57:23
    Frederik Andersen už je na střídačce a Toronto se snaží udržet naděje na postup při hře bez brankáře!
    51:39 David PASTRŇÁK - 6:4
     
    51:39
    Bruins právě vstřelili branku!
    Toronto dvakrát nepřesně rozehrálo zpoza brány a ve druhém případě na to krutě doplatilo. Patrice Bergeron vyhrál za bránou klíčový souboj a DAVID PASTRŇÁK si potáhl puk v mezikruží k pravé tyči, aby ho následně zvedl nad padajícího Frederika Andersena! Český útočník k asistenci z první části přidal gól a Boston poprvé v zápase vede o dva góly! Asistence: Patrice Bergeron a Brad Marchand.
     
    48:36
    Travis Dermott na levém křídle vystřelil před vrcholem kruhu pro vhazování a nad ledem mířil dobře k přední tyči, jenže Tuukka Rask puk vyrážečkou vyrazil!
     
    48:32
    Dnešní utkání sleduje 17565 diváků.
     
    47:13
    Kasperi Kapanen se stal ve věku 21 let a 276 dní nejmladším hráčem v historii NHL, který v zápase číslo 7 skóroval v oslabení. Rekord držel Kris Draper (22 let a 341 dní), který v dresu Detroitu v roce 1994 vstřelil ve čtvrtfinále konference gól v oslabení proti San Jose. Sharks nakonec rozhodující zápas zvládli lépe a vyhráli sérii 4:3.
    45:25 Jake DEBRUSK - 5:4
     
    45:25
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jake Gardiner propadl před boxem časoměřičů a JAKE DEBRUSK se vydal do samostatného úniku, který na bližší tyči zakončil střelou po ledě mezi betony Frederika Andersena! Jake Gardiner sice dokázal útočníka Bruins srazit k ledu, ovšem až poté, co skóroval – 5:4. Asistence: David Krejčí.
     
    43:41
    A další hra 4 na 4 poté, co byl vyloučen Rick Nash na dvě minuty za krosček a Tyler Bozak za nedovolené bránění.
    41:10 Torey KRUG - 4:4
     
    41:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Patrice Bergeron vyhrál v levém kruhu pro vhazování buly a TOREY KRUG na ose útočného pásma po zpětné přihrávce Kevana Millera z levé strany od modré čáry napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která po ledě zamířila k pravé tyči! Boston potřetí v zápase vyrovnal – 4:4! Asistence: Kevan Miller a Patrice Bergeron.
     
    41:06
    Zach Hyman u střídaček sundal helmu Bradu Marchandovi a David Krejčí si ho vzal ihned do parády. Na bitku ale nedošlo. David Krejčí a Zach Hyman dostali dvě minuty za hrubost a před hrou 4 na 4 ještě rozhodčí dovezl ze střídačky hůl útočníkovi Toronta.
     
    40:01
    David Krejčí a Tomáš Plekanec se postavili na vhazování na začátku třetí třetiny a Bruins se jako první mohli vydat směrem kupředu. Třetí část začala o chvilku později, protože na ledě zůstala voda po rolbě a bylo potřeba ji setřít.
     
    36:22
    Zdeno Chára na pravém křídle před vrcholem kruhu pro vhazování napřáhl po krásné kombinaci ke tvrdé střele s příklepem, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Frederik Andersen měl ale skvělý výhled a puk vyrážečkou vyrazil!
     
    35:14
    Rekordní počet branek v zápase playoff číslo 7 během jedné třetiny činí sedm branek a byl vytvořen ve čtvrtfinále v roce 1968 během utkání mezi soupeři North Stars a Kings.
     
    34:21
    David Pastrňák byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle vypálil od modré čáry a mířil ke vzdálenější levé tyči, jenže Frederik Andersen puk dobře viděl a pravým betonem ho vyrazil!
     
    33:12
    Roman Polák odvedl za bránou skvělou práci, když vyhrál osobní souboj, jenže po špatné rozehrávce Maple Leafs se dostal na vrcholu mezikruží ke střele David Backes, který rychlou střelou zápěstím mířil mezi betony Frederika Andersena! Brankář Toronta ale puk vyrazil před sebe a poté ho zmrazil pod lapačkou.
    31:19 Fantastický obětavý zákrok v podání Adama McQuaida!
     
    31:19
    Zach Hyman se řítil sám na bránu a už si stahoval puk na bekhend, jenže zezadu k němu fantasticky přispěchal Adam McQuaid, který mu vpádu puk na poslední chvíli vypíchl, vleže se roztočil jako káča a nepříjemně narazil do hrazení! Obránce Bruins předvedl obětavý defenzivní zákrok a zůstal ležet na ledě. Za jeho ošetřování následuje krátká reklamní přestávka.
     
    28:59
    Bruins vyrazili podél střídaček do rychlého protiútoku, který zakončoval na přední pravé tyči jednou rukou v rychlosti Jake DeBrusk, puk ale mezi betony Frederika Andersena po nádherné kombinaci usměrnit nedokázal!
    26:05 Kasperi KAPANEN - 3:4
     
    26:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Bruins udělali na útočné modré čáře obrovskou chybu, po které se KASPERI KAPANEN řítil sám na bránu, těsně před ní rychle zamíchal s pukem a forhendem ho vedle levého betonu ležícího Tuukky Raska zasunul po ledě do odkryté brány! Provedl to vskutku náramně. Toronto v oslabení otočilo zápas zpět na svou stranu!
     
    25:45
    Rick Nash zavezl puk po pravé straně rychle do útočného pásma a Torey Krug se po krásné kombinaci a přenesení hry ocitl v mezikruží v obrovské šanci Torey Krug, který mířil dobře do pravého horního rohu brány, jenže Frederik Andersen puk levou rukou na úrovni horní tyče fantasticky vyrazil!
     
    24:56
    Tomáš Plekanec byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a daroval Bostonu druhou přesilovou hru.
     
    24:02
    Hokejisté Bostonu se v rychlém sledu dostali ke tvrdé střele, pokus z mezikruží ale Frederik Andersen hrudí skvěle vyrazil, stejně jako střelu Davida Krejčího z pravého kruhu pro vhazování, která mířila do bližšího horního rohu brány!
    22:07 Travis DERMOTT - 3:3
     
    22:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    TRAVIS DERMOTT zachytil rozehrávku Davida Pastrňáka na ose útočného pásma v blízkosti modré čáry a nádhernou střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu pro vhazování s přispěním teče Kevana Millera zamířil o horní tyč do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! V TD Garden je potřetí v zápase vyrovnáno – 3:3! Asistence: Roman Polák a William Nylander.
     
    21:43
    Morgan Rielly z levého křídla nahodil puk před bránu, kde se ocitl ve velké šanci Connor Brown, jenže nedokázal z blízkosti zamířit mezi tři tyče brány Tuukky Raska!
    19:23 Patrice BERGERON - 3:2
     
    19:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Kevan Miller sice střelou od modré čáry zamířil po ledě vedle bližší pravé tyče, jenže odrazu puku od hrazení za bránou Maple Leafs u levé tyče dokonale využil PATRICE BERGERON, který si rychle stáhl puk na forhend a poslal ho z úhlu a blízkosti do zívající sítě! Boston dvakrát smazal jednobrankový náskok Maple Leafs a krátce před přestávkou se ujal poprvé v zápase vedení – 3:2! Asistence: Kevan Miller a David Backes.
     
    17:07
    Auston Matthews už se málem radoval u pravé tyče po střele z ostrého úhlu z gólu, jenže puk nakonec vůbec nezamířil do brankoviště a na přední tyči zamířil za bránu!
     
    14:31
    Rick Nash si z pravé strany navedl puk do mezikruží, na jehož vrcholu se mu puk nepodařilo stáhnout na střelu. Využít toho mohl v pravém kruhu David Krejčí, který z blízkosti a úhlu chtěl vymést bližší horní roh brány, jenže Frederik Andersen skvěle zasáhl levým ramenem a poté si poradil i s pokusem Jakea DeBruska, který si z pravého rohu útočného pásma drze vybruslil před bránu! Komerční přestávka.
     
    11:30
    Rick Nash fauloval v obranném pásmu mezi kruhy pro vhazování a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
    11:04 Rána Zdena Cháry zasáhla do přilby Morgana Riellyho
     
    11:04
    Zdeno Chára napřáhl na levém křídle po zpětné přihrávce bez přípravy ke tvrdé ráně s příklepem, která od modré čáry nabrala velkou výšku a zasáhla ochranné sklo přilby Morgana Riellyho!
    09:10 Danton HEINEN - 2:2
     
    09:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    David Krejčí se po přihrávce Ricka Nashe zpoza brány ocitl u pravé tyče v obrovské šanci, jenže z blízkosti Frederika Andersena nepřekonal. Bruins se ale přesto radovali z vyrovnání, k odraženému puku se totiž na vrcholu mezikruží dostal DANTON HEINEN a krásnou střelou z otočky ho poslal nad vyrážečkou přesouvajícího se Frederika Andersena k levé tyči! Znovu je vyrovnáno! Asistence: David Krejčí a Rick Nash.
    06:12 Patrick MARLEAU - 1:2
     
    06:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Torey Krug na levé straně obranného pásma Bruins nedokázal puk vyhodit o hrazení do středního pásma a byl z toho obrovský problém. Střela z pravého kruhu sice byla zablokována, jenže Mitchell Marner se dostal k odraženému puku a rozdal ho rychle doprava, kde PATRICK MARLEAU střelou zápěstím z ostrého úhlu zamířil parádně do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Maple Leafs znovu udeřili a získali vedení rychle zpět! Asistence: Mitchell Marner.
    04:47 Jake DEBRUSK - 1:1
     
    04:47
    Bruins právě vstřelili branku!
    David Pastrňák si zpracoval před vrcholem mezikruží puk po zpětné přihrávce Davida Krejčího z levého křídla a chytře ho po ledě nahodil zápěstím ke vzdálenější levé tyči, kde do něj vložil hůl JAKE DEBRUSK a Boston Bruins v přesilové hře vyrovnal na 1:1! Zápas číslo 7 začal zostra. Asistence: David Pastrňák a David Krejčí.
    03:52 Frederik Andersen dokázal napravit své velké zaváhání!
     
    03:52
    Torey Krug napřáhl na bodu levého kruhu pro vhazování ke střele s příklepem, kterou Frederik Andersen nedokázal udržet, a puk mířil za jeho záda, na poslední chvíli po něm ale dokázal sáhnout a lapačkou ho vytáhnout po tygřím skoku na brankové čáře mimo! Velká šance!
     
    03:00
    Morgan Rielly z pravého rohu obranného pásma pod tlakem vyhodil puk přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry.
    02:05 Patrick MARLEAU - 0:1
     
    02:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jake Gardiner od modré čáry nahodil zápěstím puk nad ledem před bránu, kde ho nejprve tečoval jemně Zdeno Chára a poté PATRICK MARLEAU, který ho před brankovištěm čepelí hole skvěle sklepl mezi betony přesouvajícího se Tuukky Raska! Maple Leafs využili přesilovou hru a vedou v TD Garden v zápase číslo 7 rychle 1:0! Asistence: Jake Gardiner a William Nylander.
     
    00:30
    Sean Kuraly dostal dvě minuty za podržení a Maple Leafs si po pouhých 30 sekundách zahrají první přesilovou hru.
     
    00:10
    Auston Matthews se v pravém kruhu dostal ke střele, která mířila těsně nad ledem k přední tyči, jenže Tuukka Rask ji výborně vyrazil levým betonem mimo!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 5. DeBrusk (Pastrňák, Krejčí), 10. Heinen (Krejčí, Rick Nash), 20. Bergeron (K. Miller, Backes), 42. Krug (K. Miller, Bergeron), 46. DeBrusk (Krejčí), 52. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 60. Marchand (Riley Nash) – 3. Marleau (Gardiner, W. Nylander), 7. Marleau (Marner), 23. Dermott (R. Polák, W. Nylander), 27. Kapanen


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), McAvoy, Krug, K. Miller, Grzelcyk, McQuaid – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), Rick Nash – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, R. Polák – Hyman, Matthews, Co. Brown – Marleau (A), Kadri, Marner – A. Johnsson, Plekanec, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Kapanen.

    Rozhodca: Wes McCauley, Kelly Sutherland. Čároví: Jonny Murray, Scott Cherrey

    Diváci: 17565
    Boston 4 3 Toronto
    #1 Piatok 13.04.2018 • 01:00
    Boston - Toronto 5:1
    #2 Nedeľa 15.04.2018 • 02:00
    Boston - Toronto 7:3
    #3 Utorok 17.04.2018 • 01:00
    Toronto - Boston 4:2
    #4 Piatok 20.04.2018 • 01:10
    Toronto - Boston 1:3
    #5 Nedeľa 22.04.2018 • 02:00
    Boston - Toronto 3:4
    #6 Utorok 24.04.2018 • 01:10
    Toronto - Boston 3:1
    #7 Štvrtok 26.04.2018 • 01:30
    Boston - Toronto 7:4