Jihostroj – Liberec 2:3 (kon.)
koniec
VK Jihostroj Č. Budějovice
2
22 25 19 25 5  
VK Dukla Liberec
3
25 19 25 21 15  
cz Utorok 24.04.2018, 18:00 • Sportovní hala, České Budějovice • Play-off extraligy mužů (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    5:15
    Dukla Liberec po roce znovu získává bronz! Na obhájce titulu a vítěze základní části zbývá jen nepopulární čtvrté místo. Celou sezonu ukončil oběma týmům esem o pásku Jakub Janouch.
     
    5:14
    Liberecký nahrávač tentokrát hledal servisem Michálka, který poslal přihrávku daleko za kurt. Štokr smečoval po vysoké nahrávce Kunce a jsou tady mečboly pro Liberec.
     
    3:7
    Po servisu Jana Galabova přihrával přesně Michálek. Následně ale z hlavního kůlu smečuje jen do bloku Leikepa Fila a Liberec odskakuje již na čtyři body. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    2:5
    Patrik Indra přišel z lavičky na podání. Mladý univerzál Dukly dokázali domácí zatlačit. Galabov vytlouká domácí trojblok a už to je o tři body.
     
    25:21
    Libor Leikep se představil na podání. Své plachtící podání poslal na Michálka, následně Kupilík našel Křesťana, který ukončuje čtvrtý set smečí do diagonály. O bronzu rozhodně až tiebreak.
     
    24:20
    Další střídání, místo Správky přichází do hry Kriško. Jan Galabov je na podání. Mach sestřelil v poli stojícího Janoucha a jsou tady čtyři setboly.
     
    21:19
    Místo Štokra přichází na podání Patrik Indra. Fila ulívkou do středu kurtu neuspěl a to trestá proměněnou bodovkou Galabov. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    18:14
    Kapitán Jihostroje přitlačil na podání. Štokr smečuje jen do připraveného dvojbloku a při čtyřbodové ztrátě si bere oddechový čas Michal Nekola.
     
    16:14
    Janouchův servis našel jen lehký aut za Michálkem. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:5
    Kapitán Jihostroje Radek Mach se představil na servisu. Holubec byl v poli ubráněn Machem. Následně se před vysoký dvojblok neprosadil Správka ani Galabov z pipu. Je tady první technický oddechový čas.
     
    5:2
    Další Křesťanův servis našel Kopáčka. Správka je zablokován Kupilíkem a už to je o tři body. Michal Nekola si bere oddechový čas.
     
    19:25
    Valerij Todua svým plachtícím servisem příliš problémů hostům nenadělal. Kopáček skvěle přihrál, následně Janouch vyzval k útoku Štokra a ten smečí do diagonály ukončuje třetí sadu. Liberec je jeden set od bronzu.
     
    18:24
    Petr Michálek je na podání. Správka se z hlavního kůlu neprosadil, ale hosté se dokázali ještě jednou ubránit a poté už boduje Holubec.
     
    12:16
    Petr Michálek je na podání. Správka znovu bez bodu na první pokus, následně ještě smečoval Štokr a ten už domácí blok vytlouká. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    7:12
    Místo Palguta přichází do hry Kupilík. Ani nyní se ale Fila neprosadil proti dvojbloku a René Dvořák si bere i druhý oddechový čas.
     
    6:9
    Aleš Správka přitvrdil na podání. Liberec měl další bodovku, kterou se štěstím využil útokem přes blok Štokr. Jihostroj znovu zastavuje hru oddechovým časem.
     
    6:8
    Valerij Todua servíroval jen na Galabova, Štokr musel jen odevzdat míč po nepřesné nahrávce, ale toho nedokázal využít Křesťan, který našel útokem jen blok Holubce. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:19
    Filip Křesťan smečoval ze zóny číslo jedna o blok Liberce. Míč se odrazil mimo hru a tak jde druhé sada na konto Jihostroje.
     
    24:18
    Jan Štokr ještě mohl na servisu zdramatizovat druhý set, ale Jihostroj rychle ztrátuje z ruky Michálka. Šest setbolů pro domácí.
     
    20:16
    Štokr navíc smečuje jen do anténky a už to je znovu o čtyři body. Liberec si vybírá i druhý oddechový čas.
     
    17:14
    Po servisu libereckého nahrávače Jakuba Janoucha přihrával Michálek. Holubec proměňuje další bodovku a je to jen o tři body. Na to reaguje domácí trenér oddechovým časem.
     
    16:10
    Jan Galabov na podání. Míč z ruky libereckého smečaře jde ale do autu a tak při druhém technickém oddechovém čase vede Jihostroj o šest bodů.
     
    14:9
    Po servisu Radka Macha hrál v nouzi na druhou přes Janoucha a to trestá proměněnou bodovkou Křesťan. Michal Nekola si bere oddechový čas.
     
    8:5
    Po servisu Jakuba Janoucha přihrával Michálek. Také Fila nemohl útočit, ale domácí dostali ještě jednu šanci a tu proměnil z pipu smečující Michálek. Je tady první technický oddechový čas.
     
    22:25
    Libor Leikep se představil na podání. Liberecký blokař hledal servisem Filu, nakonec smečoval Křesťan jen do autu a první sada tak jde na konto liberecké Dukly.
     
    22:24
    Další Křesťanův servis měl znovu parádní parametry, ale balon těsně vylétl do autu. Dva setboly.
     
    22:23
    Českobudějovický univerzál Filip Křesťan pokračuje za koncovou lajnou a po servisu o pásku snižuje již na jeden bod. A je tady další oddechový čas pro hosty.
     
    21:23
    Filip Křesťan se opřel do servisu a snižuje přímým bodem na Jana Galabova. Liberec reaguje oddechovým časem.
     
    18:22
    Ondrovič nahrazuje na palubovce Ondroviče. Fila následně smečuje z hlavního kůlu jen do autu a Liberec vede již o čtyři body. Jihostroj ještě zastavuje hru oddechovým časem.
     
    14:16
    Křesťanův servis našel jen Kopáčka, následně smečoval do diagonály Štokr a k druhému technickému oddechovému času jde pro vedení o dva body Liberec.
     
    13:15
    Po servisu Jana Galabova se nehrálo. Míč dopadl přesně do rohu kurtu a po esu si vybírají domácí oddechový čas.
     
    8:7
    Leikepův servis nyní mířil jen metr za vymezené území a při prvním technickém oddechovém čase tak vede o bod Jihostroj.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer, Humler – Mach (C), Ondrovič, Todua, Polák – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    VK Dukla Liberec: Janouch, Srb – Kriško, Galabov, Kroužek, Správka (C) – Staněk, Veselý, Holubec, Leikep – Štokr, Indra – Kunc, Kopáček
    Trenér: Michal Nekola

    Rozhodca: Kamil Renčín – Tomáš Fink
    Jihostroj 1 2 Liberec
    #1 Utorok 17.04.2018 • 17:10
    Jihostroj - Liberec 3:2
    #2 Sobota 21.04.2018 • 18:00
    Liberec - Jihostroj 3:1
    #3 Utorok 24.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Liberec 2:3