Slovensko – Fínsko sk 2:5 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Kanada – USA 6:4 (kon.)
Rusko – Francúzsko 7:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Fínsko
Štvrtok 19.04.2018, 12:35Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    59:32 Jesperi Kotkaniemi (FIN) - 2:5
     
    59:32
    Fínsko dalo gól! Je rozhodnuté. Matej Ilenčík sa dostal pod tlak na modrej čiare, pustil cez seba dvojicu súperov a tí v nájazde na prázdnu bránu nemohli zaváhať. Do odkrytej siete namieril JESPERI KOTKANIEMI. Asistencia: Niklas Nordgren.
     
    57:05
    Viliam Čacho si zobral oddychový čas necelé tri minúty pred koncom tretiny. Jeho zverenci získali útočné pásmo a skúsia hru bez brankára.
    55:18 Toni Utunen (FIN) - 2:4
     
    55:18
    Fínsko dalo gól! Vicemajstri sveta využili tretiu presilovku v zápase a približujú sa k víťazstvu. Kapitán TONI UTUNEN trafil od modrej čiary presne k žŕdke a Hlavaj sa naťahoval márne. Asistencie: Anton Lundell, Kristian Tanus.
     
    53:37
    Ešte pred ofsajdovým verdiktom rozhodcovia signalizovali vylúčenie. Maxim Čajkovič odišiel na trestnú lavicu za seknutie.
     
    52:30
    Obrovská šanca Fínov. Leevi Aaltonen sa natlačil z pravej strany pred slovenskú bránu, rozkýval Hlavaja, ale ten v pravý čas vykopol betón.
     
    50:06
    Z prílišnej snahy slovenského tímu vyplynul útočný faul. Dominik Sojka nedovolene držal protihráča a odchádza na trestnú lavicu.
     
    48:13
    Konsta Hirvonen si pomohol faulom v útočnom pásme po vyhranom buly a odpyká si dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
     
    44:00
    Maxim Čajkovič spálil dve nádejné príležitosti. Najskôr trafil strelou z prvej iba betón Justusa Annunena a potom v situácii dvoch proti jednému minul bránu.
     
    42:35
    Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Oliver Turan dostal dve minúty za podrazenie a Ville Petman inkasoval rovnaký trest za filmovanie.
    39:08 Anton Lundell (FIN) - 2:3
     
    39:08
    Fínsko dalo gól! Slovenský kapitán sa veľmi rýchlo vrátil na ľad. ANTON LUNDELL dostal prihrávku pred bránu, na prvýkrát trafil iba Hlavaja, ale z pohotovej dorážky už skóroval. Asistencie: Kristian Tanus, Toni Utunen
     
    38:43
    Hra bola prerušená napokon preto, že Róbert Džugan fauloval. Slovenský kapitán dostal dvojminútový trest za hákovanie.
    36:02 Maxim Čajkovič (SVK) - 2:2
     
    36:02
    Slovensko dalo gól! Využitú presilovku vidíme aj na opačnej strane a je vyrovnané. Samuel Kňažko sa drzo natlačil pred fínsku bránu, zblízka ešte neuspel, ale dorážka MAXIMA ČAJKOVIČA prešla za chrbát Annunena. Asistencie: Samuel Kňažko, Kristián Kováčik.
     
    35:42
    Lenni Killinen urobil úplne zbytočný útočný faul za slovenskou bránou, keď si pomohol hákovaním a daroval súperovi presilovku.
    32:19 Oliver Okuliar (SVK) - 1:2
     
    32:19
    Slovensko dalo gól! Zverenci Viliama Čacha zužitkovali brejkovú situáciu a znížili manko. OLIVER OKULIAR dostal presnú prihrávku do brejku, z ľavého kruhu vystrelil pod brvno a Justus Annunen nemal nárok. Asistencie: Maxim Čajkovič, Kristián Kováčik.
     
    30:23
    Fínsko dalo gól! Po využitej presilovke Suomi zvyšujú náskok. Odrazený puk si našiel pred odkrytou bránou úplne voľný NIKLAS NORDGREN a pohodlne ho poslal do siete. Asistencie: Anton Lundell, Toni Utunen.
     
    29:28
    Nicolas Ferenyi dohral pri mantineli Jesperiho Kotkaniemiho a inkasoval dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
     
    18:04
    Rozhodcovia boli teraz zbytočne prísni. Marcel Dlugoš si robil poriadok pred bránou a za atak na fínskeho súpera dostal dve trestné minúty.
     
    12:04
    Rozhodcovia opäť vylučujú za rovnaký prehrešok. Na lavicu hanby putuje Ville Petman, ktorý si odpyká tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    09:57
    Slováci sa budú prvýkrát brániť, pretože zle vystriedali a hrali v šestici. Na trestnú lavicu odišiel Daniel Vladimír Tkáč.
     
    07:45
    Obrovská šanca Slovákov. Oliver Okuliar sa rútil sám na fínskeho brankára, zvolil rýchlu kľučku do forhendu, ale Annunen puk na poslednú chvíľu vyrazil.
     
    03:54
    Slovenskí hokejisti dostanú výhodu presilovky. Na trestnú lavicu putoval fínsky obranca Santeri Salmela za hákovanie.
    01:50 Leevi Aaltonen (FIN) - 0:1
    01:50 Niklas Nordgren (FIN) - 0:1
     
    01:50
    Fínsko dalo gól! Favorit ide rýchlo do vedenia. Pred slovenskou bránou zostal nepokrytý LEEVI AALTONEN, ktorý si našiel odrazený puk a na dvakrát ho poslal za bezmocného Samuela Hlavaja. Asistencie: Arttu Nevasaari, Anton Lundell.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 33. Okuliar (Čajkovič, Kováčik), 37. Čajkovič (Kňažko, Kováčik) – 2. Aaltonen (Nevasaari, Lundell), 31. Nordgren (Lundell, Utunen), 40. Lundell (Tanus, Utunen), 56. Utunen (Lundell, Tanus), 60. Kotkaniemi (Nordgren)


    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Zůbek, Ferenyi, Tkáč – Sarvaš (A), Paulíny, Čederle.
    Fínsko: Annunen (Huhtamaa) – Thomson, Utunen (C), S. Salmela (A), Nousiainen, Kokkonen, Honka – Kotkaniemi, Nordgren, Kakko – Killinen, Ranta, Tanus (A) – Aaltonen, Lundell, Nevasaari – Hirvonen, Moilanen, Petman.