Slovensko – Fínsko sk 2:5 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Kanada – USA 6:4 (kon.)
Rusko – Francúzsko 7:1 (kon.)
koniec
Slovensko
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Fínsko
Štvrtok 19.04.2018, 12:35Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    Ďakujeme za pozornosť, dnešným zápasom vás sprevádzal Tomáš Lengyel. Rovnako to bude aj v zajtrajšom súboji proti Česku. (14:54:12)
     
    Slovenskí mladíci sa napriek prehre nemusia hanbiť za výkon proti Fínom. V niektorých fázach zápasu boli favoritovi vyrovnaným súperom a dlho sa držali v hre o body. Nádej stratili až v posledných minútach stretnutia. Chuť si môžu napraviť už zajtra o 16:30, keď nastúpia proti Česku.
     
    Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odštartovala účinkovanie na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie prehrou s Fínskom. Strieborní medailisti z predchádzajúcich MS boli jasnými favoritmi a v polovici zápasu si vytvorili dvojgólové vedenie vďaka presným zásahom Aaltonena a Nordgrena. Slováci však rýchlo zareagovali a po góloch Okuliara s Čajkovičom bolo vyrovnané. Suomi ale vo zvyšku stretnutia ukázali kvalitu najmä v presilovkách a výsledok upravili vo svoj prospech. Tesne pred druhou sirénou skóroval Lundell, v treťom dejstve sa presadil Utunen a strelou do prázdnej brány spečatil fínske víťazstvo Kotkaniemi.

    Strely na bránu: 21 – 37.
     
    Koniec zápasu.
    59:32 Jesperi Kotkaniemi (FIN) - 2:5
     
    59:32
    Fínsko dalo gól! Je rozhodnuté. Matej Ilenčík sa dostal pod tlak na modrej čiare, pustil cez seba dvojicu súperov a tí v nájazde na prázdnu bránu nemohli zaváhať. Do odkrytej siete namieril JESPERI KOTKANIEMI. Asistencia: Niklas Nordgren.
     
    59:14
    Bude sa vhadzovať pred fínskym brankárom Justusom Annunenom, pretože jeho spoluhráči vytvorili zakázané uvoľnenie.
     
    58:45
    Slovákom sa teraz nedarí usadiť v útočnom pásme. Musia bojovať o puk vo vlastnom obrannom pásme a strácajú sekundy.
     
    57:50
    Nepríjemné nahodenie Mateja Ilenčíka od modrej čiary nevidel brankár Annunen a puk pravdepodobne zastavila žŕdka, pretože rozhodca rozpažil.
     
    57:32
    Fínski mladíci si pomohli zakázaným uvoľnením, a tak sa musia opäť presťahovať pred gólmana Justusa Annunena.
     
    57:05
    Viliam Čacho si zobral oddychový čas necelé tri minúty pred koncom tretiny. Jeho zverenci získali útočné pásmo a skúsia hru bez brankára.
     
    57:05
    Nicolas Ferenyi prešiel cez modrú čiaru do útočného pásma, no jeho prihrávku zblokoval fínsky obranca mimo ľadovej plochy.
     
    55:55
    Slovensku zostávajú na prípadné vyrovnanie už iba štyri minúty. Paradoxne, v tretej tretine sú hokejisti s dvojkrížom na hrudi strelecky aktívnejší ako ich súper, ale prehrávajú opäť o dva góly.
    55:18 Toni Utunen (FIN) - 2:4
     
    55:18
    Fínsko dalo gól! Vicemajstri sveta využili tretiu presilovku v zápase a približujú sa k víťazstvu. Kapitán TONI UTUNEN trafil od modrej čiary presne k žŕdke a Hlavaj sa naťahoval márne. Asistencie: Anton Lundell, Kristian Tanus.
     
    55:00
    Slováci úspešne zvládajú oslabenie v závere tretej tretiny. Do jeho konca zostáva už iba pol minúty.
     
    54:05
    Puk je momentálne za fínskou bránou. Suomi stratili približne štvrtinu z presilovky a musia zakladať novú akciu.
     
    53:37
    Ešte pred ofsajdovým verdiktom rozhodcovia signalizovali vylúčenie. Maxim Čajkovič odišiel na trestnú lavicu za seknutie.
     
    53:37
    Prerušenie je na svete. Fínom nevyšiel prechod do útočného pásma, urobili ofsajd, a tak nasleduje posledná reklamná prestávka.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 33. Okuliar (Čajkovič, Kováčik), 37. Čajkovič (Kňažko, Kováčik) – 2. Aaltonen (Nevasaari, Lundell), 31. Nordgren (Lundell, Utunen), 40. Lundell (Tanus, Utunen), 56. Utunen (Lundell, Tanus), 60. Kotkaniemi (Nordgren)


    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, Huděc – Sojka, Džugan (C), Mrazík – Okuliar, Kováčik (A), Čajkovič – Zůbek, Ferenyi, Tkáč – Sarvaš (A), Paulíny, Čederle.
    Fínsko: Annunen (Huhtamaa) – Thomson, Utunen (C), S. Salmela (A), Nousiainen, Kokkonen, Honka – Kotkaniemi, Nordgren, Kakko – Killinen, Ranta, Tanus (A) – Aaltonen, Lundell, Nevasaari – Hirvonen, Moilanen, Petman.