Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:6 (kon.) | Detva – Skalica 2:3 (kon.)
koniec
HK Detva
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HK Skalica
Utorok 03.04.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • Baráž
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pod Poľanou sa dnes zrodilo prekvapenie. Doterajší líder tabuľky play-out podľahol poslednému tímu na domácom klzisku. Skalica sa ujala vedenia v úvodnej tretine, keď z ojedinelého útoku skóroval Roman Jurák. V prostrednom dejstve síce domáci dokázali vyrovnať zásluhou Rastislava Gašpara, no do prestávky zase udrel Jurák a na začiatku tretej tretiny zvýšil náskok hostí v presilovke Martin Hujsa. Detva na to zareagovala druhým presným zásahom Gašpara, ale napriek veľkej snahe už nevyrovnala. (20:12:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Matthew Hackett zamieril na striedačku a Detva hrá so šiestimi hráčmi. Skalica sa teraz musí pozorne brániť.
     
    59:05
    Záhoráci dobre vykrývajú priestor a nedovoľujú Detve dlhší pobyt v útočnom pásme. Hackett preto zostáva v bráne.
     
    58:12
    Michail Kuklev prenikol po pravom krídle a poslal puk pred bránu. Roman Petrík ho schoval do lapačky, no ruský obranca zbytočne dobiedzal a rozhodcovia vykázali hru do stredného pásma.
     
    57:26
    Výborná hra Skalice vo vlastnom oslabení. Hostia dokázali eliminovať domácich útočníkov a môžu pomýšľať na tri body.
     
    56:34
    Janáč oslobodil Skalicu spod devtianskeho tlaku a jeho spoluhráči mohli vystriedať. Domácim sa kráti čas na vyrovnanie stavu.
     
    55:26
    David Videlka predviedol vydarený individuálny prienik až pred Petríka a tam ho v poslednej chvíli zastavil Ondrej Janík. Skalický obranca dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    54:40
    Roman Jurák zachytil prihrávku súpera v strednom pásme a puk ihneď poslal až za bránu Matthewa Hacketta.
     
    53:37
    Detva dala gól! Hostia doplatili na chybu v obrannom pásme. Maroš Surový získal odrazený puk, pohotovo prihral pred bránu a RASTISLAV GAŠPAR zblízka druhýkrát prestrelil Romana Petríka. Asistencie: Maroš Surový, Vitalij Sitnikov.
     
    53:14
    Valerij Kňazev vošiel do útočného pásma, mal dostatok času aj priestoru, a tak skúsil strelu švihom. Matthew Hackett bol na správnom mieste.
     
    52:27
    Domáci fanúšikovia nie sú spokojní s tým, čo vidia. Hokejisti Detvy majú síce jasnú územnú prevahu, ale šance na ich konto nepribúdajú.
     
    51:34
    Jakub Kukliš naskočil späť na ľadovú plochu. Skalica prežila dôležité oslabenie a priblížila sa k cennému víťazstvu.
     
    51:10
    Martin Belluš dlho váhal s prihrávkou, dostal sa pod tlak a napokon stratil útočné pásmo. Z hľadiska sa začína ozývať piskot.
     
    50:25
    Aktívny Janáč napádal domácich hokejistov pri kombinácii v útočnom pásme a dokázal získať puk. Potom ho Janík odpálil cez všetky čiary.
     
    49:34
    Jakub Kukliš zbytočne protestuje u hlavného rozhodcu. Skalický obranca nezachytil pohyb súpera a zastavil ho iba za cenu nedovoleného bránenia.
     
    49:23
    Roman Petrík vychytal v dobrej pozícii Ladislava Ščurka. Skúsený útočník zostal sám pred bránou, no ležiac na ľade namieril iba do lapačky brankára hostí.
     
    49:00
    Skalica hrá v týchto momentoch mimoriadne jednoducho. Snaží sa dostať puk čo najďalej od Petríka za každú cenu.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 29. Gašpar, 54. Gašpar (Surový, Sitnikov) – 9. Jurák, 39. Jurák (Okoličány), 44. Hujsa (Vaškovič, Škápik)


    HK Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Tibenský.
    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Dufek, Kučera, Dmitrijev.

    Rozhodca: Kubuš, Fridrich – Rojík, Synek