Juventus – Real Madrid 0:3 (kon.) | Sevilla – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Utorok 03.04.2018, 20:45 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Liga majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte pri sledovaní Ligy Majstrov! Los rozhodol, že vo štvrťfinále na seba narazia práve tieto dve mužstvá. Prvé stretnutie sa odohrá v Španielsku, kam vycestuje majster Nemecka!
     
    FC Sevilla sa trochu prekvapivo dostala ďalej cez Manchester United. Po prvom stretnutí, ktoré sa odohralo na ich štadióne a skončilo sa bez gólov sa šance na postup o niečo znížili. Predsa len na Old Trafford sa nevyhráva často. Striedajúci Ben Yedder však v priebehu štyroch minút dvakrát skóroval a Sevilla bola na prahu senzácie. Domácim sa ešte podaril streliť kontaktný gól, ale viac už nevymysleli. Mužstvo vedené Vincenzom Montellom opäť dokázalo vyradiť favorita a zaslúžene postúpili do štvrťfinále!
     
    FC Bayern Mníchov narazil v osemfinále na turecký Besiktas Istanbul. Postup sa rodil oveľa ľahšie, keďže Mníchovčania rozhodli prakticky už v prvom stretnutí. Hostia si z Nemecka odniesli domov päť gólov a už im málokto veril. V odvete sa snažili a bojovali aspoň o česť, ale Bayern ukázal, že je vyspelý tím a dokázal zvíťaziť aj v Turecku. Trénera Juppa Heynckesa však čaká v ďalšej fáze o poznanie ťažší súper.
     
    Tieto dve mužstvá sa spolu na európskej scéne ešte nestretli a tak ich čaká premiéra. Určite sa väčšie šance na postup dávajú nemeckému mužstvu a podľa stávkových kancelárií sú favoritom aj v tomto dueli. Dokážu potvrdiť svoju úlohu a vybojovať si sľubný výsledok do odvety?
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Soria – Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Pizarro – Sarabia, F. Vázquez, Correa – Ben Yedder.
    Náhradníci: S. Rico – Geis, Muriel, Pareja, Nolito, Arana, Sandro Ramírez.

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Bernat – Javi Martínez – Ribéry, Th. Alcântara, Arturo Vidal, T. Müller (C) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Wagner, Süle, Robben, James Rodríguez, Rafinha, Rudy.

    Rozhodca: Daniele Orsato (ITA) – Riccardo Di Fiore (ITA), Lorenzo Manganelli (ITA) – Davide Massa (ITA), Antonio Damato (ITA).
     
    Hráči v sprievode rozhodcov nastupujú na trávnik. Na štadióne panuje fantastická atmosféra. O malú chvíľu sa stretnutie začne!
     
    Domáci futbalisti budú hrať v bielych dresoch a hostia z Nemecka v klasických červených farbách.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Hostia sú prakticky od úvodného výkopu pri lopte. Kombinácia na vlastnej polovici a rýchly prechod do útoku. Domáca obrana pohotovo zareagovala a uvidíme prvý rohový kop.
     
    3
    Franck Ribéry poslal loptu priamo na hlavu spoluhráča, ale ten v záklone nedokázal usmerniť loptu do priestoru brány. Nasledovať bude rozohrávka domáceho brankára.
     
    4
    Krásnu kombináciu predviedli na ľavej strane domáci a Sergio Escudero centruje do vápna. Pretiahnutý center našiel adresáta, ale hlavička nemala dostatočnú razanciu a skončila v náručí brankára.
     
    5
    Mníchovčania sa opäť usadili na polovici súpera a postupne sa dostávajú k blízkosti brány. Center z pravej strany len preletel cez pokutové územie.
     
    6
    Ihneď po zisku loptu sa vydali do ofenzívy aj domáci, ale výborne zapracoval Juan Bernat a rodiace sa nebezpečenstvo zažehnal včas.
     
    7
    Aktivita priniesla Bayernu ďalší rohový kop. Franck Ribéry už beží k rohovej zástavke.
     
    8
    Lopta letí na prednú žrď, kde pohotový domáci obranca zareagoval včas a poslal ju ďaleko od brány Seville.
     
    9
    Hrdina z Old Trafford si výborne nabiehal na dlhý pas! Wissam Ben Yedder však nedokázal loptu spracovať a všetko vyriešil Sven Ulreich.
     
    10
    Už tretí rohový kop hostí rozohral tento raz Joshua Kimmich. Hostia však ani z tejto situácie neohrozili bránu Davida Soriu.
     
    11
    Držanie lopty 36% – 64%!
     
    12
    Po tvrdom zásahu zostáva ležať na hracej ploche Franco Vázquez. Rozhodca však nepíska nedovolený zákrok, čo sa samozrejme nepáči fanúšikom na tribúnach.
     
    13
    Franck Ribéry predviedol nevyberavý zákrok zozadu. Hlavný rozhodca nezaváhal a odmenil ho žltou kartou.
     
    14
    Sevilla dostala možnosť zahrávať štandardnú situáciu. Dlhý nákop a pokus o nacvičený signál nevyšiel a lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    15
    Ďalšia žltá karta v priebehu pár minút. Hlavnému rozhodcovi sa nepáčilo filmovanie v pokutovom území a dožadovanie sa pokutového kopu. Potrestaný je Joaquín Correa.
    15. Joaquín Correa (SEV)
     
    16
    Domáci zavreli svojho súpera na jeho polovici a snažia sa dostať do blízkosti brány Svena Ulreicha. Obranný zákrok a domáci hráč končí na trávniku. Rozhodca naznačil, že všetko bolo v rámci pravidiel.
     
    17
    Prebieha ošetrenie domáceho hráča, ktorého trafila lopta priamo do hlavy. Bude však v poriadku a už sa opäť zapája do diania na trávniku.
     
    18
    Na prvú vážnejšiu gólovú príležitosť stále čakáme. Domáci zatiaľ robia vysokým napádaním hosťom veľké problémy hlavne pri rozohrávke.
     
    19
    Častejšie pri lopte sú futbalisti Seville, ale všetko je to ďaleko od brány a Mníchovčania výborným pohybom vypĺňajú priestor.
     
    20
    Čo teraz zahodil Pablo Sarabia! Dlhá lopta do šestnástky, kde ju ešte sklepol jeden z jeho spoluhráčov a Pablo Sarabia sa ocitol zoči voči brankárovi hostí. Trestuhodne zahadzuje ponúknutú príležitosť a stav zostáva nezmenený.
    20. Pablo Sarabia (SEV)
     
    21
    Tak konečne sme sa dočkali čistej gólovky. Veľká škoda pre domácich, že sa im nepodarilo otvoriť skóre stretnutia. Futbalu by to určite pomohlo.
     
    22
    Pablo Sarabia sa teraz na opačnej strane ihriska previnil nedovoleným zákrokom. Bayern je nasťahovaní na polovici súpera a snaží sa dostať do pokutového územia.
     
    23
    Strely celkovo 1 – 2!
     
    24
    Po šanci Seville má momentálne viac z hry hosťujúci Bayern Mníchov. Do vyloženej príležitosti sa však hostia zatiaľ nedostali.
     
    25
    Tvrdá strela do priestoru brány, ktorú vyslal Thiago Alcântara. Brankár David Soria všetko videl a ukryl loptu vo svojom náručí!
     
    26
    Výborne dohral situáciu pri čiare domáci útočník a donútil súpera poslať loptu za postrannú čiaru. Nasledovať bude rohový kop Seville.
     
    27
    Lopta letí do vápna a pohotový Sven Ulreich ju vo vzduchu boxuje mimo šestnástky. Hostia sa veľmi rýchlo oslobodili.
     
    28
    Na tribúnach panuje fantastická atmosféra, aj keď väčšina divákov sa nestotožnila s rozhodnutím hlavného rozhodcu, keď prisúdil loptu hosťom.
     
    29
    Franck Ribéry predvádza svoju techniku v rohu ihriska a domáca obrana má problémy. Nakoniec všetko vyriešil Simon Kjaer, ale iba za cenu rohového kopu.
     
    30
    Najvyššie vyskočil Sergio Escudero a hlavou odpratal loptu do bezpečia. Futbalisti v červenom však naďalej zostávajú na súperovej polovici.
     
    31
    Krásna individuálna akcia a tvrdá strela spoza šestnástky! Sven Ulreich iba s ťažkosťami vyrazil loptu do bezpečia!
     
    32
    Sevilla dala gól! Gól strelil PABLO SARABIA.
    Domáci sa predsa len dočkali! Center z ľavej strany priamo do šestnástky, kam si výborne nabehol Pablo Sarabia. Ten sa predral cez brániaceho hráča, spracoval si loptu hlavou a tento raz už z blízka nezaváhal!
    32. Pablo Sarabia (SEV) - 1:0
     
    33
    Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán burácajú tribúny a ženú svojich miláčikov k ďalšiemu presnému zásahu!
     
    34
    Hosťujúci hráč zatiahol doslova ručnú brzdu a hlavný rozhodca ho za to odmenil žltým trestom. Juan Bernat vôbec neprotestuje.
     
    35
    Po viacerých tvrdších zákrokoch sa hráčov zmocnili emócie a všetko musí riešiť hlavný rozhodca ústnym dohovorom. Ten má zápas pevne vo svojich rukách.
     
    36
    Na trávniku zostal Arturo Vidal a nevyzerá to s ním veľmi dobre. Už odchádza za postrannú čiaru a hostia budú musieť nútene striedať.
     
    36
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza James Rodríguez.
     
    37
    Bayern dal gól! Gól strelil FRANCK RIBÉRY.
    Nový muž našiel voľného Ribéryho vo vnútri šestnástky. Ten poslal takú polostrelu, ktorá však bola ešte tečovaná brániacim hráčom a skončila v sieti! David Soria stihol loptu vyraziť len do žrde a od nej sa odrazila rovno do siete!
    37. Jesús Navas (BAY) - 1:1
     
    38
    Veľmi nečakaný gól a stav stretnutia je opäť vyrovnaný. Prvý polčas sa pomaly blíži k záveru.
     
    39
    Domáci sa ihneď po inkasovanom góle snažia dostať znovu do vedenia. Hostia sa všetkými možnými spôsobmi snažia poslať loptu do bezpečia. Nakoniec uvidíme rohový kop.
     
    40
    Vo vzduchu je Sven Ulreich veľmi pohotový. Center do šestnástky vyboxoval až na súperovu polovic ihriska.
     
    41
    Sevilla bude zahrávať štandardnú situáciu po faule na súperovej polovici. Chystá sa dlhý nákop do šestnástky Bayernu.
     
    42
    Akciu ukončuje hlavný rozhodca. Jeden z útočiacich hráčov si nepostrážil postavenie a píska sa ofsajd.
     
    43
    Fauly 4 – 3!
     
    44
    Gól hostí bol nakoniec uznaný ako vlastný gól. Nešťastníkom v bielom drese bol Jesús Navas.
     
    45
    Výborný nábeh do šestnástky nám predviedol Joshua Kimmich. Loptu si perfektne spracoval, ale hlavný rozhodca hru prerušuje. Ofsajd!
     
    45
    Hrať sa bude ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa nám prvé dejstvo. Boli sme svedkami dvoch gólov, keď otvoril skóre domáci Pablo Sarabia a tesne pred prestávkou si strelu Francka Ribéryho nešťastne zrazil do siete Jesús Navas. Druhý polčas sľubuje výborný futbal a verme, že sa dočkáme dramatických momentov. Vidíme sa po prestávke!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Juan Bernat, prichádza Rafinha.
     
    47
    Rozpačitý vstup do druhého polčasu z oboch strán. Množstvo súbojov v strede poľa a veľa z nich na hranici pravidiel.
     
    48
    Center z pravej strany na hranicu šestnástky, kde bol osamotený Franck Ribéry. Ten skúsi šťastie prízemnou strelou, ale trafil iba hráča v bielom drese stojaceho vo vnútri pokutového územia!
     
    49
    Fantastickú prácu s loptou predviedol Wissam Ben Yedder. Vyzval prihrávkou do behu spoluhráča a Joaquín Correa už chystal finálnu prihrávku, po ktorej by jeho spoluhráč posielal loptu do opustenej brány! V hodine dvanástej zasiahol Javi Martínez a zabránil čistému gólu!
     
    50
    Sevilla dostala príležitosť zahrávať štandardnú situáciu z dobrej pozície. Lopta však len preletela pokutovým uzemím a nikto v bielom drese ju nezasiahol.
     
    51
    Rozcvičuje sa už aj Arjen Robben. Treba však dodať, že hostia už v tomto stretnutí striedali dvakrát. Domáci hrajú stále s rovnakou jedenástkou.
     
    52
    Prihrávky 194 – 344!
     
    53
    Po prieniku Franck Ribéryho do šestnástky súpera si hostia zahrajú rohový kop. Už celkovo piaty v tomto zápase.
     
    54
    Loptu odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov, ale Thiago Alcântara ju opäť poslal do vápna. V akcii sa ocitol aj postranný rozhodca ktorý signalizoval ofsajd! Správny postreh.
     
    55
    Šťastie z diaľky skúsil striedajúci James Rodríguez, ale jeho technická strela nenašla priestor brány. Domáci teraz zabudli vystúpiť proti strielajúcemu hráčovi, čo by sa nemalo stávať!
     
    56
    Naozaj výborný zápas hrá Wissam Ben Yedder. V strede poľa rozdáva prihrávky na svojich spoluhráčov a je mozgom celej hry tímu FC Sevilla.
     
    57
    Tvrdý stret a Franck Ribéry zostáva ležať na zemi. Penalta sa nepíska a treba povedať, že sa naozaj jednalo o čistý obranný zákrok. Navyše prišiel v poslednej chvíli.
     
    58
    Po útočnej snahe hostí sa dožadoval rohového kopu Rafinha, ale rozhodca jeho prosbám tentokrát nevyhovel.
     
    59
    Joshua Kimmich vyslal nebezpečný center z pravej strany, ale David Soria výborne vybehol a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    60
    Hodina hry je za nami a práve sme videli akrobatické zakončenie Thiaga Alcântaru. Nanešťastie pre hostí sa mu nepodarilo zasiahnúť loptu v ťažkej pozícii.
     
    61
    Strely na bránu 2 – 2!
     
    62
    Tempo hry a taktiež aj atmosféra nám ruka v ruka upadá. Futbalisti ako aj diváci si vybrali slabšiu pasáž a nič zaujímavé sa nedeje.
     
    63
    Mníchovčania kombinujú už niekoľko okamihov na polovici súpera, ale všetko je to v málo nebezpečných priestoroch.
     
    64
    Ich snahu ukončil hlavný rozhodca. Podľa jeho názoru sa Rafinha nachádzal v ofsajde. Vyzerá to tak, že rozhodol správne.
     
    65
    Joshua Kimmich trochu neohrabane zastavil prenikajúceho protihráča a môže byť rád, že sa to zaobišlo bez kartového napomínania.
     
    66
    Javi Martínez v obrovskej šanci! Center z pravej strany a domáca obrana nedokázala pokryť všetkých hráčov. Javi Martínez skúsil šťastie koníčkom a David Soria zákrok za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani najlepší brankári sveta!
    66. Javi Martínez (BAY)
     
    67
    Následný rohový kop sa hosťom nevydaril a David Soria aj tento raz podržal svoj tím, keď ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    68
    Bayern dal gól! Gól strelil THIAGO ALCÂNTARA.
    Franck Ribéry poslal famóznu loptu do vápna, kam si nabehol Thiago Alcântara a hlavou z blízka prekonáva Davida Soriu- Obrana Seville to absolútne nezvládla a hostia idú do vedenia!
    68. Thiago Alcântara (BAY) - 1:2
     
    69
    Bude zaujímavé sledovať ako sa domáci vysporiadajú s inkasovaným gólom. Treba dodať, že hostia v posledných okamihoch preberali iniciatívu.
     
    70
    Do záverečného hvizdu nám zostáva len dvadsať minút a Mníchovčania sú stále aktívnejší. Z tribún sa na adresu domácich futbalistov ozýva piskot nespokojných fanúšikov.
     
    71
    Gól na kopačke mal aj James Rodríguez. Proti jeho rane spoza šestnástky výborne zasiahol brankár David Soria. O vyrazenú loptu sa už postarala obrana v bielom.
     
    72
    Zbytočné vzrušenie na druhej strane, pretože lopta pri centri opustila hraciu plochu, čo neuniklo pozornému oku hlavného arbitra.
     
    73
    Držanie lopty 37% – 63%!
     
    74
    James Rodríguez sa ocitol na zemi a hlavný arbiter prisúdil loptu hosťom. Pozrieme si štandardnú situáciu v podaní Bayernu.
     
    75
    Lopta sa točila smerom k bráne a David Soria ju vyboxoval za hranicu šestnástky. Následný rýchly brejk domácich nemal dlhé trvanie.
     
    76
    Pohyb na domácej lavičke a vyzerá to, že sa dočkáme prvého striedania na strane Seville. To by im určite mohlo pomôcť oživiť statickú ofenzívu. Uvidíme, kto príde na trávnik.
     
    77
    Strielaný center do vápna a David Soria znovu v permanencii. Aj tento zákrok bol z kategórie ľahších.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Joaquín Correa, prichádza Sandro Ramírez.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Arjen Robben.
     
    80
    Videli sme striedanie na každej strane. Hostia už svoje možnosti vyčerpali a domácim zostávajú ešte dve zmeny. Podarí sa im vyrovnať v samom závere?
     
    80
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Wissam Ben Yedder, prichádza Luis Muriel.
     
    81
    Z veľkej diaľky napriahol Steven N'Zonzi, ale jeho tvrdá rana len tesne minula pravú žrď!
     
    82
    Striedajúci Sandro Ramírez vyslal bombu z diaľky a Sven Ulreich mal čo robiť, aby tento pokus zneškodnil. Tak to by bol naozaj parádny gól!
     
    83
    Domáci sa dostávajú do záverečného tlaku a zatlačili súpera do vlastnej šestnástky. Franco Vázquez nedokázal skrotiť neposlušnú loptu a už sa ocitol zdvojený.
     
    84
    Až teraz sa ozval strelec Robert Lewandowski! Jeho obstrel však tesne minul bránu Pabla Sarabiu. Záver zápasu nám prináša krásne momenty!
     
    85
    Tvrdý zákrok v strede ihriska a Thomas Müller je ocenený žltou kartou!
     
    86
    Domáci už musia hrať vabank! Ale ani výsledok 1:2 nie je najhorší do odvety. V Nemecku sa však nevyhráva každý deň...
     
    87
    Mníchovčania so všetkými hráčmi pod loptou a bránia tesné vedenia. Striedajúci Sandro Ramírez však vybojoval stratenú loptu späť a Sevilla pokračuje v tlaku!
     
    88
    Jesús Navas vyslal nie príliš razantnú strelu a navyše bola zrazená brániacim hráčom. Sven Ulreich nemal problém zakročiť a loptu schoval v náručí.
     
    89
    Hostia naťahujú čas a domáci fanúšikovia sa hnevajú. Sme zvedavý na údaj o nastavenom čase.
     
    90
    Domáci stratili loptu a Guido Pizarro musel siahnuť po zákroku, ktorý bol ocenený žltou kartou. Už piatou v tomto stretnutí.
     
    90
    Hrať sa bude ešte tri minúty!
     
    90+1
    Čas sa pomaly kráti a tento útok zastavila píšťalka rozhodcu. Domáci futbalista sa nachádzal v ofsajde!
     
    90+2
    Franco Vázquez si pri spracovaní pomohol rukou a lopta putuje na kopačky hráčov Bayernu. Zdá sa, že zápas dovedú do úspešného konca.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec! Bayern Mníchov dokázal po nerozhodnom prvom polčase skórovať zásluhou Thiaga Alcântaru a do odvety si vezie sľubný výsledok. Domáci v druhom polčase herne poľavili, ale odveta nám sľubuje zaujímavý futbal. Ja sa s vami lúčim a prajem krásny zvyčok večera. Dobrú noc!
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 3:6.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 12:9. (22:38:46)

    Filip Sabo

    Góly: 32. Sarabia – 37. Navas (vla.), 68. Th. Alcântara

    Karty:   15. Correa (SEV), 90. Pizarro (SEV) – 13. Ribéry (BAY), 34. Bernat (BAY), 85. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9.
    FC Sevilla: Soria – Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Pizarro – Sarabia, F. Vázquez, Correa (78. Sandro Ramírez) – Ben Yedder (80. Muriel).
    Náhradníci: S. Rico – Geis, Muriel, Pareja, Nolito, Arana, Sandro Ramírez.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Bernat (46. Rafinha) – Javi Martínez – Ribéry (79. Robben), Th. Alcântara, Arturo Vidal (36. James Rodríguez), T. Müller (C) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Wagner, Süle, Robben, James Rodríguez, Rafinha, Rudy.

    Rozhodca: Daniele Orsato (ITA) – Riccardo Di Fiore (ITA), Lorenzo Manganelli (ITA) – Davide Massa (ITA), Antonio Damato (ITA)
    Streda 11.04.2018
    Bayern - Sevilla 0:0

    Karty:   90+3. Wagner (BAY) – 2. Mercado (SEV), 11. N'Zonzi (SEV), 81. Banega (SEV)   90+2. Correa (SEV)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:6. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:12.