Juventus – Real Madrid 0:3 (kon.) | Sevilla – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
Juventus Turín
0:3 (0:1)
Real Madrid
Utorok 03.04.2018, 20:45 • Juventus Stadium, Turín • Liga majstrov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid zvládol prvé štvrťfinálové stretnutie na výbornú a už len veľký futbalový zákrok ho môže pripraviť o postup. Biely balet vyhral jasne 3:0 a to ešte v samotnom závere nevyužil ďalšie gólové šance. Rozhodujúce momenty nastali krátko po hodine hry. V 64. minúte sa parádne trafil Cristiano Ronaldo a o dve minúty neskôr videl červenú kartu Paulo Dybala. Juventus sa následne úplne rozsypal, k ničomu sa nedostal a gólový účet zápasu uzavrel Marcelo. V odvete síce šampiónovi Ligy majstrov bude chýbať Sergio Ramos, no zápas na štadióne Santiaga Bernabéua zrejme bude len formalitou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:59)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    90+2
    V samotnom závere mohol skórovať Cristiano Ronaldo. Portugalčan si nabehol na center Lucasa Vázqueza z pravej strany, ale úplne osamotený snáď z ôsmich metrov mieril vysoko nad bránu Gianluigiho Buffona.
     
    90+1
    Teraz sa trošku otvoril priestor pre domácich hráčov. Využiť sa to snažil Juan Cuadrado, ale svoje defenzívne povinnosti si na jednotku splnil madridský kapitán Sergio Ramos.
     
    90
    Marco Asensio vystrelil po menšej skrumáži, ale Gianluigi Buffon nemal s jeho strelou vážnejšie starosti. Okrem toho Cüneyt Çakır pridáva k dnešnému zápasu ešte 120 sekúnd.
     
    89
    V predposlednej minúte riadneho hracieho času musel Gianluigi Buffon zasahovať. Cristiano Ronaldo vystrelil cez brániaceho Mattia De Sciglia, ale ani tentokrát sa mu nepodarilo skompletizovať hattrick.
     
    88
    V závere zápasu vyťahuje turecký arbiter Cüneyt Çakır žltú kartu. Jej adresátom je Mateo Kovačić, ale na rozdiel od Sergia Ramosa nepríde o odvetu pred domácimi fanúšikmi.
    87. Mateo Kovačić (REA)
     
    87
    Hostia mohli pridať štvrtý gól v dnešnom zápase. Lucas Vázquez našiel v šestnástke Cristiana Ronalda, ten posunul loptu na Matea Kovačića, no striedajúci hráč podobne ako Toni Kroos v prvom polčase trafil brvno.
     
    86
    Juan Cuadrado sa snažil individuálne presadiť, no proti presile hráčov v modrých dresoch neuspel. Celú situáciu chladnokrvne vyriešil krajný obranca Marcelo, ktorý je zatiaľ posledným úspešným strelcom.
    85. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    85
    Cristiano Ronaldo mal na kopačke hattrick. Andrea Barzagli chyboval, no najlepší strelec tohtoročnej edície Ligy majstrov pri snahe prelobovať Gianluigiho Buffona poslal loptu nad domácu bránu.
     
    84
    Gianluigi Buffon bol pozorný pri centri z ľavej strany, ktorého autorom bol Cristiano Ronaldo. Jedna zaujímavá štatistika hovorí, že Portugalčan prekonal talianskeho brankára deväťkrát z desiatich pokusov.
     
    82
    Posledné striedanie dnešného duelu. Spomínaný Luka Modrić opúšťa hraciu plochu a na záverečných približne desať minút prenecháva priestor v stredovej formácii Mateovi Kovačićovi.
     
    81
    Lucas Vázquez našiel centrom z ľavej strany na úrovni šestnástky Luku Modrića. Chorvátsky záložník strieľal z prvej, ale loptu poslal vysoko nad bránu zarmúteného Gianluigiho Buffona.
     
    80
    Daniel Carvajal vybojoval pre hostí rohový kop, ale ani teraz sa nedostali do zakončenia. Vadiť im to však rozhodne nemusím, pretože Juventus už nemá fyzické ani psychické sily na prípadný obrat.
     
    79
    Juan Cuadrado sa previnil nedovoleným zákrokom v strede poľa na Marcela. Madridčania rýchlo rozohrali a naďalej tak pokračujú v stupňovaní svojej územnej prevahy.
     
    78
    Nepresná prihrávka v podaní Cristiana Ronalda znamená ďalší odkop od domácej brány. Talianska réžia v opakovanom zábere ešte raz ukázala druhý gólový moment portugalského kanoniera, ktorý bol skutočne parádny.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. Ronaldo, 64. Ronaldo, 72. Marcelo

    Karty:   26. Bentancur (JUV), 45. Dybala (JUV) – 55. Ramos (REA), 88. Kovačić (REA)   66. Dybala (JUV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:16.
    Juventus Turín: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Sandro – Costa (69. Matuidi), Bentancur, S. Khedira (75. Cuadrado), Asamoah (69. Mandžukić) – Dybala, Higuaín.
    Náhradníci: Szczęsny – Cuadrado, Marchisio, Matuidi, Mandžukić, Rugani, Lichtsteiner.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić (82. Kovačić), Casemiro, Kroos – Benzema (59. L. Vázquez), Isco (75. Asensio), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Vallejo, Bale, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Kovačić.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (TUR)
    Streda 11.04.2018
    Real Madrid - Juventus 1:3

    Góly: 90+7. Ronaldo (pen.) – 2. Mandžukić, 37. Mandžukić, 61. Matuidi

    Karty:   22. Carvajal (REA), 81. Marcelo (REA), 90+8. Ronaldo (REA) – 17. Pjanić (JUV), 29. Mandžukić (JUV), 36. Lichtsteiner (JUV), 67. Sandro (JUV), 73. Costa (JUV), 90. Benatia (JUV)   90+3. Buffon (JUV)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:20.