Getafe – Real Betis 0:1 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:1 (0:0)
Real Betis
Pondelok 02.04.2018, 21:00Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Getafe dnes odohrali veľmi smolný zápas. Súpera dlho nepustili do vážnejšej šance a mali viacero príležitostí. Tú najväčšiu zahodil v 65. minúte Francisco Portillo, ktorý najprv nepremenil penaltu a potom zblízka trafil iba brankára Antonia Adána. Po góle volala aj koncovka Vitorina Antunesa, ktorý namieril z priameho kopu do žrde. Za slabú efektivitu boli domáci potrestaní tesne pred koncom riadneho hracieho času, keď sa presadil z protiútoku Sergio León. Getafe mohlo ešte vyrovnať stav v nadstavenom čase, ale hlavička Leandra Cabreru smerovala do konštrukcie brány a za čiaru ju nepustil Antonio Adán. (22:53:39)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Júnior Firpo (Real Betis) si pomohol nedovoleným zákrokom, keď zastavil prenikajúceho protihráča. Obranca hostí však neľutuje, že získal žltú kartu.
    90+1.
     
    90+1
    Futbalisti Getafe mali na dosah vyrovnanie. Po rohovom kope zakončoval hlavou Leandro Cabrera, lopta sa odrazila od žrde za chrbát Antonia Adána, ale ten ju na poslednú chvíľu dokázal zastaviť.
     
    90
    Domáci futbalisti sa dozvedeli, koľko času im zostáva na vyrovnanie. Hlavný rozhodca pridal tri minúty.
    89. Sergio León (RBE) - 0:1
     
    89
    Real Betis dal gól! Hostia udreli v úplnom závere stretnutia. Striedajúci SERGIO LEÓN si našiel miesto v šestnástke domácich, dostal presnú prihrávku a loptu usmernil ideálne za chrbát Guaitu.
     
    88
    Joel Campbell sa zbytočne chytá za hlavu. Kostaričan stál v ofsajde a protesty mu nepomôžu. Loptu získa Getafe.
     
    86
    Daniel Pacheco sa pokúšal o individuálny prienik z ľavej strany, ale séria kľučiek mu nevyšla podľa predstáv a potom loptu stratil.
     
    85
    Joel Campbell skúsil zakončiť spoza pokutového územia, ale jeho strela bola zblokovaná. Antonio Barragán nemohol pokračovať v akcii, pretože stál v ofsajde.
     
    83
    Sériu striedaní ukončil hosťujúci lodivod, ktorý vytiahol z lavičky útočníka Joela Campbella. Na trávniku už nenájdeme Lorenza Moróna.
     
    82
    Ubehlo pár sekúnd a je tu ďalšie striedanie domáceho tímu. Z hracej plochy odišiel sklamaný Francisco Portillo, ktorý nepremenil penaltu. Do hry prichádza Daniel Pacheco.
     
    81
    Domáci tréner chystá hneď dve zmeny. Ako prvý prichádza na trávnik Gaku Šibasaki, ktorý vymenil ostrieľaného Francúza Mathieua Flaminiho.
     
    80
    Od druhého polčasu začalo pršať a dážď je čoraz hustejší. Prejavuje sa to aj na podmočenom trávniku, ktorý loptu trochu spomaľuje.
     
    78
    Sledujeme druhú zmenu na strane Realu Betis. Javi García putoval na lavičku, v pozícii žolíka prišiel na trávnik skúsený Joaquín.
     
    77
    Getafe nevyužilo druhý rohový kop v dnešnom stretnutí. Centrovaná lopta našla iba futbalistov v zelenom-bielom.
     
    75
    Jorge Molina dostal výbornú prihrávku pred bránu, ale chcel si loptu ešte spracovať. Pohotová strela z prvej by bola lepším riešením.
     
    74
    Domáci kouč reaguje na nerozhodný stav výmenou útočníkov. Z ihriska odišiel Ángel Rodríguez, na jeho miesto vybehol mladík Hugo Duro.
     
    73
    Obrovská šanca Getafe. Vitorino Antunes predviedol krásnu strelu z priameho kopu, ale trafil iba žrď a lopta potom putovala popred bránkovú čiaru mimo ihriska.
     
    72
    Prvá žltá karta na strane hostí. Marc Bartra (Real Betis) v sklze zasiahol prenikajúceho Molinu a doprial domácim výhodnú štandardku.
     
    71
    Sergio León si pýtal prihrávku na hrot útoku, ale nedostal ju a navyše stál v ofsajde, takže jeho aktivita bola zbytočná.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva dvadsať minút. Stále čakáme na úvodný zásah, no na kopačke ho mal Francisco Portillo, ktorý nepremenil penaltu.
     
    68
    Hosťujúci tréner urobil prvú zmenu v zostave. Trávnik opustil nevýrazný Ryad Boudebouz, ktorého nahradil Sergio León.
     
    67
    Real Betis sa teraz snaží upokojiť hru dlhšou kombináciou na vlastnej polovici. Getafe však vysúva napádajúcich futbalistov.
    65. Francisco Portillo (GET)
    65. Francisco Portillo (GET)
     
    65
    Neskutočný Antonio Adán. Brankár hostí najskôr chytil pokutový kop, ale potom sa rýchlo vrátil do stredu svojej svätyne a zneškodnil aj dorážku Francisca Portilla.
    64. Jordi Amat (RBE)
     
    64
    Penalta pre Getafe. Jorge Molina centroval z pravej strany do šestnástky a v nej hral nedovolene rukou Jordi Amat. Domáci majú preto obrovskú príležitosť na otvorenie skóre.
     
    63
    Marc Bartra podporil útočnú akciu a nebál sa ísť s loptou do pokutového územia. V tomto priestore však spadol bez pričinenia súpera.
     
    61
    Oba tímy dnes dokopy stratili už sto lôpt, čo je vzhľadom na odohraný čas veľmi vysoké číslo. Teraz robí hráčom problém aj mokrý trávnik.
     
    60
    Amath Ndiaye vtrhol do pokutového územia a vo vysokej rýchlosti bol jemne atakovaný. Útočník Getafe ihneď spadol na trávnik, ale hlavný arbiter mu ukázal, aby sa zdvihol.
    59. Lorenzo Morón (RBE)
     
    59
    Lorenzo Morón musel čakať na svoju prvú šancu takmer hodinu hry. Útočník Realu Betis dostal presný pas do behu, vnikol do šestnástky, ale jeho krížna strela skončila na rukaviciach Vicenteho Guaitu.
     
    58
    Veľa nepresností, faulov v osobných súbojoch a málo pekných futbalových akcií. Na trávniku Getafe sledujeme priemerný, no bojovný duel.
     
    57
    Aïssa Mandi zostal poriadne otrasený v pokutovom území. Ángel Rodríguez ho v snahe zakončiť trafil kopačkou priamo do hlavy.
     
    55
    Jorge Molina sympaticky vnikol do pokutového územia, urobil si priestor na zakončenie, ale jeho strela ľavačkou skončila na brániacom hráčovi.
     
    54
    Hosťom dnes chýba nápad v útoku. Často prídu na hranicu asi tridsiatich metrov od brány a tam si len posúvajú loptu.
     
    52
    Jorge Molina si prebral loptu jasne v ofsajdovej pozícii. Rozhodcovia nachytali domácich futbalistov už štvrtý raz mimo hry.
     
    50
    Lorenzo Morón nedostal presnú prihrávku na hrot útoku. Mal proti sebe dvojicu protihráčov a situáciu ešte istil brankár Vicente Guaita.
    49. Andrés Guardado (RBE)
     
    49
    Andrés Guardado prekvapil defenzívu domácich strelou z diaľky. Mexický futbalista nemieril zle, ale lopta napokon padala tesne vedľa brány.
     
    48
    Hostia nemohli pokračovať v útočnej akcii. Ryad Boudebouz stál v tesnom ofsajde a rozhodca na čiare si to všimol.
     
    47
    Júnior Firpo posielal prihrávku do pokutového územia Getafe. Lorenzo Morón sa nedostal k lopte skôr ako brankár Vicente Guaita.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene v zostave oboch tímov. Na trávnik sa však spustil jemný dážď.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Real Betis zatiaľ nepotvrdzuje povesť ofenzívne ladeného tímu. V prvom polčase mal síce územnú prevahu, ale vyprodukoval jedinú strelu z diaľky. Bližšie ku gólu boli domáci futbalisti. V deviatej minúte zaváhal vo výbornej pozícii Ángel Rodríguez a rovnaký hráč potom skóroval z tesného ofsajdu, takže stále platí nerozhodný stav.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Ďalšie žlté karty v domácom tábore. Amath Ndiaye (Getafe) vletel do súboja pri striedačkách a hlavný rozhodca ihneď trestal. Za zbytočné pripomienky si vyslúžil kartu aj Jorge Molina (Getafe).
     
    45
    Prvá strela hostí do priestoru brány prišla až v úplnom závere polčasu. Pokus zo strednej vzdialenosti smeroval do pravého horného rohu, ale Vicente Guaita predviedol pohotovú reakciu.
     
    44
    Nepresnosť v strede poľa. Antonio Barragán hľadal nejakého zo spoluhráčov na pravom krídle, no tam nestál vôbec nikto.
    42. Ángel Rodríguez (GET)
     
    42
    Domáci sa na chvíľu tešili zo streleného gólu. Po štandardke predviedli krásny nacvičený signál, na jeden dotyk sa dostala lopta až k Ángelovi Rodríguezovi, no jeho presná strela prišla z tesného ofsajdu.
     
    41
    Júnior Firpo poďakoval spoluhráčovi za pokus o prenesenie hry, ale lopta smerovala mimo ihriska. Dopredu môžu ísť hráči Getafe.
     
    40
    Domáci fanúšikovia začínajú pískať, pretože pri lopte sú futbalisti Realu Betis, ktorí si prihrávajú len v okolí stredového kruhu.
     
    38
    Andrés Guardado sa rozbehol na ľavom krídle, mal pred sebou voľný priestor, ale potom zvolil spätnú kľučku, ktorou všetko spomalil.
     
    37
    Zdĺhavá rozohrávka hostí neprináša žiaden efekt. Domáca defenzíva má dostatok času na reakciu a Real ešte k ničomu nepustila.
     
    35
    Druhá žltá karta na domácej strane. Francisco Portillo (Getafe) bol neskoro v súboji a prišliapol nohu Lorenzovi Morónovi.
     
    35
    Zaujímavý moment pred bránou Realu Betis. Center z pravej strany našiel voľného Amatha Ndiayeho, ktorý zo vzduchu nedokázal presnejšie namieriť.
     
    34
    Antonio Adán nezvládol rozohrávku od vlastnej brány. Jeho výkop zahnal Antonia Barragána až za čiaru a loptu získavajú domáci.
     
    33
    Andrés Guardado aj so šťastím vybojoval loptu na pravom krídle, pohotovo odcentroval pred bránu, ale Lorenzo Morón nedokázal zakončiť v sklze.
     
    32
    Štatistika držania lopty hovorí v prospech Realu Betis, no hostia si v doterajšom priebehu stretnutia nevytvorili šancu a ešte nevystrelili na bránu.
    32. Leandro Cabrera (GET)
     
    30
    Napokon to bola štandardka pre Getafe. Prudký center pred bránu si našiel hlavu Leandra Cabreru, ktorý loptu podvihol mimo priestoru medzi troma žrďami.
     
    29
    Ángel Rodríguez prenikal po pravej strane a po kontakte s protihráčom spadol na trávnik. Alberto Undiano Mallenco však nevidel žiaden nedovolený zákrok.
     
    28
    Hostia nevyužili autové vhadzovanie v blízkosti súperovej šestnástky. Nedali si pozor na vlastné postavenie a dostali sa do ofsajdu počas kombinácie.
     
    26
    Prvá žltá karta zápasu. Bruno González (Getafe) si pomohol rukami v rýchlostnom súboji s Lorenzom Morónom a bol zaslúžene potrestaný.
     
    25
    Momentálne sledujeme nevýraznú pasáž hry. Všetko podstatné sa odohráva medzi šestnástkami a pred bránami nevidíme žiadne nebezpečenstvo.
     
    24
    Lorenzo Morón prijal prienikovú prihrávku za obranou Getafe, ale mal na svojom chrbte dvoch súperov, ktorí ho napokon vytlačili do rohu ihriska.
     
    22
    Alberto Undiano Mallenco má dnes veľkú trpezlivosť, pretože všetky zákroky rieši iba dohovorom. Ak by bol na trávniku iný rozhodca, mohli sme vidieť minimálne dve alebo tri žlté karty.
     
    21
    Vitorino Antunes dvakrát po sebe nebezpečne centroval z ľavého krídla. V oboch prípadoch ale našiel pripraveného brankára Antonia Adána.
     
    20
    Bezgólový stav a jediná vážnejšia šanca. Taká bola úvodná dvadsaťminútovka. O najzaujímavejší moment sa postaral Ángel Rodríguez, ktorý po chybe Firpa netrafil bránu z výhodnej pozície.
     
    18
    Domáci futbalisti si pýtali roh, ale ako posledný zasiahol loptu Ángel Rodríguez. Nasleduje odkop od brány Antonia Adána.
     
    17
    Jorge Molina zachytil loptu na ihrisku a z pravej strany prudko prihrával pred bránu. Marc Barta však dobre prečítal situáciu, takže súperovi nedovolil zakončiť.
     
    16
    Hlavný rozhodca už zdvíha varovný prst, pretože nervozita sa stupňuje a zákroky sú čoraz tvrdšie. Ángel Rodríguez zozadu skosil prenikajúceho Mandiho.
     
    14
    Ďalší ostrý zákrok. Júnior Firpo si vyšliapol na Jorgeho Molinu a takisto mu uštedril úder lakťom. Ani v tomto prípade to nebolo za žltú kartu.
     
    13
    Vitorino Antunes teraz ušiel kartovému trestu. Zasiahol Antonia Barragána lakťom do tváre, ale hlavný rozhodca situáciu nevidel a radšej netrestal.
     
    12
    Fabián Ruiz a Fayçal Fajr si nič nedarovali v osobnom súboji. Prvý menovaný takmer odkopol nohu súperovi, čo domáci záložník neniesol dobre.
     
    10
    Vitorino Antunes sa pokúšal o jednoduchú kľučku, ale obranca Betisu mu na to neskočil. Navyše, domácemu bekovi lopta ušla za čiaru.
     
    9
    Júnior Firpo nezvládol obranný odkop a poslal loptu priamo na nohu súpera. Zvnútra šestnástky ihneď pálil Ángel Rodríguez, no jeho krížna strela minula cieľ.
     
    8
    Na madridskom predmestí je to zatiaľ opatrný futbal. Brankári nemali prácu s priamou strelou a sledujú súperov iba z diaľky.
     
    6
    Getafe dnes bojuje o návrat na deviate miesto, kde bolo pred víkendovým programom. Späť by ho dostala aj remíza. Betis môže poskočiť na úroveň šiesteho tímu.
     
    5
    Ángel Rodríguez predviedol sympatickú individuálnu akciu. Urobil si priestor pred bránou Betisu, ale namiesto prihrávky zvolil strelu priamo do gólmana Adána.
     
    4
    Ryad Boudebouz si hľadal miesto v šestnástke, no nenašla ho lopta. Z pravého krídla nepresne centroval Antonio Barragán.
     
    3
    Antonio Adán vybehol na kraj pokutového územia, aby zastavil útočnú akciu Getafe. Loptu schoval do náručia a bude rozohrávať.
     
    2
    Na hracej ploche boli dve lopty súčasne, ale hlavný rozhodca nechal zápas pokračovať. Antonio Barragán jednu z nich odkopol za čiaru.
     
    1
    Úvodný výkop je za nami. Domáci futbalisti dnes nastúpili kompletne v tmavomodrom, hostia zvolili bielo-zelenú kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Bruno González, Cabrera, Antunes – Portillo, Fajr, Flamini, Ndiaye – J. Molina (C), Á. Rodríguez.
    Náhradníci: E. Martínez – Šibasaki, Mora, Molinero, Olivera, Pacheco, Duro.

    Real Betis: Adán (C) – Barragán, Amat, Bartra, Mandi, Firpo – Ruiz, Javi García, Guardado – Boudebouz, Morón.
    Náhradníci: D. Giménez – León, Camarasa, Durmisi, J. Campbell, Joaquín, Tello.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z posledného zápasu 30. kola španielskej La Ligy. V pondelkovej dohrávke proti sebe nastúpia Getafe a Real Betis.

    Getafe figurovalo pred víkendovými duelmi na deviatej priečke so ziskom 39 bodov a pozitívnym skóre 35:27. Futbalisti z predmestia Madridu sú silní predovšetkým na domácej pôde, kde prehrali len štyri z pätnástich duelov a lepšie štatistiky pred vlastnými fanúšikmi majú len španielski futbaloví giganti ako FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid a Valencia. Pred reprezentačnou prestávkou však Getafe hľadalo optimálny rytmus, keďže striedalo víťazstvá s prehrami. Z ostatných piatich ligových vystúpení vydolovalo iba šesť bodov.

    Real Betis sa nachádza na ôsmej priečke a má reálnu šancu na prienik do európskych pohárov. Sevillčania hrajú otvorený ofenzívny futbal, ktorý im vyniesol už 43 bodov. V doterajšom priebehu sezóny nastrieľali 49 gólov, no inkasovali až 53-krát. Napriek priepustnej defenzíve sa však držia v hornej polovici tabuľky. Betis je tam aj vďaka tomu, že pred reprezentačnou pauzou zabodoval dvakrát po sebe naplno. Na trávniku Alavésu triumfoval 3:1 a doma proti Espanyolu dosiahol ešte presvedčivejší výsledok 3:0.

    Prvý vzájomný zápas Getafe a Realu Betis priniesol štyri presné zásahy a deľbu bodov po remíze 2:2. Sevillčania prehrávali po úvodnom polčase 0:2, ale v závere stretnutia dokázali vyrovnať stav.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 89. León

    Karty:   26. Bruno González (GET), 35. Portillo (GET), 45. Ndiaye (GET), 45. J. Molina (GET) – 72. Bartra (RBE), 90+2. Firpo (RBE)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 21:9.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Bruno González, Cabrera, Antunes – Portillo (82. Pacheco), Fajr, Flamini (81. Šibasaki), Ndiaye – J. Molina (C), Á. Rodríguez (74. Duro).
    Náhradníci: E. Martínez – Šibasaki, Mora, Molinero, Olivera, Pacheco, Duro.

    Real Betis: Adán (C) – Barragán, Amat, Bartra, Mandi, Firpo – Ruiz, Javi García (78. Joaquín), Guardado – Boudebouz (68. León), Morón (83. J. Campbell).
    Náhradníci: D. Giménez – León, Camarasa, Durmisi, J. Campbell, Joaquín, Tello.