Espanyol – Alavés 0:0 (kon.) | Leganés – Valencia 0:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 0:0 (kon.)
Malaga – Villarreal 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – La Coruña 1:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:0 (1:0)
Deportivo La Coruña
Nedeľa 01.04.2018, 20:45 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Atlético Madrid a Deportivo La Coruña. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Cez víkend po reprezentačnej prestávke pokračuje aj španielska Primera Division. Na programe je už 30. kolo a na štadióne Wanda Metropolitano v Madride uvidíme súboj celkov z opačných koncov tabuľky.

    Atlético Madrid:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 64 bodov a nachádzajú sa tak na 2. mieste, pričom majú náskok jedného bodu pred druhým Realom Madrid. Posledná forma domácich je celkom priaznivá, ale v minulom kole podľahli na pôde Villarrealu 2:1.

    Deportivo La Coruña:
    Hostia majú momentálne na svojom konte 20 bodov a nachádzajú sa až na konci ligovej tabuľky a to na predposlednom 19. mieste. Ani posledná forma hostí nie je nijak oslnivá, v minulom kole hostia remizovali s tabuľkovým susedom Las Palmas 1:1.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia jednoznačne domácich futbalistov. Uvidíme teda, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Luís, Savić, Godín, Hernández – Saúl Ñíguez, Gabi, Partey – Koke – Á. Correa, Gameiro

    Náhradníci: Werner – Montoro, F. Torres, D. Costa

    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho – Guilherme, Muntari, Çolak – Mosquera – Pérez Martínez, Adrián López

    Náhradníci: Koval – Valentín, Schär, Bakkali, Valle, Andone, Gil

    Rozhodca: D. Trujillo – J. Escuela, J. Matías
     
    Príjemný sviatočný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 30. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami Atlético Madrid a Deportivo La Coruña už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Jednoznačným favoritom tohto zápasu sú domáci futbalisti, ale rozhodovať sa samozrejme bude na ihrisku. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni D. Trujillo – J. Escuela, J. Matías. V dejisku zápasu je už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorí sa už okamžite snaží o prienik na útočnú polovicu.
     
    2
    Ten sa im však nevydaril podľa predstáv a dopredu sa tak už snažia dostať domáci futbalisti. Atlético sa už postupne usádza na súperovom území.
     
    3
    Ani domáci však nedokázali v úvode prvého polčasu nič zaujímavého vymyslieť a budeme tak len svedkami odkopu od brány hostí, postará sa oň brankár Martínez.
     
    4
    Dlho však netrvalo a domáci futbalisti získavajú loptu späť na svoje kopačky. Atlético sa tak snaží o ďalší prechod smerom dopredu, ale hostia teraz dobre bránia stred poľa.
     
    5
    Domácim sa už teraz vydaril prechod pred súperovu bránu a po zblokovanej lopte získava Atlético rohový kop. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť vo svojom pokutovom území.
     
    6
    Prvý rohový kop v tomto zápase nič zaujímavého neponúkol, ale domáci sú aj naďalej v držaní lopty. Svoju kombináciu však teraz realizujú na svojej polovici.
     
    7
    Hosťujúci celok sa snaží o vysoké napádanie, čo sa teraz hráčom Deportiva vydarilo. Následne však hostia nič zaujímavého s loptou nevymysleli a po nepresnej prihrávke ju odovzdali svojmu súperovi.
     
    8
    Znova sa tak pokúšali preniknúť na dostrel brány súpera domáci futbalisti, ale Correa loptu pri prechode do útoku stratil. Zakrátko ju však domáci získavajú späť na svoje kopačky.
     
    9
    No a budeme svedkami druhého rohového kopu domácich futbalistov. Brankár hostí Martínez si tak už organizuje spoluhráčov pred svojou bránou.
     
    10
    Po tomto rohovom kope sa do zakončenia dostal Koke, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a mieril len vysoko nad bránu hostí. Martínez sa tak už pripravuje k odkopu od svojej brány.
     
    11
    Hosťom sa teraz takisto vydaril prechod pred bránu súpera a Deportivo získava prvý rohový kop v tomto zápase. Atlético sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    12
    Ani rohový kop hostí však nič zaujímavého neponúkol, domáci sa ubránili bez problémov a už preberajú loptu na svoje kopačky. Deportivo sa tak vracia rýchlo späť na svoju polovicu.
     
    13
    Atlético má však teraz problémy s prechodom na útočnú polovicu, hostia dobre bránia svoje územie a domácich tak do ničoho nepúšťajú. Zápas sa však prakticky ešte len rozbieha a snáď čoskoro prídu zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    15
    Dlhšiu dobu však teraz držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí však momentálne kombinujú len na svojej polovici. Deportivo sa teraz prezentuje úspešnou defenzívou.
     
    16
    Napokon však domáci chybovali vo svojej kombinácii a tak už loptu strácajú. Ich súper sa však teraz smerom dopredu moc nehrnie, snaží sa na útočnú polovicu preniknúť cez postupnú rozohrávku.
     
    17
    Deportivo sa tak už postupne posúva vyššie, ale momentálne veľmi atraktívne stretnutie nesledujeme. Domáci sa snažia o vysoké napádanie a vybojovať si tak loptu na svoje kopačky.
     
    18
    Hostia však aj naďalej majú loptu vo svojej moci, ale stále z ich strany sledujeme len výmenu lôpt na útočnej polovici. Zápasu teda teraz chýba väčší impulz.
     
    20
    Deportivo teraz vyvíjalo veľký tlak a veľa nechýbalo, aby hostia išli do vedenia o jeden gól! Pérez Martínez získal loptu po veľkom zaváhaní domácej obrany a následne sa ocitol sám pred brankárom Oblakom, ale ten dokázal túto strelu pokryť a podržal tak svoj celok!
     
    21
    Atético sa teda snažilo na druhej strane o rýchly odpoveď, do zakončenia sa dostal Correa, ale jeho strele chýbala potrebná razancia a tak s ňou brankár Martínez nemal žiadne problémy.
     
    22
    Hra sa momentálne prelieva zo strany na stranu, čo zrejme čakal málokto. Sledujeme teda vyrovnaný futbal z oboch strán, hostia navyše hrozia nebezpečnými útočnými výpadmi.
     
    23
    A po jednom z nich smerovala nebezpečne centrovaná lopta pred bránu domácich, ale nikto z hostí ju nedokázal zachytiť. Deportivo však ešte ostáva na útočnej polovici.
     
    25
    Hosťujúci Pérez Martínez zatiaľ hýri veľkou aktivitou! V pokutovom území domácich sa po dobrom centri dostal do zakončenia hlavou, ale jeho pokus smeroval do pripravených rukavíc brankára Oblaka.
     
    26
    Ani sa tomu nechce veriť, že sledujeme súboj tímov z opačných koncov tabuľky. Deportivo je viac než vyrovnaným súperom a pri troche šťastia mohli hostia už aj vyhrávať. Uvidíme, čo nám teda ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    27
    Momentálne prebieha tlak hosťujúceho celu a Pérez Martínez sa prezentoval ďalším streleckým pokusom. V tomto prípade však jeho strelu zblokovali domáci do bezpečia.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Carlos Isaac (Atlético Madrid).
     
    29
    Po nedovolenom zákroku mali hostia k dispozícii zaujímavý priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Napokon však centrovanú loptu pred bránu dokázali domáci upratať do bezpečia.
     
    30
    Tlak futbalistov Deportiva však pokračuje ďalej a znova sa domáci previnili faulom. Hostia tak majú k dispozícii ďalší priamy kop, teraz je to však z väčšej vzdialenosti.
     
    31
    Teraz však už lopta prešla až do pokutového územia domácich, do zakončenia hlavou sa dostal Muntari, ale jeho pokus letel nad Oblakovu bránu.
     
    32
    Konečne sa už aj futbalisti domáceho celku dostávajú smerom dopredu. Deportivo sa tak teraz musí mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by mohli domáci potrestať.
    32.
     
    33
    Bola nariadená penalta pre domácich! Atlético zahrávalo priamy kop, v snahe získať centrovanú loptu padol Gabi na zem a hlavný rozhodca nariaďuje penaltu v prospech domácich.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Rubén Martínez (Deportivo La Coruña).
     
    34
    Atlético dalo gól!
    Loptu si napokon na biely bod postavil KÉVIN GAMEIRO a poslal ju do opačnej strany ako sa hodil brankár Martínez! Domáci teda vyhrávajú 1:0 a dostávajú sa tak do lepšej psychickej výhody.
    34. Kévin Gameiro (ATM) - 1:0
     
    35
    Deportivo pôsobili do tejto chvíle aktívnejšie, ale napokon sa úvodného gólu dočkali domáci futbalisti. Aj keď situácia v pokutovom území bola veľmi sporná, ale podstatné je predbežné skóre.
     
    36
    Atlético sa zakrátko znova dostáva k lopte a snaží sa o ďalší úspešný útočný výpad. Uvidíme teda, čo nám ešte ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    37
    Hostia sa však ihneď snažia o vysoké napádanie a získať tak loptu na svoje kopačky. Domáci však teraz chyby nerobia a pohodlne kontrujú priebeh zápasu.
     
    38
    A to sa napokon futbalistom Deportiva aj podarilo a po rýchlom prechode do útoku získavajú hostia rohový kop. Atlético sa tak teraz bude musieť brániť vo svojom pokutovom území.
     
    39
    K centrovanej lopte od rohovej zástavky sa dostal Mosquera a jeho hlavičkový pokus len tesne minul bránu domácich. Oblak sa tak už pripravuje o odkopu.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva už len približne 5 minút, hostia opäť preberajú aktivitu na svoje kopačky a snažia sa ešte do polčasovej prestávku vyrovnať.
     
    42
    Znova sme tak sledovali tlak hosťujúceho celku, ale ten im nič zaujímavého nepriniesol a k lopte sa už dostávajú domáci futbalisti. Postupne sa blíži samotný záver prvého dejstva.
     
    43
    Deportivu však vyšiel tento útočný výpad a hostia získavajú ďalší rohový kop. Domáci futbalisti sa tak budú musieť v závere prvého polčasu brániť.
     
    44
    Atlético však pohodlne ubránilo tento rohový kop a preberá loptu na svoje kopačky. Čo chvíľa sa dá očakávať aj údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napokon sa nenadstavovalo nič a tak po 45 minútach končí prvý polčas. V ňom sme videli aktívnu hru hosťujúceho celku, čo bolo určite veľkým prekvapením, ale v 34. minúte tohto zápasu otvoril gólový účet domáci Gameiro po premenení pokutového kopu. Všetko je však v druhom polčase ešte otvorené a stať sa môže čokoľvek.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:47!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    47
    Oba celky už majú za sebou aj po prvom útočnom výpady v druhom polčase, ale v oboch prípadoch boli obe defenzívy veľmi pozorné.
     
    48
    Pred bránou hostí sa do zakončenia hlavou dostal Ñíguez, ale jeho hlavička nebola nijak presná a brankár Martínez s ňou nemal žiadne väčšie problémy.
     
    49
    Atlético kombinuje na útočnej polovici, ale zatiaľ sa do zakončenia domáci celok nedostáva. Hostia sa však musia mať na neustálom pozore a vyvarovať sa chybám.
     
    50
    Menší tlak domácich futbalistov je však teraz prerušený, pretože zo strany domácich prišiel len nedovolený zákrok. Šancu vyraziť smerom dopredu teraz majú hostia.
     
    51
    Deportivo teraz drží loptu na svojich kopačkách a postupnou kombináciou sa snaží o prienik na súperovu polovicu. Atlético sa však dobre rozmiestnilo v strede poľa.
     
    53
    Futbalisti domáceho celku sa previnili nedovoleným zákrokom a tak hostia získavajú priamy kop na útočnej polovici. Uvidíme, či bude nasledovať nejaká zaujímavá situácia.
     
    54
    Hostia v útočnom ťažení ešte ostanú, pretože získavajú rohový kop. Atlético sa tak bude musieť aj naďalej brániť, Oblak si už organizuje svojich spoluhráčov.
     
    55
    Domáci všetko ustáli a napokon po rýchlom prechode do útoku získali aj oni rohový kop. Ale ani ten nám žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol. Atlético sa však nemá kam ponáhľať, aj naďalej vyhráva o jeden gól.
     
    56
    Deportivo rozbieha ďalší útočnú kombináciu a postupne sa presúva smerom dopredu. Atlético sa tak teraz musí mať na pozore, hostia sa dostávajú na dostrel domácej brány.
     
    57
    Napokon sme boli svedkami centrovanej lopty pred bránu domácich, ale táto lopta končí v rukaviciach pripraveného brankára Oblaka. Hostia sa tak už vracajú späť na svoju polovicu.
     
    58
    Dlho však netrvalo a hostia sa znova dostávajú k lopte. Po útočnej aktivite od Pérez Martíneza získava Deportivo ďalši rohový kop. Uvidíme, ako s týmto pokusom hostia naložia.
     
    59
    Rohový kop hosťujúceho celku sa však bude opakovať. Momentálne tak sledujeme menší tlak hostí, ale domáci všetko zvládajú s prehľadom a pohodlne bránia svoj tesný náskok.
     
    60
    Hodina hry už teda uplynula, aj naďalej je stav zápasu 1:0! Momentálne sa hra prelieva zo strany na stranu, čo domácim futbalistom určite vyhovuje.
     
    61
    Domáci futbalisti kombinovali na útočnej polovici, ale napokon sa k zakončeniu na bránu súpera nedostali. Lavička hostí avizuje prvé striedanie v tomto zápase.
     
    63
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Sulley Muntari, prichádza Borja Valle.
     
    64
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Carlos Isaac, prichádza Diego Costa.
     
    65
    Pred bránu domácich smerovala veľmi nebezpečná lopta, ale obrana Atlética si s ňou poradila a napokon Oblak rozohráva loptu na svojich spoluhráčov, ktorí sa zatiaľ smerom dopredu moc nehrnú.
     
    66
    Costa sa dostal k úspešnej prihrávke a napokon sa spoza pokutového územia dostal aj do zakončenia, ale jeho pokus tesne míňa bránu hostí. Deportivo sa už snaží o rýchlu odpoveď.
     
    67
    To sa im však nepodarilo a k lopte sa tak už opäť dostáva domáci celok, ktorý rozbiehajú už svoju kombinácii na útočnej polovici. Hostia sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    68
    V pokutovom území hostí sa do zakončenia hlavou dostal Godín, ale jeho pokus bol nepresný a opäť nepriniesol žiadne väčšie ohrozenie pre bránu hosťujúceho celku.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Diego Costa (Atlético Madrid).
     
    70
    Treba však podotknúť, že hosťom sa už čas postupne kráti a dianie na ihrisku nenasvedčuje, žeby sme sa tak skoro dostali z ich strany vyrovnávajúceho gólu.
     
    71
    Navyše sú teraz častejšie pri lopte domáci futbalisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a pokúšajú sa čo najdlhšie udržať aj s loptou na útočnej polovici.
     
    72
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Fernando Torres.
     
    74
    K lopte sa už postupne dostávajú hostia a snažia sa o prechod na útočnú polovicu. Domáci však dnes predvádzajú úspešnú defenzívu a svojho súpera hlavne v druhom polčase do žiadnej šance nedopúšťajú.
     
    75
    Ani teraz sa hostia v ofenzívne nijak zvlášť nepredviedli, centrovaná lopta bola veľmi nepresná a tak brankár Oblak nemusel vôbec zasahovať. Atlético sa následne nikam neponáhľa.
     
    77
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Emre Çolak, prichádza Zakaria Bakkali.
     
    78
    Čas sa už hosťom začína rýchlo krátiť, domáci aj naďalej vyhrávajú o jeden gól a sú tak na ceste za troma bodmi z tohto stretnutia. Avšak, ešte nepredbiehajme, stať sa môže čokoľvek.
     
    79
    Deportivo získava loptu na svojej polovici a okamžite sa tak hostia pokúšajú o útočný výpad. Atlético však aj naďalej úspešne bráni svoje územie.
     
    81
    Do pokutového územia posielal prihrávku nový muž na ihrisku Torres, ale lopta končí len u brankára hostí Martíneza. Hostia už nemajú na čo čakať a znova sa snažia o prienik na útočnú polovicu.
     
    82
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Florin Andone.
     
    84
    Dostávame sa už do záverečnej časti tohto zápasu, skóre sa naďalej nemení. Moc záživný futbal v druhom polčase ani nesledujeme, možno príde zaujímavejší záver.
     
    85
    Hostia sa však stále nevedia poriadne dostať k lopte a domáci tak stále kontrolujú priebeh zápasu. Veľa času už teda Deportivu neostáva, domáci sa naopak približujú k trom bodom.
     
    87
    Obraz hry sa aj naďalej nemení, pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa snažia kombinovať na súperovej polovici. Hostia sa snažia o vysoké napádanie, ale to im nič platné nie je.
     
    88
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Partey, prichádza Antonio Moya.
     
    89
    Čo chvíľa sa už naplní riadny hrací čas tohto zápasu. Uvidíme, koľko ešte pridá hlavný rozhodca tohto zápasu Trujillo. Pravdou však je, že sa hra v druhom dejstve nijak výrazne neprerušovala.
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavujú tri minúty!
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Pedro Mosquera (Deportivo La Coruña).
     
    90+2
    Deportivo sa stále nemôže dostať k tlaku na bránu domácich, zrejme to už teda Atlético zvládne a pripíše si vybojované tri body do tabuľky.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme teda už gól nevideli, celkovom v druhom dejstve veľa zaujímavých situácii k videniu nebolo. Atlético teda zvládlo úlohu favorita tohto stretnutia a po výhre 1:0 získava tri body do tabuľky.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok už neskorého sviatočného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:39:28)

    Miroslav Revaj

    Góly: 34. Gameiro (pen.)

    Karty:   28. Isaac (ATM), 69. D. Costa (ATM) – 33. R. Martínez (DEP), 90+1. Mosquera (DEP)


    Atlético Madrid: Oblak – Isaac (64. D. Costa), Savić, Godín, Hernández – Saúl Ñíguez, Gabi (C), Partey (88. Moya) – Koke – Á. Correa, Gameiro (72. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – Montoro, F. Torres, D. Costa, Agüero Núñez, Moya, Bare.

    Deportivo La Coruña: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Sidnei, Luisinho – Guilherme, Muntari (63. Valle), Çolak (77. Bakkali) – Mosquera – Pérez Martínez, Adrián López (C) (82. Andone).
    Náhradníci: Koval – Valentín, Schär, Bakkali, Valle, Andone, Gil.

    Rozhodca: D. Trujillo – J. Escuela, J. Matías