Espanyol – Alavés 0:0 (kon.) | Leganés – Valencia 0:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 0:0 (kon.)
Malaga – Villarreal 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – La Coruña 1:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
0:0 (0:0)
Deportivo Alavés
Nedeľa 01.04.2018, 12:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vitajte pri sledovaní španielskeho futbalu! Nedeľa už tradične patrí La Lige a nás v prvom stretnutí čaká veľmi zaujímavý súboj. Domáci tím RCD Espanyol Barcelona privíta na svojom trávniku Deportivo Alavés. Dá sa očakávať vyrovnaný priebeh duelu, ale ako nakoniec dopadne táto konfrontácia? Sledujte zápas s nami!
     
    RCD Espanyol Barcelona sa nachádza na 14. mieste tabuľky a na svojom konte má 35 bodov. Osem kôl pred koncom sa dá predpokladať, že Espanyol má definitívu záchrany. Dopomohli k tomu aj priaznivé výsledky a forma v posledných zápasoch. V predošlom kole síce podľahli Betisu na jeho pôde rozdielom triedy, ale predtým ťahali dlhú šnúru bez prehry, keď si pripísali aj veľmi cenný skalp Realu Madrid. Navyše vďaka malým bodovým rozdielom v strede tabuľky ich môže prípadné víťazstvo katapultovať o pár pozícií vyššie. Tréner Quique Flores má však veľké starosti zo zostavou. Pre zranenia a žlté karty mu vypadli dôležitý hráči. Do zápasu určite nenastúpia obaja domáci najlepší strelci Gabriel Moreno a Leo Baptistao. Prvý menovaný má na svojom konte 12 gólov a druhý o polovicu menej. Bude zaujímavé sledovať ako sa domáci s touto stratou vysporiadajú.
     
    Deportivo Alavés sa nachádza na 16. mieste tabuľky a na svojom konte má 31 bodov. V prípade víťazstva by sa tak mohli zverenci trénera Abelarda dotiahnuť na svojho protivníka. Forma však nie je najlepšia a posledné tri stretnutia odchádzali vždy bodovo naprázdno. Naposledy po zlom výkone z Valencie. Aj Deportivo Alavés by malo udržať najvyššiu súťaž pre budúcu sezónu, nakoľko na zónu zostupu má momentálne k dobru desať bodov. Najlepším strelcom tímu je so šiestimi presnými zásahmi El Haddadi a o jeden presný zásah menej má na svojom konte Ibai, ale jeho štart je pre zranenie otázny.
     
    Absencie:
    RCD Espanyol Barcelona – nenastúpia – Babtistao, Moreno, A. Lopez, Morilla
    RCD Espanyol Barcelona – pravdepodobne nenastúpia – Garcia, D. Lopez, J. Lopez, Naldo
    Deportivo Alavés – pravdepodobne nenastúpia – Ibai, Vigaray
     
    Posledný vzájomný duel sa skončil tesným víťazstvom Deportiva Alavés. Už v prvej minúte sa presadil domáci strelec Santos. Hostia navyše tesne pred prestávkou prišli kvôli vylúčeniu o jedného hráča a Deportivo dotiahlo stretnutie do úspešného konca.
     
    Oba tímy majú problémy najmä so strieľaním gólov. Obe mužstvá sa v 29 zápasoch dokázali presadiť iba 26-krát. To ich ofenzívy radí k najhorším v La Lige. Domáci sú podľa kurzov favoriti, ale absencia najlepších strelcov bude citeľná. Môžeme sa tešiť na vyrovnané stretnutie!
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C), David López, Ó. Duarte, Caricol – Granero, Ca. Sánchez, Darder – Sergio García, G. Moreno, Jurado.
    Náhradníci: Molleda – Navarro, Baptistão, Vilà, Melendo, Piatti, Hermoso.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Martín, Laguardia, Ely, R. Duarte – Sobrino, Pina, D. Torres, Burgui – Guidetti, Munir.
    Náhradníci: Sivera – Pedraza, García, H. Pérez, Wakaso, Demirović, Alexis.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos.
     
    Hráči oboch mužstiev v sprievode rozhodcov už nastupujú na trávnik. V Barcelone panuje príjemné slnečné počasie. Domáci budú hrať v modro-bielych dresoch a hostia zvolili pre tento duel čiernu kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od úvodného výkopu sú pri lopte domáci futbalisti, ale kombinujú iba na vlastnej polovice ihriska a všetko je to ďaleko od brány Fernanda Pacheca.
     
    3
    Na trávniku zostal ležať José Manuel Jurado a píska sa prvý nedovolený zákrok. Hlavný arbiter prisúdil loptu Espanyolu.
     
    4
    Zatiaľ sme svedkami veľmi opatrného futbalu plného nepresných nahrávok. Ani jedno z mužstiev sa ešte nedostal k blízkosti súperovej brány.
     
    5
    Zdvojený David López si odniesol z tvrdého súboja menšie zranenie, ale bude schopný pokračovať. Už druhý faul hostí v dnešnom stretnutí.
     
    6
    Center z ľavej strany smeroval na Gerarda Morena, ale proti nemu výborne vystúpil jeden z brániacich hráčov a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    7
    Potiahnutie za dres domáceho futbalistu. Tomás Pina urobil veľmi taktický faul a Espanyol bude zahrávať štandardnú situáciu z nebezpečnej pozície.
     
    8
    Loptu si postavil Esteban Granero a centruje do šestnástky. Vo vzduchu sa najvyššie vyšvihol obranca hostí a hlavou odpratal loptu za postrannú čiaru.
     
    9
    Burgui sa snažil dobehnúť loptu, ktorú hlavou predĺžil jeho spoluhráč, ale nakoniec sa mu to nepodarilo. Vhadzovať tak budú domáci futbalisti.
     
    10
    Desať minút máme za sebou a ohrozenie brány na jednej či druhej strane sme zatiaľ nevideli. Pri lopte sú častejšie domáci hráči, ale hostia výborne bránia.
     
    11
    Domáci vybojovali prvý rohový kop. K rozohrávke sa postavil Esteban Granero.
     
    12
    Hlavný rozhodca ešte musel upokojiť situáciu vo vápne. Lopta letí na prednú žrď, kde ju bez najmenších problémov zachytili obrana Deportiva a poslala na druhú stranu ihriska.
     
    13
    Držanie lopty 75% – 25%!
     
    14
    Prvá strela do priestoru brány! Rozohrávky štandardnej situácie sa ujal John Guidetti a azda z 30 metrov zakrútil loptu k ľavej žrdi. Pau López bol pozorný a úspešne zasiahol.
     
    15
    Chyba v rozohrávke a Burgui už mieri dopredu! Snažil sa nájsť spätnou prihrávkou Johna Guidettiho, ale v poslednej chvíli výborne zasiahol vracajúci sa Óscar Duarte.
     
    16
    Doterajší priebeh hry nasvedčuje, že v dnešnom stretnutí veľa futbalovej krásy neuvidíme.
     
    17
    Domáci kombinujú v blízkosti šestnástky Deportiva. Hostia sa výborne pohybujú a vytláčajú súpera až na ich vlastnú polovicu.
     
    18
    Espanyol vzápätí o loptu prišiel a postupný útok môžu založiť futbalisti Deportiva. Nikam sa však neponáhľajú a čakajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    19
    Loptu do šestnástky poslal Carlos Sánchez a hľadal svojho spoluhráča. Vo vzduchu však kraľoval Rodrigo Ely a domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    20
    Ani z tejto štandardnej situácie nedokázali futbalisti Espanyolu ohroziť bránu hostí a Fernando Pacheco môže v pokoji rozohrať.
     
    21
    Veľmi tvrdý zákrok predviedol kapitán Víctor Sánchez a hlavný arbiter mu odpustil jasnú žltú kartu.
     
    22
    Domáci však začínajú pridávať na obrátkach a čoraz viac vidíme ako svojho súpera zatlačia do vlastnej šestnástky. Finálna prihrávka však stále viazne.
     
    23
    Teraz už bol hlavný rozhodca nekompromisný. Piata žltá karta v sezóne a kapitán domácich si v najbližšom stretnutí nezahrá.
     
    24
    Štandardnú situáciu rozohráva Munir. Lopta bez zásahu iba preletela pokutovým územím a pre domácich to dopadlo dobre.
     
    25
    Fauly 6 – 5!
     
    26
    Hra je na chvíľu prerušená, pretože po zrážke hlavami zostáva ležať na zemi Víctor Laguardia. V akcii už je aj lekársky tím hostí.
     
    27
    Zdá sa, že hosťujúci obranca bude v poriadku a rozhodca dal pokyn na pokračovanie. Domáci športovo vrátili loptu svojmu súperovi.
     
    28
    Dobrý center z kopačky Sergia Garcíu sťahuje zo vzduchu pohotový Fernando Pacheco.
     
    29
    Lekársky tím opäť v akcii. Tvrdý úder vo vzdušnom súboji inkasoval aj John Guidetti.
     
    30
    Hra nám opäť začala a máme za sebou už polhodinu stretnutia. Na gólovú šancu stále čakáme a nevidíme príliš atraktívny duel.
     
    31
    Rohový kop budú zahrávať aj hráči Derpotiva. Uvidíme ako s touto ponúknutou príležitosťou naložia.
     
    32
    Veľmi zle zahraná štandardná situácia a domáci sa bez najmenších problémov ubránili. Pau López už posiela svojich spoluhráčov do útoku.
     
    33
    Sergio García sa ocitol voľný v šestnástke súpera, ale nedokázal spracovať jednoduchú nahrávku. Konečne to vyzeralo na sľubnú pozíciu, ale domáci strelec zaváhal.
     
    34
    Pribúdajú nám nedovolené zákroky a po jednom z nich bude nasledovať štandardná situácia Deportiva.
     
    35
    Obrovské zmätky v obrane a k odrazenej lopte od Óscara Duarteho sa dostal jeden hráč hostí. Tomás Pina nezaváhal a oprel sa do lopty. Jeho prudký volej však preletel tesne vedľa ľavej žrde!
     
    36
    Ďalšia nepresnosť na kopačkách domácich a v strede poľa zbytočne prichádzajú o loptu. Tej sa zmocnil John Guidetti a už trieli dopredu.
     
    37
    John Guidetti to však zobral na seba a vyslal tvrdú strelu, ktorá však skončila len na obrancovi Espanyolu. Óscar Duarte výborne telom zablokoval tento strelecký pokus.
     
    38
    Prvý polčas sa nám pomaly blíži k záveru a dianie na trávniku nenasvedčuje tomu, že by sme sa mali dočkať prvého presného zásahu.
     
    39
    V akcii opäť John Guidetti. Výborne si zbiehal na strieľaný center do vápna. Rybičkou sa snažil poslať loptu do siete, ale chýbal mu krok, možno dva.
     
    40
    Na nie príliš zaplnenom štadióne aj napriek slabšiemu futbalu panuje výborná atmosféra.
     
    41
    Strely na bránu 0 – 1!
     
    42
    Rubén Duarte tvrdo dohral svojho protihráča a hlavný rozhodca to postrehol. Rozohrávať budú domáci futbalisti!
    42. Aarón Caricol (ESB)
     
    43
    Prvé vzrušenie! Dlhá lopta za obranu hostí, ktorú si perfektne spracoval Aarón Caricol a vyslal tvrdý projektil. Ten brankár Deportiva vyrazil rovno do brvna! Lopta sa odrazila ešte do hry a nakoniec ju odpratala obrana do bezpečia!
     
    44
    Z následného rohové kopu neprišlo žiadne ohrozenie. Domácich môže mrzieť nepremenená šanca. Bol by to klasický gól do šatne.
     
    45
    Hrať sa bude ešte dve minúty!
     
    45+1
    Diváci sa hnevajú na vlastného brankára. Pau López váhal s rozohrávkou, čo sa im prirodzene za takéhoto stavu nepáčilo.
     
    45+2
    Tvrdá prízemná strela spoza šestnástky v podaní Daniela Torresa skončila len v rukaviciach domáceho brankára.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo na RCDE Stadium je za nami. Na prvý presný zásah si však musíme ešte počkať. Ideálnu príležitosť mali domáci v závere prvého polčasu, ale Fernando Pacheco podržal svoj tím. Uvidíme, čo nás čaká po zmene strán. Zostaňte s nami!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza Oscar Melendo.
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Sergi Darder, prichádza Pablo Piatti.
     
    47
    Tréner Espanyolu sa rozhodol spraviť hneď dve zmeny a dúfajme, že o hre iba pomôže.
     
    48
    Hostia vstúpili do druhého dejstva aktívnejšie a po rohovom kope sa dostal k hlavičke Rodrigo Ely. Loptu však nasmeroval rovno do prostred brány, kde stál pripravený Pau López.
     
    49
    Na pravej strane sa ocitol voľný Rubén Sobrino, ale perfektný sklz predviedol Aarón Caricol. Po zmene strán vidíme svižnejší futbal.
     
    50
    Pri lopte sú častejšie futbalisti Deportiva, ale všetko je to ďaleko od brány súpera. Otvárací zásah by futbalu určite pomohol. Takto sa oba tímy snažia neurobiť žiadnu chybu.
     
    51
    Dnešné stretnutie sleduje 15 448 divákov.
     
    52
    Nový muž na trávniku sa snažil preniknúť do pokutového územia, ale Pablo Piatti si hodil loptu príliš ďaleko a dobre zareagoval Fernando Pacheco.
     
    53
    Tvrdá zrážka a na trávniku zostáva ležať Daniel Torres. Ten sám fauloval a vyzerá to tak, že si privodil nejaké zranenie.
     
    54
    Už je však na nohách a uvidíme ako sa bude javiť v nasledujúcich momentoch.
     
    55
    Center z ľavej strany skončil iba na brániacom hráčovi. Rubén Sobrino poslal loptu za postrannú čiaru a uvidíme rohový kop.
     
    56
    Domácim dnes táto herná činnosť nejde a ani po tomto pokuse sa nedokázali dostať do zakončenia.
     
    57
    Rohové kopy 4 – 3!
     
    58
    Gerard Moreno sa snažil spracovať dlhý nákop za obranu, ale skončil len na trávniku. Hnevá sa na hlavného rozhodcu, ktorý signalizoval, že sa nejednalo o žiadny faul.
     
    59
    Zmätky v šestnástke domácich, keď sa nedohodol brankár so stopérom. Zakončiť sa snažil John Guidetti, ale pri hlavičke mu odkopol loptu jeden z brániacich hráčov. John Guidetti dostal zásah a mala sa pískať penalta...
     
    60
    Aj po hodine hry stále čakáme na prvý presný zásah. Nie príliš atraktívny futbal, málo gólových príležitostí a veľa nepresností. Aj to je zápas medzi Espanyolom a Deportivom Alavés.
     
    61
    Ťažko povedať, ktorý z tímov by bol spokojnejší s nerozhodným výsledkom, keďže v tabuľkovom postavení by o nič neriešilo.
     
    62
    Obe mužstvá sa veľmi nadrú na vytvorenie streleckej pozície a to má za následok málo gólových príležitostí.
     
    63
    Striedajúci Pablo Piatti sa oprel do lopty z hranice šestnástky a jeho strelecký pokus musel Fernando Pacheco vyraziť na rohový kop!
     
    64
    Center od rohovej zástavky skončil iba v rukaviciach hosťujúceho brankára. Zdá sa, že aj hostia budú prvý raz v tomto stretnutí striedať.
    64. Gerard Moreno (ESB)
     
    65
    Burgui si krásne hodil loptu a kapitán Espanyolu ho tvrdý úderom k zemi! Píska sa faul a toto mala byť druhá žltá karta a domáci kapitán mal ísť pod sprchy! Hlavný rozhodca má v tomto zápase evidentne svoj obľúbený tím...
     
    66
    Po štandardnej situácii sa dostal k odrazenej lopte John Guidetti a z blízka napálil loptu iba do brankára Paua Lópeza. Pri tom odraze to vyzeralo na ruku a hlavnému rozhodcovi zápas uniká pomedzi prsty.
    66. Tomás Pina (DAL)
     
    67
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Burgui, prichádza Alfonso Pedraza.
     
    68
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Víctor Sánchez, prichádza Marc Navarro.
     
    69
    Domáci tréner siahol aj po treťom striedaní, ale urobil dobre. Kapitán Espanyolu mal byť vylúčený a radšej ho vystriedal, akoby mal oslabiť svojich spoluhráčov.
     
    70
    Žltú kartu dostáva John Guidetti (Deportivo Alavés).
     
    71
    Ďalší faul, keď sa Gerard Moreno previnil útočným faulom. Stretnutie naberá na obrátkach a hráči začínajú byť veľmi nervózny.
     
    72
    Za čiarou sa pripravuje Hernán Pérez. Tento futbalista je iba na hosťovaní v Deportive práve z Espanyolu.
     
    73
    Po faule dostali hostia k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu. Oblúčik smeroval na Munira. Ten padá, ale píšťalka ostáva nemá.
     
    74
    Po prihrávke Munira poslal John Guidetti loptu do opustenej siete a hostia sa radujú! Radosť však prekazil hlavný rozhodca, ktorý píska ofsajd a stále ostáva bezgólový stav.
    74. John Guidetti (DAL)
     
    75
    Tvrdá strela z vnútra šestnástky bola zrazená a hostia si zahrajú ďalší rohový kop.
     
    76
    Domáci sa bez problémov ubránili a vyrazili do ofenzívy. Strela Navarra bola zrazená a podobnú štandardnú situáciu uvidíme aj na opačnej strane.
     
    77
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza John Guidetti, prichádza Hernán Pérez.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Carlos Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    79
    Hráči si na trávniku nič nedarujú a hlavný rozhodca je dnes naozaj benevolentný. Určite mal rozdať viac žltých kariet ako doposiaľ udelil.
     
    80
    Už iba desať minút majú hráči oboch mužstiev na rozhodnutie tohoto stretnutia. Čas sa kráti a gól sme stále nevideli.
     
    81
    Táto lopta na Sergia Garcíu bola príliš dlhá a domáci futbalista už nemal dostatok síl, aby ju dostihol.
     
    82
    Posledný raz v tomto zápase budú striedať aj hostia. Na lavičke Deportiva už je pripravený Mubarak Wakaso.
     
    83
    Center Rubéna Duarteho dopadol presne na hlavu Munira, ale jeho hlavička nemala razanciu ani smer.
     
    84
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Munir, prichádza Mubarak Wakaso.
     
    85
    Teraz sa domáci veľmi hnevajú, lebo po vražednom výkriku sa skolil na trávnik Tomás Pina a nikto nechápe, čo sa stalo.
     
    86
    Striedajúci Mubarak Wakaso sa snažil vysunúť svojho spoluhráča, ale prihrávku doslova pokazil a iba daroval loptu súperovi.
     
    87
    Nachádzame sa v samom závere stretnutia a stále sme nevideli gól. Prípadný presný zásah by mal cenu zlata, ale zdá sa, že sa tímy po bezgólovom výsledku rozídu s remízou.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Hernán Pérez (Deportivo Alavés).
     
    89
    Obrovské zmätky v šestnástke hostí! K hlavičke sa dostal Gerard Moreno a lopta smerovala na jeho spoluhráča. Ten však zaváhal a asi dva metre od brankára ju nedokázal zasiahnuť!
    89. Sergio García (ESB)
     
    90
    Hrať sa bude ešte dve minúty!
     
    90+1
    Sledujeme posledné okamihy stretnutia. V pokutovom území padá Sergio García a rozhodca ukazuje hrajte ďalej!
     
    90+2
    Domáci sa stále snažia rozhodnúť toto stretnutie, ale gólu sa asi nedočkáme!
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Pau López (RCD Espanyol Barcelona).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Koniec zápasu a remíza, ktorá v tabuľkovom postavení nič nerieši. Videli sme slabý futbal a s množstvom nedovolených zákrokov, nepresností a sporných momentov v podaní hlavného rozhodcu. Aj taký býva futbal! Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem krásny zvyšok nedele. Dovidenia!
     
    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 18:12. (13:53:19)

    Filip Sabo

    Góly:

    Karty:   23. V. Sánchez (ESB), 78. Ca. Sánchez (ESB), 90+3. Pau López (ESB) – 70. Guidetti (DAL), 88. H. Pérez (DAL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:12.
    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C) (68. Navarro), David López, Ó. Duarte, Caricol – Granero (46. Piatti), Ca. Sánchez, Darder – Sergio García, G. Moreno, Jurado (46. Melendo).
    Náhradníci: Molleda – Navarro, Baptistão, Vilà, Melendo, Piatti, Hermoso.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Martín, Laguardia, Ely, R. Duarte – Sobrino, Pina, D. Torres, Burgui (67. Pedraza) – Guidetti (77. H. Pérez), Munir (84. Wakaso).
    Náhradníci: Sivera – Pedraza, García, H. Pérez, Wakaso, Demirović, Alexis.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos

    Diváci: 15 448