Příbram – Sparta Praha 4:0 (kon.)
koniec
FK Příbram
4:0 (2:0)
AC Sparta Praha
cz Utorok 27.03.2018, 11:00 • Na Litavce, Příbram • Juniorská liga – Čechy (CZ) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezký den přeji všem fotbalovým příznivcům. Juniorská liga dohrává dvaadvacáté kolo, v rámci kterého nás čeká souboj, ve kterém 1.FK Příbram přivítá celek AC Sparta Praha.
     
    1.FK Příbram do utkání půjde v roli mírného outsidera, ovšem potřebuje bodovat. Nachází se na šesté pozici, čili na posledním místě, které zajišťuje nadstavbovou část té lepší poloviny soutěže. Sedmá je Plzeň, která má o bod méně, ovšem před sebou ještě jeden zápas. Bude to také se Spartou! Domácí už dnes mohou rozhodnout o tom, že se dostanou do úspěšnější půlky tabulky. Doma je Příbram druhá nejlepší ze všech, z deseti duelů posbírala třiadvacet bodů! Zároveň má Příbram momentálně nejlepší útok ze všech!
     
    Na druhé straně AC Sparta Praha, která měla velkou marodku. Většina týmů má dohráno, Pražanům zbývají ještě tři zápasy. Hosté jsou na třetí příčce, momentálně mají osmatřicet bodů. První Teplice mají o čtyři více, Pražané se ještě v pohodě mohou dostat na první místo. Zatímco Příbram má nejlepší útok, Sparta má nejlepší obranu! Dostala pouhých jednadvacet branek! Poslední prohra Sparty v soutěži se datuje do konce října, tehdy Sparta nestačila na Hradec Králové, kterému podlehla 1:2.
     
    První vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Kdo se bude radovat nyní? Utkání bude řídit jako hlavní pan Ondřej Pechanec. Na čarách mu budou pomáhat pánové Ondřej Černý a Jan Petřík.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Petrlík, Soldát, Vávra, Zápotočný, Ric (C), Mustafič, Schwendt, Jandera, Ayong, Antwi
    Náhradníci: Průcha, Jelínek, Lukavský, Pecka, Smrkovský

    AC Sparta Praha: Kotek – Pavlík, Penc, Boula, Tvaroh, Vácha, Špaček, Traore, Čajkovský, Matoušek (C), Novotný
    Náhradníci: Palečko, Burda, Šnajdr, Peřina, Patrák, Štorc

    Rozhodčí: Pechanec – Černý, Petřík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Brankář Kotek musel ven z branky. K míči se dostal jako první, nakonec to vyřešil nejlépe, jak mohl, Sparta bude vhazovat.
     
    3
    Na poslední chvíli teď zasáhla domácí obrana. Pražané zůstali u míče, zastavil je praporek čárového rozhodčího, který signalizoval ofsajd.
     
    4
    Těžkou přihrávku dostal gólman Kočí. Ten pro jistotu volil dlouhý nákop na polovinu soupeře, na první zakončení stále čekáme.
     
    5
    Antwi se dostal do souboje s Čajkovským. Rozhodčí míč přisoudil domácím, kteří rychle rozehrávají a spěchají směrem dopředu.
     
    6
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí rozehrávali rohový kop, následně jdou do vedení! K míči se na přední tyči dostal KAREL SOLDÁT, který hlavičkou otevřel skóre dnešního zápasu!
    6. Karel SOLDÁT - 1:0
     
    7
    Fotbalisté v zelených dresech už zase rychle uháněli na útočnou polovinu, Schwendt dostal výbornou přihrávku, míč si ale nezpracoval podle svých představ.
     
    8
    Domácí jsou nyní aktivnější, hraje se převážně před velkým vápnem hostujících fotbalistů, kteří se musí bránit.
     
    10
    Pražané míč drželi na pravé straně hřiště, poté přišel centr do vápna. Celou situaci ale vyřešil dobrým výběhem brankář Kočí.
     
    11
    Mohlo být srovnáno! Za domácí obranou se ocitl Novotný, ten však tváří v tvář Kočímu neuspěl! Gólman Příbrami si připsal důležitý zákrok!
    11. Příbram zachránil po krásné kombinaci Sparty Kočí!
     
    12
    Hosté v posledních minutách přidali, jsou nebezpečnější. Zastavil je ale další ofsajd, domácí s rozehrávkou příliš nepospíchají.
     
    13
    Na druhé straně přišel útočný faul. To se domácím fotbalistů pochopitelně nelíbí, s tímto verdiktem nesouhlasí, Sparťané rychle rozehrávají.
     
    14
    Hraje se převážně ve středu hřiště, na míči hosté, kteří se snaží s výsledkem něco udělat. Zatím však marně.
     
    15
    Schwendt dostal dobrou přihrávku za obranu soupeře. Míč posunul na Janderu, jehož střela zpoza velkého vápna skončila vysoko nad!
     
    17
    Sledujeme hodně vyrovnané utkání. Příbramští teď drželi míč poblíž rohového praporku na levé straně, budou vhazovat.
     
    18
    Pražané to zkoušeli po pravé straně, cent byl ale dlouhý a nedostal se k němu nakonec žádný z fotbalistů v bílem dresu.
     
    19
    Na středu se uvolnil Traore, který ještě hledal lépe postaveného spoluhráče ve velkém vápně. Celou situaci nakonec vyřešil Kočí.
     
    20
    Domácí teď dlouze drží míč na vlastní polovině a kombinují. Zahrál si také brankář Kočí, Sparťané se vysunuli hodně vysoko.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka hry za námi, u míče brankář Kotek. Domácí stále vedou tím nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    22
    Na hřišti teď zůstal ležet jeden z domácích fotbalistů. Hlavní rozhodčí přerušuje hru a běží zkontrolovat jeho zdravotní stav.
     
    23
    Byl to Tomáš Zápotočný. Ten už je zase na nohou, zkušený fotbalista Příbrami se zvedl a bude pokračovat ve hře.
     
    24
    Další dlouhý balón za obranu Sparty. Kotek šel ven z branky, nakonec míč stihl chytit ve vlastním pokutovém území.
     
    25
    Hodně vulgárně teď zareagoval na verdikt hlavního rozhodčího Ondřej Novotný. Rozhodčí mu uděluje žlutou kartu.
     
    27
    Před Novotným na poslední chvíli zasáhla domácí obrana, Příbram se teď dokázala ubránit jen za cenu rohového kopu.
     
    28
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí teď nebezpečně zahrozili po pravé straně, první střela ještě gólem neskončila, BENJAMIN MUSTAFIČ pak bez větších problémů míč uklidil do téměř prázdné branky, Příbram vede už o dva góly!
    28. Benjamin MUSTAFIČ - 2:0
     
    29
    Fotbalisté v zelených dresech mají i nadále lehce navrch, naštěstí pro hosty přišel ofsajd, rozehrávky se ujme brankář Kotek.
     
    31
    Příbram má převahu, z pravé strany teď bude rozehrávat další rohový kop. Jak s ním domácí fotbalisté naloží, vypracují si další příležitost?
     
    32
    Nakonec se dostali k hlavičce. Ta však skončila pouze vysoko nad brankou, gólman Kotek běží rychle pro balón, aby mohl rozehrát.
     
    33
    Domácí jsou aktivnější, Pražané se nemohou dostat k pokutovému území soupeře, další rohový kop pro Příbram z pravé strany.
     
    34
    Teď měli hosté pořádnou dávku štěstí! Míč nyní doslova prolétl velkým vápnem, nedokázal ho zasáhnout žádný z domácích fotbalistů!
     
    35
    Celou situaci nyní vyřešil Antwi, který se dostal k míči jako první, poté ho odkopl do bezpečí, hosté budou vhazovat.
     
    37
    Příbram rozehrávala rohový kop, odražený míč se dostal na hranici velkého vápna, dělovka kapitána Rice poté zazvonila na tyčku, brankář Kotek měl teď obrovské štěstí!
    37. Ric po skvělém zákroku Kotka orazítkoval levou tyč!
     
    38
    Další útočné snažení domácích teď zastavil útočný faul, Příbram má v posledních minutách jasně navrch.
     
    39
    Závěr prvního poločasu se blíží, u míče jsou i nadále fotbalisté v zelených dresech, kteří se snaží o další přesný zásah.
     
    40
    Příbramští si nyní nerozuměli v kombinaci poblíž velkého vápna, Kotek rychle rozehrál na Váchu, který byl faulován.
     
    42
    Zatím asi největší příležitost Sparťanů. Přišel však hodně nepřesný pokus z velkého vápna, rozehrávat bude brankář Kočí.
     
    43
    Domácí se dostávali do rychlého brejku, přečíslení nevyřešili nejlépe, přišla špatná rozehrávka, hráči Příbrami se musí zase vracet!
     
    44
    Hodně nepovedený centr z pravé strany hřiště, za malou chvíli se rozeběhne závěrečná minuta první půle, rozehrávat bude zase Kočí.
     
    45
    Brankář Příbrami teď celou rozehrávku pořádně natáhl, víc už se v úvodní pětačtyřicetiminutovce nejspíše nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je to tak, první polovina tohoto duelu je za námi. Domácí zatím zaslouženě vedou rozdílem dvou branek. Náskok mohl být i vyšší, kapitán Ric však v závěru nastřelil pouze tyč. Pražané se dostali pouze k jedné příležitosti, proti Novotnému si připsal výborný zákrok Kočí!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hodně ostrý střet na středu hřiště, na zemi zůstávají ležet fotbalisté na obou stranách, rozhodčí míří zkontrolovat celou situaci.
     
    48
    Oba hráči budou podle všeho v pořádku, balón si bere Antwi, který bude vhazovat z poloviny hřiště, na první zakončení ve druhé půli stále čekáme.
     
    50
    Rozhodčí už zase přerušuje hru, na zemi zůstal opět jeden z domácích fotbalistů, se kterým to nevypadá vůbec dobře.
     
    51
    Petrlík nyní zastavil Matouška, přerušil tak rychlou akci soupeře a může být rád, že se celá situace obešla bez žluté karty.
     
    52
    Situace tří fotbalistů v zelených dresech proti třem fotbalistům Sparty. Přišla přihrávka pod sebe, k zakončení se nakonec domácí nedostali.
     
    53
    Obrázek hry se proti první půli zatím vůbec nijak nemění, u míče převážně domácí fotbalisté, kteří kombinují na polovině hřiště.
     
    54
    Na levé straně hřiště teď hosté vybojovali svůj druhý rohový kop v zápase. V této statistice snížili, domácí jich mají už šest.
     
    55
    Sparťané pokračovali v akci, balón se nakonec dostal až do zámezí, rozehrávat tak bude domácí brankář Kočí.
     
    57
    Jedna útočná akce střídá tu druhou, hosté teď otevřeli hru, Příbram tak bude hrozit především z rychlých brejků.
     
    58
    Domácí nikam nespěchají a zase dlouze kombinují, opět si zahrál brankář Kočí, který volil dlouhý nákop na polovinu soupeře.
     
    59
    Jeden z domácích fotbalistů se ocitl v obrovské příležitosti! Kotek však vyběhl a útočník Příbrami pouze minul levou tyč!
     
    60
    Dlouhá kombinace hostujících fotbalistů na levé straně, domácí se ubránili jen za cenu třetího rohového kopu pro Pražany.
     
    61
    Následoval další rohový kop. Přišel však dnes už poněkolikáté přetažený centr, hostující fotbalisté se na sebe pořádně zlobí.
     
    62
    Před malou chvílí se rozeběhla závěrečná půlhodina tohoto utkání, Peřina se s míčem dostal do zámezí, další práce pro Kočího.
     
    64
    Střídající Peřina je zatím hodně aktivní. Pro jeho centrovaný míč si nyní vyběhl Kočí, který ihned rozehrává svým spoluhráčům.
     
    65
    Hra se hodně kouskuje, Pražané vybojovali svůj pátý rohový kop v dosavadním průběhu, následnou hlavičku chytil Kočí.
     
    66
    Rychlý protiútok zastavil praporek čárového rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Hosté rychle rozehrávají a pospíchají na útočnou polovinu.
     
    67
    Větší příležitosti na obou stranách nepřicházejí, Příbram už logicky nikam nepospíchá, hostům se dnes v útoku vůbec nedaří.
     
    68
    Ostrý skluz na polovině hřiště. Ondřej Novotný už jednu žlutou kartu má a může být rád, že teď nedostal druhou
     
    70
    Hosté se konečně dostali do zakončení. Střelecký pokus z nějakých dvaceti metrů ale směřoval pouze doprostřed branky, Kočí si připsal snadný zákrok.
     
    71
    Příbramští si nyní dávali přednost. Na sebe to nakonec vzal Lukavský, jehož střela levou nohou skončila vysoko nad!
     
    72
    Do konce utkání zbývá zhruba dvacet minut. Domácí to nyní na pravé straně zvládli výborně, dokázali udržet míč a pokračují v kombinaci.
     
    73
    Pražané se nemohou dostat k balónu, napadají hodně vysoko, ovšem soupeř je zatím téměř k ničemu nepouští.
     
    74
    Mustafič se snažil dostat k míči dříve, než hostující brankář. Ten nakonec tento souboj zvítězil a ještě stihl rozehrát.
     
    76
    Hostům se teď úplně otevřela obrana soupeře. Celá situace nakonec končí odkopem od domácí svatyně, Kočí nikam nepospíchá.
     
    77
    Zatím to příliš nevypadá na nějaký zvrat, fotbalisté Příbrami si přihrávají na polovině hřiště a protivníka téměř nepouští k míči.
     
    78
    Jan Špaček nyní naprosto zbytečně dohrával souboj. Hlavní rozhodčí Pechanec vytahuje další žlutou kartu.
     
    79
    Příbram právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda! EMMANUEL ANTWI dostal skvělý pas za obranu, poté si doslova pohrál s hostující obranou, následně skóroval díky střele na bližší tyčku, domácí vedou už o tři branky!
    79. Emmanuel ANTWI - 3:0
     
    80
    Hned dva Sparťané se ocitli v malém vápně soupeře. Kočí to znovu zvládl na jedničku, domácí brankář drží i nadále čisté konto.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka, Příbram se hnala do dalšího rychlého kontru, nakonec vše končí rohovým kopem.
     
    82
    Na pravé straně míč stíhal Petrlík. Ten ho už ale nedohnal na hrací ploše, rozhodčí přerušil hru, vhazovat budou hosté.
     
    85
    Příbram právě vstřelila branku!
    Dlouhá kombinace mezi Průchou a Ricem před velkým vápnem soupeře. Druhý jmenovaný poté poslal skvělý centr do pokutového území, kde se k míči dostal BENJAMIN MUSTAFIČ, který si ho zpracoval na prsa, poté z bezprostřední blízkosti skóroval!
    85. Benjamin MUSTAFIČ - 4:0
     
    86
    Další centr teď do velkého vápna Sparty mířil z levé strany hřiště. Hostující zadáci se dokázali ubránit za cenu odkopu.
     
    87
    Tentokráte vše vyřešil Kotek, který rychle rozehrál. Hosté u míče dlouho nezůstali, už se zase musí vracet směrem zpět
     
    88
    Nepřesných centrů ze strany Sparty je dnes opravdu mnoho, vhazovat budou poblíž vlastního rohového praporku domácí.
     
    90
    Domácí se v samotném závěru dostávali do přečíslení ve třech proti dvěma! Přišel tam jasný faul Pence, který ještě určitě bude potrestán za žlutou kartu. Následně centroval Průcha, dobrý výběh však předvedl Kotek.
     
    90
    Je to tak, hlavní rozhodčí po přerušení hry ještě uděluje žlutou kartu, kterou vidí Václav Penc. Víc už se nejspíše v tomto zápase nestane.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí fotbalisté dnes naprosto dominovali a po zásluze berou všechny tři body. Příbram se tak podívá do nadstavbové části o titul, naopak Sparta ještě stále může bojovat o první místo, na které i nadále ztrácí čtyři body. Dvakrát se dnes prosadil Benjamin Mustafič, největší příležitost Sparty měl Ondřej Novotný, ovšem výborný zákrok předvedl domácí brankář Kočí!
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (13:04:50)

    Štěpán Slovák

    Góly: 6. Soldát, 28. Mustafič, 79. Antwi, 85. Mustafič

    Karty:   25. Novotný (SPA), 78. Špaček (SPA), 90. Penc (SPA)


    FK Příbram: Kočí – Petrlík, Soldát, Vávra, Zápotočný, Ric (C), Mustafič (89. Jelínek), Schwendt (52. Lukavský), Jandera (83. Pecka), Ayong (46. Průcha), Antwi
    Náhradníci: Průcha, Jelínek, Lukavský, Pecka, Smrkovský

    AC Sparta Praha: Kotek – Pavlík, Penc, Boula, Tvaroh, Vácha (72. Burda), Špaček (83. Palečko), Traore (57. Peřina), Čajkovský (72. Patrák), Matoušek (C), Novotný
    Náhradníci: Palečko, Burda, Šnajdr, Peřina, Patrák, Štorc

    Rozhodca: Pechanec – Černý, Petřík

    Diváci: 100