Keninová – Kvitová 1:2 (kon.) | Diyas – Plíšková 0:1; 1:2; 0-30 (skreč)
koniec
Sofia Keninová
Sofia Keninová (Q)
1
6 2 4  
Petra Kvitová
Petra Kvitová (9)
2
3 6 6  
cz Pondelok 26.03.2018, 02:28WTA Miami - Miami Open presented by Itaú (tvrdý povrch) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    4:6
    Petra Kvitová poslala první podání jen do sítě. Keninová skvěle returnovala druhé podání k základní lajně. Následně ale posílá bekhend jen do sítě a těžká bitva ve třetím kole tak končí vítězně pro českou tenistku!
     
    30-40
    A je tady mečbol! Petra Kvitová sestřelila soupeřku servisem na tělo. Keninová téměř nestačilo ani uhnout míčku.
     
    4:5
    První podání odmrštila páska do autu. Kvitová razantně poslala return pod nohy podávající tenistky a ta už byla bez šance. Po dvou rychlých gemech se dostává Kvitová znovu do vedení o brejk a bude podávat na postup do osmifinále.
     
    0-40
    Devatenáctiletá domácí tenistka přidává i další vyhozený forhend po přesném returnu a jsou tady tři brejkboly.
     
    4:4
    První podání zastavila síť. Po druhém servisu přišel razantní return po lajně, ale s tím si Češka poradila a poté už přichází jen nepřesný úder Keninové.
     
    4:3
    I proti brejkbolu musela Keninová hrát jen přes druhé podání. To jde znovu do autu a Petra Kvitová se tak dostává zpět do hry o postup do osmifinále.
     
    30-40
    Sofia Keninová nedosáhla na dělový return křížem a bude čelit brejkbolu.
     
    4:2
    Česká tenistka se opět nemohla opřít o první podání. Keninová zkrátila hru, ale Češka byla včas u míčku, na světový lob už ale odpověď nenašla. Keninová brejkuje Kvitovou čistou hrou.
     
    40-0
    Petra Kvitová poslala první podání do sítě. Po druhém servisu přišel vynikající return, Češka se musela bránit, ale na přesný bekhend už nedosáhla. Tři brejkboly.
     
    3:2
    Devatenáctiletá Američanka boduje znovu po nepřesném returnu české hráčky a ziskem druhého gemu v řadě se dostává v rozhodujícím setu do vedení.
     
    2:2
    Petra Kvitová si pomohla servisem, ale výhoda byla pryč po vysokém returnu k základní čáře. Následně Češka vyrobila nevynucenou chybu a třetí sada je tak znovu srovnána.
     
    40-15
    Ani tentokrát se první podání nevydařilo. Keninová navíc vytáhla vítězný return křížem a má k dispozici dva brejkboly.
     
    1:2
    A returnem také Kvitová ukončuje tento gem. Parádní první úder české reprezentantky křížem a Keninová už se na odpověď nezmohla.
     
    40-A
    Sofia Keninová přidala kvalitní podání, ale to nebylo nic pro českou hráčku, která vytáhla parádní return křížem a poté také vítězný forhend po lajně. Brejkbol.
     
    1:1
    Keninová si poradila se servisem na tělo, poté ale chybuje forhendem pod pásku a Kvitová si tak připisuje první hru ve třetí sadě. Keninová nevyužila dva brejkboly.
     
    40-15
    Tentokrát už se první podání do kurtu nepodívalo. A po druhém nepřesném podání přicházejí dva brejkboly pro domácí tenistku.
     
    1:0
    Sofia Keninová zakončuje první gem rozhodujícího setu esem do středu kurtu.
     
    2:6
    Petra Kvitová našla prvním servisem opět boční lajnu a esem tak ukončuje druhou sadu. O postupující do osmifinále rozhodne až třetí dějství.
     
    0-40
    Tentokrát už první podání zastavila páska. Po druhém servisu se však dostala Američanka jen k přetaženému returnu a jsou tady tak tři setboly pro Kvitovou.
     
    2:5
    Petra Kvitová tlačila soupeřku za základní lajnou a nakonec jí donutila k přetaženému bekhendu do autu. Češka bere domácí hráčce i další gem na servisu a je už velmi blízko zisku druhé sady.
     
    40-A
    Kvitová byla od základní lajny znovu aktivnější tenistkou. Keninová zkoušela zkrátit hru, ale nebyla přesná a toho využívá česká hráčka. Brejkbol.
     
    40-A
    A je tady brejkbol! Už se zdálo, že je Kvitová bez šance, ale v kritické pozici vystřihla parádní vítězný bekhend.
     
    2:4
    Skvěle! Petra Kvitová zakončila hru třetím esem a potvrzuje ve druhém setu brejk.
     
    2:3
    Sofia Keninová našla prvním servisem těsný aut u středové lajny. Následně vyhazuje z kurtu i druhé podání a Kvitová se tak dostává ve druhém setu znovu do vedení o brejk.
     
    0-40
    Navíc přichází tak dvojchyba a také Petra Kvitová má k dispozici tři brejkboly.
     
    2:2
    Už to vypadalo na eso, ale jestřábí oko našlo míček jen v autu. Po druhém podání přichází další nevynucená chyba od české tenistky a tak je ve druhém setu srovnáno.
     
    40-0
    Tentokrát už první podání končí v síti. Po druhém podání české hráčky přišel raketový return pod nohy a Kvitová znovu chybuje. Tři brejkboly.

    Vít Schück

    Sofia Keninová
    Štát: USA
    Dátum narodenia: 14.11.1998
    Vek: 25 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 58 kg
    Nasadený: Q

    Petra Kvitová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 08.03.1990
    Vek: 34 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 182 cm
    Hmotnosť: 70 kg
    Nasadený: 9