Belgicko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Sev. Írsko – Island 0:0 (kon.)
koniec
Belgicko
3:0 (1:0)
Maďarsko
cz Pondelok 26.03.2018, 20:00 • Den Dreef, Louvain • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 6
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes jsou na programu dvě kvalifikační utkání na Mistrovství Evropy do jednadvaceti let a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Belgie a Maďarska.
     
    Belgie

    Belgičtí mladíci zatím vévodí kvalifikační skupině 6. Jsou na prvním místě se čtrnácti body a zatím tedy drží postupové naděje na Mistrovství Evropy hráčů v této věkové kategorii. Belgičané zatím neprohráli. Na svém kontě mají čtyři výhry a dvě remízy, skóre mají 10:5. Dnes by rádi přidali další bodový zisk, nejlépe ten tříbodový, aby si svou pozici udrželi či náskok v případě klopýtnutí soupeře navýšili. Proti Maďarsku je ale nečeká nic lehkého.
     
    Maďarsko

    Maďaři jsou totiž na třetí pozici s jedenácti body. Na svého dnešního soupeře tak ztrácejí pouze tři body a naopak oni by chtěli v Belgii bodovat, aby si zachovali naději na postup. Mají o zápas méně než Belgičané a ani maďarští fotbalisté ještě neokusili hořkost porážky. Připsali si tři výhry a dvě remízy. Udrží si svou neporazitelnost na horké belgické půdě? Uvidíme, jak duel dopadne. Rozhodně nás čeká zajímavá podívaná, proto si ji nenechte ujít.
    Maďarský tým dorazil do Belgie už v sobotu a také si na místním stadionu zatrénoval.

     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v poslední době spolu v této kategorii nepotkaly, dnes tedy půjde o první vzájemný duel. Bude se jeden z týmů radovat z výhry, nebo dojde na dělbu bodů?
     
    Ze zápasu je pro vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. O nejdůležitější momenty či videa z gólových příležitostí a šanci tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Jackers – Cools, Mmaee, Faes, Miangue – Schrijvers J., Schrijvers S. (C), Bastien – Mbenza, Dimata, Lukebakio
    Náhradníci: Teunckens – Bazunga, De Sart, Cobbaut, Oulare, Oméonga, Iseka

    Maďarsko: Demjén – Szivacski, Kecskés (C), Tóth, Lenzsér – Szoboszlai, Gazdag, Vida, Szalai – Bíró, Sallói
    Náhradníci: Zima – Balogh, Zsótér, Jancsó, Haris, Katona, Spandler

    Rozhodčí: Erez Papir – Amihaj Jehošua Mozes, Jehiel Levy Haluba (všichni Izrael).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dodi Lukebakio se vydal po pravé straně před hostující branku, střelou přes obranu Maďarska ovšem poslal míč jen vysoko nad.
     
    2
    Na druhé straně pálil z dvaceti metrů Bíró, ale střela byla Belgií sražena za zadní čáru. Následuje tedy rohový kop pro maďarský tým.
     
    3
    Znovu do útoku spěchali domácí hráči, obrana Maďarska je ovšem zastavila v rozletu už ve středu hřiště a hosté tak mají míč znovu ve své moci.
     
    3
    Donát Szivacski byl v dobré pozici ke střele, ale nakonec míč napálil příliš prudce a ten skončil jen vedle branky Nordina Jackerse.
     
    4
    Jur Schrijvers dostal křížnou přihrávku od svého spoluhráče, ale nakonec i jeho střela končí mimo tři tyče.
     
    5
    Samuel Bastien poslal do běhu Samyho Mmaeea, ale druhý jmenovaný z levé strany nezvolil střelu, míč mu utekl a skončil přímo v rukou brankáře Demjéna. Hosté mají odkop od své branky.
     
    7
    Nany Dimata se hnal po pravé straně téměř do pokutového území a poté vyslal střelu, která skončila jen těsně nad břevnem hostující branky!
    7. Dimatova střela skončila jen těsně nad brankou hostů.
     
    8
    Další snaha domácích hráčů o vstřelení úvodní branky, ale brankář Demjén byl znovu proti a zachytil ránu Dimaty.
     
    9
    Ákos Kecskés střílel z hranice velkého vápna, ale jeho projektil skončil na obraně Belgie, která tak zakládá další útočnou akci.
     
    10
    Dimata byl faulován na hranici velkého vápna a zákrok Benceho Tótha byl potrestán červenou kartou. Pro Tótha tak předčasně skončil zápas a míří do sprch.
    10. Červená karta pro Tótha, který musel jít předčasně do sprch.
     
    11
    Domácí tak mají k dispozici nebezpečný volný přímý kop.
     
    11
    Mbenza ale poslal míč jen do hrudi jednoho z obránců Maďarska a hosté se tak v těžké chvíli ubránili.
     
    12
    Domácí hráči jsou aktivnějším celkem a i nyní byli v dobré příležitosti před brankou Demjéna. Ten ale nemusel zasahovat. Pomohla mu jeho obrana.
     
    13
    Siebe Schrijvers, kapitán Belgie, se vydal do pokutového území, ale ještě před ním se zamotal do svých kliček a nakonec o balón přišel.
     
    14
    Znovu obléhali branku Maďarska belgičtí mladíci, ale střela Samuela Bastiena zamířila jen vysoko nad branku Demjéna, který si tak bere míč a bude ho odkopávat od svého zařízení.
     
    15
    Isaac Mbenza byl znovu hodně aktivní u brankoviště hostů, tam mířil míč z kopačky Miangueho, jeho teč ale zastavil pozorný zákrok hostující obrany.
     
    16
    Domácí mají stále více ze hry a hrozí před maďarskou brankou. Jenže Patrik Demjén je zatím mezi třemi tyčemi velmi pozorný a drží tak svůj tým.
     
    18
    Nany Dimata znovu clonil hostujícímu brankáři. Z pravé strany na něho mířil nadýchaný centr, ale svou pravačkou ho sklepnou za Demjénova záda nedokázal.
     
    18
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Bíró, přichází Spandler.
     
    19
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí se už ujímají vedení. K odraženému míči se kousek před velkým vápnem dostal SIEBE SCHRIJVERS a kapitán Belgie pak napálil míč, který umístil přesně ke vzdálenější tyči. Demjén se jen marně natahoval – 1:0.
    19. Siebe SCHRIJVERS - 1:0
     
    20
    Belgičané se dostali znovu k míči hned po rozehrání ve středu hřiště, následná střela Lukebakia ale končí pouze na obraně Maďarska.
     
    21
    Mbenza hledal přihrávkou volného Dimatu, ten ale na míč nedosáhl a hned si ho poté sebral Patrik Demjén, který ho odkopne daleko od své branky.
     
    23
    Do rychlého brejku se pak dostali hosté, ovšem před belgickou brankou vůbec nic nevymysleli.
     
    24
    Lukebakio znovu založil slibnou akci pro svůj tým, nabíhající Nany Dimata ale letící balón minul a ten skončil zase na Demjénovi.
     
    25
    Samy Mmaee si říkal o přihrávku, místo toho ale skončil míč v zámezí. Je tu autové vhazování pro maďarský tým.
     
    26
    Isaac Mbenza střílel po centru svého spoluhráče uvnitř pokutového území, jeho střela zaletěla pouze do rukavic Patrika Demjéna.
     
    27
    A další obléhání maďarské branky. Hosté jsou pod tlakem, zatím mu ale dobře čelí.
     
    28
    Agilní Nany Dimata ukázal znovu svůj um a dostal se přes obranu hostů k brankáři Demjénovi. Ten ale dalším zákrokem nedopustil jakoukoli domácí šanci.
     
    29
    Hosté se za půl hodiny hry nedostali takřka k pořádné šanci. Domácí hráči ale ano a jsou lepším týmem. Zaslouženě tak od devatenácté minuty vedou.
     
    30
    Siebe Schrijvers si naběhl před velké vápno, kde střílel po zemi, ovšem jeho akce skončila zase na pozorném Patriku Demjénovi.
     
    31
    Wout Faes upadl v pokutovém území, ale sudí naznačuje, že vše bylo v pořádku a hra tak pokračuje dále.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Jur Schrijvers (Belgie).
     
    33
    Rohový kop zahrávali hosté a poté se míč snesl do pokutového území, kde si ale na něho nedokázali hráči Maďarska vyskočit a ten končí v moci Jackerse.
     
    33
    Lukebakio přišel o míč v době, kdy s ním mířil před hostující branku a do akce tak po delší době míří zase Maďaři.
     
    35
    Nany Dimata si sbíhal k centru od Faese, ale znovu těsně před brankářem Demjénem nedokázal propasírovat míč za jeho záda.
     
    36
    Dodi Lukebakio poslal míč na nabíhajícího Samuela Bastiena, jeho přízemní střela se ale otřela pouze o nohu připraveného obránce Kecskése.
     
    37
    Po faulu hostů přichází další volný přímý kop pro Belgii.
     
    38
    Siebe Schrijvers ovšem svou následnou střelu poslal opět do připravené zdi z hráčů Maďarska, kteří tak míč do své branky dostat nedovolili.
     
    39
    Lukebakio napálil míč z dobrých dvaceti metrů a nechal tak vyniknout dalším přesným zákrokem Demjéna, jenž z výskoku chytil balón do rukavic.
     
    39
    Dlouhý nákop domácích znamenal další útok pro Belgii a Mbenza clonil před brankou Demjéna, ten ale vše dobře viděl a opět drží svůj tým.
     
    40
    Lukebakio prošel přes obranu hostů na pravé straně velkého vápna, následně ho ale o míč připravil Donát Szivacski a poslal ho na opačnou stranu.
     
    41
    Blíží se koncovka prvního poločasu a zatím jsou stále jasně lepším týmem domácí, kteří se dostali do vedení a svůj jednobrankový náskok tak stále hájí.
     
    42
    Po delším operováním před hostující brankou se ke střele z rohu velkého vápna dostal Siebe Schrijvers, ale trefil pouze obranu maďarského týmu.
     
    43
    Ákos Kecskés si připsal další obranný zákrok, po něm poslal míč za zadní čáru a domácí mají k dispozici rohový kop.
     
    43
    Na míč si pak v pokutovém území vyskočil Dion Cools a hlavou ho poslal nad branku hostů. Ti si tak mohli znovu oddychnout.
     
    44
    Hned na to po další domácí střele zasahoval Patrik Demjén, jenž lapil míč ze vzduchu a znovu podržel svůj tým.
     
    44
    Následuje odkop od branky Maďarska, který provede samozřejmě Patrik Demjén.
     
    45
    Isaac Mbenza střílel uvnitř pokutového území z levé strany, balón se ale odrazil od levé nohy obránce hostů a ten skončil za zadní čárou. Další rohový kop pro Belgii.
     
    45
    Hlavní sudí nastaví první poločas ještě o jednu minutu navíc.
     
    45+1
    Dodi Lukebakio střílel z velké dálky a na letící míč si musel vyskočit Patrik Demjén, který tak znovu svým zákrokem nepustil domácí do dvoubrankového náskoku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm byli domácí lepším týmem a v devatenácté minutě to potvrdili vedoucí brankou, o kterou se postaral Siebe Schrijvers. Hosté od desáté minuty hrají o deseti hráčích, když byl za faul na hranici pokutového území potrestán červenou kartou Bence Tóth. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne ve 21:05.
     
    Střely na branku: 3 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Nany Dimata to hned zkoušel v útoku a jeho střela končí na brankáři Demjénovi. Ten tak bude míč odkopávat od své branky.
     
    46
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Jur Schrijvers, přichází Obbi Oulare.
     
    47
    Na druhé straně se pokoušeli projít do útoku také hosté, ale nakonec se jim to nepodařilo. U míče tak budou znovu domácí fotbalisté.
     
    48
    Siebe Schrijvers poslal centr na levou stranu, ale nabíhající Dimata na balón nedosáhl. Ten tak skončil pouze v zámezí.
     
    49
    Další odkop provedl od své branky Patrik Demjén a poslal tak maďarský tým do útočné akce.
     
    50
    Tam se ale ke střele nedostali a následně pak uháněli na opačnou stranu znovu agilní belgičtí hráči.
     
    50
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Dániel Sallói, přichází Norbert Balogh.
     
    52
    Domácí stále drží hosty pod menším tlakem a snaží své těsné vedení navýšit. Zatím jsou ale hosté proti a nyní budou mít další odkop od své branky.
     
    53
    Mbenza byl vyslán do dalšího úniku před branku Maďarska, ale ve finále pak svou střelu poslal jen vedle pravé tyče Demjénovy branky.
     
    55
    Norbert Balogh, čerstvá síla na hřišti na straně hostů, nyní střílel na Jackerse, kterému ovšem pomohla pozorná obrana belgického týmu.
     
    56
    Domácí mají k dispozici další volný přímý kop.
     
    57
    Znovu ovšem branku hostů z této standardní situace neohrozili a míč si v pohodě sebral Patrik Demjén, jenž provede další odkop.
     
    58
    Šance na druhé straně, také hosté dostali příležitost volného přímého kopu. Jenže Szoboszlai napálil balón jen vysoko nad domácí branku.
     
    59
    Siebe Schrijvers střílel z rohu velkého vápna. Jeho rána ale neměla gólové parametry a míč se tak ocitl opět na kopačkách hráčů hostů.
     
    60
    Bastien přetáhl centr na svého spoluhráče a znovu tak dal hostům šanci projít do dalšího útoku.
     
    61
    Domácí kontrolují hru a znovu se dostali před branku hostů. Rána z pravé strany, kterou vyslal Dion Cools, zamířila pouze na obranu hostů, která poslala míč za zadní čáru. Rohový kop pro Belgii.
     
    62
    Další rohový kop zahrávali domácí hráči, ale ani z této standardní situace nezapršelo. Stav utkání je tak stále 1:0.
     
    63
    Nany Dimata potáhl míč po pravé straně, poté se dostal uvnitř pokutového území ke střele, kterou poslal do náruče Patrika Demjéna.
     
    64
    Belgie právě vstřelila branku!
    Z další akce se už domácí hráči prosazují dnes podruhé. DODI LUKEBAKIO dostal z levé strany centr přímo na hlavu a poté zblízka poslal míč za Demjénova záda – 2:0.
    64. Dodi LUKEBAKIO - 2:0
     
    65
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Alexis De Sart.
     
    67
    Hosté nyní málem ohrozili domácí branku. Střela Dániela Gazdafa ovšem skončila mimo tři tyče.
     
    68
    Senna Miangue se napřáhl k pořádné střele z hranice velkého vápna a obrana hostů musela opět úřadovat. Kecskés poslal míč za zadní čáru a je tu další rohový kop pro Belgii.
     
    69
    Míč po něm zachytila znovu obrana Maďarska a poslala ho opět daleko od své branky.
     
    70
    Domácí mají znovu míč ve své moci a už s ním míří před maďarskou branku. Hosté se tak musí mít znovu na pozoru.
     
    71
    Nany Dimata byl faulován v pokutovém území Lenzsérem a sudí nařizuje pokutový kop!
     
    72
    Belgie právě vstřelila branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil sám faulovaný NANY DIMATA a poté střelou do protipohybu brankáře Demjéna posílá míč k jeho pravé tyči – 3:0. Domácí tak mají už tříbrankový náskok.
    72. Nany DIMATA - 3:0
     
    72
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Dániel Gazdag, přichází Attila Haris.
     
    73
    Hosté se stále snaží vsítit alespoň čestnou branku, zatím se jim to ale nedaří a brankář Nordin Jackers tak drží pořád čisté konto.
     
    74
    Nany Dimata je znovu při síle a natlačil se těsně před hostující branku. Jeho oblouček ale skončil jen nad břevnem branky Patrika Demjéna.
     
    76
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Samuel Bastien, přichází Stéphane Oméonga.
     
    77
    Domácí mají tříbrankový náskok a do bezhlavých útoků se už neženou. Jen kontrolují hru. Hosté jsou zatím v útoku bezzubí a hledají tak recept na brankáře Jackerse.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Senna Miangue (Belgie).
     
    79
    Csaba Spandler dostal míč na pravou stranu a odtud se pak dostal až před domácí branku. Jen co se napřáhl ke střele, zastavila jeho šanci obrana Belgie.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto utkání. U míče jsou domácí hráči a už znovu operují před maďarskou brankou.
     
    81
    Cools potáhl akci po pravé straně a pak se sám dostal do zakončení. Jeho ránu ale vykryl Patrik Demjén, který pak hned poslal míč na opačnou stranu.
     
    82
    Nepřesnost v rozehrávce hostů. Míč odskočil brankáři Demjénovi, ale nakonec se k němu přeci jen dostal zpět a odkopl ho daleko od svého zařízení.
     
    83
    Další slibná akce hráčů Belgie. Tu ale zastavil ofsajd, což postrannímu sudímu neuniklo. Zdvihl svůj praporek a u míče budou pro tuto chvíli zase hosté.
     
    84
    Nany Dimata střílel na Demjéna a ten se po míči natahoval. Nakonec ovšem nemusel, neboť ten prosvištěl jen těsně vedle jeho branky.
     
    85
    Jméno, které je dnes často skloňováno, Nany Dimata, si znovu udělal z obrany hostů kužely a následně pak se dostal do zakončení. Tomu ale chyběla větší přesnost.
     
    86
    Isaac Mbenza střílel z rohu velkého vápna, ale jeho rána skončila pouze vysoko nad brankou hostů. Ti si tak mohli zase pořádně oddychnout.
     
    87
    Oméonga zase vystrašil brankáře Patrika Demjéna, který musel ze vzduchu zasahovat proti jeho tvrdé střele. Nakonec si připsal další zákrok a odkopl míč do bezpečí.
     
    88
    U míče jsou opět domácí hráči a ještě se pokusí ohrozit hostující branku.
     
    88
    Mbenza napálil balón z levé strany a Patrik Demjén špičkou rukavic poslal míč za sebe. Rohový kop pro Belgii.
     
    89
    Hosté se ještě nadechli k útoku před branku domácích, ale byli velmi rychle zastaveni obranou Belgie. Znovu se tak k pořádné střele nedostali.
     
    90
    Právě probíhá poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, kolik času ještě hlavní rozhodčí nastaví.
     
    90
    Tak nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
     
    90+1
    De Sart zablokoval střelu hostů a Belgie se ještě vydává před branku Maďarska. Zápas pomalu, ale jistě spěje do svého konce.
     
    90+2
    Nepřesnost v rozehrávce Maďarska a u míče jsou znovu belgičtí hráči. Ti se ještě naposledy pokusí ohrozit branku hostujícího celku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve druhé půli přidali ještě dvě branky a nakonec vítězí 3:0. Hosté toho v útoku moc nepředvedli a do kvalifikační tabulky si tak dnes nepřipíší ani bod. Domácí naopak mají další tři a stále drží první místo.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:10.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:54:27)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 19. Schrijvers, 64. Lukebakio, 72. Dimata (pen.)

    Karty:   32. Jur Schrijvers (BEL), 78. Miangue (BEL)   10. Tóth (HUN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:10.
    Belgicko: Jackers – Cools, Mmaee, Faes, Miangue – Schrijvers J. (46. Oulare), Schrijvers S. (C), Bastien (76. Oméonga) – Mbenza, Dimata, Lukebakio (65. De Sart)
    Náhradníci: Teunckens – Bazunga, De Sart, Cobbaut, Oulare, Oméonga, Iseka

    Maďarsko: Demjén – Szivacski, Kecskés (C), Tóth, Lenzsér – Szoboszlai, Gazdag (72. Haris), Vida, Szalai – Bíró (18. Spandler), Sallói (50. Balogh)
    Náhradníci: Zima – Balogh, Zsótér, Jancsó, Haris, Katona, Spandler

    Rozhodca: Erez Papir – Amihaj Jehošua Mozes, Jehiel Levy Haluba (všichni Izrael)