Detva – Lipt. Mikuláš 5:1 (kon.) | Michalovce – Skalica 5:4 (kon.)
koniec
HK DUKLA Ingema Michalovce
5:4 (1:1, 2:3, 2:0)
HK Skalica
Nedeľa 25.03.2018, 17:30 • ZŠ Michalovce • Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej tretej tretine sa podarilo domácim streliť dva góly a tak sa stávajú víťazom tohto veľmi dramatického stretnutia. (19:48:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Vaškovič to skúšal na bránku domácich, ale jeho strela nebola presná a zrejme to tak už Michalovce ubránia.
     
    59:49
    Oddychový čas hostí. Do konca tretej tretiny už veľa času neostáva, tréner hostí to ešte skúsi bez brankára a berie si tak oddychový čas.
     
    59:40
    Petrík mieri na striedačku, ale Skalica sa nemôže dostať do útočného pásma!
     
    59:10
    Aj naďalej majú puk vo svojej moci domáci hokejisti a držia hru ďaleko od svojho brankára. Skalica sa tak nemôže dostať k power-play.
     
    58:30
    Čo chvíľa sa dá očakávať aj power-play zo strany hostí, ale pri puku je momentálne domáci celok, ktorí sa drží v útočnom pásme.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:39
    Skalica sa dostáva k puku, ale hosťujúcemu celku sa nedarí preniknúť do útočného pásma. Hosťom však už veľa času na vyrovnanie neostáva, Michalovce stále úspešne bránia svoje pásmo.
     
    56:27
    Pri puku sú však teraz častejšie domáci hokejisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a momentálne kombinujú vo svojom pásme. Hostia sa tak ešte snažia o vysoké napádanie.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny ostáva už len 5 minút a hostia prehrávajú o jeden gól. Uvidíme teda či si Michalovce dokážu postrážiť svoje vedenie a pripísať si tak ďalšie tri body do tabuľky.
     
    54:20
    Dukla Michalovce dala gól!

    Michalovce strhávajú vedenie na svoju stranu! Domáci prenikli do útočného pásma, po peknej kombinácii prišla strela od modrej, puk najprv tečoval Solomonchak a pred bránkou hostí do siete usmernil IGOR HALÁS – 5:4!
    Asistencie: Vladislav Solomonchak, Michal Korenko.
     
    54:10
    Skalica sa však nemôže vymaniť zo svojho pásma, veľa zaujímavých situácii teda teraz nevidíme. Pomaly sa už blíži záver poslednej tretej tretiny.
     
    53:10
    O individuálnu akciu sa teraz pokúšal Banovský, ale nepredral sa cez obranu hostí. Do útoku tak teraz môže skúsiť preniknúť Skalica.
     
    52:15
    Útoky sa však už opäť striedajú na oboch stranách, ale obe defenzívy sú veľmi pozorné a svojho súpera do zakončenia nepúšťajú. Zatiaľ to teda vyzerá, že zápas poputuje do predĺženia.
     
    51:47
    Pri puku sú momentálne hostia, ale nedarí sa im preniknúť do útočného pásma. Uvidíme teda, čo nám ponúkne zvyšné minúty tretej tretiny.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva približne 10 minút, aj naďalej je stav nerozhodný 4:4! Sledujeme množstvo tvrdých zákrokov na oboch stranách, ani jeden celku tomu druhému nič tak ľahko nedaruje.
     
    49:25
    Na oboch stranách teraz sledujeme aj množstvo osobných súbojov, ani jeden z celkov nechce v tejto časti zápasu spraviť chybu, z ktorej by mohol prameniť rozhodujúci gól.
     
    48:27
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, stále však platí vyrovnaný stav a všetko je tak ešte otvorené. Rozhodujúce teda ešte budú zvyšné minúty tretej tretiny.
     
    46:14
    Hostia v plnom počte.
     
    46:10
    Domácim sa však stále v tejto presilovke nedarí a už to teda vyzerá, že hostia ubránia túto početnú nevýhodu. Stav zápasu je tak stále nezmenení a to 4:4!
     
    45:14
    Skalica sa však bráni úspešne a posiela puk cez všetky čiary do bezpečia. Michalovce však majú ešte polovičku z tejto početnej výhody k dispozícii.
     
    44:24
    Strhnúť vedenie na svoju stranu tak môžu teraz domáci hokejisti, ktorí sa už v početnej výhode usadili pred bránkou svojho dnešného súpera.
     
    44:14
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (Hujsa – 2 min., hákovanie).
     
    43:27
    Oba celky sa teraz tlačia do zakončenia a snažia sa tak strhnúť vedenie na svoju stranu. Obe defenzívy však pracujú úspešne a tak teraz nesledujeme žiadne zakončenie na jednu či druhú bránku.
     
    42:45
    Domáci v plnom počte.
     
    42:00
    Skalica sa už usadila opäť v útočnom pásme, ale z ich strany neprichádza presné zakončenie na bránku domácich.
     
    41:45
    Hostia však pokračujú vo svojej presilovke, ale táto početná výhoda hosťujúcemu celku vôbec nevychádza a domáci sa teda bránia úspešne.
     
    41:37
    Dukla Michalovce dala gól!

    Sme však svedkami druhého gólu v oslabení v tomto zápase! Hostia prepadli v útočnom pásme a tak sa do úniku na bránku hostí dostal JAKUB LINET a ten napokon poslal puk za bezmocného brankára Petríka – 4:4!
    Bez asistencie.
     
    41:05
    Skalica sa už v početnej výhode usadili v útočnom pásme, hostia tak majú šancu navýšiť svoje vedenie.
     
    40:45
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Mašlonka – 2 min., napadnutie).
     
    40:45
    Do útočného pásma sa však dostali domáci hokejisti, ale momentálne sa nemôžu dostať do zakončenia na bránku Skalice.
     
    40:15
    Posledná tretia tretina sa tak už naplno rozbehla, buly vyhrali hostia, ktorí sú momentálne vo vedení o jeden gól.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    V druhej tretine sme videli viacero presných zásahov, avšak tesne pred koncom druhej tretiny sa Skalica po využitej presilovej hre dostala do vedenia o jeden gól a tak je po štyridsiatich minútach stav zápasu 3:4!

    Uvidíme, čo nám ponúkne posledná tretia tretina, ktorá sa začne približne o 19:13!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    38:52
    Skalica dala gól!

    Skalica však využíva početnú výhodu a v závere druhej tretiny sa hostia dostavajú do vedenia o jeden gól! Vo veľkom zmätku pred bránkou domácich sa najlepšie zorientoval PETER HORVÁTH a svojo presnou strelou umiestnil puk za chrbát brankára Trenčana – 3:4!
    Asistencia: Martin Hujsa.
     
    38:43
    Hostia sa už v početnej výhode usadili v útočnom pásme, ale momentálne sa nemôžu dostať do zakončenia.
     
    38:03
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Valečko – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    37:59
    Michalovce získali buly v útočnom pásme, k strele na bránku hostí sa dostal Halás, ale jeho strelu pohodlne kryje brankár domácich Petrík. Domáci tak ešte ostávajú pred bránkou Skalice.
     
    37:48
    Momentálne sa hra prelieva zo strany na stranu, aj naďalej tak sledujeme vyrovnaný priebeh hry, čomu nasvedčuje aj predbežné skóre.
     
    35:43
    Pokračujeme tak vo vyrovnanom zápase, do konca druhej tretiny ostáva už len chvíľa, stav zápasu je 3:3 a všetko je tak ešte otvorené.
     
    34:43
    Dukla Michalovce dala gól!

    Domáci však predsa len využili svoju presilovku a tak vyrovnávajú na 3:3! Michalovce sa usadili v útočnom pásme, Valečko nahadzoval puk pred bránku hostí a tam sa úspešným tečom prezentoval RADOVAN CÚTT.
    Asistencie: Tomáš Valečko, Igor Halás.
     
    34:14
    Skalica dala gól!

    Hostia dávajú vedúci gól pri svojej početnej nevýhode! Kukliš vybojoval puk v obrannom pásme a poslal ho na MARTINA HUJSU, ten prenikol do útočného pásma a len tak propagačne vyskúšal pozornosť Trenčana, ktorému však puk nešťastne prepadol za jeho chrbát – 2:3!
    Asistencia: Jakub Kukliš.
     
    33:27
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (Horváth – 2 min., hákovanie).
     
    33:27
    Halás zachytil puk a následne sa tak dostal do úniku na bránku hostí, pri svojom úniku bol napokon fualovaní a tak sa bude vylučovať na strane hostí!
     
    33:07
    Obe mužstvá hrajú v plnom počte!
     
    32:37
    Oba celky navyše úspešne bránia svoje pásmo a tak sledujeme vyrovnaný hokej z oboch strán. Uvidíme, či do konca druhej tretiny príde ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    32:07
    Momentálne tak na ľade prebieha hra 4 na 4, ktorá je však veľmi opatrná z oboch strán a tak nevidíme žiadne zaujímavé situácie.
     
    31:07
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Bánovský – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (Sloboda – 2 min., hrubosť).
     
    31:00
    Do útočného pásma teraz prenikol domáci celok, napokon vybojovali vhadzovanie pred bránkou hostí, keď si Petrík pripísal presný zásah pri strele od Cútta.
     
    30:54
    O útočné výpady sa teraz snažia oba celky, ale nedarí sa im v prechode do útočného pásma. Zrejme nás tak ešte čaká zaujímavý zvyšok druhej tretiny.
     
    30:42
    Michalovce však tlak ustáli a prebojovali sa do útočného pásma, do zakončenia sa dostal Meliško, ale brankár Petrík vyrazil puk do bezpečia. Domáci sú však naďalej v útoku.
     
    30:02
    Skalica hrá teraz veľmi aktívne a drží sa aj v útočnom pásme. Domáci sú tak teraz pod veľkým tlakom, ale zatiaľ sa domáci bránia úspešne, aj keď pri prechádzajúcej situácii mali veľké šťastie.
     
    29:41
    Jarolín mohol strhnúť vedenie na stranu hostí! Po výbornej prihrávke od Kotzmana sa ocitol sám pred bránkou domácich, ale jeho zakončenie napokon neprinieslo zmenu skóre.
     
    29:06
    Vaškovič sa dostal k odrazenému puku a pokúšal sa ohroziť brankára Trenčana, ale brankár domácich bol pozorný a hru napokon prerušuje. Skalica však získava buly v útočnom pásme.
     
    28:30
    Obom celkom sa však teraz nedarí, sledujeme tak veľké množstvo nepresností. To teda trošku kazí priebeh hry, ale oba celky sa snažia hrať veľmi aktívne.
     
    27:05
    Hra sa však začína prelievať zo strany na stranu, sledujeme tak vyrovnaný priebeh. Nasvedčuje tomu tak aj skóre, ale do konca druhej tretiny je ešte času dosť.
     
    26:41
    Pokračujeme v hre za vyrovnaného stavu, domáci sú však teraz aktívnejší a snažia sa strhnúť vedenie na svoju stranu. Skalica však dobre bráni územie pred svojou bránkou.
     
    26:00
    Hostia v plnom počte.
     
    25:45
    Michalovciam sa však nedarí preniknúť do útočného pásma, táto presilovka tak domácim vôbec nevychádza.
     
    25:00
    Prvú polovičku oslabenia hostia bezpečne ustáli, posielajú puk do bezpečia a tak Michalovce zakladajú ďalší útok spoza svojej bránky.
     
    24:20
    Domáci sa už v početnej výhode usadili v útočnom pásme, ale Skalica sa bráni úspešne a domácich do ničoho nepúšťa.
     
    24:00
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (Vereš – 2 min., sekanie).
     
    23:31
    Dukla Michalovce dala gól!

    Michalovce však bleskovo vyrovnávajú! Solomonchak sa dostal do zakončenia na bránku hostí, ale Petrík puk vyrazil iba pred seba, následne Solomonchak našiel presnou prihrávkou IGORA HALÁSA a tomu už len stačilo vložiť šikovne puk do dráhy strely a to prináša domáci vyrovnanie 2:2!
    Asistencia: Vladislav Solomonchak, Radovan Cútt.
     
    21:58
    Domáci sa už snažia o rýchly odpoveď, ale hostia ich do svojho pásma nepúšťajú. Uvidíme teda, ako sa bude ďalej druhá tretina vyvíjať.
     
    20:58
    Skalica dala gól!

    Hostia ešte hrali presilovku, ktorú napokon využívajú a ujímajú sa tak vedenia o jeden gól! Vaškovič našiel presnou prihrávkou pred bránkou domácich úplne voľného MARTINA HUJSU a ten peknou strelou otáča vývoj tohto stretnutia – 1:2!
    Asistencie: Ľubomír Vaškovič, Rastislav Vereš.
     
    20:15
    Druhá tretina sa už naplno rozbehli, buly vyhrali domáci hokejisti.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak už čoskoro začne!
     
    Dvadsaťminútovka číslo jeden je za nami. Michalovce s veľkým počtom šancí, ujala sa však len strela Kolbu z úvodnej minúty. Na tú reagoval z azda jedinej väčšej príležitosti Skalice dôrazný Okoličány. Hostia začnú druhú časť duelu presilovkou.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:36
    Takmer okamžite po konci presilovky budú hrať Michalovce v oslabení. Hákovaním si pomohol Igor Halás.
     
    19:34
    Hostia v plnom počte.
     
    19:19
    Tvrdý súboj pri mantineli medzi Kuklišom a Cúttom, bolo to ale čisté.
     
    19:00
    Minúta do konca prvej tretiny, do konca presilovky zostáva niečo vyše tridsať sekúnd.
     
    18:24
    Domáci sa konečne usadili v útoku, no nie sú to vôbec dobré strelecké pozície.
     
    18:05
    Presilovka zatiaľ mimo predstáv Ingemy, bude sa vhadzovať v obrannom pásme HK.
     
    17:33
    Solomonchak to vyskúšal prudkým pukom, Petrík puk úplne nezachytil, pomohli mu až obrancovia. Na trestnú lavicu si pôjde oddýchnuť Alexander Kotzman, dôvodom je sekanie.
     
    17:12
    Dukla bude hrať presilovku, medzičasom už ale so šiestimi hráčmi na ľade.
     
    16:36
    Skalica sa naďalej oslobodzuje iba vyhadzovaním pukov. Aj vyrovnávajúci gól bol viac náhodný ako vypracovaný.
     
    16:08
    Mašlonka to mal na dlhú hokejku po peknej prihrávke z pravej strany. Nechýbalo veľa a obranca Michaloviec mohol východniarom vrátiť vedenie.
     
    15:21
    Petrík nerozohral vôbec dobre, puk zachytili útočníci pri mantineli. Cútt so snahou o prechytračenie brankára Skalice, ten si ale na druhý raz už dal väčší pozor.
     
    14:44
    Michalovce zaskočené z vyrovnávajúceho gólu. Domáci jednoznačne lepší, na góly je to ale 1:1.
     
    13:50
    Veľké šance Jokeľa zo strely a Brezniaka z dorážky po fatálnej chybe pri prechode do obrany! Michalovce sú oproti svojmu súperovi málo efektívne!
     
    12:46
    Skalica dala gól!
    DÁVID OKOLIČÁNY zaviezol puk do pásma, tam ale vyslal nepresný pas. Hostia zostali pri puku, nasledovala ešte jedna prihrávka pred Trenčana, ktorú zachytil Jurák a ešte ju posunul na lepšie postaveného Okoličányho. Ten už vedel čo s pukom, Trenčan sa hnevá.
     
    12:12
    Aj teraz Ingeme pomohlo napádanie v útočnej tretine, hostia sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    11:33
    Ďalekonosné nahodenie Adam Trenčan radšej ukrýva v lapačke. Bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
     
    11:10
    Michalovským fanúšikom sa nepáčilo počínanie Hujsu, všetko ale bolo s kostolným poriadkom.
     
    10:38
    Mašlonkova strela nebola tečovaná pred Petríkom, ten si výrazne vydýchol.
     
    09:55
    Snáď táto presilovka Skalica naštartuje, postupne sa prehupneme do druhej časti prvého dejstva.
     
    09:19
    Domáci v plnom počte. V posledných sekundách oslabovky domáci gólman včas zareagoval na teč a ukryl puk vo výstroji.
     
    09:05
    Až teraz Sloboda presne vypáli, Jurák bol pripravený na dorážku, bolo to však z uhla a Trenčan následný pokus zlikvidoval.
     
    08:46
    Je to až priveľmi statické, chýbajú tomu aj zakončenia.
     
    08:08
    Michalovce sa poľahky oslobodili, Skalica musí opäť doviezť puk až pred Trenčana.
     
    07:19
    Ale pozrime sa na to. Jedna z mála aktivít v útočnej tretine vyvoláva zisk presilovej hry. Proti pravidlám sa previnil Erik Piatak, dve minúty za sekanie.
     
    06:40
    Porazený finalista prvej ligy sa navyše nevie dostať ani len do strednej tretiny. Veľmi zlý úvod od Záhorákov.
     
    06:00
    Úvodných šesť minút patrilo Dukle, na ľade už lajna na čele so Solomonchakom.
     
    05:15
    Skaličania stratili puk vo vlastnom pásme, hrozia naozaj všetky domáce formácie.
     
    04:25
    Prečíslenie dvaja na jedného, no nie je z toho gól! Skvelá práca obrancu, Petrík zasahovať nemusel.
     
    04:07
    Hosťom môže pomôcť zakázané uvoľnenie svojho súpera. Michalovce si pomáhajú aj vysokým pressingom.
     
    03:24
    Solomonchak pálil z vrchu pravého kruhu, priestor bránky ale trestuhodne netriafa. Rozhodené HK má problémy s obranou.
     
    02:29
    Prvýkrát si siahol na puk aj Trenčan, nič vzrušujúce to nebolo.
     
    01:51
    Laxný prístup Skalice nepotrestal Linet, keď po zadovke spoluhráča neupratal puk do polodkrytej brány!
     
    01:37
    Hančák s ďalšou tvrdou strelou od modrej, Petrík s problémami.
     
    01:20
    Linet po pase aktívneho Mašlonku netrafil do čierneho spred brány Petríka. Ten sa poriadne nezahrial a už musel riešiť tri nebezpečné situácie.
     
    00:58
    Dukla Michalovce dala gól!
    Výborná robota Mašlonku, ktorý na seba naviazal až trojicu protihráčov. Na modrej čiare čakal pripravený MAREK KOLBA, ktorý náprahom prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
    Asistencia: Marek Mašlonka.
     
    00:20
    Cútt najprv naznačil strelu, napokon ale prihral. Puk Somomonchak síce nezachytil, nakoniec ale pálil na Petríka. Ten aj so šťastím puk zachytil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Hančák, Valečko, Korenko, Kolba, Rusina, Meliško, Mesaroš, Dolgoš – Halás, Cútt, Solomonchak – Mašlonka, Piatak, Balko – Jokeľ, Linet, Brezniak – Hamráček, Toma, Banovský

    HK Skalica: Petrík (Košút) – Škápik, Horváth, Sloboda, Kukliš, Janík, Straka, Dufek, Hílek – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dmitriev, Kniazev

    Rozhodca: Ondrej Kalina, Rudolf Lauff – Martin Smrek, Andrej Bogdaň.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HK Dukla Ingema Michalovce a HK Skalica. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:30.

    Play-out našej najvyššej hokejovej súťaže pokračuje ďalej, na pláne sú už piate vzájomné stretnutia. Zatiaľ sa na prvých dvoch miestach držia tohtoroční účastníci Tipsport ligy. Prvý Liptovský Mikuláš má však na svojom konte 10 bodov a aj keby v tomto kole prehral, bude stále na prvej priečke. Na druhom mieste sa teda nachádza Detva, ktorá má na svojom konte 6 bodov. Poďme si však priblížiť účastníkov tohto stretnutia.

    HK Dukla Ingema Michalovce:
    Michalovce sa stali víťazom 1. hokejovej ligy. Vo finálovej sérii porazili Skalicu a tak im teda neušla šanca zabojovať o účasť v najvyššej hokejovej súťaži na ďalší ročník. Momentálne majú v baráži na svojom konte 5 bodov a nachádzajú sa tak na treťom mieste. Dôležité víťazstvo prišlo v poslednom zápase, keď Michalovce zdolali doma Detvu výsledkom 4:3.

    HK Skalica:
    Skalica si teda zahrala spomínané finále 1. ligy, kde však napokon neuspela, ale aj tak má šancu zabojovať o účasť v Tipsport lige. Momentálne sa však hosťom nedarí, keď na svojom konte majú len tri body za jedno víťazstvo, keď dokázali zdolať práce Michalovce. V poslednom kole podľahli jednoznačne Liptovskému Mikuláši 0:4.

    Podľa papierových predpokladov by tak v tomto zápase mali byť favoritom domáci hokejisti, ale v báraži je každý zápas iný a stať sa môže čokoľvek. Uvidíme teda, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Miroslav Revaj

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 1. Kolba (Mašlonka), 24. Halás (Solomonchak, Cútt), 35. Cútt (Valečko, Halás), 42. Linet (bez asistencie), 55. Halás (Solomonchak, Korenko) – 13. Okoličány (Jurák, Schmidt), 21. Hujsa (Vaškovič, Vereš), 35. Hujsa (Kukliš), 39. Horváth (Hujsa)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Hančák, Valečko, Korenko, Kolba, Rusina, Meliško, Mesaroš, Dolgoš – Halás, Cútt, Solomonchak – Mašlonka, Piatak, Balko – Jokeľ, Linet, Brezniak – Hamráček, Toma, Banovský
    HK Skalica: Petrík (Košút) – Škápik, Horváth, Sloboda, Kukliš, Janík, Straka, Dufek, Hílek – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dmitriev, Kniazev

    Rozhodca: Ondrej Kalina, Rudolf Lauff – Martin Smrek, Andrej Bogdaň