Montreal – Washington 4:6 (kon.) | Ottawa – Carolina 2:5 (kon.) | Florida – Arizona 4:2 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 2:1 (kon.) | NY Islanders – Chicago 1:3 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 5:1 (kon.)
Columbus – St. Louis 1:2 (kon.) | Toronto – Detroit 4:3 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:1 (kon.)
Edmonton – LA Kings 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
Pittsburgh Penguins
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)
Philadelphia Flyers
cz Nedeľa 25.03.2018, 18:35 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:25 Bryan RUST - 5:4
     
    62:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Hosté se nakonec tlaku soupeře ubránit nedokázali. Střelu Letanga od modré čáry ještě Mrázek vyrazil, avšak kotouč se dostal na levý kruh k Sidney Crosbymu, jehož nabídku výborně před bránou tečoval BRYAN RUST a puk skončil v horní části brány. Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
    59:17 Sean COUTURIER - 4:4
     
    59:17
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Powerplay se hostům přeci jen vyplatila a vypadá to, že se dočkáme prodloužení! Střelu Shayne Gostisbehera Murray neudržel ve své lapačce a kotouč vypadl přesně na hůl SEANA COUTURIERA, jenž jej dopravil do odkryté brány Pittsburghu. Asistence: Shayne Gostisbehere, Claude Giroux.
     
    58:26
    Velké štěstí pro domácí! Jakub Voráček svou střelou napálil jen Murrayho a Simmonds následnou dorážku namířil jen do tyče.
     
    58:02
    Petr Mrázek míří na střídačku a hosté to zkouší v šesti mužích v poli!
     
    54:13
    Domácí poté uháněli do přečíslení tři na dva! Phil Kessel ještě místo střely hledal u pravé tyče číhajícího Shearyho, kterému na poslední chvíli upálil puk od hole vracející se bek Flyers.
     
    51:55
    Jake Guentzel mohl poslat svůj celek na rozdíl dvou gólů, avšak jeho šanci zneškodnil skvělým zákrokem Petr Mrázek.
     
    44:05
    Malkinovu chybu nakonec hasil až Matt Murray, který zastavil další šanci Patricka pravým betonem a jen díky němu domácí stále vedou.
    40:17 Sidney CROSBY - 4:3
     
    40:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další skvělý vstup do třetiny předvedli domácí, kteří tak znovu odskakují na rozdíl jednoho gólu! SIDNEY CROSBY si skvěle v útočném pásmu pokryl kotouč, se kterým se dostal do prostoru levého kruhu a následně skvělou střelou na zadní tyč překonává Petra Mrázka. Asistence: Justin Schultz, Jake Guentzel.
     
    37:28
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., krosček).
    37:10 Jordan WEAL - 3:3
     
    37:10
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec přesilovku využívají a je opět srovnáno! Výbornou práci odvedl Shayne Gostisbehere, po jehož střele se puk odrazil od Murrayho přímo na hůl JORDANA WEALA, jemuž nedělalo problém trefit odkrytou bránu Pittsburghu. Asistence: Shayne Gostisbehere, Oskar Lindblom.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derick Brassard – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:15
    Z následného protiútoku se Sidney Crosby natlačil až před Mrázka a jen o pár centimetrů minul pravou tyč hostující brány.
     
    34:59
    Hosté nyní spěchali do přečíslení tři na jednoho, avšak před Konecnym, na kterého zívala odkrytá brána, dopravil kotouč do bezpečí druhý vracející se bek Pens.
     
    26:50
    Matt Murray poté zastavil dvě nebezpečné rány Radka Gudase, za což sklidil zasloužené ovace domácí arény.
     
    22:37
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers: ze hřiště odchází Alex Lyon, přichází Petr Mrázek.
    22:37 Jevgenij MALKIN - 3:2
     
    22:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Na vyloučení však ani nedošlo, jelikož přichází třetí gól domácích, kterým otáčejí stav zápasu! JEVGENIJ MALKIN schoval svou střelu z mezikruží za bránícího soupeře a puk následně prošel až za záda nešťastného Lyona, kterého tato branka vyhání na střídačku. Asistence: Justin Schultz, Brian Dumoulin.
    20:37 Patric HÖRNQVIST - 2:2
     
    20:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je parádní vstup do prostřední části v podání Penguins! Phil Kessel z levého kruhu posunul touš k levé tyči na PATRICA HÖRNQVISTAM, jenž se s pukem bleskově vytočil a poslal jej nad betonem Lyona do sítě. Asistence: Phil Kessel, Justin Schultz.
     
    19:48
    Jenže ještě v samotném závěru si domácí zahrají další přesilovku, kterou dost možná rozdělí první siréna. Menší trest za krosček vyfasoval Jakub Voráček.
     
    17:25
    Početní výhodu si vyzkouší i domácí poté, co Sean Couturier zahákoval Rusta a bude za to pykat dvě minuty na trestné lavici.
     
    15:09
    Flyers si jako první zahrají v dnešním duelu přesilovou hru. Brian Dumoulin dostává totiž dvě minuty za hákování.
    11:07 Brandon MANNING - 1:2
     
    11:07
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nerozhodný stav ovšem nevydržel dlouho a hosté znovu vedou! Po rychlém přechodu do útočného pásma přenechal Jordan Weal kotouč na vrcholu levého kruhu BRANDONU MANNINGOVI, který tvrdou dělovkou poslal kotouč nad betonem Murrayho ke vzdálenější tyči jeho brány. Asistence: Jordan Weal, Valtteri Filppula.
    09:38 Derick BRASSARD - 1:1
     
    09:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže ještě před polovinou první periody je srovnáno a začínáme od začátku! Connor Sheary skvělým obloučkem za obranu vyslal do úniku DERICKA BRASSARDA, jenž postupoval sám na Lyona a nájezd zakončil povedenou střelou do horního koutu brány. Asistence: Connor Sheary, Phil Kessel.
    05:03 Travis SANHEIM - 0:1
     
    05:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nyní jsme se už prvního gólu dočkali a po něm se ujímají vedení hosté! U levého hrazení se dostal ke kotouči Jordan Weal, jenž ho naservíroval do vyložené pozice mezi kruhy TRAVISI SANHEIMOVI, který parádní ranou vymetl pavučiny v horním koutu domácí brány. Asistence: Jordan Weal, Wayne Simmonds.
     
    03:19
    Travis Konecny uháněl spolu se svým kolegou do přečíslení dvou proti jednomu. V této situaci zvolil prudkou ránu z pravého kruhu, kterou ovšem minul domácí bránu.
     
    00:40
    To na druhé straně bylo o něco víc rušněji! Hörnqvist šikovně tečoval nahození Schultze, ale Lyon kotouč za svá záda nepustil.

    Radomír Fukala

    Góly a asistencie: 10. Brassard (Sheary, Kessel), 21. Hörnqvist (Kessel, J. Schultz), 23. Malkin (J. Schultz, Dumoulin), 41. Crosby (J. Schultz, Guentzel), 63. Rust (Crosby, Letang) – 6. Sanheim (Weal, Simmonds), 12. Manning (Weal, Filppula), 38. Weal (Gostisbehere, Lindblom), 60. Couturier (Gostisbehere, Giroux)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Oleksiak, J. Schultz, Dumoulin, Määttä, Ruhwedel – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Brassard, Sheary – Simon, Sheahan, Kühnhackl.
    Philadelphia Flyers: Lyon (23. Mrázek) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Sanheim, Gudas, Manning – Konecny, Couturier, Giroux (C) – Voráček, Patrick, Lindblom – Simmonds (A), Filppula (A), Weal – Read, Laughton, Lehterä.

    Rozhodca: Mclsaac, Furlatt – Cormier, Amell

    Diváci: 18 655