Montreal – Washington 4:6 (kon.) | Ottawa – Carolina 2:5 (kon.) | Florida – Arizona 4:2 (kon.)
NJ Devils – Tampa Bay 2:1 (kon.) | NY Islanders – Chicago 1:3 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 5:1 (kon.)
Columbus – St. Louis 1:2 (kon.) | Toronto – Detroit 4:3 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:1 (kon.)
Edmonton – LA Kings 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (po pr.)
koniec
New York Rangers
5:1 (2:0, 3:0, 0:1)
Buffalo Sabres
cz Nedeľa 25.03.2018, 00:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Už to vypadalo, že Zibanejad prováhá prostor ke střele, Nestalo se tak, útočník si na levém kruhu lišácky stáhl puk a poté mířil na vzdálenější tyč, kde byla připravená Ullmarkova lapačka.
     
    55:33
    Za hákování jde ven také Jordan Nolan, který se tohoto trestu dopustil na Pavlu Bučněvičovi.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
    55:26 Sam REINHART - 5:1
     
    55:26
    Sabres právě vstřelili branku!
    Zbytečný faul Zibanejada připravil Georgijeva o čisté konto. Od modré napřáhl Okposo a SAM REINHARD výbornou tečí přizvedl puk do pravé šibenice. Gólman domácích byl bez nároku. Asistence: Kyle Okposo, Ryan O'Reilly
     
    54:13
    Je to tak, Mika Zibanejad podrazil Kyle Okposa a hosté budou hrát alespoň o jeden čestný úspěch.

    Na vyloučení: 3-2.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    44:50
    Drobný háček Ryana Sproula neunikl bystrému oku sudích a posílají útočníka Rangers po zákroku na Nicholase Baptisteho na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 2-2
    Vyšší tresty: 1-1
     
    37:14
    Šestá branka Rangers visela ve vzduchu. Po hezké kombinaci se k puku dostal Mika Zibanejad, ale svůj druhý gól nepřidal, jelikož jeho radost zastavila zlověstná tyčka. Jen to zazvučelo.
    34:47 Jimmy VESEY - 5:0
     
    34:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Také Jack Eichel se z trestné vrátil o něco dříve, než by chtěl, a Rangers využívají i druhou přesilovou hru. Spooner našel mezi kruhy volného JIMMY VESEYE, který si připravil puk a poté zamířil ze svého pohledu přesně k levé tyči vedle betonu Ullmarka. Asistence: Ryan Spooner, Kevin Hayes.
     
    33:28
    Zatímco co poloviny zápasu nepřišel ani jeden trest, nyní v krátkém časovém sledu již tři menší a jeden větší. Dvě minuty za sekání jde odsedět Jack Eichel, který se po souboji naprosto nesmyslně ohnal po Zibanejadovi.

    Na vyloučení: 1-2
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    31:53
    Poté už Buffalo zavřelo soupeře před jeho brankou. V dobré pozici byl Okposo, který z pravého kruhu Georgijeva nepřekonal, stejně jako krátce poté i Rasmus Ristolainen.
     
    30:25
    S vyloučeními se nám nyní roztrhl pytel. Chris Kreider jde ven na dvě minuty za držení Jacka Eichela a přesilovku si zahrají také hosté.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    29:17
    Peter Holland a Marco Scandella dostávají po pěti minutách za bitku.

    Na vyloučení: 0-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    29:17
    Pěkná to bitka. Scandella si v roh za brankou Buffala šel něco výrazně vyříkávat s Peterem Hollandem a oba se do sebe poté pustili. Ačkoliv útočník domácích Holland nakonec první vrhl Scandellu na led, nakonec se bek hostí dostal soupeři na kobylku.
     
    28:45
    Čtvrtý gól už byl skutečně moc na Robina Lehnera, který přepouští místo Linusi Ullmarkovi.
    28:45 Mika ZIBANEJAD - 4:0
     
    28:45
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže to jakoby hosty uspalo a Nolan vydržel na trestné jen chvilku. Pionk dal dlouhou přihrávku na levou stranu pro Kreidera, jenž vzápětí našel u levé Lehnerovy tyče nehlídaného MIKU ZIBANEJADA a ten dokázal zvednout puk do horní části branky. Asistence: Chris Kreider, Neal Pionk.
     
    28:33
    Vůbec první vyloučení celého zápasu přichází těsně před jeho polovinou, když je Jordan Nolan poslán ven na dvě minuty za držení Ryana Spoonera.

    Na vyloučení: 0-1.
    23:59 Neal PIONK - 3:0
     
    23:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    U Pionků dnes bude veselo, o tom žádná, jelikož hlavním tématem bude první gól NEALA PIONKA. A ten padl po hezké akci. Hayes předal kotouč na Veseyho, který křižnou přihrávkou našel na pravém kruhu právě svého spoluhráče a ten tvrdou střelou napůl z pokleku nedal Lehnerovi žádnou šanci. Asistence: Jimmy Vesey, Kevin Hayes.
     
    23:04
    Již to mohlo být o tři branky. Ve výborné pozici mezi kruhy se totiž ocitl na chvilku nehlídaný Vladislav Naměstnikov, ovšem jeho pokus na poslední chvíli zblokoval Josh Gorges a výrazně tak pomohl Robinu Lehnerovi.
     
    18:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže Zuccarellovi to vůbec nemusí vadit. Dokázal si totiž pro Lehnerem rozehraný puk dojet a vybojovat ho. Ihned poté jej nazdařbůh nahodil na branku, kde se nejlépe zorientoval JIMMY VESEY. Ačkoliv měl puk na dlouhou hůl, ještě jej stačil doklepnout do sítě. Asistence. Mats Zuccarello.
    16:29 Chris KREIDER - 1:0
     
    16:29
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se dostávají do vedení. Již Fastovo první nahození udělalo před Lehnerem pořádnou neplechu, ale Rangers se ještě nedočkali. Fast si přijel za branku pro odražený puk, dal ho k levé tyči na Matse Zuccarella, který ještě přihrál CHRISI KREIDEROVI a tomu jen stačilo nastavit hokejku. Asistence: Mats Zuccarello, Jesper Fast.
     
    14:30
    Ale pozor, domácí se prakticky z ničeho mohli ujmout vedení. Bekhendová střela Petera Hollanda způsobila pořádný závar před svatyní Lehnera, který sice zasáhl, ale proti dorážce soupeřů by byl bez šance. Puk ale vlastním tělem proti O'Garovi zblokoval Josh Gorges.
     
    09:40
    První slibná šance také pro domácí. Ti po vyhraném buly hned zaútočili a Jesper Fast zblízka dorážel u pravé tyče Lehnera, který proti jeho dorážce stačil nastavit beton.
     
    08:42
    Ten je zatím hlavní postavou dnešního zápasu. Po nahození od modré se před brankou dostával do zakončení Pouliot a Baptiste, oba dva si ale zblízka vylámali zuby na výborném Alexandaru Georgijevovi a následně Rodrigues mířil z bezprostřední blízkosti dorážkou nad branku.
     
    07:40
    Tady už můžeme mluvit o první výrazné šanci, kterou měl mezi kruhy Nolan. Leč ani on nedokázal najít mezeru ve výstroji gólmana Rangers.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 17. Kreider (Zuccarello, Fast), 19. Vesey (Zuccarello), 24. Pionk (Vesey, K. Hayes), 29. Zibanejad (Kreider, Pionk), 35. Vesey (Spooner, K. Hayes) – 56. S. Reinhart (Okposo, R. O'Reilly)


    New York Rangers: Georgijev (Pavelec) – M. Staal (A), Pionk, Skjei, Sproul, O'Gara, Gilmour – Kreider (A), Zibanejad, Fast – Spooner, Bučněvič, Namestnikov – K. Hayes, Zuccarello (A), C. McLeod – Holland, Carey, Vesey.
    Buffalo Sabres: Lehner (29. Ullmark) – Scandella, Ristolainen, Antipin, C. Nelson, Guhle, Gorges – S. Wilson, R. O'Reilly (A), S. Reinhart – Girgensons, Eichel (A), Pominville – B. Pouliot, Rodrigues, Baptiste – Nolan, Jo. Larsson, Okposo (A).

    Rozhodca: Nicholson, Jackson – Devorski, Mills