Sev. Írsko – J. Kórea 2:1 (kon.) | Kanada – N. Zéland 1:0 (kon.) | Švédsko – Čile 1:2 (kon.)
Izrael – Rumunsko 1:2 (kon.)
koniec
Severné Írsko
2:1 (1:1)
Južná Kórea
cz Sobota 24.03.2018, 15:00 • Windsor Park (Belfast) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 0:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9. (16:52:04)
     
    Je konec! Severní Irsko nakonec otočilo dnešní zápas a raduje se tak z vítězství 2-1. Domácí hráči sice byli povětšinu utkání horším celkem, nicméně efektivní útočné výpady byly tím pravým ořechovým.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Vyrovnání měl na hlavě zakončující Kim, který svoje zakončení ze záklonu poslal vedle tyče. Carson nemusel vůbec zasahovat.
     
    87
    To je opravdu velký šok pro lépe hrající Jihokorejce. Nicméně takový je fotbal. Na případnou remízou už nezbývá moc času.
    86. SMYTH - 2:1
     
    86
    Severní Irsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, domácí totiž skórují zničehonic! Balón propadl přímo k PADDYMU SMYTHOVI, který udělal prudký manévr doprava a následně zamířil k levé tyči.
     
    86
    Trestuhodně prostoru měl před sebou Lee, který svůj tvrdý projektil poslal pouze do nohy soupeře. Jihokorejci budou ještě vhazovat.
     
    85
    Z domácí strany to ale nevypadá na žádné další ofenzivní hody, nýbrž na poctivou defenzívu. Ani Jižní Korea nikterak nenapadá rozehrávku.
     
    84
    Lee se dostal s balónem až k rohovému praporku, kde si ale důrazněji počínal střídající Smyth. Irové budou moci konečně zaútočit.
     
    83
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Jordan Jones, přichází Paul Smyth.
     
    82
    Lee si naběhl na pravé křídlo, kde s trochou štěstí přešel přes naivně bránícího Lewise. Následný centr ale neměl ideální parametry.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky. Jižní Korea se stále tlačí ke Carsonovi, naopak domácí hráči se v poslední době pouze brání.
     
    80
    Další obrovský důležitý obranný zákrok! Jihokorejci doslova vykombinovali obranu soupeře, na poslední chvíli ale se skluzem přispěchal McLaughlin.
     
    76
    Domácí brankář Carson si dal s výkopem od své svatyně pořádně načas, nakonec ho poslal přímo na kopačku Magennise.
     
    75
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Heung-Min Son, přichází Yeom Ki-Hun.
     
    74
    Nyní měl křídelník anglického Tottenhamu spoustu času na ideální řešení akce. To ale naprosto zpackal, navíc to vypadá, že bude sám střídat.
     
    73
    Kdepak, ani z tohoto mráčku nezapršelo. Sonovi se ani tentokráte nepovedla rozehrávka a míč doplachtil na nohu prvního bránícího hráče.
     
    72
    Jižní Korea opět rozjela velmi rychlou kombinaci, díky které se dostali až k opačnému pokutovému území. Výsledkem je zisk rohového kopu.
     
    71
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Paddy McNair, přichází Oliver Norwood.
     
    69
    Odkop od pokutového území Severního Irska sice dopadl na nohu střídajícího Boyceho, následně mu ale míč odcizil bránící protihráč.
     
    68
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Park-Joo Ho, přichází Lee Chang-Min.
     
    68
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Jonny Evans, přichází Craig Cathcart.
     
    67
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Ki Sung-Yong, přichází Jung Woo-Young.
     
    67
    Už poměrně dlouho se hostující hráči drží s míčem na útočné polovině. Severní Irové jsou čím dál více pasivnější, což by se nemuselo vyplatit.
     
    66
    Jižní Korea měla k dispozici rohový kop, na který si na zadní tyči naběhl Jang. Hostující obránce ale zakončoval z velkého úhlu.
     
    65
    Lee si navedl míč na levou nohu a poté z hranice velkého vápna vypáli. Do dráhy letu balónu strčil nohu Evans a míč doskočil těsně vedle brány.
     
    64
    Son ukázkovým způsobem zalepil těžkou přihrávku a následně byl v obklopení snad trojice protihráčů. Nakonec se rozhodl přihrát pod sebe.
     
    63
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Corry Evans, přichází Conor Washington.
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Jamie Ward, přichází Liam Boyce.
     
    62
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Chang-Hoon Kwon, přichází Hwang Hee-Chan.
     
    62
    Kwon se vzorně vrátil do obrany, kde se mu podařilo srazit centr za brankovou čáru. Následný roh odvrátil z malého vápna Jang.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a nutno dodat, že hra je v současné době hodně vyrovnaná. O něco více práce má ale brankář Carson.
     
    60
    Hodně důležitý obranný zákrok nyní vytasil Evans, jenž trochu kostrbatým způsobem zamezil stoprocentní šanci hostujícího Kima.
     
    59
    Ani další rohový kop asijského celku nic nepřinesl, naopak se domácí obrana v poklidu ubránila. Jižní Korea ale výrazně zpřesnila kombinace.
     
    58
    Reflexivní zákrok Carsona! Zakončení jednoho z hostujících hráčů bylo na poslední chvíli zablokování a irský brankář musel jednat na poslední chvíli.
     
    57
    Tentýž hráč si vzal na starost rozehrávku standardky z pravé strany. Ta byla odvrácena pouze na kopačku Kwona, který napálil záda protihráče.
     
    56
    Ve druhém poločase zatím neviditelný Son čaroval s míčem u postranní čáry, načež ho hodně nevybíravým zákrokem poslal k zemi Saville.
    55. Lee mířil těsně vedle.
     
    55
    Mohl přijít trest! Kulatý nesmysl proskákal k úplně osamocenému Leemu, jehož rána z první těsně minula branku.
     
    54
    Lewis se dostal do operativní pozice, odkud pouze přihrál vedle stojícímu Savillemu. Druhý jmenovaný poslal svůj centr do náruče Kima.
     
    53
    Úvodní minuty se nesou v úplně jiném duchu, než předchozí dějství. V tuto chvíli se domácí tlačí dopředu a Jižní Korea je nucená se pouze bránit.
     
    52
    Severní Irové si opět vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu, v tomto případě hodně nepovedeném. Míč totiž pouze proletěl šestnáctkou.
     
    51
    Norwood se postavil k rozehrávce volného kopu z pořádné vzdálenosti. Dalekonosný nákop si našel hlavu Evanse, následně ale soupeř zakročil.
     
    50
    Logicky se tak kopal rohový kop, avšak ten si ve vzdušném prostoru stačil najít hostující Jang. Jihokorejci konečně mohou uklidnit hru.
     
    49
    To nebylo vůbec špatné. Hostující obrana nyní zaspala a k zakončení z velkého vápna se dostal Magennis. Jeho ránu nakonec Kim musel vyrazit nad branku.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se Severní Irsko dostalo na delší časový úsek na útočnou polovinu, kde soupeř hned dvakrát odkopl míč do hlediště.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí hráči. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo herní převahu asijského celku. Jižní Korea sice měla víc častěji na kopačkách, avšak i domácí hráči byli směrem dopředu velmi nebezpečný. Výsledkem jsou dvě vstřelené branky, po jedné na každé strany.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    První poločas se spíše už jen dohrává, už delší časový úsek čekáme na něco zajímavějšího. Do hry se vměstnává nespočet nepřesností.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Jihokorejci se opět pokusili zahrozit nákopem za obranu, který tentokráte nebyl vůbec přesný. Míč doskákal až za brankovou čáru.
     
    37
    Son se chystal obejít bránícího Evanse, který mu do cesty ale strčil nohu. Jednoznačný faul, po kterém hosté okamžitě rozehráli standardku.
     
    36
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Jin-Su Kim, přichází Kim Min-Woo.
     
    36
    Ward posílal z kroku centrovaný balón na Magennise, který uspěl v hlavičkovém souboji. Hlavičku pod sebe ale stačil pokrýt Kim.
     
    35
    Tak nakonec úplně jinak. Lee musel odejít do útrob stadionu a vypadá to, že se bude střídat. Jihokorejci stále kombinují na vlastní polovině.
     
    34
    Severní Irsko sportovně odevzdalo balón svému soupeři, který bude hrát několik vteřin v početní nevýhodě. Lee by měl brzy naskočit zpět do hry.
     
    33
    Na zelený pažit nakonec naklusal i lékařský personál, který si vzal raněného hráče okamžitě na starost. Hra je v tuto chvíli přerušena.
     
    32
    Ward se ještě snažil zachytit balón na hrací ploše, což se ale nezdařilo. Naopak na zemi skončil Lee, jenž má nějaké menší zdravotní problémy.
     
    31
    Máme za sebou čtvrt utkání a stále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. O něco více ze hry mají přeci jenom hostující hráči.
     
    30
    Min-Jae pláchl podél autové čáry, načež chtěl načechraným pasem oslovit naběhnuvšího Leeho. Této realizaci opět chybělo několik čísel.
     
    29
    Hezká kombinace na jeden dotyk v podání hráčů Jižní Koreou sice nebyl špatný, avšak domácí defenzíva nepřipustila žádné případné zakončení.
     
    24
    Najednou domácí hráči ožili. V tuto chvíli sledujeme jejich nápor, který musel před malým momentem odvrátit velmi pozorný Lee.
     
    23
    Lewis na nic zbytečně nečekal a okamžitě se snažil najít volného Jonese. Kolmice byl o něco delší a skončila až u brankáře Kima.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku a v tuto chvíli mají oba celky k vítězství zase stejně daleko. Navíc se Irové dostali znovu na útočnou polovinu.
    21. MIN-JAE - 1:1
     
    21
    Severní Irsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fantazie, domácím totiž vyšel cvičený signál! Hned dva hráči přeběhli balón, načež balón putoval na naběhnuvšího Warda, jehož střílenou přihrávku si srazil do vlastní sítě KIM MIN-JAE.
     
    21
    Kim se dopustil celkem zbytečného faulu kousek od vlastní šestnáctky. Hlavní sudí vše viděl a nařídil přímý kop pro domácí hráče.
     
    20
    Asijský celek je stále na míči a soupeř se v úvodní dvacetiminutovce pouze brání. Postupem času bychom se ale měli dočkat něčeho vážnějšího ze strany Severního Irska.
     
    19
    Son si příliš nevěřil na individuální průnik a místo toho ještě kombinoval s Leem. Druhý jmenovaný rovněž ještě přihrál vedle stojícímu spoluhráči.
     
    18
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Aaron Hughes, přichází Conor McLaughlin.
     
    17
    Domácí hráči konečně trochu zvýšili aktivitu a soupeř má velké problémy s rozehrávkou. Například Magennis hodně ostře dohrál jednoho z protihráčů.
     
    16
    Jihokorejci opět vedli dlouhou rozehrávku, načež za obranu přiletěla další kolmice. Sonův úprk na Carsona ale zastavil praporek pomezního.
     
    15
    Menší zdravotní problémy má domácí pravý bek Hughes, jenž nakonec samovolně opustil hrací plochu. Na nic vážného to ale nevypadá.
    14. Velká šance domácích.
     
    14
    Obrovská šance domácích! Nejdříve se Kim vytáhl proti střele z malého vápna, míč se ale odrazil k Wardovi, který se v době zakončení nacházel v ofsajdu.
     
    13
    Aktivní Son posílal do šestnáctky další nadýchaný centr, který se ale neujal. Následně tentýž hráč z ostrého úhlu pořádně vystrašil Carsona.
     
    12
    Lee se nacházel na levém křídle, kde ještě spolupracoval se Sonem. Výsledkem je zisk dalšího rohu, který bude znovu proveden z levé strany.
     
    11
    Ward se na malý moment dostal k míči a okamžitě ho zkoušel poslat na útočného kolegu Magennise. Přihrávka ale byla o něco delší.
     
    10
    Jenomže ihned poté následovala celkem zbytečná ztráta míče, avšak asijský celek vydoloval míč zpět. V tuto chvíli ho má na kopačce Park.
     
    9
    Jihokorejci v tuto chvíli uklidnili hru pozvolnout kombinací na vlastní obranné polovině. S míčem se také pomazlil brankář Kim.
     
    8
    První branka dnešního zápasu padla opravdu velmi brzy, nicméně hosté měli v úvodu o něco více ze hry. V tuto chvíli jsou na řadě domácí hráči.
    7. KWON - 0:1
     
    7
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Parádní Kiho kolmice našla v pokutovém území CHANG-HOON KWONA, který podél brankáře našel cestičku do sítě.
     
    7
    Hughes byl v souboji se Sonem mnohem důraznější a navíc vybojoval standardní situaci. Hostující hráč se totiž prezentoval drobným faulem.
     
    7
    Kim si na levé straně narazil se Sonem a poté přesunul balón na pravou stranu. Jeho kolega Kwon ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    6
    Po zablokovaném centru měla Jižní Korea k dispozici úvodní rohový kop. Sonova exekuce směřovala do malého vápna, kde číhal Carson.
     
    5
    Park operoval ve středu hrací plochy, kde ale nevěděl, kudy pokračovat s akcí. Nakonec se těžiště hry přesunulo na levou stranu.
     
    4
    Na druhé straně se kupředu vydal Jones, který těsně před pokutovým územím narazil na Leeho. První sympatická akce Severního Irska.
     
    3
    Hned v úvodu zápasu operoval Son na levém křídle, kde se ale nedokázal probít přes Hughese. Korea ale zůstává u balónu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, jenž budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Severní Irsko: Carson – Hughes, J. Evans, McAuley, Lewis – C. Evans, Noorwood, Saville – Ward, Magennis, Jones
    Náhradníci: McGovern, Boyce, Hazard, Washington, Hodson, McLaughlin, Lavery, Ferguson, Smyth, McNair, Cathcart

    Jižní Korea: Gyu – Y. Lee, Kim, Jang, J. Kim – Park, Ki, J. Lee – Kwon, S. Kim – Son
    Náhradníci: Chul-Soon, Ki-Hun, Keun-Ho, Ja-Cheol, Young-Sun, Jin-Hyeon, Hong Jeong, Min-Woo, Woo-Young, Hyun-Woo, Hee-Chan, Chang Min.
     
    Jižní Korea

    Na druhé straně stojí velmi ambiciózní Jižní Korea, která s naprostou dominancí zvítězila ve své základní skupině. Tento asijský celek se totiž ocitl na vedoucí příčce, přičemž z osmi odehraných zápasů ztratil body pouze ve dvou zápasech. Jediná porážka poté přišla od druhého Japonska, avšak zisk devatenácti bodů byl dostačující. Jižní Korea se s devatenácti vstřelenými brankami stala nejlépe střílejícím celkem své skupiny, rovněž sedm inkasovaných branek byl nejlepším počínáním.
     
    Severní Irsko

    Fotbalisté Severního Irska předváděli ve skupinových bojích o Mistrovství světa velmi sympatické výkony. Výsledkem byla dokonce druhá pozice, kterou tento celek stačit uhájit před naší reprezentací. V tabulce druhých týmů potom Severnímu Irsku stačil zisk třinácti bodů, avšak v samotné baráži narazilo na Švýcarsko, které se nakonec stalo postupujícím do samotného turnaje. Irsko se ale po celou dobu opíralo o velmi dobrou defenzívu, jenž z deseti odehraných utkání inkasovala pouze šest branek.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči si opět plní reprezentační povinnosti, přičemž se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi Severním Irskem a Jižní Koreou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Góly: 21. Min-Jae (vla.), 86. Smyth – 7. Kwon


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 0:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9.
    Severné Írsko: Carson – Hughes, J. Evans, McAuley, Lewis – C. Evans, Noorwood, Saville – Ward, Magennis, Jones
    Náhradníci: McGovern, Boyce, Hazard, Washington, Hodson, McLaughlin, Lavery, Ferguson, Smyth, McNair, Cathcart

    Južná Kórea: Gyu – Y. Lee, Kim, Jang, J. Kim – Park, Ki, J. Lee – Kwon, S. Kim, Son
    Náhradníci: Chul-Soon, Ki-Hun, Keun-Ho, Ja-Cheol, Young-Sun, Jin-Hyeon, Hong Jeong, Min-Woo, Woo-Young, Hyun-Woo, Hee-Chan, Chang Min