Buffalo – Montreal 0:3 (kon.) | Pittsburgh – NJ Devils 3:4 (po pr.) | St. Louis – Vancouver 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (po pr.) | Dallas – Boston 2:3 (kon.) | Colorado – Vegas 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Calgary 5:1 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Calgary Flames
cz Sobota 24.03.2018, 21:00 • SAP Center, San Jose (kapacita 17562 míst) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:02
    Máme tu druhou bitku v dnešním zápase! Do pěstního souboje se pustili Brenden Dillon a Garnett Hathaway. Domácí řízek měl v bitce výrazně navrch a byl zaslouženě oceněn burácejícím potleskem fanoušků. Oba rváči zamířili rovnou do šatny, inkasují pětiminutové tresty.
     
    54:27
    Nick Shore má dnes velkou smůlu! Nyní se dostal znovu do dobré šance, když ho před brankou našel Garnett Hathaway, střelou však jen napálil Martina Jonese.
    52:10 Evander KANE - 5:1
     
    52:10
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají už pátou branku! Po nahození Brendena Dillona od modré čáry se procpal k teči Joe Pavelski, který srazil puk ještě do brusle EVANDERA KANA, od níž se kotouč odrazil mimo dosah Davida Ritticha! Asistence: Joe Pavelski a Brenden Dillon.
    50:09 Justin BRAUN - 4:1
     
    50:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto! Logan Couture vyslal krásnou přihrávkou na zteč obránce JUSTINA BRAUNA, který měl na pravé straně hodně prostoru, aby si připravil zakončení, kterým prostřelil Davida Ritticha! Asistence: Logan Couture a Melker Karlsson.
     
    49:01
    Nyní se role obrátily. Brent Burns krásnou přihrávkou zpoza branky našel Kevina Labanca, jehož zakončení doslova jen trefilo Davida Ritticha, od něhož se puk odrazil do ochranné sítě!
     
    44:13
    Na začátku třetího dějství se na ledě přiostřilo. Za nebezpečný krosček u mantinelu do zad Melkera Karlssona je vyloučen hostující kapitán Mark Giordano.
    43:15 Kane a Hamonic se domluvili, že si před bitkou oba sundají helmu, za což následně vyfasovali menší tresty.

     
    43:15
    Máme tu bitku! Do pěstního souboje se po domluvě pustili domácí útočník Evander Kane a hostující obránce Travis Hamonic. Oba dostávají pětiminutové tresty + navíc dvouminutové tresty za sundání helmy.
     
    43:04
    Nenápadnou střelu Nicka Shora z pravého kruhu zastavila branková konstrukce za zády Martina Jonese. Domácího brankáře zachránila tyčka už podruhé v dnešním zápase.
     
    38:00
    Za následnou strkanici, která vznikla poté, co Evander Kane lehce atakoval Davida Ritticha v brankovišti, se bude vylučovat na obou stranách. Domácí útočník inkasuje čtyřminutový trest za hrubost, Mikael Backlund jen dvouminutový. Pokračovat se tak bude ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    38:00
    David Rittich hlavní hvězdou! Nejdříve dvakrát uspěl tváří v tvář kanonýru Pavelskimu, následně bravurním zákrokem lapačkou zastavil střelu Logana Couturea.
     
    37:26
    San Jose si ale zahraje přesilovou hru, za faul vysokou holí je vyloučen obránce Dougie Hamilton.
     
    37:26
    Evander Kane se vyřítil do další šance, Rittich jeho dvě střely dokázal zastavit a při další dorážce od Joea Pavelskiho mu pomohl spoluhráč Mark Giordano!
     
    34:55
    Obrovská šance domácích! Joe Pavelski našel před brankou volného Evandera Kana, který zakončoval do poloprázdné branky. Dokonce už zvedl ruce nad hlavu, Rittich ale předvedl famózní zákrok a kotouč zůstal pod ním!
     
    31:52
    A krátce nato vytáhl Martin Jones zatím zákrok večera! Proti dorážce Troye Brouwera z bezprostřední blízkosti branky dokázal vytasit svůj levý beton!
     
    30:17
    Další vyloučení na domácí straně. Za faul vysokou holí je vyloučen útočník Barclay Goodrow.
    28:26 Evander KANE - 3:1
     
    28:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosazují ve vlastním oslabení! Flames šli střídat v nejméně vhodnou chvíli, Chris Tierney se tak mohl vřítit s kotoučem do útočného pásma a v situaci dvou na jednoho předložil puk před prázdnou branku EVANDERU KANEOVI, který se ani nemohl zmýlit. Asistence: Chris Tierney.
     
    28:14
    Dougie Hamilton si vytvořil střeleckou pozici a nastřelil břevno! Rasmus Andersson se mezitím vrátil z trestné lavice na led, začíná zkrácená přesilovka Flames.
     
    26:59
    Hrůzná přesilovka domácích je u konce. Za hákování je vyloučen Kevin Labanc, pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    26:14
    První přesilovou hru si zahraje také San Jose. Za držení protihráče míří na trestnou lavici Rasmus Andersson.
     
    25:57
    Mikael Backlund postupoval po pravém křídle do zajímavé šance, jeho svižnou střelu dokázal vytěsnit Martin Jones do ochranné sítě!
     
    21:59
    Uvidíme tak první přesilovou hru dnešního utkání. Za sekání je vyloučen domácí obránce Brenden Dillon.
     
    21:59
    Michael Ferland postupoval zcela sám na Jonese, bekhendovou kličkou ho sice dokázal překonat, odkrytou část branky ale i kvůli faulu soupeře netrefil!
     
    12:44
    David Rittich nyní vytáhl vynikající zákrok! Brent Burns přihrával před branku na volného Chrise Tierneyho, který nedokázal překonat beton českého brankáře.
    12:17 Michael STONE - 2:1
     
    12:17
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Klasické nedáš, dostaneš. DeMelovu střelu zastavilo břevno a krátce na to udeřili hosté. Nenápadná střela MICHAELA STONA od modré čáry skončila až za zády Martina Jonese, který toho příliš neviděl a na kotouč nedokázal zareagovat. Asistence: Michael Ferland a Chris Stewart.
     
    11:56
    Dylan DeMelo vypálil z velké vzdálenosti a jeho bomba skončila na brankové konstrukci Rittichovy branky!
    09:06 Jannik HANSEN - 2:0
     
    09:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    V brance Davida Ritticha se třepetá další kotouč! Brent Burns tentokrát místo střely zvolil střílenou přihrávku, kterou trefil přesně čepel hokejky JANNIKA HANSENA, který poslal kotouč mimo dosah českého brankáře hostů! Asistence: Brent Burns a Barclay Goodrow.
    07:52 Brenden DILLON - 1:0
     
    07:52
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Rychlý protiútok táhl po levém křídle Chris Tierney, který v útočném pásmu pěknou zadovkou vymyslel výbornou střeleckou pozici pro obránce BRENDENA DILLONA, který se střelou nemýlil. Rittichovi zakryl výhled před brankou clonící Labanc. Asistence: Chris Tierney a Timo Meier.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 8. Dillon (Tierney, Meier), 10. Hansen (Burns, Goodrow), 29. E. Kane (Tierney), 51. Braun (Couture, M. Karlsson), 53. E. Kane (Pavelski, Dillon) – 13. Mi. Stone (Ferland, Stewart)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, P. Martin, Burns, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski (C), M. Karlsson – Hertl, Couture (A), Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Goodrow, Fehr, Hansen.
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – D. Hamilton, Giordano (C), Mi. Stone, Hamonic, Kulak, R. Andersson – J. Gaudreau, S. Bennett, Lazar – Frolík, Backlund, Brouwer (A) – Ferland, Jankowski, Stewart – N. Shore, T. Glass, Hathaway.

    Rozhodca: Skilliter, Kowal – Murchison, Cameron

    Diváci: 17562 (vyprodáno)