Buffalo – Montreal 0:3 (kon.) | Pittsburgh – NJ Devils 3:4 (po pr.) | St. Louis – Vancouver 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (po pr.) | Dallas – Boston 2:3 (kon.) | Colorado – Vegas 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Calgary 5:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Colorado Avalanche
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Vegas Golden Knights
cz Sobota 24.03.2018, 20:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, obzvláště toho zámořského. Základní část NHL už pomalu spěje do svého konce a i dnes je na programu slušná porce utkání. My budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Colorado Avalanche a Vegas Golden Knights. A to vše ve velmi příjemném čase.
     
    Colorado Avalanche

    Domácí Colorado Avalanche zatím drží postupové naděje do playoff NHL. V Centrální divizi se nachází na čtvrtém místě, které je vstupenko do bojů o Stanleyův pohár. Na svém kontě mají osmaosmdesát bodů, za nimi se ještě s pětaosmdesáti body tlačí St. Louis a se čtyřiaosmdesáti body pak ještě Dallas. Nic jistého tedy Laviny zatím nemají a musí dále bojovat o postup do vyřazovacích bojů. Poslední zápas na vlastním ledě jim ale nevyšel, kdy hráči Colorada prohráli 1:7 s Los Angeles Kings. Dnes by tuto vysokou prohru rádi odčinili, ovšem nečeká je vůbec nic jednoduchého.
     
    Vegas Golden Knights

    Hosté z Vegas Golden Knights jsou totiž v Pacifické divizi na prvním místě a ve své první sezóně v NHL tak pomalu, ale jistě směřují do playoff. Na svém kontě mají rovných sto bodů a na paty šlapou Nashvillu či Tampě Bay. Rytíři z Las Vegas produkují velmi ofenzivní styl hokeje, který tak diváky rozhodně baví a na svou stranu si přiklonili mnoho příznivců či fanoušků. Naposledy ale odehráli velmi vyrovnané utkání v San Jose, kde místním Žralokům podlehli 1:2 po prodloužení. Dnes by rádi prohru odčinili a z ledu Avalanche si odvezli dva body. Uvidíme, jak tento duel dopadne, rozhodně nás čeká zajímavá podívaná.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v říjnu loňského roku a tehdy domácí Vegas porazil Colorado vysoko 7:0. Laviny tak mají svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG)
    Tomáš Hyka (VEG)
    Tomáš Tatar (VEG)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Zadorov, Girard, Warsofsky – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Andrighetto, Compher, Jost – Comeau, Söderberg, Nieto – G. Bourque, Kerfoot, C. Wilson.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Theodore, Hunt, C. Miller, Merrill – Tatar, W. Karlsson, Marchessault (A) – Neal, Haula (A), Perron – Tuch, Eakin, Carpenter – Reaves (A), Bellemare, Nosek.

    Rozhodčí: Watson, Lee – Knorr, Gawryletz.
     
    Utkání, jak je v zámoří zvykem, začne s menším zpožděním.
     
    Pepsi Centrem v Denveru už zní americká hymna.
     
    Vše je k zápasu připraveno a za malý okamžik po reklamní pauze bude moci být vhozeno úvodní buly tohoto utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hosté se hned po vhazování vydali do útoku, tam ale nic nepředvedli.
     
    00:27
    Domácí se tak dostali do rychlého přečíslení a před Fleurym bylo rušno. K jeho pravému betonu letěl puk, který ale s pomocí obránce Vegas dokázal dostat pod kontrolu. Hra je přerušena.
     
    00:47
    James Neal vybojoval puk v rohu kluziště a okamžitě ho poslal před branku Avalanche. Tam ale byla připravena obrana domácích, která otáčí hru.
     
    01:33
    Zápas začal svižně z obou stran. Oba týmy se snaží hodně útočit a pokouší se dostat k šancím, které by mohly vést k vedoucí brance.
     
    02:11
    Hosté se uhnízdili v útočném pásmu, poté bojovali o kotouč v rohu kluziště. Ten sice získali, ovšem ke střele před Varlamovem se nedostali.
     
    02:46
    Naopak do další akce zamířili domácí hráči, kteří založili pohlednou kombinaci, ani ta ale nevedla k ohrožení branky Vegas.
     
    03:19
    Hosté vyhodili puk z pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a u kotouče jsou tak zase domácí hráči, kteří spěchají před Fleuryho branku.
     
    03:47
    Místo toho ale přišla ztráta kotouče a nyní zase hrozili hosté před brankou Varlamova, který raději puk ukryl pod svoji lapačku a přerušil hru. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    03:58
    Nebezpečnou šanci Vegas dokázal Varlamov pokrýt a poté poslal kotouč svým spoluhráčům, jenž míří na opačnou stranu.
     
    04:39
    Blake Comeau střílel z pravého kruhu, jeho ránu ale vytěsnila hostující obrana mimo tři tyče a jsou to právě hosté, kdo se přemisťuje do útočného pásma.
     
    05:15
    Ale znovu byla k vidění nepřesnost v rozehrávce Zlatých rytířů a ti tak ztrácejí puk, který si přebírají hokejisté Colorada.
     
    05:52
    Gabriel Landeskog zamíchal kotoučem na levém kruhu, poté vyslal střelu před Fleuryho branku. Dorážka jeho spoluhráče pak končí v náruči brankáře Vegas.
     
    06:24
    Na druhé straně pak musel zasahovat Varlamov proti jedovaté střele hostů a ten už musel hru přerušit. Za malý okamžik se bude vhazovat po jeho levé ruce. To vše ale až po komerční pauze.
     
    06:34
    Tomáš Tatar napřáhl ke střele z levého kruhu a Varlamov jeho projektil vyrazil do bezpečí.
     
    07:00
    Hned na to pak přešli na opačnou stranu domácí a Mikko Rantanen se nerozpakoval a také on zaměstnal Fleuryho, jenž jeho ránu vyrazil svou vyrážečkou.
     
    07:33
    James Neal se natlačil do prostoru mezi kruhy a svou střelou švihem opět dal zabrat Varlamovovi, který byl ale znovu úspěšný.
     
    08:15
    Tyson Jost dostal nabito kousek před branku Vegas, ale jeho přízemní střela Fleurymu příliš starostí nenadělala.
     
    08:49
    Akce střídá akci. V té další se nyní ocitli zase hosté a střela Codyho Eakina našla prostor pouze v lapačce Varlamova.
     
    09:01
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Jon Merrill – 2 min., držení).
     
    09:01
    Jako první si přesilovou hru zahrají domácí hráči při vyloučení Merrilla, jenž pyká za držení.
     
    09:52
    Hosté se zatím dobře brání, hned po vhazování v jejich pásmu vyhodili puk až před Varlamova a pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    10:21
    Domácí se znovu neudrželi v útočném pásmu a kotouč zase letěl až před jejich branku. Hosté se zase osvobozují.
     
    10:47
    Z této přesilové hry nic nebude. Ta pomalu končí a Merrill se už chystá na trestné lavici naskočit na ledovou plochu.
     
    11:01
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    11:37
    A hned pronikli do pásma domácích, kde chvíli podrželi kotouč a poté se rozhodli vystřídat.
     
    12:03
    Nathan MacKinnon pálil z vrcholu kruhů a jeho dělovku chytil Fleury. Ten hned kotouč rozehrál a jeho spoluhráči mohou jít do protiútoku.
     
    12:21
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Erik Haula – 2 min., podražení).
     
    12:21
    Hosté budou hrát další oslabení. Haula podrazil soupeře a také on už sedí na trestné lavici. Přesilovka domácích začne po komerční přestávce.
     
    12:27
    Hráči Vegas okamžitě po vhazování ve vlastním obranném pásmu vyhodili puk do toho středního a hned se tak osvobozují.
     
    12:56
    Tyson Barrie se napřáhl od modré čáry, jeho prudkou střelu zastavila obrana Vegas a ta posílá puk znovu daleko od vlastní branky.
     
    13:30
    Znovu se domácím početní výhoda nedaří a toho hosté využili k dalšímu vyhození kotouče až před Varlamovu branku.
     
    13:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nyní už se to ale domácím povedlo a otevírají účet využitou přesilovou hroou. CARL SÖDERBERG dostal nabito na levý kruh a poté v těsné blízkosti Fleuryho mu nedal žádnou šanci a puk umístil do horní části jeho branky – 1:0. Asistence: J. T. Compher a Alexander Kerfoot.
    13:52 Carl SÖDERBERG - 1:0
     
    14:47
    Domácí jsou tak na koni a v závěru první části hry jsou ve vedení. Hosté tak musejí dohánět jednobrankové manko.
     
    14:58
    James Neal si nabruslil do útočného pásma, jeho následná přízemní střela ale skončil pouze vedle domácí branky.
     
    15:33
    Znovu byli domácí hráči v dobré střelecké pozici před hostující bránou, ale Fleury střelu Landeskoga vyrazil svým levým betonem mimo tři tyče.
     
    16:27
    Erik Haula se proháčkoval mezi dvěma obránci Colorada a dostal se do blízkosti Varlamova, jeho střela švihem ovšem skončila jen v jeho moci.
     
    16:34
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Blake Comeau – 2 min., sekání).
     
    16:34
    První vyloučení na domácí straně a přesilovou hru si také vyzkoušejí hosté. Comeau sekl soupeře a putuje na lavici hanby.
     
    16:34
    Následuje další komerční pauza.
     
    16:45
    Hráči Vegas se nastěhovali do útočné třetiny, ale domácí se dostali na kotouč, který okamžitě vyhodili daleko od své branky.
     
    16:54
    Z dálky pálil Pierre-Édouard Bellemare, ale Semjon Varlamov jeho ránu vytěsnil mimo. Kotouč si pak sebrali obránci Colorada a posílají ho až před Fleuryho.
     
    17:38
    Hosté rozvinuli slibnou akci, ale tu zastavilo postavení mimo hru. Ta je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    17:58
    Jonathan Marchessault se pokusil ohrozit branku Colorada, jeho střela švihem byla ale sražena mimo. Domácí se znovu osvobozují.
     
    18:34
    Comeau je na ledě a domácí jsou tak v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Domácí se ještě dostali ke střele před Fleurym, ten si připisuje další zákrok a posílá do akce ještě své spoluhráče.
     
    19:45
    Jenže ti kotouč nezachytili a ještě to byli zase domácí hráči, kteří úřadovali před Fleuryho brankou, ale opět z toho nic nebylo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina, která byla velmi svižná, je u konce. K vidění byl útočný hokej na obou stranách. Ve čtrnácté minutě využili přesilovou hru domácí hráči, když se prosadil střelou z levého kruhu Carl Söderberg, jenž tak stanovil skóre první části hry. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství, které začne přibližně ve 21:00.
     
    Střely na branku: 13 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Gabriel Landeskog přimačkl k mantinelu Tucha, ale vše bylo v pořádku. Hra byla na chvíli přerušena, nyní se už pokračuje zase dále.
     
    20:37
    Varlamov si hned připsal první zákrok ve druhé třetiny, když zastavil střelu Tomáše Noska.
     
    21:16
    Jonathan Marchessault se natlačil do blízkosti Varlamova a ten se musel ve svém brankovišti znovu otáčet.
     
    21:41
    Ale také Fleury musel do zákroku. Po střele domácích nastavil svou lapačku, do které puk ukryl.
     
    22:10
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Jonathan Marchessault – 2 min., podražení).
     
    22:10
    Domácí mají k dispozici další početní výhodu, Marchessault dostal dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici.
     
    22:17
    Hosté se okamžitě dokázali osvobodit a puk vyhodili až před Varlamovu branku. Domácí tak musí zakládat akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    22:53
    Mikko Rantanen střílel z pravého kruhu, jeho ránu ale vytěsnila obrana Vegas mimo a poté se hosté znovu osvobozují.
     
    23:13
    Dokonce se do šance ve vlastním oslabení dostali hosté. Po jejich střele zasahoval Varlamov a přerušuje hru. Hráči Vegas tak šetří cenné vteřiny z oslabení daleko od své branky.
     
    23:47
    Hned na to se domácí dostali do útočné třetiny a zaměstnali opět Fleuryho, jenž ale dalším zákrokem podržel svůj tým.
     
    24:11
    Marchessault je na ledě a hosté tak své oslabení zvládli bez úhony.
     
    24:39
    A hned se Jonathan Marchessault dostal do zakončení, kterému ale chybělo více přesnosti.
     
    25:07
    Do zajímavé střelecké pozice se po chybě obrany Vegas dostal Patrik Nemeth, ale jeho střela, která vzduchem letěla na Fleuryho, skončila v jeho náruči.
     
    25:42
    Domácí byli znovu aktivní a vynutili si tak další zákrok Fleuryho, který po střele Rantanena vytasil efektní semafor a znovu drží svůj tým.
     
    26:20
    Semjon Varlamov byl nyní v permanenci střel hostů, ale ani jedna z nich se neujala a domácí brankář tak zatím stále drží své čisté konto.
     
    26:59
    Hosté obléhali znovu branku Colorada, ale Varlamov se zase činil. Opět nepustil Vegas do přesnějšího zakončení a těsný náskok Lavin tak stále zůstává.
     
    27:51
    Hosté ovšem zapomněli chvíli na zadní vrátka a poslali do šance MacKinnona, který se napřáhl na pravém kruhu. Jeho dělovku ale obrana Vegas poslala do bezpečí.
     
    28:39
    Barrie si sjel z levého kruhu blíže hostující brance a jeho svižná rána pak končí opět na Fleurym. Ten hru přerušuje.
     
    28:44
    Následuje další komerční přestávka.
     
    29:02
    Delší dobu se drželi v pásmu Vegas domácí hráči, ale na Fleuryho nakonec nevystřelili. Ten si tak mohl oddychnout.
     
    29:32
    James Neal číhal u branky domácích, nakonec se ale přihrávky nedočkal a také Vegas se do zakončení nedostalo.
     
    30:08
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny a domácí Colorado stále vede nad hosty z Vegas o jednu jedinou branku. Dočkáme se ještě v této části hry další změny skóre?
     
    30:54
    U puku jsou domácí hokejisté a z hloubi vlastní obranné třetiny zakládají svou další útočnou akci.
     
    31:24
    Znovu se museli hosté bránit útoku Lavin a byli chvíli pod tlakem. Nyní už mají kotouč na svých holích a spěchají před branku Varlamova.
     
    32:04
    Fleury čelil další střele Avalanche. Domácí jsou aktivnějším týmem a snažili se o zvýšení svého náskoku, proti ovšem byl Marc-Andre Fleury.
     
    32:59
    Hosté jsou dále pod tlakem Colorada, které se uhnízdilo v jejich pásmu. Zatím se jim nedaří dostat se ke střele, která by mohla vést k vyrovnání.
     
    33:51
    William Karlsson, který je dnes pečlivě hlídán domácí obranou, se dostal ke střele na levém kruhu, puk ale zamířil jen vedle domácí branky.
     
    34:36
    Dva hráči hostů byli nyní zdvojeni obranou domácích a ta v pohodě znovu posílá puk do středního pásma. Laviny jdou útočit.
     
    35:25
    Hala bouří, domácí hráči se dostali do další akce před Fleurym, ale brankář hostů stále drží naděje svého týmu a dalším zákrokem zastavil akci Colorada.
     
    36:08
    Znovu to před brankou Vegas vřelo a Fleury čelil další střele. Tu ovšem zastavil a znovu drží svůj tým.
     
    36:41
    Následuje další komerční pauza.
     
    36:54
    David Perron se napřáhl na levé kruhu a svou střelou nechal znovu vyniknout domácího brankáře Varlamova.
     
    37:44
    Hosté vybojovali útočné pásmo a po vhazování před domácí bránou se dostali k další střele, která ale skončila mimo tři tyče.
     
    38:17
    Další pozorný zákrok proti nájezdu hostů si připsal Varlamov a opět podržel svůj tým. Hru raději přerušil a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. To vše ale až po komerční přestávce.
     
    38:20
    Cody Eakin okamžitě po vhazování střílel z levého kruhu a jeho dělovka končí znovu na domácím brankáři.
     
    38:31
    Hosté se v závěru druhé části nadechli k tlaku před domácí brankou, ale znovu jejich akce k vyrovnání nevedla.
     
    38:37
    Z vlastního obranného pásma zakládají další akci hosté, kteří se ještě pokusí ohrozit Varlamova.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Dalekonosná střela ze středního pásma z hole Erika Johnsona zamířila až ke Fleurymu, který puk poté poslal na opačnou stranu.
     
    39:58
    Ještě je tu zakázané uvolnění, kterého se dopustili hráči Vegas a hra se tak stěhuje před Fleuryho branku, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce. V této třetině už se ale nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla znovu celkem pohledný hokej, ale chybělo tomu přesnější zakončení. Skóre se neměnilo ani na jedné straně, a tak domácí Colorado stále drží nadějný stav a vedou rozdílovou brankou z první třetiny, o kterou se postaral Carl Söderberg. Čeká nás ještě jistě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 21:55.
     
    Střely na branku: 22 – 21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Hned v úvodu třetí části hry se musel prezentovat dalším přesným zákrokem Fleury, jenž střelu MacKinnona zastavil svým pravým betonem.
     
    40:55
    Na druhé straně se pokoušel překonat domácího brankáře Nosek, ale nebyl úspěšný.
     
    41:15
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vyrovnáno jest. JONATHAN MARCHESSAULT se dostal do prostoru mezi kruhy a poté svou svižnou střelou propálil Varlamova, kterého tak připravil o čisté konto a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Shea Theodore.
    41:15 Jonathan MARCHESSAULT - 1:1
     
    42:00
    V úvodu třetí třetiny tu tak máme úplně nový náboj a nyní budou na koni hosté. Dá se tak očekávat další jejich tlak.
     
    42:27
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Ryan Carpenter – 2 min., podražení).
     
    42:27
    Ten ale nyní zastavil Carpenter, jenž se dopustil podražení a jeho tým se tak bude bránit v oslabení.
     
    42:58
    Po střele domácích zazvonila boční konstrukce Fleuryho branky a ten si tak mohl notně oddychnout. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    43:44
    Hosté se zatím velmi dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. I nyní tak pošetřili další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    44:06
    Domácí neudrželi v závěru přesilové hry útočné pásmo a Vegas se znovu osvobozuje. Vypadá to vypadá, že hosté své další oslabení zvládnou.
     
    44:27
    Carpenter je na ledové ploše a hráči Vegas jsou v plném počtu.
     
    45:23
    Blake Comeau byl v obrovské šanci. Uháněl sám na hostující branku, udělal kličku Fleurymu a před ním zívala prázdná klec. Ovšem domácí útočník upadl a jeho přesné zakončení se tak nekonalo!
    45:23 Obrovská šance Comeaua, ten ale ve finální fázi upadl a zakončení před prázdnou brankou se tak nekonalo.
     
    46:20
    Tohle může domácí mrzet. Byli v jasné gólové příležitosti, nakonec ale vše zůstalo bez gólového efektu. Jejich vrácení vedení se tak nekonalo.
     
    47:36
    William Karlsson dostal přihrávku mezi kruhy, jeho střela ovšem skončila jen na pozorném Varlamovovi.
     
    47:50
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    47:54
    Carl Söderberg si nabruslil na levý kruh a odtud prakticky z podobného místa jako při svém gólu zakončoval, ovšem jeho ránu vytěsnil Fleury mimo.
     
    48:46
    Alex Tuch prošel mezi obránci domácích, ale těsně před Varlamovem neuspěl. Ten přikryl kotouč pod lapačkou a přerušil hru.
     
    49:13
    Další akce před domácím brankářem skončila dalším jeho zákrokem a hra je tak opět přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    49:30
    Shea Theodore střílel od modré čáry a Varlamov se musel mít znovu na pozoru. Hosté zvýšili tempo hry a snaží se strhnout vedení na svou stranu.
     
    50:22
    Do akce se vydali zase domácí a před brankou Vegas pálil J. T. Compher, ale Fleury byl znovu na svém místě připraven.
     
    51:05
    Nathan MacKinnon střelou švihem z prostoru mezi kruhy zaměstnal lapačku Fleuryho, jenž se mezi třemi tyčemi opět zaskvěl.
     
    51:51
    Colin Miller napálil puk z vrcholu pravého kruhu a Varlamov byl znovu přesný. Nyní drží svůj tým a čelí dalšímu tlaku Vegas.
     
    52:51
    Nate Schmidt opět vystrašil Varlamova, který dalším zákrokem drží Colorado. To je v posledních chvílích pod velkým hostujícím tlakem.
     
    53:37
    Akce zase vystřídala akci. Po nepřesné střele domácích se do útoku dostali zase hosté a střelu Marchessaulta zastavil znovu Semjon Varlamov.
     
    54:46
    Matt Nieto se natlačil na levý kruh, tam byl ale zastaven hostujícím hráčem a do zakončení se tak bývalý hráč San Jose nedostal.
     
    55:22
    Na řadě je ještě komerční přestávka.
     
    55:40
    Blíží se koncovka třetí třetiny a stav je stále nerozhodný. Zatím to tedy vypadá na to, že utkání dojde do prodloužení. Samozřejmě ale ještě nepředbíhejme.
     
    55:59
    David Perron se dostal do těsné blízkosti Varlamova, nadvakrát ho ale překonat nedokázal. Hned na to pak domácí gólman raději přerušil hru.
     
    56:11
    Hosté se nadechli k dalšímu tlaku před domácí brankou. Domácí ovšem nedopustili, aby se hosté dostali do vedení a obranným zákrokem zastavili další jejich šanci.
     
    56:50
    Jonathan Marchessault převzal přihrávku od spoluhráče a spěchal před domácí branku. Jeho zakončení ovšem nebylo přesné.
     
    57:05
    Znovu to zkoušeli hráči Vegas před Varlamovem. Marechessault ovšem svoji přízemní střelu poslal jen vedle jeho branky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Domácí vyhodili puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    48:48
    Hosté založili další akci, poté se ke střele dostal James Neal, ale ani tentokráte z toho branka není.
     
    59:29
    Carl Söderberg se snažil dostat se do útočného pásma, obrana hostů mu v tom ale zabránila. Ti tak spěchají ještě před branku Varlamova.
     
    59:55
    Ještě to zkusili domácí v útočném pásmu, ale jejich akce skončila neúspěchem a je tu konec třetí části hry.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přichází pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Pokud ani to nerozhodně, přijdou na řadu samostatné nájezdy. Zápas tak ještě zdaleka není u konce. Prodloužení začne přibližně ve 22:33.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Hosté se natlačili do útočného pásma a po střele Marchessaulta musel zasahovat Varlamov.
     
    60:45
    Znovu domácí čelili tlaku hostů, Semjon Varlamov ale vytasil další přesný zákrok a neinkasoval.
     
    61:27
    Při pokusu domácích o průnik do útočného pásma pak střílel sám před brankou Erik Johnson, ale i Fleury prokázal svůj um a obránce Avalanche tak zastavil.
     
    62:11
    James Neal zblízka střílel na Varlamova a ten tváří v tvář hostujícímu útočníkovi uspěl. Hra je přerušena.
     
    62:23
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    62:36
    Nathan MacKinnon se dostal do nájezdu před hostující branku, ale nakonec svou střelu poslal mimo tři tyče.
     
    63:09
    A na druhé straně fantasticky zastavil prudkou střelu hostů Varlamov a stále tak není rozhodnuto.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:30
    Nathan MacKinnon byl znovu blízko brance hostů, jeho střela se mu ale nepovedla před Fleurym pouze promáchl.
     
    64:50
    Compher vyslal z pravé strany střelu švihem, puk ale skončil mimo tři hostující tyče. Zápas tak spěje do samostatných nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani nastavená hrací doba nepřinesla výsledek a na řadě jsou tak atraktivní samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Perron zakončoval mezi betony Varlamova, ten ale uspěl.
     
    1. séria
    0:0
    Nathan MacKinnon zblízka střílel na Fleuryho, ale přestřelil.
     
    2. séria
    0:0
    Erik Haula z levého kruhu střílel na Varlamova, ten zakročil svým pravým betonem.
     
    2. séria
    0:0
    Rantanen byl blízko! Jeho střela orazítkovala levou tyčku Fleuryho branky.
     
    3. séria
    0:0
    Marchessault se zastavil těsně u Varlamova, jeho střela švihem byla jeho holí sražena nad.
     
    3. séria
    1:0
    Landeskog byl ve svém nájezdu úspěšný a rozhoduje toto utkání!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Colorado Avalanche.
    Jako jediný se v nájezdech trefil GABRIEL LANDESKOG, jenž střelou z prostoru mezi kruhy prostřelil Fleuryho a je tak strůjcem bonusového bodu navíc pro svůj tým.
    65:00 Gabriel LANDESKOG - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec dospěl do samostatných nájezdů a v nich jako jediný střelec uspěl Gabriel Landeskog, jenž tak tento zápas rozhodl a Colorado tak dál žije sen zahrát si v play-off.
     
    Střely na branku: 30 – 40
     
    Utkání sledovalo 18 042 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Semjon Varlamov (COL) 39 zák., 1 gól, 97,5%
    2. Nathan MacKinnon (COL) 0+0
    3. Carl Söderberg (COL) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 10:31
    Tomáš Tatar (VEG) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:16
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (22:57:10)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 14. Söderberg (Compher, Kerfoot), rozh. náj. Landeskog – 42. Marchessault (Theodore)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   David Perron (VEG)
    0:0   Nathan MacKinnon (COL)
    2. séria:
    0:0   Erik Haula (VEG)
    0:0   Mikko Rantanen (COL)
    3. séria:
    0:0   Jonathan Marchessault (VEG)
    1:0   Gabriel Landeskog (COL)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Zadorov, Girard, Warsofsky – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Andrighetto, Compher, Jost – Comeau, Söderberg, Nieto – G. Bourque, Kerfoot, C. Wilson.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Theodore, Hunt, C. Miller, Merrill – Tatar, W. Karlsson, Marchessault (A) – Neal, Haula (A), Perron – Tuch, Eakin, Carpenter – Reaves (A), Bellemare, Nosek.

    Rozhodca: Watson, Lee – Knorr, Gawryletz

    Diváci: 18 042