S. Macedónsko – Rusko 3:4 (kon.) | Kazachstan – Francúzsko 0:3 (kon.) | Turecko – Švédsko 0:3 (kon.)
Bosna – Wales 1:0 (kon.) | Česko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Gruzínsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.)
Litva – Fínsko 0:2 (kon.) | Albánsko – Slovensko sk 2:3 (kon.) | Andorra – Škótsko 1:1 (kon.)
Luxembursko – Čierna Hora 1:3 (kon.) | Portugalsko – Lichtenštajnsko 7:0 (kon.) | Gibraltar – Srbsko 0:6 (kon.)
koniec
Andorra
1:1 (0:0)
Škótsko
cz Piatok 23.03.2018, 18:00Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z kvalifikace o postup na ME hráčů do 21 let mezi Andorou a Skotskem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Skotsko dnes přijíždí na půdu beznadějně poslední Andory. Skotsku zatím patří čtvrtá pozice a na vedoucí Anglii už ztrácí rovných šest bodů. Dnes by mělo na půdě slabé Andorry bezpodmínečně zvítězit, jinak může ztratit šanci na zisk druhé pozice, kterou zatím drží Nizozemsko. Skotsko v posledním střetnutí padlo doma s Ukrajinou a Andorra schytala osmibrankový příděl v Nizozemsku.
     
    Úvodní sestavy:

    Andorra: Iker – de Pablos, García, Llovera, Pomares – Bové, Reyes, del Castillo, Cervos – Martínez, Fernández
    Náhradníci: Silverio, Vales, Rebelo, Guillén, Bové, Armada, Tizon

    Skotsko: Fulton – Cadden, Kerr, Souttar, Taylor – Campbell, Docherty, Mallan – Burke, Hardie, Morgan
    Náhradníci: Doohan, Smith, Burt, Wright, Brophy, Muirhead, St. Clair

    Rozhodčí: Durieux – da Costa, Hansen (vš. LUX).
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Andorra bude hrát v červeném, zatímco Skotsko přijelo v modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Andorra obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale prudký nákop na pravou stranu zastavil obránce.
     
    2
    Domácí celek si v úvodu utkání vybojoval přímý kop. Cervos odcentroval na zadní tyč, jenže nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydalo také Skotsko. Krásnou přihrávku po pravé straně si zpracoval Burke, ale kolem Pomarese nedokázal projít.
     
    4
    Úvod dnešního zápasu je zatím velmi opatrný. Ani jeden z celků se nemůže prodrat do blízkosti pokutového území. Hraje se převážně na polovině hrací plochy.
     
    5
    Domácí brankář vyslal dlouhý nákop na polovinu Skotska, kde si na vysokou přihrávku naskočil Fernández, ale důrazný Cadden jej odstavil od míče.
     
    6
    Hardie se v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území dopustil útočného faulu, když loktem trefil obličej jednoho z domácích zadáků.
     
    7
    Burke operoval s míčem na pravém křídle, jenže důrazný Pomares proti němu okamžitě vystoupil a nenechal mu prostor k rozehrávce. Andorra bude vhazovat.
     
    8
    Morgan si v hlavičkovém souboji na polovině domácího celku nepřišel na důrazného Garcíu, který míč odhlavičkoval do autu.
     
    9
    Zatím sledujeme velice opatrné utkání. Ani jeden z týmů se v úvodních minutách nedokáže prodrat přes pozornou obranu soupeře.
     
    10
    Taylor dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale vůbec si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil daleko od nohy.
     
    12
    Skotsku se zatím vůbec nedaří přechod do pokutového území. Na prudkou přihrávku za obranu si nabíhal Hardie, kterého s přehledem ubránil García.
     
    13
    Domácí zadáci nyní kombinují na polovině hrací plochy a hledají cestičku mezi obránce Skotska. Nikdo v červeném zrovna nehýří pohybem.
     
    14
    Morgan si naběhl na krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale vůbec mu nevyšlo zpracování a míč mu uskočil do zámezí.
     
    15
    Hosté chtěli překvapit domácí defenzívu dlouhým vhazováním na malé vápno. Na vysokou přihrávku si brousil zuby Hardie, ale ve výskoku se dopustil faulu.
     
    16
    Andorra zatím hraje nesmírně bojovně. Domácí fotbalisté jsou favorizovaným Skotům důstojným soupeřem a dokonce se snaží útočit.
     
    17
    Kerr se skvěle vrátil na vlastní polovinu a před rozběhnutám Castillem přizvedl míč hlavou do zámezí. Androrra bude vhazovat.
     
    18
    Ani Skotsko se v úvodních minutách nemůže dostat do pokutového území. Hráči v modrých dresech mají velké problémy při rozehrávce na vlastní polovině.
     
    19
    Taylor měl moře prostoru na polovině domácí Andorry, jenže místo samostatného úniku po levém křídle zvolil zpětnou přihrávku na kolegy z defenzívy.
     
    20
    Skotsko zahrávalo první rohový kop. Jeho exekuce se ujal hostující Burke, jehož centr se snesl na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Pomares.
     
    21
    Hostující brankář Fulton si dal pozor na nepovedený centr z pravé strany, vyrazil na značku pokutového kopu a schoval nepovedenou přihrávku do rukavic.
     
    22
    Skotští obránci nyní opět kombinují na vlastní polovině a číhají na mezeru v obraně Andorry. Domácí defenzíva však působí nesmírně kompaktním dojmem.
     
    23
    Domácí útočník Martinéz vystartoval proti skotským stoperům na jejich polovinu a zatlačil Kerra k malé domů. Hosté zatím hrají velmi opatrně.
     
    24
    Po pravé straně se do výhodné pozice probil Burke, nicméně jeho centr z pravé strany skončil na kopačkách prvního obránce domácí Andorry.
     
    25
    Cadden vyslal nádherný oblouček po pravém křídle, jenže nikdo v modrém dresu na krásnou pobídku nedosáhl a balón proskákal do zámezí.
     
    26
    Kerr vyslal vysokou přihrávku na polovinu Andorry, jenže ani jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu a balón proskákal do autu.
     
    27
    Skotsko bleskově rozehrálo přímý kop. Za centrem do pokutového území sprintoval osamocený Hardie, jenže k zakončení mu scházely dva kroky.
     
    28
    Další akci Skotska zastavuje ofsajd! Hardie zůstal za obranou domácí Andorry a čárový rozhodčí si jeho postavení bleskově všiml.
     
    29
    Cervos zahrával přímý kop na polovině Skotska. Do zakončení se sice prodral útočník Martinéz, ale v hlavičkovém souboji si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Ani jeden z týmů se nemůže prodrat za obranu soupeře a stále čekáme na první šanci.
     
    31
    Fernández si v pokutovém území naskočil na prudký centr z levé strany, ale jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem. Fulton může zůstat klidný.
     
    32
    Skotsko už opět kombinuje na polovině domácího celku a hosté si hledají cestičku do pokutového území. Jejich rozehrávku diriguje obránce Kerr.
     
    33
    Domácí se snažili překvapit skotskou obranu dlouhým autem až do pokutového území. Na vysokou pobídku si naskočil jen připravený obránce.
     
    34
    Kerr rozehrál přímý kop hostů z jejich vlastní poloviny. Jeho dlouhou pobídku zastavil Burke, který centroval na malé vápno, ale našel jen obránce.
     
    35
    Kerr tentokrát zasáhl v defenzivní činnosti. Hostující obránce předskočil Fernándeze a hrudí poslal míč do zámezí. Andorra bude vhazovat.
     
    36
    Morgan z levé strany odcentroval do pokutového území, ale centr se mu vůbec nepovedl a míč skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    37
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet domácí obránce Bove, který se drží za kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    38
    Fernández hlavou přizvedl míč za obranu Skotska, jenže tam se nepohyboval nikdo v červeném dresu. Brankář Fulton si došel pro míč na hranici pokutového území.
     
    39
    Domácí brankář nakopl míč na levé křídlo, jenže hostující obránce Kerr byl znovu připraven a míč prodloužil do zámezí. Vhazovat bude domácí Andorra.
     
    40
    Hostující brankář znovu vyrazil ven z branky a na hranici pokutového území schoval míč do rukavic. Stále čekáme na první šanci.
     
    41
    De Pablos se na hranici pokutového území stačil otočit, jenže levou nohou poslal míč jen na kopačky hráčů v modrých dresech.
     
    42
    Burke si v hlavičkovém souboji v pokutovém území pomohl rukou a poslal jednoho z obránců domácí Andorry k zemi. Sudí ihned odpískal faul.
     
    43
    Morgan se na hranici pokutového území krásnou zasekávačkou zbavil obránce, jenže jeho technický pokus prosvištěl vedle zadní tyče.
     
    44
    Burke chtěl poslat přihrávku na spoluhráče na značku pokutového kopu, ale Hardie na míč nedosáhl a balón prosvištěl do zámezí.
     
    45
    Skotsko zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Burke si ihned řekl o přihrávku na levou stranu, ale sudí hru přerušil a nařídil opakování přímého kopu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali velmi opatrný fotbal! Hosté byli o něco aktivnější, ale nikdo v modrém dresu nenašel recept na obranu Andorry. Naopak Andorra vyslala do vápna několik prudkých centrů, na které nedosáhl nikdo v červeném. Do kabin se odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Skotsko obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže dlouhý nákop na polovinu soupeře zastavila obrana.
     
    47
    Docherty vystřelil ze střední vzdálenosti, ale jeho skákavý pokus prosvištěl kolem domácí branky. Sudí viděl teč a Skotsko bude zahrávat roh.
     
    48
    Campbell prodloužil centr z levé strany na malé vápno, kde se do zakončení dral Hardie, jenže z dobré pozice nezamířil mezi tři tyče.
     
    49
    Fulton rozehrál z poloviny hostujícího celku, jenže jeho nákop skončil na hlavě prvního domácího zadáka.
     
    50
    Skotští zadáci si poradili s dotírajícím útočníkem domácího výběru a vyvezli míč na polovinu soupeře. Campbell ale neodcentroval přesně.
     
    51
    Hardie se v pokutovém území tlačil do zakončení, ale brankář domácího celku se mu položil pod nohy a schoval míč do rukavic.
     
    52
    Domácí brankář si při předchozím souboji přivodil nějaké zranění a musí být ošetřen. Jasným gestem však ukazuje, že bude schopen pokračovat.
     
    53
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Campbell, přichází Wright.
     
    54
    Andorra pokračuje po přestávce v aktivním výkonu. Domácí fotbalisté se tlačili do pokutového území, ale jeden z obránců míč srazil do zámezí.
     
    56
    Domácí Andorra zahrávala rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde se ke střele dostal Cervos, ale trefil jen obránce.
     
    57
    Andorra v posledních minutách přidala na obrátkách. Reyes si naskočil na povedený centr z pravého křídla, ale hlavičkou z dobré pozice minul branku.
     
    58
    Kerr získal míč ve vlastním pokutovém území a vyvezl jej na polovinu soupeře. Hostující obránce však nestačil přesně přihrát.
     
    59
    Llovera zastavil vysokou přihrávku na hranici pokutového území, jenže obránce Kerr získal míč pro Skotsko a ihned rozjel další akci.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále sledujeme bezbrankové utkání. Skotsko ani po změně stran nepotvrzuje roli favorita. Andorra dnes skvěle brání.
     
    61
    Domácí brankář nakopl míč na polovinu soupeře, ale nikdo v červeném na vysokou pobídku nedosáhl. Skotsko může rozjet další kombinaci.
     
    62
    Žlutou kartu dostává García (Andorra).
    Žlutou kartu dostává Souttar (Skotsko).
     
    63
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Mallan, přichází Smith.
     
    64
    Skotsko zahrávalo přímý kop na polovině soupeře, ale nikdo v modrém dresu na nadýchaný centr před branku Andorry nedosáhl.
     
    65
    Domácí obrana si poradila s další akcí Skotska po pravé straně. Hosté zkrátka nemohou najít recept na kompaktní defenzívu Andorry.
     
    66
    Bove centroval z levého křídla na malé vápno. Hostující obránce se na poslední chvíli stačil vrátit a odkopl míč do bezpečí.
     
    67
    Skotsko zahrávalo rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na bližší tyč, kde nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    68
    Domácí trenér cítí, že jeho svěřenci jsou dnes Skotsku více než důstojným soupeřem a tlačí své svěřence do útoku.
     
    69
    Martinéz sprintoval s míčem na branku hostujícího výběru, ale balón si ukopl daleko od nohy a už nedokázal zakončit. Skotsko mělo štěstí.
     
    70
    Do konce dnešního utkání zbývá dvacet minut a ani jeden z týmů se stále nemůže prodrat do pokutového území. Hraje se převážně v blízkosti půlící čářy.
     
    71
    Hostující obránce Kerr rozjel akci Skotska po pravém křídle, jenže na jeho prudkou přihrávku nedosáhl nikdo v modrém a míč propadl na kopačky domácích.
     
    72
    Skotsko nadále kombinuje s míčem na kopačkách, ale dvojice domácích zadáků rozehrávku soupeře skvěle napadá.
     
    73
    Taylor rozehrál přímý kop Skotska z jeho poloviny. Vysoký centr hlavou přizvedl dobře postavený Hardie, ale pro míč si došel domácí brankář.
     
    74
    Domácí brankář chtěl bleskově rozehrát, jenže míč se mu při odkopu svezl po kopačce a prosvištěl do zámezí. Vhazovat budou Skoti.
     
    75
    Hostující Smith fauloval na vlastní polovině a dostává žlutou kartu.
     
    76
    Penalta pro Andorru! Jeden z hostů fauloval na hranici pokutového území a sudí bez váhání nařídil pokutový kop!
     
    77
    Andorra právě vstřelila branku!
    Andorra se ujímá vedení! K pokutovému kopu se postavil RICARD FERNANDÉZ a krásnou přízemní střelou poslal domácí celek do vedení!
    77. Ricard FERNANDÉZ - 1:0
     
    79
    Skotsko se ihned snaží o odpověď, jenže na prudký centr z levé strany si na malém vápně počkal připravený brankář, který míč schoval do rukavic.
     
    80
    Skotsko se po inkasované brance nadále tlačí do útoku. Fotbalisté v modrém se usadili na hranici pokutového území, ale nikdo z nich nedokázal zakončit.
     
    81
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Bove, přichází Vales.
     
    82
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Burke, přichází Brophy.
     
    83
    Skotům se stále nedaří prodrat se do pokutového území. Fotbalisté Andorry cítí, že obrovský úspěch je opravdu blízko a bojují ze všech sil.
     
    84
    Fernandéz táhl další rychlý protiútok Andorry. Domácí fanoušci se dožadovali odpískání další penalty, jenže sudí tentokrát nechal pokračovat ve hře.
     
    85
    Skotům se stále nedaří! Jeden z hráčů v modrém dresu si po dalším nákopu na hranici pokutového území pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    86
    Andorra zahrávala přímý kop. Centrovaný míč se snesl na hranici malého vápna, kam si pro něj bez problémů došel brankář Fulton.
     
    87
    Také Skotsko zahrávalo přímý kop, jenže hostům se jeho rozehrávka vůbec nepovedla. Nadýchaný centr se snesl na velké vápno, kde zasáhl obránce.
     
    89
    Domácí brankář dnes podává parádní výkon! Znovu vyrazil ven z branky a tentokrát schoval do rukavic prudký centr z pravého křídla.
     
    90
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Reyes, přichází Armada.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Morgan se z hranice pokutového území opřel do míče, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a technický pokus prosvištěl kolem přední tyče.
     
    90+2
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Skotsko přeci jen dotahuje krok! V nastaveném čase se do zakončení dostal hostující LEWIS MORGAN a přízemní střelou překonal domácího brankáře!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Skotsko nezvládlo dnešní utkání a na půdě Andorry jen remizovalo 1:1! Domácí hráli po celou dobu utkání velice statečně a patnáct minut před koncem se ujali vedení! Penaltu totiž proměnil Fernandéz. Skotsko však dokázalo srovnat! V nastaveném čase se prosadil Lewis Morgan! Pro Skoty je dnešní remíza velkou ztrátou!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:56:47)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 77. Fernandéz (pen.) – 90+2. Morgan

    Karty:   62. García (ANR) – 62. Souttar (SCO), 75. Souttar (SCO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:18.
    Andorra: Iker – de Pablos, García, Llovera, Pomares – Bové (81. Vales), Reyes (90. Armada), del Castillo, Cervos – Martínez, Fernández
    Náhradníci: Silverio, Vales, Rebelo, Guillén, Bové, Armada, Tizon

    Škótsko: Fulton – Cadden, Kerr, Souttar, Taylor – Campbell (53. Wright), Docherty, Mallan (63. Smith) – Burke (82. Brophy), Hardie, Morgan
    Náhradníci: Doohan, Smith, Burt, Wright, Brophy, Muirhead, St. Clair

    Rozhodca: Durieux – da Costa, Hansen (vš. LUX)