Uruguaj – Česko 2:0 (kon.)
koniec
Uruguaj
2:0 (2:0)
Česko
cz Piatok 23.03.2018, 12:35 • Kuang-Si Sports Center Stadium, Nan-ning • China Cup • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:35.
     
    Srdečně vítám všechny fotbalové příznivce u sledování textového přenosu ze semifinálového duelu China Cupu, ve kterém Uruguay vyzve Česko. Začínáme už ve 12:35 našeho času, tak si to nenechte ujít!
     
    NOMINACE OBOU TÝMŮ:

    URUGUAY:
    Brankáři: Fernando Muslera, Martín Silva, Martín Campaña.
    Obránci: Diego Godín, Sebastián Coates, José María Giménez, Maximiliano Pereira, Gastón Silva, Guillermo Varela, Martín Cáceres.
    Záožníci: Nahitan Nández, Lucas Torreira, Matías Vecino, Rodrigo Bentacur, Carlos Sánchez, Gastón Ramírez, Cristian Rodríguez, Giorgian De Arrascaeta, Diego Laxalt.
    Útočníci: Cristhian Stuani, Maximiliano Gómez, Edinson Cavani, Luis Suárez.

    ČESKO:
    Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík.
    Obránci: Jan Bořil, Pavel Kadeřábek, Theodor Gebre Selassie, Tomáš Kalas, Filip Novák, Marek Suchý, Jakub Jugas, Michael Lüftner.
    Záložníci: Antonín Barák, Vladimír Darida, Jakub Jankto, Jan Kopic, Tomáš Souček, Matěj Vydra, Michal Trávník, Martin Frýdek.
    Útočníci: Michael Krmenčík, Patrik Schick, Lukáš Masopust, Stanislav Tecl.
    Antonín Barák má své fanoušky i v Číně:

     
    Uruguayský trenér Óscar Tabárez vzal na přípravný turnaj do Číny i opory Edinsona Cavaniho, Luise Suáreze či Diega Godína, tito hráči ovšem byli v nominaci Los Celestes i v listopadu, kdy Uruguay sehrál nepříliš úspěšné přátelské zápasy proti Polsku (0:0) a Rakousku (1:2). Také jeho protějšek Karel Jarolím nominoval do Nan-ningu silný tým, který je o poznání zkušenější než ten, který se v listopadu prezentoval v dobrém světle na turnaji v Kataru.

    V součtu všech utkání česká reprezentace drží sérii čtyř vítězství v řadě, dnes ale svěřence trenéra Jarolíma čeká ještě těžší soupeř než Ázerbájdžán, San Marino, Island či Katar. Vítěz tohoto klání změří ve finále China Cupu síly s Walesem, který už ve čtvrtek i díky hattricku Garetha Balea rozdrtil domácí Čínu 6:0.

    Samostatné Česko zatím změřilo síly s Uruguayí dvakrát – v obou případech to bylo na Konfederačním poháru FIFA v roce 1997. Poprvé se z vítězství 2:1 radoval jihoamerický celek, na druhý pokus už ale díky trefě Edvarda Lasoty zvítězil náš národní tým.
     
    Úvodní sestavy:

    Uruguay: Muslera – Varela, Godín, Giménez – Laxalt, Nández, Bentancur, Vecino, De Arrascaeta – Suárez, Cavani.
    Náhradníci: M. Silva, Campaña – Coates, G. Silva, Pereira, Rodríguez, Torreira, Ramírez, Sánchez, Gómez, Stuani

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Gebre Selassie, Suchý, Novák, Bořil – Darida, Souček, Barák – Schick, Krmenčík.
    Náhradníci: Koubek, Vaclík – Kopic, Jugas, Lüftner, Masopust, Frýdek, Tecl, Trávník, Kalas

    Rozhodčí: Saoud Ali Al-Abda.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali v blankytně modrých dresech hrající Uruguayci, jejich první akce ale skončila už u půlící čáry.
     
    3
    Po nepovedené rozehrávce Diega Godína se míče ujal Jan Bořil, který následně posunul balon dopředu na Schicka, jemuž ale ujel kulatý nesmysl do zámezí.
     
    4
    Muslerova rozehrávka skončila jen u Vladimíra Daridy, ani tentokrát se ale Češi nedostali a na opačnou stranu už může zamířit Diego Laxalt.
     
    5
    Los Celestes vybojovali rohový kop, centr De Arrascaety na bližší tyč ale nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    6
    Jihoamerický výběr si ale bude moci tuto standardku zopakovat, Antonín Barák teď po závaru v pokutovém území pro jistotu zakopl míč do zámezí.
     
    7
    Protiakce Jarolímových svěřenců neměla dlouhého trvání, pokus Krmenčíka o přenesení hru na levou stranu skončil jen u uruguayského obránce Varely.
     
    9
    Penalta pro Uruguay!
     
    9
    Jiří Pavlenka v pokutovém území srazil k zemi unikajícího Suáreze a rozhodčí Al-Abda bez váhání ukázal na penaltový puntík.
    9. Pavlenkův faul na Suáreze
     
    10
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Exekuce pokutového kopu se ujal sám faulovaný LUIS SUÁREZ, který poslal míč nechytatelně pod břevno, Uruguay se tak rychle ujímá vedení.
    10. Luis SUÁREZ - 1:0
     
    11
    Fernando Muslera se pokusil dalekonosným nákopem oslovit Edinsona Cavaniho, který se sice k míči nakonec nedostal, svěřenci Óscara Tabáreze však budou alespoň vhazovat.
     
    13
    Laxaltův nákop směrem k Suárezovi postrádal přesnost a Pavlenka bez potíží ukryl míč ve své náruči.
     
    14
    Další individuální průnik Luise Suáreze čistě zastavil Filip Novák, po zákroku obránce tureckého Trabzonsporu budou Los Celestes zahrávat další roh.
     
    15
    De Arrascaetův centr mířil na hlavu Diega Godína, urostlý stoper Uruguaye se ale k zakončení pořádně nedostal a Češi už zakládají protiútok.
     
    16
    Guillermo Varela byl u postranní čáry faulován Janem Bořilem, hráči v blankytných dresech tak budou zahrávat další standardní situaci.
     
    17
    Před Jiřím Pavlenkou bylo opět a znovu rušno, brankář národního týmu ale nakonec dokázal vyboxovat míč do bezpečí a jeho spoluhráči následně odkopli kulatý nesmysl až k Muslerovi.
     
    18
    Svůj typický průnik po pravém křídle podnikl Pavel Kadeřábek, jemuž se ze souboje s Laxaltem podařilo vybojovat autové vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    19
    Dalekonosný aut v podání Filipa Nováka ale doletěl přímo do náruče Fernanda Muslery a Uruguayci už zakládají další protiútok.
     
    20
    Na jeho konci stál z pravého okraje pokutového území zakončující Cavani, jehož střela však byla zblokována.
     
    21
    Luis Suárez se po centru z pravé strany dostal k zakončení hlavou, jeho pokus ale proletěl těsně vedle levé tyče!
     
    22
    Poprvé zahrozila i česká reprezentace. Krmenčík při pokusu o zakončení upadl, k odraženému míči se ale na hranici pokutového území dostal Antonín Barák, jehož následná přízemní střela ale Musleru nevystrašila.
     
    23
    Varelův průnik po pravém křídle zastavil kapitán Marek Suchý, bývalý hráč Manchesteru United či Eintrachtu Frankfurt ovšem ještě bude vhazovat.
     
    24
    Dalekonosný pas na Patrika Schicka si Muslera pohlídal a okamžitě zakopl míč až na útočnou polovinu.
     
    26
    Polovina prvního poločasu je za námi a česká reprezentace zatím hraje s favorizovanou Uruguayí vcelku vyrovnané utkání, škoda toho gólu z penalty.
     
    27
    Teď to Češi překombinovali a Michael Krmenčík se ke střele vůnec nedostal.
     
    28
    Patrik Schick si v souboji s Varelou pomohl nedovolenými prostředky, brankář Fernando Muslera teď bude mít čas a klid na rozehrávku.
     
    29
    Součkova střela byla zblokována, národní tým ale ještě pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    30
    To už neplatí, pokus o uvolnění sprintujícího Daridy se neujal a balon skončil v zámezí.
     
    32
    Po nepřehledné situaci ve středu hřiště se míče ujal Edinson Cavani a zavezl ho až před hranici pokutového území, nakonec se ale rozhodl nevystřelit a přenechal míč Suárezovi, jehož centr z pravé strany ale do pokutového území neprošel.
     
    33
    Uruguayci ještě měli k dispozici rohový kop, po němž se k hlavičce dostal Giménez, jeho pokus ale postrádal přesnost a Cavanimu se nepodařilo tuto střelu tečovat.
     
    34
    Gebre Selassie roztáhl hru na pravou stranu, kde byl Kadeřábek, ten ale neměl rychlost, a tak si na individuální průnik netroufl.
     
    35
    Dalekonosný nákop do šestnáctky si Fernando Muslera pohlídal a hráči v blankytně modrých dresech už pomalu zakládají další protiútok.
     
    37
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Češi zaspali při rozehrávce a je z toho bohužel druhá branka Uruguaye. Ta ale stála za to: Nández prodloužil míč k trestuhodně volnému EDINSONU CAVANIMU, který parádními nůžkami propálil bezmocného Pavlenku!
    37. Edinson CAVANI - 2:0
     
    38
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jan Bořil, přichází Martin Frýdek.
     
    39
    Martin Frýdek se okamžitě po nástupu na hřiště zapojil do hry, jeho dalekonosný nákop na Krmenčíka si ale Muslera pohlídal.
     
    41
    Ofsajd a v něm Edinson Cavani, tentokrát si čeští zadáci ofsajdovou linii dokázali pohlídat.
     
    42
    Varela pod tlakem poslal míč jen do autu, vhazování nedaleko rohového praporku se ujme opět Filip Novák.
     
    43
    Nikdo v červeném dresu se ale v pokutovém území k míči nedostal, Fernando Muslera nyní s rozehrávkou ani trochu nespěchá.
     
    44
    Střelu jednoho z českých hráčů zblokoval José María Giménez, z následného rohového kopu už čeští fotbalisté nezahrozili.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Po první půli má k vítězství blíže tento tým:

     
    První poločas utkání mezi Uruguayí a Českem je za námi a blíže k postupu do finále mají svěřenci Óscara Tabáreze, kteří se rychle ujali vedení zásluhou trefy Suáreze z pokutového kopu. Následně se hra vyrovnala a i čeští fotbalisté párkrát ohrozili brankáře Musleru, vyrovnat se jim ale nepodařilo a po chybě v rozehrávce navíc zvýšil náskok Los Celestes parádní akrobatickou trefou Cavani.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:39.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vecino v souboji dvou patnáctek ve středu hřiště fauloval Součka, Češi tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    48
    Matías Vecino si tentokrát pomohl nedovolenými prostředky v souboji s Barákem, svěřdnci Karla Jarolíma tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    49
    Exekuce této standardky se ujal sám faulovaný Antonín Barák, který ale trefil jen zeď a Češi vzápětí o balon přišli.
     
    50
    Také Los Celestes měli k dispozici podobnou standardní situaci, ani oni ale s přímým kopem nenaložili ideálně.
     
    52
    Guillermo Varela dostal nepříliš povedenou rozehrávkou pod tlak Bentancura, ten si ale nakonec s napadajícími českými reprezentanty poradil.
     
    53
    Diego Godín si nepřidělával starosti a posunul míč pod sebe na Musleru, svěřenci Óscara Tabáreze se snaží především uklidnit hru.
     
    54
    Laxaltův centr adresovaný Suárezovi zblokoval Marek Suchý a svěřenci Karla Jarolíma už zakládají další protiakci.
     
    55
    Ta sice nevypadala příliš nebezpečně, Kadeřábkovi se ale prakticky z ničeho podařilo vybojovat rohový kop pro národní tým.
     
    56
    Centr Antonína Baráka na zadní tyč ale nikoho v červeném dresu nenašel a Suárez s Cavanim se okamžitě vydali do protiútoku, ze kterého ovšem pramenila jen zblokovaná rána Nándeze.
     
    57
    Po Daridově centru se k hlavičce uvnitř pokutového území dostal Patrik Schick, po jeho pokusu ale míč proletěl těsně vedle levé tyče!
     
    58
    Luis Suárez si pomohl útočným faulem na Suchého, následná protiakce českého výběru ale neměla dlouhého trvání.
     
    60
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Giorgian De Arrascaeta, přichází Gastón Ramírez.
     
    60
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Nahitan Nández, přichází Carlos Sánchez.
     
    61
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Jan Kopic.
     
    63
    Střídající Gastón Ramírez se na hranici pokutového území dostal ke střele z otočky, jeho pokus ale minul Pavlenkovu svatyni.
     
    64
    Theodor Gebre Selassie teď svého spoluhráče z Brém Jiřího Pavlenku vystrašil nepříliš povedenou zpětnou přihrávkou. Nechybělo mnoho, aby se dotírající Suárez k míči dostal...
     
    65
    Z uctivé vzdálenosti zkusil štěstí Bentancur, jeho nepříliš povedený pokus ale pravou tyč o několik metrů minul.
     
    67
    Zhruba pětadvacet minut před koncem to na nějaký obrat nevypadá, Los Celestes hýří aktivitou a každou minutou jsou blíže a blíže k postupu do finále.
     
    68
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Lucas Torreira.
     
    69
    Schickovi na levém křídle ujel míč do autu, Guillermo Varela s nařízeným vhazováním ani trochu nespěchá.
     
    71
    Sledujeme hlušší pasáž hry, ani jeden tým se nikam nežene a hra je plná nepřesností na obou stranách.
     
    72
    Carlos Sánchez v pokutovém území přepadl přes gólmana Pavlenku, tentokrát se ale o penaltový zákrok rozhodně nejednalo.
     
    73
    Suchý s Gebre Selassiem kombinují na vlastní polovině, dál je zatím aktivně napadající uruguayští reprezentanti nepouštějí.
     
    75
    Nyní už se svěřenci Karla Jarolíma posunuli za půlící čáru, stále se jim ale nedaří dostat se k ohrožení Fernanda Muslery.
     
    76
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tomáš Souček, přichází Michal Trávník.
     
    77
    Teď měl Patrik Schick obrovskou šanci na snížení, z nějakých šesti metrů ale napálil balon do břevna!
    77. Schickova rána do břevna
     
    79
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Rodrigo Bentancur, přichází Cristian Rodríguez.
     
    79
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Maximiliano Gómez.
     
    80
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Cristhian Stuani.
     
    80
    Střídající Maximiliano Gómez se po centru z pravé strany dostal k hlaviče, snajpr španělské Celty Vigo ale poslal míč přímo do míst, kde stál připravený Pavlenka.
     
    82
    Po souboji s Godínem ve středu hřiště zůstal ležet na trávníku Patrik Schick, zdá se ale, že útočník české reprezentace bude v pořádku.
     
    83
    Nyní už je téměř jisté, že svěřenci Karla Jarolíma se s China Cupem rozloučí duelem o třetí místo proti domácí Číně, zatímco Uruguayce bude ve finále čekat Wales.
     
    84
    Čeští reprezentanti se usadili na útočné polovině, nakonec z toho ale pramenil jen nepříliš povedený centr Pavla Kadeřábka z pravé strany.
     
    85
    Gebre Selassie nepustil Cristhiana Stuaniho do zakončení z velmi nabezpečné pozice, svěřenci Óscara Tabáreze však budou zahrávat rohový kop.
     
    86
    Ze standardní situace ovšem Los Celestes vůbec nezahrozili a hráči v červených dresech založili rychlou protiakci, na jejímž konci stál Jan Kopic, jeho následná přízemní střela ale postrádala přesnost i razanci.
     
    88
    José María Giménez zůstal ležet v bolestech na trávníku po souboji s Trávníkem a na hřiště už mají namířeno lékaři uruguayské reprezentace.
     
    89
    Vypadá to, že se jedná o problém s kotníkem, Giménez už pomalu kulhá ze hřiště a jeho ošetřování se přesune za půlící čáru.
     
    90
    Katarský sudí Al-Abda nastavil nad rámec druhého poločasu dvě minuty.
     
    90+1
    V nastaveném čase už se na trávníku nic převratného neděje, Theodor Gebre Selassie teď otálí s rozehrávkou z hloubi vlastní poloviny.
     
    90+2
    Maximiliano Gómez si v souboji s Frýdkem pomohl nedovolenými prostředky, to už je nastavený čas téměř u konce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase už žádná branka nepadla, Uruguay tak poráží Českou Republiku 2:0 a postupuje do finále China Cupu, ve kterém se utká s Walesem. Ten včera rozdrtil Čínu 6:0, právě domácí výběr čeká svěřence Karla Jarolíma v souboji o třetí místo.

    Česká reprezentace dnes rozhodně nepodala špatný výkon, v koncovce ale Uruguayci předvedli větší kvalitu a díky trefám hvězd Suáreze a Cavaniho zvítězili. V závěru utkání málem snížil náskok Los Celestes Patrik Schick, útočník AS Řím ale napálil balon do břevna.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (14:32:31)

    Vojtěch Balon

    Góly: 10. Suárez (pen.), 37. Cavani (Nández)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.
    Uruguaj: Muslera – Varela, Godín, Giménez – Laxalt, Nández (60. Sánchez), Bentancur (79. Rodríguez), Vecino (68. Torreira), De Arrascaeta (60. Ramírez) – Suárez (79. Gómez), Cavani (80. Stuani).
    Náhradníci: M. Silva, Campaña – Coates, G. Silva, Pereira, Rodríguez, Torreira, Ramírez, Sánchez, Gómez, Stuani

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Gebre Selassie, Suchý, Novák, Bořil (38. Frýdek) – Darida, Souček (76. Trávník), Barák – Schick, Krmenčík (61. Kopic).
    Náhradníci: Koubek, Vaclík – Kopic, Jugas, Lüftner, Masopust, Frýdek, Tecl, Trávník, Kalas

    Rozhodca: Saoud Ali Al-Abda