Skalica – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Michalovce – Detva 4:3 (kon.)
koniec
HK Skalica
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 23.03.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu štvrtého kola play-out Tipsport Ligy. Súboj o miestenky do najvyššej súťaže pokračuje druhou štvrtinou.

    Skalica po víťazstve v základnej časti St. Nicolaus 1. ligy nezvládla finálovú sériu a obsadila konečné druhé miesto. Navzdory tomu jej neušla miestenka do play-out, kde figuruje druhú sezónu po sebe. Záhoráci sú po troch kolách na priebežnej tretej priečke. V prvom zápase na ľade Liptovského Mikuláša vyhrávali ešte desať minút pred koncom o dva góly, no prehrali 2:4. Následne zvládli na domácej pôde reprízu prvoligového finále a Michalovce pokorili suverénne 5:1, ale podobne jasný priebeh mal aj duel Skalice s Detvou. Pod Poľanou triumfovali domáci 6:1.

    Liptovský Mikuláš bojoval do posledného kola základnej časti Tipsport Ligy o postup do play-off. Šťastie sa však priklonilo na stranu Nových Zámkov, ktoré už majú paradoxne po sezóne, keďže vypadli v štvrťfinálovej sérii s Nitrou. Liptákov ešte čaká deväť duelov v play-out, kde im patrí prvá priečka. V troch vystúpeniach totiž nazbierali sedem bodov. Zverenci Antona Tomka odštartovali barážové súboje vydareným obratom proti Skalici, ktorú porazili 4:2. Potom si pred vlastnými fanúšikmi poradili aj s tipsportligovou Detvou 5:3. Na dva domáce víťazstvá však nedokázali nadviazať na Zemplíne a s Michalovcami prehrali vonku 3:4 po samostatných nájazdoch.

    Liptovský Mikuláš si udržiava stopercentnú bilanciu v zápasoch play-out proti Skalici. Pred rokom v rovnakej fáze súťaže vyhral všetky štyri merania síl a úspešne začal aj v tejto sezóne. Posledný triumf Záhorákov vo vzájomných súbojoch sa datuje ešte do roku 2010, keď sa oba tímy stretli v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Kukliš, Janík, Straka, Dmitrijev, Hílek – Vaškovič, Vereš, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dufek, Hujsa.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Gründling, Nemec, Nitriansky, Pacalaj – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Vybiral, Langhammer, Žiak – Uhrík, Piatka, Laco – Nechaj, Lištiak.

    Rozhodcovia: Stano, Kubuš – Kacej, Synek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Liptovský Mikuláš odštartoval duel nepresnou rozohrávkou. Hneď pri úvodnej útočnej akcii urobil zakázané uvoľnenie.
     
    01:08
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia sa ujali vedenia hneď v druhej minúte. MATÚŠ SUKEĽ zostal úplne voľný medzi kruhmi, dostal prihrávku od brata Jakuba a švihom prekonal brankára Petríka. Asistencie: Jakub Sukeľ, Martin Kriška.
     
    01:43
    Jakub Langhammer mal napriahnuté na osi klziska, ale jeho delovka príklepom bola zblokovaná a Petrík nemusel zasahovať.
     
    02:20
    Bratia Sukeľovci sú špecialistami na Skalicu. V doterajšom priebehu play-out sa postarali o všetky góly do siete Záhorákov. Dokopy ich bolo už päť.
     
    03:32
    Jakub Sukeľ dostihol puk na ľavom krídle a ihneď hľadal prihrávkou pred bránou brata Matúša, ktorý z uhla nedokázal vážnejšie ohroziť Petríka.
     
    04:17
    Veľká šanca Liptákov. Vybiral zostal úplne zabudnutý na ľavom kruhu, oprel sa do puku príklepom, no minul skalickú bránu a nepreveril Petríka.
     
    05:10
    Liptovský Mikuláš v úvodných piatich minútach duelu kontroloval hru. Hostia strelili rýchly gól a donútili Skalicu k otvoreniu obrany.
     
    05:50
    Adam Nechaj prestrčil puk na Lukáša Žiaka, ktorý sa snažil spred brány prekonať Petríka. Skalický gólman ležiac zasiahol a zabránil druhému gólu.
     
    07:00
    Liptáci sú naďalej aktívnejší a súpera takmer k ničomu nepúšťajú. Hra sa neprerušuje, takže čas rýchlo plynie.
     
    07:24
    Ján Tabaček prenikol do blízkosti skalickej brány, prihrával ešte voľnému Lukášovi Žiakovi, ale ten nedokázal lepšie namieriť.
     
    07:57
    Roman Petrík prerušil tlak Liptovského Mikuláša. Schoval do lapačky strelu od modrej čiary a dovolil svojim spoluhráčom vystriedať.
     
    08:18
    Na opačnej strane klziska zakončoval z ľavého krídla Roman Jurák. Jeho strela príklepom skončila na pripravenom Andrejovi Košarišťanovi.
     
    08:53
    Michal Uhrík hľadal spoluhráča na ľavom krídle, ale nesledoval vývoj na ľadovej ploche a zbytočne vošiel do ofsajdovej pozície.
     
    09:23
    Nádašdiho pokus zo stredného pásma letel príliš vysoko a skončil až na ochrannej sieti. Rozhodcovia ukazujú, že sa bude vhadzovať pred Košarišťanom.
     
    10:16
    Ubehlo viac ako desať minút a Skaličania ešte vážnejšie neohrozili bránu Liptovského Mikuláša. Košarišťan riešil iba niekoľko striel z diaľky.
     
    11:00
    Andrej Košarišťan vyšiel vysoko z bránkoviska, aby na dvakrát prikryl puk. Nasleduje krátka reklamná prestávka.
     
    11:55
    Liptovský Mikuláš dal gól! Prvý útok hostí dnes druhýkrát udrel. Martin Kriška zaviezol puk do útočného pásma, Jakub Sukeľ našiel pred bránou voľného MATÚŠA SUKEĽA a ten poľahky skóroval. Asistencie: Jakub Sukeľ, Martin Kriška.
     
    12:43
    Skalickým hokejistom sa v úvodnej tretine nedarí smerom dopredu. V útočnom pásme im viazne kombinácia a nedokážu si vypracovať gólové šance.
     
    13:12
    Adrián Sloboda si urobil priestor na zakončenie od modrej čiary, ale do strely sa mu vrhol protihráč, ktorý puk tečoval až na ochrannú sieť.
     
    14:10
    Veľká príležitosť hostí. Martin Kriška našiel osamoteného Matúša Sukeľa, ktorý si potiahol puk za bránu a spoza nej ohrozil Romana Petríka. Skalický gólman takmer inkasoval.
     
    15:15
    Ďalšia tutovka Liptákov. Andrej Lištiak prihral pred bránu voľnému Marošovi Piatkovi, ktorý neskóroval strelou z prvej a nedokázal presne namieriť ani z bekhendovej dorážky.
     
    16:22
    Ani do tretice to hosťom nevyšlo. V prečíslení dvoch proti jednému si pýtal puk Marek Pacalaj, ale Lukáš Žiak zvolil priamu strelu do brankára Petríka.
     
    17:04
    Záhoráci sa nedokážu odlepiť od mantinelu v útočnom pásme. Liptáci ich dobre vytláčajú do rohov, a tak Andrej Košarišťan nemá veľa práce.
     
    17:40
    Puk opustil hraciu plochu. Rozhodcovia sa zhodli, že bude nasledovať vhadzovanie v neutrálnej zóne klziska.
     
    18:23
    Matúš Sukeľ si počkal na hráča v druhej vlne, prihral na modrú čiaru Mezovskému, ale ten zbytočne váhal v koncovke a napokon stratil puk.
     
    19:33
    Liptáci veľmi jednoducho získali vhadzovanie v útočnom pásme. Nahodenie spoza modrej čiary Petrík radšej schoval do lapačky a prerušil hru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Liptovský Mikuláš ovládol úvodné dejstvo duelu na ľade Skalice. Hostia vstúpili do zápasu rýchlym gólom Matúša Sukeľa a potom kontrolovali priebeh hry. Vytvorili si viacero príležitostí na zvýšenie vedenia, z ktorých premenili jednu. Aj v tomto prípade namieril do čierneho Matúš Sukeľ.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:43
    Domáci hokejisti sa ocitli v nádejnej situácii, ale Valerij Kňazev nedokázal presnejšie prihrať pred bránu nepokrytému Rastislavovi Verešovi.
     
    21:38
    Liptovský Mikuláš vyprodukoval v prvej tretine až šestnásť streleckých pokusov, z ktorých vyťažili dva góly. Skalica ohrozila Košarišťana jedenásťkrát.
     
    22:27
    Andrej Laco postupoval na skalickú bránu z ľavého krídla, ale vo výhodnej príležitosti poslal puk vedľa pravej žŕdky a nezvýšil náskok svojho tímu.
     
    23:30
    Schmidt posielal puk pred bránu od modrej čiary. Jeho pokus švihom sa však zastavil na hradbe tiel pred Košarišťanom.
     
    24:10
    Rastislav Vereš nepotrestal zlé striedanie Liptákov. Jeho strela švihom z pravého kruhu nemala potrebnú presnosť a skončila na zadnom mantineli.
     
    24:56
    Liptovský Mikuláš začal druhú tretinu veľmi vlažne. Hostia podcenili súpera po jednoduchom úvodnom dejstve a dostávajú sa pod tlak.
     
    25:21
    Roman Jurák si našiel puk medzi kruhmi, no strela z prvej mu vôbec nesadla a jeho pokus smeroval mimo hosťujúcej brány.
     
    26:14
    Skalickým hokejistom nevyšla rozohrávka spoza vlastnej brány. Nepresný pas smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    27:02
    Michal Uhrík ustál náročné súboje pri pravom mantineli, pripravil spoluhráčovi puk na strelu, ale ten preváhal ideálny moment na koncovku.
     
    27:50
    Martin Kriška zostal úplne sám pred bránou Skalice. V prečíslení dvoch proti jednému mal dostatok času na streľbu, ale puk poslal iba do Petríka.
     
    28:55
    Maroš Piatka využil nečakaný odraz puku a dostal sa do úniku. Za chrbtom mal však dvoch skalických obrancov, čo mu znemožnilo kvalitnejšie zakončenie.
     
    30:00
    Presne v polovici zápasu prišiel úspešný zákrok Romana Petríka, ktorý schoval v lapačke strelu z pravého krídla. Skalica ale stále prehráva o dva góly, takže potrebuje predovšetkým ohrozovať Košarišťana.
     
    30:34
    Zakázané uvoľnenie Liptovského Mikuláša. Zbytočných prerušení hry je však dnes len minimum, zápas rýchlo plynie a dostal sa už do druhej polovice.
     
    31:05
    Martin Kriška posielal prihrávku pred bránu, kde sa tlačil do koncovky Jakub Sukeľ. Z tesnej blízkosti ale nedokázal presne namieriť.
     
    31:47
    Martin Hujsa zahodil obrovskú šancu. Ocitol sa pred prázdnou bránou, Vereš mu adresoval prihrávku, ale skalický kanonier túto situáciu nečakal a zaváhal.
     
    33:00
    Rozhodcovia dnes nechcú zbytočne vylučovať. Videli sme už viacero hraničných zákrokov, ale ani jeden nebol potrestaný dvoma minútami.
     
    33:40
    Patrik Janáč vyskúšal pozornosť Andreja Košarišťana. Jeho bekhendová strela mala neurčitú trajektóriu a brankár Liptákov si musel dať pozor.
     
    34:30
    Matúš Sukeľ vystrašil Romana Petríka, ktorý nevedel, kde má puk. Ten sa však ocitol na niektorom zo skalických obrancov, ktorý strelu zblokoval.
     
    35:20
    Prvý vzájomný zápas Skalice a Liptovského Mikuláša v play-out sa takisto spočiatku vyvíjal lepšie pre hostí. Potom však prišiel štvorgólový obrat súpera. Záhoráci by sa nahnevali, ak sa história zopakuje.
     
    35:48
    Prvé vylúčenie prichádza až v závere prostredného dejstva. Na tresnú lavicu odišiel obranca hostí Jakub Nemec, ktorý sa previnil seknutím.
     
    36:30
    Skaličania vyprodukovali zatiaľ len jednu nepresnú strelu od modrej čiary a teraz stratili výhodu útočného pásma, takže budú striedať.
     
    37:10
    Vaškovičova strela bola zblokovaná. Hostia získali puk do svojej moci a vyhodili ho mimo vlastného obranného pásma.
     
    37:48
    Liptovský Mikuláš prežil úvodné oslabenie v dnešnom stretnutí. Pri vylúčení Jakuba Nemca nepustil Skalicu do gólovej šance.
     
    38:20
    Michal Uhrík neprekonal Romana Petríka. Útočník Liptovského Mikuláša mal veľa priestoru medzi kruhmi, ale strelou švihom nemieril presne.
     
    38:33
    Liptovský Mikuláš dal gól! Domáci hokejisti mali teraz poriadny kus smoly. JAKUB SUKEĽ prihrával v situácii dvoch proti jednému Martinovi Kriškovi, ale puk si nešťastne zrazil do vlastnej siete obranca Janík. Asistencie: Tomáš Nádašdi, Andrej Košarišťan.
     
    39:10
    Trojgólové manko sa bude Skaličanom ťažko zmazávať. Záhoráci nie sú v útoku príliš nebezpeční a majú už len jednu tretinu na vyrovnanie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skalica v prostrednom dejstve zlepšila herný prejav, ale do šancí sa nedostávala. Jednu gólovku mal Martin Hujsa, ktorý však pred prázdnou bránou nedokázal trafiť puk. Za slabú efektivitu boli domáci potrestaní v závere tretiny, keď Jakub Sukeľ s prispením protihráča prekonal Romana Petríka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    V zápasoch Liptovského Mikuláša a Skalice v tohtoročnom play-out stále platí zaujímavý fakt. Za Liptákov skórovali výlučne bratia Sukeľovci, ktorí sa postarali o všetkých sedem gólov.
     
    41:20
    Skaličania iba nahodili puk za bránu Andreja Košarišťana a odišli striedať. Liptákom to vyhovuje, pretože môžu trochu naťahovať čas.
     
    41:56
    Hosťom sa takmer nevyplatilo váhanie s rozohrávkou. Do šance sa dostal Roman Jurák, ale jeho strelecký pokus skončil na stopercentnom Košarišťanovi.
     
    43:26
    Liptovský Mikuláš dal gól! Čaro bratov Sukeľovcov je prelomené, no aj teraz mali prsty v presnom zásahu svojho tímu. Po strele Jakuba Sukeľa úspešne dorážal do odkrytej siete MARTIN KRIŠKA. Asistencie: Jakub Sukeľ, Matúš Sukeľ.
     
    44:30
    Záhoráci dnes márne hľadajú optimálny rytmus. Po štvrtom inkasovanom góle im chýba motivácia do záverečných minút.
     
    45:26
    Tutovka Liptovského Mikuláša. Vladimír Vybiral sa natlačil pred bránu, jeho pokus ešte Petrík vyrazil, ale pri strele Adama Nechaja mu pomohla pravá žŕdka.
     
    46:37
    Lukáš Žiak bol faulovaný pri prieniku do útočného pásma. Na trestnú lavicu preto odišiel Martin Hujsa za hákovanie.
     
    47:26
    Liptovský Mikuláš sa nikam neponáhľa. V presilovej hre drží puk na hokejkách a predovšetkým nechce zbytočne inkasovať.
     
    48:24
    V závere početnej výhody mohol skórovať Jakub Sukeľ. Útočník hostí smeroval sám na brankára Romana Petríka, ale ten v poslednej chvíli sklepol betóny.
     
    48:37
    Martin Hujsa je späť na ľadovej ploche. Jeho spoluhráči zvládli prvé oslabenie v zápase, no stratili ďalšie dve minúty z času, ktorý im zostáva na zdramatizovanie stretnutia.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných desať minút. Momentálne sledujeme veľa nepresností na oboch stranách.
     
    50:43
    Zápas stratil potrebné tempo aj napätie. Liptovský Mikuláš vedie o štyri góly a v závere by ho o tri body pripravilo iba veľké zlyhanie.
     
    51:23
    Lukáš Žiak strieľal švihom spoza hráča, ale mieril veľmi vysoko a bol rád, že netrafil ochrannú sieť. Roman Petrík nemusel zasahovať.
     
    51:58
    Daniil Dmitrijev nabral rýchlosť na pravom krídle a švihom vyskúšal pozornosť Andreja Košarišťana. Hosťujúci brankár si stále drží čisté konto.
     
    52:40
    Neprehľadná situácia pred Andrejom Košarišťanom. Peter Horváth sa natlačil pred bránu, ale ležiaceho gólmana nedokázal prekonať.
     
    53:30
    Rozdielových hráčov dnešného stretnutia nájdeme v prvej formácii hostí. Bratia Sukeľovci spolu s Martinom Kriškom sa postarali o všetky štyri góly svojho tímu rovnako ako v prvom dueli proti Skalici.
     
    54:32
    Záhoráci nevyužili brejk troch proti dvom. Jeden zo skalických útočníkov zakončoval švihom z pravého kruhu nad bránu.
     
    55:41
    Pacalaj stratil puk na útočnej modrej čiare a pustil do úniku Kristiána Kučeru. Skalický útočník však nemal potrebnú rýchlosť a z bekhendu netrafil bránu.
     
    56:25
    Hujsa posielal puk spoza brány pred Košarišťana a ten sa odrážal rôznymi smermi. Defenzíva Liptovského Mikuláša zatiaľ uhájila čistý štít.
     
    57:20
    Maroš Piatka podržal puk na hokejke, netlačil sa dopredu, získal dostatok času a potom ho nahodil za bránu Romana Petríka.
     
    58:05
    Michal Uhrík dobre schoval strelu za brániaceho hráča. Puk zrazu vyletel na Romana Petríka a skalický brankár pokus hosťujúceho útočníka len vyrazil.
     
    59:03
    Plynú posledné sekundy stretnutia. Liptovský Mikuláš drží puk ďaleko od vlastnej brány a Košarišťan sa približuje k shutoutu.
     
    59:27
    Andrej Košarišťan musí zostať pozorný aj v tejto fáze zápasu. Príklepom z vrcholu kruhov ho vyskúšal domáci kanonier Ľubomír Vaškovič.
     
    Koniec zápasu.
     
    Liptovský Mikuláš zvládol výjazd na Záhorie a zo Skalice si odnáša tri body. Tipsportligista urobil dôležitý krok za víťazstvom už v prvej tretine, keď dvakrát skóroval Matúš Sukeľ. V druhom dejstve mali mierne navrch domáci hokejisti, no zlomil ich šťastný gól Jakuba Sukeľa. Posledná časť hry bola pod kontrolou hostí. Liptáci pridali ešte jeden presný zásah z hokejky Martina Krišku a poistili si prvé miesto v tabuľke play-out. (19:07:46)

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 2. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 12. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 39. Sukeľ (Nádašdi, Košarišťan), 44. Kriška (Sukeľ, Sukeľ)


    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Kukliš, Janík, Straka, Dmitrijev, Hílek – Vaškovič, Vereš, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dufek, Hujsa.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Gründling, Nemec, Nitriansky, Pacalaj – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Vybiral, Langhammer, Žiak – Uhrík, Piatka, Laco – Nechaj, Lištiak.

    Rozhodca: Stano, Kubuš – Kacej, Synek