Bayern – Hamburger 6:0 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 3:0 (kon.) | Hertha – Freiburg 0:0 (kon.)
Hannover – Augsburg 1:3 (kon.) | Leverkusen – Mönchengladbach 2:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:0 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 10.03.2018, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Bayer Leverkusen a Borussia Mönchengladbach. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:30.

    Cez víkend pokračuje opäť aj futbalová Bundesliga, teda najvyššia futbalová súťaž v Nemecku. Na programe jej jej 26. kolo, v ktorom budú diváci na BayArene v Leverkusene svedkami súboja mužstiev z prvej polovičky tabuľky.

    Bayer Leverkusen:
    Domáci futbalisti majú po 25 zápasoch na svojom konte 41 bodov a tak sa nachádzajú na 5. mieste. Na druhé miesto však domáci futbalisti strácajú iba dva body, takže je pre nich každý bodový zápis dôležitý. Posledná forma domácich je celkom priaznivá, v minulom kole si Leverkusen poradil na pôde Wolfsburgu výsledkom 2:1.

    Borussia Mönchengladbach:
    Hostia majú po 25 zápasoch na svojom konte 35 bodov a tak sa nachádzajú až na 8. mieste, ale na 6. miesto strácajú len 4 body, takže aj pre nich sú teraz každé body dôležité. Posledná forma Mönchengladbachu však nie je nijak impozantná, v minulom kole hostia len remizovali doma s Brémy 2:2.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia domáce mužstvo. Oba celky však potrebujú bodovať a môžme sa tak zrejme tešiť na zaujímavé stretnutie. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (C), Tah, S. Bender, Wendell – Baumgartlinger, Aránguiz – Volland, Havertz, Bailey – Alario

    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, Brandt, Henrichs, Kießling, Kohr, P. Retsos

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Ginter, Vestergaard, Elvedi – Zakaria, Kramer – T. Hazard, Stindl (C), Grifo – Bobadilla

    Náhradníci: Sippel – Cuisance, Drmić, Egbo, Herrmann, J. Hofmann, Oxford

    Rozhodca: Robert Hartmann – Christian Leicher, Thomas Stein
     
    Príjemný podvečer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu 26. kola nemeckej Bundesligy medzi mužstvami Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Papierové predpoklady stavajú do úlohy favorita domácich futbalistov, určite sa však môžme tešiť na zaujímavé stretnutie. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Robert Hartmann – Christian Leicher, Thomas Stein. BayArena v Leverkusene je už na všetko pripravená, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne aj s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia.
     
    2
    Aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách hostia, ale momentálne kombinujú na svojej polovičke a zatiaľ sa nikam neponáhľajú. Zápas sa ešte len rozbieha.
     
    3
    Hostia sa už odhodlali vyraziť smerom dopredu, ale pri prechode na útočnú polovičku loptu stratili a tak ž svoju kombináciu rozbiehajú domáci futbalisti.
     
    4
    Postupne sa už útočné výpady striedajú na oboch stranách, zatiaľ sa však ešte nič zaujímavého nedeje. Uvidíme teda, kedy príde nejaká prvá zaujímavá situácia tohto zápasu.
     
    5
    Úvod prvého polčasu sa tak nesie v opatrnom duchu, zatiaľ sme neregistrovali žiadny strelecký pokus či väčší útočný výpad. Ešte je dostatok času, kým oba tímy vytasia svoje zbrane.
     
    6
    Teraz však prišiel prvý strelecký pokus v tomto zápase, postarali sa oň domáci futbalisti. Benderov pokus z väčšej vzdialenosti však nebol dostatočne razantný a lopta skončila len u pripraveného brankára Sommera.
     
    7
    Svoj prvý zákrok v tomto zápase si už pripísal aj brankár Leno, ktorý úspešne pokryl strelu Grifa, ktorý dobre vycvičil obranu, ale aj jeho pokusu chýbala dostatočná razancia.
     
    8
    Zatiaľ sa teda obraz hry nijak nemení, oba celky kombinujú prevažne na svojej polovičke. Oba celky sa však snažia o vysoké napádanie rozohrávky svojho dnešného súpera.
     
    9
    Hosťujúci Vestergaard sa snažil o individuálny prienik, ktorý sa mu aj podaril, ale do úspešného zakončenia sa už nedostal. K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorý rozbieha svoju ďalšiu kombináciu.
     
    10
    Domácim sa teraz prechod na útočnú polovičku nevydaril, prihrávka od Taha smerovala len za postrannú čiaru a tak hostia získavajú na svojej polovičke autové vhadzovanie.
     
    11
    Na druhej strane sa o založenie útočnej akcie snažil hosťujúci Grifo, ale previnil sa iba nedovoleným zákrokom a tak lopta pripadne opäť na kopačky domácich futbalistov.
     
    12
    Hostia sa následne po rozohrávke priameho kopu dostali aj do zakončenia na bránu domácich, ale s takouto slabou strelou nemohol mať brankár Leno žiadne problémy.
     
    13
    Teraz získava Mönchengladbach priamy kop z bližšej vzdialenosti. Domáci sa tak teraz budú musieť brániť celkom nebezpečne vyzerajúcej situácii. Uvidíme, ako hostia s týmto priamym kopom naložia.
     
    14
    Centrovaná lopta smerovala do pokutového územia domácich, ale obrana Leverkusenu úspešne zapracovala a loptu upratala do bezpečia. Hostia však ešte na útočnej polovičke ostávajú.
     
    15
    Dlho sa tam však neohriali a po nepresnej prihrávke sa k lopte dostáva domáci celok. Mönchengladbach sa tak rýchlo vracia späť na svoju polovičku, vypomôcť svojej obrane.
     
    16
    K lopte sa dostal Aránguiz a pokúšal sa o individuálny prienik až k pokutovému územiu hostí, ale bol faulovaní a tak zaujímavý priamy kop získava aj domáci celok.
     
    17
    Centrovaná lopta padla na hlavu Bendera, ale jeho zakončenia putovala iba do pripravených rukavíc brankára Sommera. Domáci sa tak sťahujú späť na svoju polovičku.
     
    18
    Hostia sa však ďaleko nedostali a prenikajúceho Baileyho faulovali. Domáci sa tak opäť dostávajú k priamemu kopu, bude to však z väčšej vzdialenosti, ako tomu bolo nedávno.
     
    19
    Napokon to priamom strelou aj z väčšej vzdialenosti skúšal Aránguiz, ale jeho zakončenie smerovalo iba nad bránu hosťujúceho celku. Brankár Sommer tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    20
    Dlho však netrvalo a domáci sa znova dostali do zakončenia na bránu hostí. Wendell úspešne prenikol až do pokutového územia, ale jeho zakončenie smerovala vedľa brány hostí.
     
    21
    Hosťom nevyšiel následne rýchly prechod do útoku a k lopte sa tak znova dostáva Leverkusen. Domáci na nič nečakajú a okamžite vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    22
    Bailey si spracoval výbornú prihrávku a následne sa z hranice pokutového územia odhodlal aj k strele na bránu hostí. Aj jeho zakončenie však tesne minulo bránu hostí.
     
    23
    Rýchly brejk sa však teraz vydaril na druhej strane, hostia získavajú rohový kop a tak sa budú musieť domáci brániť.
     
    24
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky smerovala iba do rukavíc brankára Lena, ktorý na nič nečakal a rýchlo rozohral loptu na svojich spoluhráčov. Postupne tak začína hra čoraz viac ožívať.
     
    25
    Znova sa však hra prelieva zo strany na stranu a oba celky teraz často strácajú loptu. Do konca prvého polčasu však ešte ostáva dostatok času, snáď sa dočkáme aj zaujímavejšej situácie.
     
    26
    Mönchengladbach sa snažil o rýchly protiútok po zisku lopty v strede poľa, ale následne sa už do žiadnej zaujímavej situácie nedostali. Na rade sú tak teraz domáci futbalisti.
     
    28
    Postupnou kombináciou sa dostal na útočnú polovičku domáci celok, ale nedarí sa mu prepracovať až do zakončenia. Obaja brankári sú tak teraz bez práce, na pozore sa však musia mať obe defenzívy.
     
    29
    Loptu si už na svoje kopačky prebralo hosťujúce mužstvo, ale nedarí sa mu prejsť cez stred ihriska. Prvý polčas sa tak aj naďalej nesie vo vyrovnanom tempe, stále čakáme na zaujímavé situácie.
     
    30
    Polhodina z hry už uplynula, stále tak čakáme na prvý presný zásah v tomto zápase. Zatiaľ k nemu nemal blízko ani jeden tím, sledujeme tak vyrovnané stretnutie.
     
    31
    Na útočnú polovičku sa teraz prebojoval domáci celok, ale má aj naďalej problém sa presadiť v útočnej fáze. Hostia okamžite napádajú rozohrávku domácich, čo Leverkusenu robí problémy.
     
    32
    Domáci sa teraz dlhšie držali na útočnej polovičke a získavajú tak rohový kop. Ich súper sa tak bude musieť aj naďalej brániť.
     
    33
    Po rohovom kope lopta padla na hlavu Taha, ten však už nič zaujímavého nevymyslel. K lopte sa tak teraz dostávajú hostia, ktorí sa už snažia vyraziť smerom dopredu.
     
    34
    Ani teraz sa to však futbalistom Mönchengladbachu nepodarilo a po faule od Kramera získava Leverkusen priamy kop. Domáci sú tak teraz o dosť aktívni, hostia sa naopak musia brániť.
     
    35
    Centrovaná lopta však aj v tomto prípade skončila iba u brankára Sommera, ktorý ju okamžite rozohral na svojich spoluhráčov a dopredu tak vyrážajú hostia.
     
    36
    Mönchengladbach však takisto nič na súperovej polovičke nevymyslel, pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu, stále čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase.
    36. Kevin Volland (LEV)
     
    37
    Sledovali sme rýchly protiútok domácich futbalistov a po ňom prišla konečne zaujímavá situácia v tomto zápase! Volland sa po úspešnom centri v pokutovom území dostal do zakončenia hlavou, ale jeho pokus išiel tesne vedľa brány hostí.
     
    39
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Napokon prichádza prvý gól tohto stretnutia! Domácim sa už vydaril tento rýchly prechod na útočnú polovičku, z pravej strany prišiel úspešný center pred bránu hostí, obrana Mönchengladbach bola totálne dezorientovaná, pred bránou sa najlepšie zorientoval LUCAS ALARIO a odrazenú loptu poslal do siete – 1:0!
    39. Lucas Alario (LEV) - 1:0
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, domáci dávajú dôležitý prvý gól. Uvidíme teda, čo nám ešte ponúknu nasledujúce minúty prvého polčasu.
     
    41
    Mönchengladbach sa však moc k lopte nedostáva, domáci naopak znova prenikajú na útočnú polovičku a ešte sa snažia pridať jeden gól, ktorý by ich definitívne dostal na koňa.
     
    42
    Až teraz sa k lopte dostávajú hostia, ale kombinujú len na svojej polovičke, pretože domáci ich ďalej nepúšťajú. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa na polčasovú prestávku pôjde za stavu 1:0.
     
    43
    Hostia však ešte prenikajú na útočnú polovičku a po faule od Aránguiza získavajú priamy kop. Domáci sa tak budú musieť v závere prvého polčasu brániť.
     
    44
    Ale pozor! Domáci mohli v závere prvého dejstva ísť ešte do vedenia o dva góly. Alario sa ocitol nestrážený v pokutovom území hostí, následne sa dostal aj do zakončenia, jeho pokus len tesne minul bránu hostí.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto zápasu, ktorý nám ponúkol jeden presný zásah. Hra bola dlho vyrovnaná, ale postupne začali byť aktívnejší domáci futbalisti, ktorí sa v 39. minúte dočkali aj gólu z kopačky Alaria.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:31!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    47
    Hostia sa však dostali do rýchleho protiútoku a vybojovali hneď aj rohový kop. Hazard ho už stihol aj rozohrať, ale nič zaujímavé to neprinieslo.
     
    48
    A opäť sa hostia snažia útočiť, prehrávajú o jeden gól a toto manko by určite čo najrýchlejšie chceli zmazať. Domáca obrana je však zatiaľ veľmi pozorná.
     
    49
    Hostia si však musia dávať pozor aj na rýchle útočné výpady domáceho celku. Alaria sa dostal aj do hlavičkového zakončenia, ale jeho pokus tesne minul bránu hostí.
     
    50
    Teraz však už musel brankár Sommer zasahovať, ale Benderov center pred bránu pohodlne ukryl do svojich rukavíc. Mönchengladbach sa už snaží o prechod na útočnú polovičku.
     
    51
    To sa však hosťujúcemu celku nevyšlo a naopak, domáci celok získava rohový kop. Mönchengladbach sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    52
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky sa dostala k Havertzovi, ale jeho zakončenie smerovala mimo brány hostí. Sommer tak loptu uvedie do hry svojim výkopom.
     
    53
    Domáci však pridávajú na svojej útočnej aktivite, Bailey sa snažil s loptou niečo vymyslieť na útočnej polovičke, ale postranný rozhodca jeho snahu prerušuje kvôli ofsajdu.
     
    54
    Postupne sa smerom dopredu dostávajú aj hostia, hra sa teda začína vyrovnávať. Skóre však aj naďalej hovorí v prospech domáceho celku.
     
    55
    Hostia sa postupne prepracovali až do pokutového územia, zasahovať musel brankár Leno, ktorý však včas dostal loptu do bezpečia. Mönchengladbach ešte ostáva na útočnej polovičke.
     
    56
    Túto loptu dostal do bezpečia Wendell, hostia tak aj naďalej ostávajú na útočnej polovičke. Domáci sa tak musia mať stále na pozore, ale aj naďalej držia svoje tesné vedenie.
     
    57
    Následne sa však futbalisti Mönchengladbachu dopustili nedovoleného zákroku a tak sa k lopte dostávajú domáci futbalisti. Zatiaľ však pochopiteľne kombinujú na svojej polovičke.
     
    58
    Aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a snažia sa kombinovať prevažne na svojej polovičke.
     
    60
    Teraz sa na chvíľu musela hra prerušiť, ošetrenie si vyžiadal hráč hostí Vestergaard. Domácim to pochopiteľne nijak neprekáža, predbežné skóre hovorí v ich prospech.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).
     
    62
    Na strane hostí pribúdajú aj nedovolené zákroky, hra sa tak častejšie prerušuje. Mönchengladbach však potrebuje, aby hra plynula čo najčastejšie.
     
    64
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raúl Bobadilla, prichádza Jonas Hofmann.
     
    65
    Leverkusen stále drží loptu na svojich kopačkách, domáci sa nemajú kam ponáhľať a držia svoje tesné vedenie 1:0. Hostia sa snažia o vysoké napádanie, ale domáci chyby nerobia.
     
    66
    Teraz potiahol loptu smerom dopredu Bailey, ale od lopty ho včas odstavila obrana hostí. Domáci však ostávajú na útočnej polovičke, čím nazbierajú ďalší cenný čas.
     
    68
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Leon Bailey, prichádza Julian Brandt.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach).
     
    70
    Postupne sa však už do útoku dostavajú aj hostia, ale dnes je obrana domácich veľmi pozorná a svojho súpera do šancí nepúšťa.
     
    72
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Tony Jantschke, prichádza Mickaël Cuisance.
     
    73
    Dopredu sa teraz dostal Stindl, ale jeho individuálny prienik nič zaujímavého nepriniesol, lopta sa iba dostala k brankárovi Lenovi, ktorý ju už rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach).
     
    76
    Mönchengladbach sa teraz drží na útočnej polovičke, ale stále sa len veľmi ťažko hostia dostávajú do zakončenia. Domáci si držia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    77
    Hostia sa teraz prebojovali až do pokutového územia, následne prišlo aj zakončenie na bránu domácich, ale včas sa do strely hodil Bender a loptu upratal do bezpečia.
     
    78
    Následne však už hostia nič zaujímavého nevymsleli a k lopte sa tak dostávajú domáci futbalisti. Postupne sa však už Leverkusen dostáva na útočnú polovičku.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Denis Zakaria, prichádza Josip Drmić.
     
    81
    Rozbehla sa záverečná 10-minútovka tohto zápasu, domáci aj naďalej vyhrávajú o jeden gól a smerujú tak za troma bodmi z tohto zápasu.
     
    82
    Pri lopte sú momentálne hostia, ale len ťažko sa dostávajú na útočnú polovičku. Uvidíme, čo nám prinesú zvyšné minúty tohto zápasu.
     
    83
    Veľa teraz nechýbalo a stav zápasu mohol byť vyrovnaný! Striedajúci Drmić sa dostal v pokutovom území do zakončenia hlavou, ale z dobrej pozície poslal loptu iba mimo bránu domáceho celku.
    83. Josip Drmić (MNC)
     
    85
    Hostia teraz zahrávali priamy kop, brankár Leno vyboxoval loptu do bezpečia a potom už prišlo len nepresné zakončenie na bránu domácich, takže sa k lopte dostane Leverkusen.
     
    86
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Dominik Kohr.
     
    87
    Čas sa už začína hosťom rýchlo krátiť, domáci aj naďalej držia svoje tesné vedenie a svojho súpera do šance nepúšťajú. Uvidíme, či do konca zápasu prídu ešte nejaké zaujímavé momenty.
     
    88
    Teraz sa už futbalisti Mönchengladbachu dostali do zakončenia, ale ani jedna zo striel nebola nijak nebezpečná. Hostia ale ešte ostávajú na útočnej polovičke.
     
    89
    Pri obrannom zákroku si takmer Wendell strelil vlastný gól! Brankár Leno však stihol včas reagovať a loptu dostal do bezpečia. Hostia však získavajú rohový kop.
     
    90
    Rohový kop nič zaujímavého nepriniesol, Mönchengladbach je však aj naďalej pri lopte a vyvíja tak záverečný tlak.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte 4 minúty!
     
    90+2
    Aránguiz mohol rozhodnúť tento zápas, ale z dobrej pozície poslal loptu iba mimo bránu hostí! Mönchengladbach ešte skúša preniknúť smerom dopredu.
    90+2. Charles Aránguiz (LEV)
     
    90+2
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Wendell, prichádza Panagiotis Retsos.
     
    90+3
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté! Hostia síce boli usadení na útočnej polovičke, stratili však loptu a tak išli dopredu domáci futbalisti, Alario našiel presnou prihrávkou JULIANA BRANDTA a ten presnou strelou navýšil vedenie domácich na 2:0!
    90+3. Julian Brandt (LEV) - 2:0
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli už viacero zaujímavých situácii, ale ďalší gól stále neprichádzal. V nadstavenom čase napokon poistil víťazstvo domácich svojim gólom Brandt a tak Leverkusen získava z toho zápasu všetky tri body.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:26:24)

    Miroslav Revaj

    Góly: 39. Alario, 90+3. Brandt

    Karty:   61. Zakaria (MNC), 69. Vestergaard (MNC), 74. Kramer (MNC)


    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (C), Tah, S. Bender, Wendell (90+2. P. Retsos) – Baumgartlinger, Aránguiz – Volland, Havertz (86. Kohr), Bailey (68. Brandt) – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, Brandt, Henrichs, Kießling, Kohr, P. Retsos.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke (72. Cuisance), Ginter, Vestergaard, Elvedi – Zakaria (80. Drmić), Kramer – T. Hazard, Stindl (C), Grifo – Bobadilla (64. J. Hofmann).
    Náhradníci: Sippel – Cuisance, Drmić, Egbo, Herrmann, J. Hofmann, Oxford.

    Rozhodca: Robert Hartmann – Christian Leicher, Thomas Stein