Tirreno Adriatico - 2. etapa sk Víťaz: Marcel Kittel (Kaťuša - Alpecin) (kon.)
koniec udalosti
Tirreno Adriatico - 2. etapa

Víťaz: Marcel Kittel (Kaťuša - Alpecin)

Štvrtok 08.03.2018, 12:15Cyklistika
     
    CIEĽ
    Napokon bol v záverečnom špurte najrýchlejší Nemec MARCEL KITTEL z Kaťuše-Alpecin, ktorý to proti dnes druhému Petrovi Saganovi zvládol pomerne suverénne. Ako tretí došpurtoval domáci Giacomo Nizzolo z tímu Trek-Segafredo. Zaujímavosťou je štvrtá priečka Michala Kwiatkowskeho, ktorý zdolal v závere napríklad aj mladého Kolumbíjčana Fernanda Gaviriu.
     
    1 km
    Posledný kilometer. Na úplnom čele vidíme dresy Kaťuše-Alpecin, prvý pôjde do špurtu pravdepodobne Marcel Kittel, Peter Sagan je hneď za ním, rovnako tak Sascha Modolo, Giacomo Nizzolo. Tak kto to bude?
     
    7 km
    Tak pozor! Niekde v strede pelotónu prišlo v jednej z ľavotočivých zákrut k hromadnému pádu, na ktorý doplatil najmä tím FDJ. Francúzske zoskupenie tam malo hneď niekoľko zástupcov. Peter Sagan pri tomto incidente našťastie nebol, no prišiel o Marcusa Burghardta do záverečných kilometrov dnešnej etapy.
     
    136 km
    Podľa všetkého prišla skupina v úniku o jedného pretekára. Talian Nicola Bagioli z tímu Nippo – Vini Fantini na začiatku etapy vyhral horskú prémiu Montemango, ale po hodine v úniku sa zaradil naspäť do pelotónu medzi svojich tímových kolegov.
     
    163 km
    Podľa informácii zo sociálnych sieti by sme vpredu mali mať štyroch pretekárov. Sú nimi menovite Jacopo Mosca (Wilier Triestina – Selle It.), Nicola Bagioli (Nippo – Vini Fantini), Guy Sagiv (Israel Cycling Academy) a Alexander Foliforov (Gazprom – Rusvelo).

    Miroslav Kováčik

    Jakub Kocourek

    Konečné výsledky 2. etapy:
    1. Marcel Kittel (GER) Kaťuša - Alpecin 4:12:24 hod.
    2. Peter Sagan (SVK) Bora-hansgrohe
    3. Giacomo Nizzolo (ITA) Trek-Segafredo
    4. Michal Kwiatkowski (POL) Team Sky
    5. Patrick Bevin (NZL) BMC Racing Team
    6. Jakub Mareczko (ITA) Wilier Triestina-Selle Italia
    7. Fernando Gaviria (COL) Quick-Step Floors
    8. Danny van Poppel (NED) LottoNL - Jumbo
    9. Eduard Micheal Grosu (ROM) Nippo Vini Fantini
    10. Simone Consonni (ITA) UAE Team Emirates