Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference AC Sparta Praha

cz Utorok 06.03.2018, 17:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Mimořádná tisková konference AC Sparta Praha začne v 17:00.
    První trénink Pavla Hapala jako kouče Sparty Praha

     
    Hezké odpoledne u online reportáže z mimořádné tiskové konference AC Sparta Praha. Letenský klub po nepřesvědčivém vstupu do jarní části sezony odvolal trenéra Andreu Stramaccioniho včetně jeho celého italského realizačního týmu a na dnešní mimořádné tiskové konferenci poprvé představí nového trenéra Pavla Hapala, který naposledy vedl slovenský reprezentační tým do jednadvaceti let.
    Novým trenérem Sparty bude Pavel Hapal

     
    Tiskové konference se zúčastní sportovní ředitel Zdeněk Ščasný a nový trenér A-týmu Pavel Hapal. Čekáme na příchod obou hlavních aktérů.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Oficiálně je Pavel Hapal potvrzen jako nový trenér.
     
    Zdeněk Ščasný: "Jsem hrozně rád, že po nedělním utkání, kdy představenstvo klubu rozhodlo odvolat současného trenéra, tak se nám během krátké chvíle povedlo domluvit s Pavlem Hapalem. Doufám, že se nám herně i výsledkově podaří vrátit tam, kam Sparta patří."
     
    Pavel Hapal: "Chtěl bych předně poděkovat slovenskému svazu za uvolnění. Sparta mě oslovila v pozdních hodinách. Zápas jsem neviděl, neočekával jsem to. Viděl jsem jen na mobilu výsledek a až poté mě Sparta kontaktovala kolem 23. hodiny."
     
    Pavel Hapal: "Spousta trenérů už říkala, že nabídka Sparty se neodmítá. Sparta je historicky nejlepší klub v Česku a dlouho jsem nepřemýšlel. Otázka byla, co na to slovenský svaz."
     
    Zdeněk Ščasný: "Chceme pokračovat v internacionalizaci klubu. Neznamená to, že po odvolání pana Stramaccioniho se to změní. Pavel Hapal má velký přehled o hráčích v Evropě."
     
    Pavel Hapal: "Do zápasu s Karvinou je potřeba poznat co nejdříve všechny hráče, vlít jim novou krev a motivaci do žil. Čas sice není, nedá se změnit hodně věcí, ale chceme s hráči mluvit a bude to pro hráče k zamyšlení. Odvolání trenéra jde i na bedra hráčů. Budeme pracovat tak, aby Sparta byla znovu úspěšná."
     
    Zdeněk Ščasný na dotaz kolem jeho působení na lavičce odpověděl, že ani na minutu nepřemýšlel nad variantou, že by se vrátil na lavičku.
     
    Pavel Hapal: "Kvalita hráčů je taková, že tým může předvádět mnohem lepší výkony a od toho se budou odvíjet i výsledky."
     
    Máte představu o realizačním týmu?
    Pavel Hapal: "Kromě trenéra brankářů skončili všichni zahraniční asistenti. Mám představu o přivedení jednoho svého asistenta. Uvidíme, jestli se to podaří. Chce to ještě trochu času."
     
    Pavel Hapal: "Hodně trenérů chce hrát pro diváky, ofenzivně. I já bych chtěl hru zatraktivnit. Budu se bavit například i s Tomášem Rosickým na jeho pohledy."
    O tiskovou konferenci byl mezi novináři zájem

     
    Jak jste na tom s angličtinou? Umíte perfektně německy a španělsky.
    Pavel Hapal: "Když budu potřebovat něco pořídit, tak se domluvím. Angličtina není můj jazyk, ale určitě se s hráči domluvíme."
     
    Měl jste hádku s bývalým trenérem?
    Zdeněk Ščasný: "Žádnou roztržku jsme spolu neměli. Trenér Stramaccioni se mnou i Tomášem Rosickým konzultoval různé věci. V kabině jsme ale s ním nebyli a k žádné hádce nedošlo."
     
    Blíží se derby, jak se těšíte?
    Pavel Hapal: "Momentálně se těžko můžeme těšit na derby, protože máme nyní před sebou Karvinou. Zítra se půjdu na Slavii podívat na pohár, ale nyní máme v hlavě pouze Karvinou."
     
    Zdeněk Ščasný: "Pan Stramaccioni chtěl pokračovat a chtěl budovat mužstvo dál. Věřím, že nechce odejít s pocitem, že něco nezvládl."
     
    Máte od vedení konkrétní cíl pro jaro?
    Pavel Hapal: "Chceme se porvat o druhé místo, ale o konkrétních cílech jsme se nebavili."
     
    Budete s trenérem řešit sestavu a taktiky?
    Zdeněk Ščasný: "Pokud bude Pavel chtít cokoliv konzultovat, tak může kdykoliv přijít. To platilo ale i u bývalého trenéra. Rád kdykoliv pomůžu svým pohledem, ale rozhodnutí o sestavě a taktice bude vždy na Pavlovi."
     
    Kdy jste dospěl k názoru, že je nutná změna?
    Zdeněk Ščasný: "Do poslední chvíle jsem věřil, že zápas zvrátíme, ale nejsem si nyní jistý, zda by to trenéra Stramaccioniho zachránilo. Kde chtěl během zimy posílit, tam jsme získali kvalitní hráče. Přišel Stanciu a Kanga. Posílili jsme i směrem do budoucna a po odchodu Dúbravky přišel bleskově Nita. Neměli jsme ale ani tak za sebou dva, tři, čtyři konstantní zápasy."
    Tisková konference Sparty

     
    Tisková konference je u konce.
     
    Máme za sebou tiskovou konferenci, kde na dotazy novinářů odpovídali sportovní ředitel Zdeněk Ščasný a nový trenér A-týmu Sparty Pavel Hapal. Ten mimo jiné řekl, že si je vědom krátkého času na přípravu, ale již v následujícím utkání s Karvinou chce do mužstva přenést nové věci. Uvidíme tedy v dalším ligovém kole, zda se mu to povede. Děkujeme za pozornost, přejeme hezký zbytek dne. (17:31:15)

    Michal Heřman