Košice – B. Bystrica 4:5 (1:2 po s.n.) | Detva – Nitra 4:3 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:2 (kon.)
Trenčín – Žilina 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:1 (kon.)
koniec
HK Detva
4:3 (0:2, 1:1, 3:0)
HK Nitra
Utorok 06.03.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Obrovská radosť pod Poľanou. Posledný tím tabuľky prekvapivo pokoril lídra súťaže. Nitra mala pritom všetko pod kontrolou. Po úvodnej tretine viedla o dva góly vďaka Mikúšovi so Slovákom. V druhej tretine síce prišlo zníženie Videlku, no Csányi vrátil hosťom pohodlný náskok. Zdalo sa, že Nitra nebude mať problém s tým, aby si postrážila vedenie v záverečnom dejstve, no opak bol pravdou. Sitnikov s Fekiačom vyrovnali v priebehu desiatich sekúnd a presný zásah Ščurka priniesol Detve historicky prvé víťazstvo nad Nitrou v Tipsport Lige. (20:18:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Martin Belluš mohol rozhodnúť zápas. Získal puk, zakončoval do prázdnej brány, ale nedokázal ju trafiť.
     
    59:00
    Domáci hokejisti dlho držali súpera ďaleko od brány Hacketta. Začala plynúť posledná minúta tretej tretiny.
     
    58:20
    Frederik Foltán je stále v bráne, pretože jeho spoluhráči sa nedokážu usadiť v útočnom pásme.
     
    57:28
    David Videlka výborne hľadal pred bránou korčuľujúceho Ladislava Ščurka, ktorý puk jemne tečoval, ale napokon neohrozil Frederika Foltána.
     
    56:50
    Nitrania nezvládli rozohrávku z obranného pásma. Puk smeroval pomedzi viacerých hráčov až na zakázané uvoľnenie.
     
    56:26
    Puk opustil hraciu plochu po jednom zo súbojov. Rozhodcovia nariadili vhadzovanie v strednom pásme.
     
    56:00
    Nitranom sa kráti čas na vyrovnanie. Favorit dopláca na nevydarený úvod tretej tretiny, keď trikrát inkasoval.
     
    55:08
    Jakub Ručkay mal napriahnuté na strelu z prvej, ale Michail Kuklev k nemu rýchlo dostúpil a nedovolil mu zakončiť.
     
    54:20
    Domáci fanúšikovia tlieskajú, pretože hráči Detvy bojujú o každý puk a chcú vydrieť víťazstvo proti Nitre. Čas hrá s nimi.
     
    53:23
    David Videlka sa zbavil brániaceho muža na pravom krídle, mohol prihrávať pred bránu, ale zvolil strelu, ktorú zneškodnil Foltán.
     
    52:33
    Juraj Milý vnikol do útočného pásma, ale nebolo to v súlade s pravidlami. Mladý útočník Detvy sa dostal do ofsajdu.
     
    51:55
    Momentálne sledujeme veľmi zaujímavý hokej. Nitra chce získať pod Poľanou minimálne bod, a tak vsádza všetko do ofenzívy.
     
    51:10
    Vitalij Sitnikov zostal po tvrdom zákroku ležať za bránou Nitry, ale hra pokračovala a jeho spoluhráči sa dostali do šance. Filip Surovka z pravej strany prestrelil bránu.
     
    50:35
    Jozef Sládok pod tlakom napádajúceho Tomáša Mikúša nedokázal vyhodiť puk, ale od nitrianskeho hráča smeroval mimo ľadovej plochy.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny zostáva desať minút. Detva má na dosah historicky prvé víťazstvo proti Nitre v slovenskej najvyššej súťaži.
     
    49:35
    Tutovka Detvy. Prudká strela Miroslava Macejka od modrej čiary sa odrazila od Frederika Foltána pred úplne voľného Davida Videlku, ale ten netrafil odkrytú sieť.
     
    48:44
    Ladislav Ščurko prežil nepríjemné dve minúty na trestnej lavici, pretože jeho spoluhráči sa museli brániť tlaku Nitry. Hostia však zlyhali v koncovke.
     
    47:38
    Michail Kuklev mohol vyhodiť puk cez všetky čiary, ale zamotal sa za vlastnou bránou, a tak pokračuje tlak hostí.
     
    46:44
    Hostia pridali v pohybe a získali výhodu presilovky. Ladislav Ščurko podrazil prenikajúceho Jakuba Ručkaya.
     
    46:27
    Judd Blackwater predviedol individuálny prienik po pravej strane. Z kruhu nebezpečne vystrelil švihom, ale Matthew Hackett bol pripravený.
     
    46:00
    Matthew Hackett si siahol na puk. Jamie Milam ho preveril delovkou takmer cez celé klzisko. Kanadský brankár nezaváhal.
     
    45:23
    Detva teraz ovláda dianie na ľadovej ploche a pridávajú sa aj diváci, ktorí cítia šancu na cenné víťazstvo proti lídrovi súťaže.
     
    44:37
    Detva dala gól! Domáci hokejisti otáčajú skóre vo svoj prospech. David Videlka prihrával bekhendom naslepo z rohu klziska pred bránu, kde stál voľný LADISLAV ŠČURKO a zblízka bez problémov trafil odkrytú sieť. Asistencie: David Videlka, Michal Murček.
     
    43:41
    Podpoľanci zamierili do rýchleho protiútoku. Na jeho konci bol Jakub Žilka, ktorý trafil z ľavého kruhu iba Frederika Foltána.
     
    43:00
    Prvá nitrianska formácia sa natlačila do útočného pásma, ale nedokázala vážnejšie ohroziť Matthewa Hacketta.
     
    41:45
    Po dvoch zlepených góloch domáci hokejisti ožili a tlačia sa do útoku. Naopak, hostia spod Zobora musia rozdýchať rýchle údery.
     
    40:28
    Detva dala gól! Líder súťaže prišiel o svoj náskok v priebehu niekoľkých sekúnd. Veľké zaváhanie Frederika Foltána prinieslo radosť FREDERIKOVI FEKIAČOVI, ktorý posielal puk spoza obrannej modrej čiary iba do stredného pásma a ten napokon prešiel až do nitrianskej brány. Asistencia: Matúš Chovan.
     
    40:28
    Kuriózny moment na detvianskom ľade. Jeden z domácich hokejistov posielal puk z vlastného obranného pásma na bránu Nitry a zdá sa, že Frederik Foltán si ho zrazil za čiaru. Situáciu musí preveriť videorozhodca.
     
    40:18
    Detva dala gól! Domáci hokejisti zužitkovali krátky úsek presilovky, ktorý im zostal z predchádzajúcej časti hry. Gachulincovu strelu od modrej čiary Foltán iba vyrazil a VITALIJ SITNIKOV zblízka poslal puk do odkrytej siete. Asistencie: Filip Surovka, Daniel Gachulinec
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednom dejstve dokázala Detva znížiť na rozdiel jediného gólu, keď sa presadil z brejku David Videlka. Namiesto vyrovnania však opäť inkasovala. Frederik Fekiač nešťastne posunul priamo na hokejku Karola Csányiho, ktorý z medzikružia tretíkrát prekonal Matthewa Hacketta. Domáci preto stále prehrávajú o dva góly.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:28
    Obrovská šanca domácich. David Videlka sa natlačil pred bránu z ľavej strany, položil si brankára Foltána, ale jeho zakončenie skončilo na betóne nitrianskeho gólmana.
     
    38:24
    Tomáš Mikúš chcel vydolovať puk spomedzi korčúľ Michaila Kukleva, ale napokon podrazil ruského obrancu a odchádza na trestnú lavicu.
     
    37:52
    Juraj Šiška využil priestor na ľavom krídle, vystrelil švihom, no Miroslav Macejko puk zblokoval až na ochrannú sieť.
     
    37:21
    Detva chybovala v rozohrávke. Puk získal Radoslav Macík, ktorého strela švihom z ľavého kruhu skončila na pozornom Hackettovi.
     
    37:00
    Martin Chovan musel opustiť hraciu plochu, pretože po jednom zo súbojov dostal pukom do tváre. Na ľade zostala krv, ktorú musia odstrániť domáci usporiadatelia.
     
    36:40
    Momentálne sledujeme hluchú fázu hry. Nitra dobre kontroluje stredné pásmo, neponúka domácim priestor a sústredí sa na defenzívu.
     
    35:31
    Gachulinec takmer vyrobil hrubú chybu v rozohrávke. Na poslednú chvíľu však stihol zobrať puk Tiborovi Kutálkovi, ktorý by išiel sám na Hacketta.
     
    34:41
    Detve sa nedarí prechod z obranného do útočného pásma. Jozef Sládok sa snažil upokojiť hru, no jeho tím rýchlo stratil puk.
     
    33:10
    Marek Slovák našiel v druhej vlne pripraveného Jamieho Milama, ktorého príklep nemal potrebnú presnosť a skončil vedľa Hackettovej brány.
     
    32:15
    Nitra dala gól! Rozhodcovia signalizovali prihrávku rukou v útočnom pásme, ale Frederik Fekiač sa dotkol puku ako prvý, posunul ho priamo na hokejku KAROLA CSÁNYIHO a ten presnou strelou zvýšil náskok hostí.
     
    32:05
    Martin Rýgl trikrát po sebe vystrelil príklepom. Jeho pokusy však zblokovala obrana Detvy a raz zasiahol Matthew Hackett.
     
    31:36
    Detva prežila dvojminútové oslabenie pri vylúčení Martina Vyskoča. Matthew Hackett musel riešiť iba jednu strelu od modrej čiary z dielne Milama.
     
    30:55
    Ladislav Ščurko potiahol rýchly protiútok Detvy, hľadal na ľavej strane voľného Michala Murčeka, ale poslal mu príliš vysokú prihrávku.
     
    30:10
    Troy Milam dostal presnú prihrávku na modrú čiaru, výborne vystrelil príklepom, ale do jeho delovky strčil korčuľu Filip Surovka.
     
    29:36
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť. Martin Vyskoč putuje na trestnú lavicu za faul lakťom.
     
    29:20
    Tibor Kutálek vystihol rozohrávku domáceho tímu, ale ocitol sa medzi dvoma brániacimi hráčmi, takže nemohol strieľať.
     
    28:37
    Detva dala gól! Ladislav Ščurko vybojoval puk v strednom pásme, pohotovo vysunul do brejku DAVIDA VIDELKU a domáci útočník presnou strelou pod brvno prekonal Frederika Foltána. Asistencia: Ladislav Ščurko.
     
    27:34
    Dvojnásobná presilovka nedopadla pre Detvu podľa predstáv. Navyše sa domáci nepresadili ani v klasickej početnej výhode, takže stále prehrávajú o dva góly.
     
    26:44
    Marek Slovák nevyužil trestné strieľanie. Pri kľučke mu skĺzol puk z hokejky, a tak ani nedokázal vystreliť na Hacketta.
     
    26:44
    Miroslav Macejko urobil chybu na modrej čiare a pustil do brejku Mareka Slováka. V poslednej chvíli ho dokázal zastaviť faulom, takže rozhodcovia poskytli hosťom trestné strieľanie.
     
    26:10
    Detva je usadená v útočnom pásme a drží súpera pod tlakom. Od modrej čiary dvakrát tvrdo vypálil Martin Chovan, ale ani v jednom prípade netrafil Foltána.
     
    25:34
    Smolný moment pre hosti. Karol Korím vyhodil puk z vlastného obranného pásma až na tribúnu a dostáva dve trestné minúty. Detva bude hrať presilovku o dvoch hráčov.
     
    25:09
    Máme tu štvrté vylúčenie za hákovanie v dnešnom zápase. Proti pravidlám sa previnil nitriansky obranca Martin Rýgl.
     
    24:51
    Veľká príležitosť Nitry. Blackwater z otočky výborne našiel Jakuba Ručkaya, ktorý postupoval sám na Hacketta. Švihom ale trafil len kanadského brankára.
     
    23:55
    Sitnikov so Surovkom sa dostali aj so šťastím do prečíslenia dvoch proti jednému, ale Mezei nedovolil domácim zakončiť.
     
    23:10
    Daniel Gachulinec sa oprel do puku od modrej čiary. Príklepom však trafil len Juraja Šišku, ktorý strelu zblokoval.
     
    22:26
    Michal Murček vybojoval puk na pravom kruhu, ale bol pod tlakom brániaceho hráča a nedokázal ohroziť Foltána.
     
    21:44
    Nitrania predviedli rýchly protiútok, na ktorého konci bol Jakub Ručkay. Jeho jemný teč však poslal puk mimo detvianskej brány.
     
    21:23
    Jozef Sládok výborne vystrelil a Frederik Foltán jeho príklep neudržal. Potom nasledovali dorážky Milého so Žilkom, no hosťujúci brankár odolal.
     
    20:28
    Troy Milam posunul puk na modrej čiare svojmu kolegovi Branislavovi Mezeiovi, ktorého strela skončila na vyrážačke Hacketta.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Nitra sa pod Poľanou ani veľmi nenadrela a vyhráva o dva góly. Favorit mal pomalší rozbeh, ale v trinástej minúte využil Tomáš Mikúš presilovku a odvtedy boli hostia aktívnejší. Z následných dvoch veľkých šancí síce neskórovali, no potom ich potešil pohotový Marek Slovák, ktorý upravil stav na súčasných 0:2.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:12
    Branislav Mezei vystrelil švihom od modrej čiary. Jeho pokus letel nad bránu, ale Hackett ho pre istotu vyrazil až na ochrannú sieť.
     
    18:06
    Frederik Foltán nemusí riešiť žiadne bezprostredné nebezpečenstvo. Domáci hokejisti ho väčšinou skúšajú iba nahodenými pukmi z diaľky.
     
    17:22
    Nitra dala gól! Hostia z ničoho nič udreli. Pohotový MAREK SLOVÁK výborne zareagoval na odrazený puk a bez váhania ho napálil na bránu. Matthew Hackett nedokázal včas spojiť betóny. Asistencie: Karol Korím, Róbert Lantoši.
     
    16:59
    Henrich Ručkay sa chcel kľučkami zbaviť Maroša Surového, ale ten ho prekvapil a získal puk. Potom však nepresne prihrával dopredu.
     
    16:01
    Gachulinec nenápadne nahodil puk od modrej čiary a ten sa po viacerých odrazoch dostal k Ščurkovi. Domáci útočník bol ale tiesnený, takže nedokázal zakončiť.
     
    15:20
    Úvodný gól hosťom pomohol. Favorit sa rozbehol, dostáva sa do šancí a domáci hokejisti na to nedokážu reagovať.
     
    14:37
    Ďalšia tutovka Nitry. Judd Blackwater bol voľný pred bránou, mohol zasunúť puk za ležiaceho Hacketta, ale na poslednú chvíľu zasiahol jeden z domácich obrancov.
     
    14:00
    Veľká šanca hostí. Po zlej rozohrávke Detvy sa ocitol na osi klziska úplne voľný Karol Korím, ktorý vyslal na Hacketta tvrdú strelu. Kanadský brankár bol otrasený a hra musela byť prerušená.
     
    12:52
    Nitra dala gól! Corgoni využili druhú presilovku v dnešnom zápase a idú do vedenia. TOMÁŠ MIKÚŠ dostal veľa priestoru na vrchole pravého kruhu, vystrelil švihom a poslal puk presne do horného rohu brány. Hackett bol bez šance. Asistencia: Troy Milam, Branislav Mezei.
     
    12:20
    Jozef Sládok získal puk pred vlastnou bránou a odpálil ho cez všetky čiary. Oba tímy môžu prestriedať.
     
    11:35
    Detva takisto nezužitkovala početnú výhodu a bude sa opäť brániť. Martin Belluš zamieril na trestnú lavicu, vylúčený bol za hákovanie.
     
    10:50
    Miroslav Macejko nahodil puk od modrej čiary priamo na bránu, ale Frederik Foltán jeho pokus dobre videl a úspešne zasiahol.
     
    09:58
    Edmund Piačka naskočil späť na ľadovú plochu, takže domáci tím dostane výhodu skrátenej presilovky o jedného muža.
     
    09:34
    Presilovka hostí sa skončila predčasne. Judd Blackwater si pomohol faulom v útočnom pásme a dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    08:53
    Hosťom viazla kombinácia v útočnom pásme a počas necelej minúty presilovky vyslali na Hacketta jedinú strelu. Od modrej zakončoval obranca Mezei.
     
    07:58
    Michal Krištof unikal po ľavom krídle a Edmund Piačka ho dokázal zastaviť iba za cenu hákovania a dvoch trestných minút.
     
    06:45
    Detvianska defenzíva teraz zvolila jednoduché riešenie situácie. Puk smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    06:11
    Henrich Ručkay nečakane vystrelil bekhendom po vhadzovaní. Matthew Hackett dobre zareagoval a schoval puk v náručí.
     
    05:47
    Martin Chovan vystrelil od modrej čiary. Puk mu síce nesadol ideálne na hokejku, ale práve to narobilo problémy brankárovi Foltánovi.
     
    05:00
    Úvodných päť minút bolo opatrných z oboch strán. Hostia sa zatiaľ ťažko rozbiehajú a chýba im rýchlosť v prechode do útoku.
     
    04:13
    Juraj Milý nepríjemne nastreľoval puk pred bránu, kde sa tlačil Matúš Chovan. Frederik Foltán radšej zasiahol a prerušil hru.
     
    03:20
    Nitra prišla o výhodu útočného pásma, pretože Milamovi preskočil puk cez hokejku a ušiel mu za modrú čiaru.
     
    02:46
    Martin Chovan chcel zakončovať od modrej čiary, ale priamo pred ním stál jeden z nitrianskych hokejistov, ktorý puk zblokoval.
     
    02:03
    David Videlka si našiel puk na pravom kruhu a pohotovo vystrelil. Frederik Foltán stihol včas sklepnúť betóny.
     
    01:30
    Domáci hokejisti dobre vykrývajú priestor v neutrálnej zóne a súpera vôbec nepúšťajú do blízkosti Matthewa Hacketta.
     
    00:41
    Nitra vyhrala úvodné buly, ale nedokázala prejsť cez stredné pásmo. Puk len nahodila za bránu Hacketta, kde boli úspešnejší domáci.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, Vyskoč, Gachulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Piačka.

    HK Nitra: Foltán (Lawson) – T. Milam, Mezei, Rais, J. Milam, Rýgl, Ordzovenský, Pupák, Korím – Paulovič, Krištof, T. Mikúš – Kutálek, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Lantoši.

    Rozhodcovia: Orolin, Snášel – M. Korba, Jobbágy.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu dohrávaného 49. kola Tipsport Ligy. Posledná Detva nastúpi na domácom ľade proti lídrovi súťaže z Nitry.

    Detva je dlhodobo na poslednom mieste tabuľky a s určitosťou bude musieť absolvovať baráž o udržanie sa v Tipsport Lige. Nováčik získal v doterajšom priebehu sezóny iba 37 bodov v 53 dueloch a má negatívne skóre 111:194. Podpoľanci sa museli vyrovnať s viacerými trénerskými zmenami a momentálne nie sú v dobrej forme. Z ostatných šiestich ligových vystúpení vydolovali iba dva body za víťazstvo 2:1 po predĺžení v Liptovskom Mikuláši. Okrem toho prehrali s Trenčínom, Košicami, Zvolenom, Popradom a Banskou Bystricou.

    Nitra sa nachádza na priebežnej prvej priečke a má veľkú šancu na to, aby do play-off vstupovala z najlepšej východiskovej pozície. Corgoni preukazujú v závere základnej časti vysokú výkonnosť a môžu sa pochváliť sériou štyroch víťazstiev za sebou bez straty jediného bodu. Po olympijskej prestávke zaznamenali tri domáce triumfy proti Trenčínu, Žiline aj Košiciam a vonku si poradili s Liptovským Mikulášom. Hokejisti spod Zobora nazbierali v tomto tipsportligovom ročníku už 109 bodov so skóre 188:139.

    Prvé tri vzájomné zápasy Nitry a Detvy mali jasný priebeh. Vicemajster postupne triumfoval 5:2, 7:0 a 4:1. V ďalších dvoch meraniach síl takisto uspeli zverenci Antonína Stavjaňu, ale iba tesne 5:4 a 3:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 29. Videlka (Ščurko), 41. Sitnikov (Surovka, Gachulinec), 41. Fekiač (Chovan), 45. Ščurko (Videlka, Murček) – 13. Mikúš (Milam, Mezei), 18. Slovák (Korím, Lantoši), 33. Csányi


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, Vyskoč, Gachulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Piačka.
    HK Nitra: Foltán (Lawson) – T. Milam, Mezei, Rais, J. Milam, Rýgl, Ordzovenský, Pupák, Korím – Paulovič, Krištof, T. Mikúš – Kutálek, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Lantoši.

    Rozhodca: Orolin, Snášel – M. Korba, Jobbágy.