Swansea – Sheffield Wedn. 2:0 (kon.)
koniec
Swansea City
2:0 (0:0)
Sheffield Wednesday
cz Utorok 27.02.2018, 21:05 • Liberty Stadium, Swansea • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:12. (22:54:53)
     
    Je tu konec! Swansea nakonec využila výhody domácího prostředí, ve kterém zdolala druholigový Sheffield Wednesday 2-0. Welšský celek se zejména ve druhém poločase dostal ke své klasické hře a soupeře nepustil k ničemu vážnějšímu. Naopak domácí sami dvakrát skórovali, což znamená, že se můžou těšit na další boje v FA Cupu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Ayew se sympaticky uvolnil kousek za šestnáctkou a ihned poté se rozhodl vypálit. Nepříjemná rána nakonec skončila v náruči Dawsona.
     
    86
    Ihned po exekuci se u levé čáry svedl souboj nejednoho hráče, ze které nakonec vyšla lépe Swansea. Také domácí budou vhazovat.
     
    85
    Brankář Nordfeldt se nyní omlouvá svým spoluhráčů, neboť balón poslal ven z hrací plochy. Sheffield se tak zdarma dostává k autovému vhazování.
     
    84
    Jedno je jisté. Oba lodivodi už využily všechny dostupné střídání a následující minuty se tak odehrají více méně v kuse.
     
    83
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Nathan Dyer, přichází Leon Britton.
     
    83
    Celek z nejvyšší anglické soutěže prokázal zkušenosti a zejména ve druhém poločase se hraje pouze na jednu branku.
     
    82
    Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Jordan Rhodes, přichází Almen Abdi.
    81. DYER - 2:0
     
    81
    Swansea právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Abraham vybídl na hranici ofsajdu volného NATHANA DYERA, který přízemní ránou propálil Dawsona.
     
    81
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. Sheffieldu už moc času nezbývá, stále potřebuje za každou cenu vstřelit branku.
     
    80
    Poslední minuty nám přináší nespočet nepřesností z obou stran. Proto se Pudil radši rozhodl poslat míč až k brankáři Dawsonovi.
     
    79
    Nyní se do kombinace na levé straně zapojil také český zadák Pudil, který ale nedokázal poslat přesnou přihrávku na volného Boyda.
     
    78
    Swansea táhla protiútok, kterého se zapojila kompletní tříčlenná útočná trojice. Celou akci se rozhodl vzít na sebe Abraham, jenž narazil hned na prvního bránícího hráče.
     
    77
    Po delším časovém úseku jsme se dočkali také zakončení z hostující strany. O něco více prostoru obdržel Reach, jehož rána byla propagační.
     
    76
    Rozehrávky se i v tomto případě ujal Carroll, jehož technická nabídka utvořila na malém vápně menší skrumáž. Dawson nemusel zasahovat.
     
    75
    Ayew vystihl rozehrávku a poté se vydal za středový kruh. Tam svedl souboj tělo na tělo s Loovensem, hlavní sudí nakonec píská ve prospěch domácích.
     
    74
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Dawson, který nezvolil odkop, nýbrž roztáhl hru na pravou stranu. Hosté se nemohou dostat z vlastní poloviny.
     
    69
    Tento fakt jasně dokumentovalo Fernándezovo počínání s balónem. Argentinský zadák totiž raději poslal kulatý nesmysl až ke znuděnému Nordfeldtovi.
     
    68
    Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Jacob Butterfield, přichází Atdhe Nuhiu.
     
    67
    Hra se nám nyní trochu uklidnila, nicméně stále je míč v držení fotbalistů Swansea. Prvoligový celek se snaží neudělat žádnou závažnou chybu.
     
    66
    A po něm se do zakončení dostal právě mladičký forvard Abraham. Jeho technická střela i tentokráte zaplula pouze doprostřed.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday FC).
     
    64
    Nedovolených zákroků přibývá. Tentokráte soupeřovu kopačku pořádně ucítil Abraham, který byl zezadu přišlápnut. Následovat bude volný kop.
     
    63
    Olsson se odvážil k individuálnímu průniku, nicméně na poslední chvíli se cesta vpřed zavřela. Swansea je ale opět v držení hracího předmětu.
     
    62
    Teď si welšský celek musel hodně oddechnout. V malém vápně se totiž utvořila obrovská skrumáž, načež žádný z hostujících hráčů nedokázal dopravit míč do sítě.
     
    61
    Hunt posílal do malého vápna střílený centr, po kterém se Fernández ocitl na zemi. Domácí kapitán ale bude vpořádku, jen si chvíli poleží na trávníku.
     
    60
    Odpovědnost na sebe vzal jeden z nejaktivnějších hráčů dnešního utkání Rhodes. Jeho rána alá Cristiano Ronaldo zaplula do rukavic brankáře.
     
    59
    Byl to právě portugalský forvard ve službách Sheffieldu Wednesday, kdo vybojoval faul zhruba třícet čísel od branky. Nordfeldt si již staví zeď.
     
    58
    Avšak jeho přihrávka byla příliš čitelná a ke kontru se mohl dostat soupeř. Reachovi ale trvala práce s míčem natolik dlouho, že už nestačil přihrát na Joaa.
     
    57
    Domácí se po vstřelené brance nikam nezatáhli, nýbrž i nadále usilují o další trefy. Na pravém křídle se snaží rozhýbat hru Dyer.
     
    56
    Rázem dostává utkání úplně jiný náboj. Sheffield se dostal do těžké pozice a na vyrovnávací branku má už jen něco málo přes čtyřicet minut.
    55. AYEW - 1:0
     
    55
    Swansea právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně dočkali! Z velké vzdálenosti napřáhl Carroll, který orazítkoval obě tyče. Míč se ale odrazil přesně k naběhnuvšímu JORDANU AYEWOVI, který už měl snadnou práci.
     
    55
    Swansea se doslova prodrala do pokutového území, ve kterém stál roj protihráčů. Dyerova prostrkávačka ale putovala do ofsajdu.
     
    55
    Střídající Olsson si možná až příliš zbytečně pohrál s míčem, se kterým daleko nedošel. Následně vytasil důležitý a navíc čistý skluz Loovens.
     
    54
    Pudil se ujal autového vhazování od levé autové čáry. Po kratší prodlevě si vybral Butterfielda, který jeho záměr ale vůbec nepochopil.
     
    53
    Ihned po výkopu od branky se ve vzdušném souboji opřel loktem do protihráče van der Hoorn. Sheffield tak bude moci uklidnit hru.
     
    52
    Na druhé straně se do vápna dral střídající Ayew, který chtěl pádem vybojovat pokutový kop. Hlavní sudí i tentokráte zůstává v klidu.
     
    51
    Reach se s trochou štěstí dostal k míči, načež ho popostrčil na rychlonohého Boyda. Ten se po lehkém kontaktu svalil k zemi, hraje se ale dále.
     
    50
    Roberts musel hodně rychle spěchat dozadu, kde nakonec ustrážil míč pro kolegu Fernándeze. Domácímu kapitánovi ale uskočil balón za autovou čáru.
     
    49
    Další útočnou akci opět táhl aktivní Dyer, jenž se pro změnu nacházel na levém křídle. Nikterak prudká nabídka ale doletěla pouze k Dawsonovi.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách se Dyer pokoušel nastartovat na hranici ofsajdu naběhnuvšího Abrahama, jehož prudká nabídka pouze proletěla vápnem.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Waye Routledge, přichází Jordan Ayew.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Sung-Yong Ki, přichází Martin Olsson.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo hodně zajímavou podívanou. Jak už bylo řečeno, územní převahu měl sice domácí celek, avšak nebezpečnější akce měl na svědomí druholigový Sheffield. Ten si dokonce vypracoval hned dvě nadějné šance, nicméně ani jedna neskončila v brance. Oba celky tak odcházejí do kabin za bezbrankového stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    42
    Po dalším nakopávaném míči se v osobním souboji přetahoval Joao s domácím kapitánem Fernándezem. Argentinský obránce nakonec odehrál míč do zámezí.
     
    41
    Dawson si dal s výkopem od branky pořádně načas, načež nedokázal najít nikoho ve stejném dresu. Domácí se ale rychle připravili o balón.
     
    40
    První slušnější zakončení také ze strany Swansea. Ki napřáhl zhruba z devatenácti metrů a jeho prudký projektil skončil na boční síti.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude nastavovat.
     
    38
    Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Jack Hunt, přichází Liam Palmer.
     
    38
    Abraham se chytře uvolnil kolem Jonese a poté naservíroval míč do běhu na Dyera. Ani rychlé nohy druhého jmenovaného ale nezastihly balón.
     
    37
    Územní převahu sice má domácí celek, avšak směrem dopředu je zatím nebezpečnější soupeř. Sheffield se prvoligového celku rozhodně nezalekl.
    36. Joao mířil pouze do rukavic brankáře.
     
    36
    Další šance Sheffieldu! Joao uháněl směrem k pokutovému území, kde si přehodil míč na silnější nohu a následně vyprášil rukavice Nordfeldta.
     
    35
    Na zadní tyči se na malý moment dostal za záda obrany Clucas. Domácí křídelník se rozhodl vypálit akrobatickým způsobem, střela ale mířila hodně vedle tyče.
     
    34
    Také Swansea se po delší době dostala k rohovému kopu, avšak s úplně stejným výsledkem. Hosté jsou ve vzdušném prostoru zatím úspěšnější.
     
    33
    Posléze si Sheffield ještě vyzkoušel rozehrávku rohového kopu. Míč se kroutil směrem k brankáři, který nakonec musel balón vyboxovat.
    32. Nordfeldt se musel činit.
     
    32
    První gólovka zápasu! Venancio přiťukl vedle stojícímu Butterfieldovi, jehož ránu zpoza šestnáctky musel Nordfeldt vyrazil konečky prstů.
     
    31
    Domácí hráči byli nedůslední u vlastní šestnáctky, kde se tento fakt snažil potrestat Rhodes. Jeho centr ale doletěl pouze do nohy protihráče.
     
    30
    Jones se prezentoval hodně drzým manévrem v nebezpečném prostoru, avšak napadající Carroll ho nedokázal obrat o hrací předmět.
     
    29
    Stále sledujeme tentýž obrázek hry. Swansea nemůže prokousat do vyložené šance, naopak hosté se snaží vyrážet do rychlých protiútoků.
     
    24
    Český zadák měl po předchozím souboji ještě nějaké menší poranění, avšak na nic vážného to nevypadá. Dawson bude odkopávat od branky.
     
    23
    Clucas prokázal svůj důraz, díky kterému se dostal přes Venancia. Následný centr směřoval k zadní tyči, kde byl jako první u míče Pudil.
     
    22
    Po delším zámku se také Sheffield podíval s balónem na útočnou polovinu. Tam ale Venancia zradila přihrávka na naběhnuvšího Rhodese.
     
    21
    Ten směřoval sympaticky napříč malým vápnem, avšak žádný z hráčů v bílém kompletu se nedostal do zakončení. Domácí ale zůstávají u míče.
     
    20
    Swansea se dostala k zajímavému volnému kopu, který se pokoušela řešit cvičeným signálem. Do hlavičky se následně prodral Abraham, jenž vybojoval druhý roh.
     
    19
    Roberts se musel po prudké přihrávce, nicméně poté o míč přišel. Na druhé straně se do nadějného kontru cpal Joao, ani jeho nabídka nebyla zrovna povedená.
     
    18
    Joao dokázal udržet balón proti napadající přesile, avšak přízemní kombinace jeho spoluhráčů nikam nevedla. Domácí se nemohou dostat k míči.
     
    17
    Netrvalo dlouho a podobným způsobem to zkoušel křídelník Roberts. Ani jemu se nepodařilo ideálně odcentrovat, neboť míč zaplul do rukavic Dawsona.
     
    16
    Dyer měl zničehonic před sebou hodně prostoru, který se snažil zužitkovat přesným centrem. Na ten si ale počíhal připravený kapitán Loovens.
     
    15
    Ki musel s míčem spěchat až ke středovému kruhu, kde pouze přeposlal balón na vedle stojícího Fernándeze. Swansea to nyní zkouší po levé straně.
     
    14
    Brankář Dawson musel v nebezpečném prostoru zpracovávat hodně prudkou přihrávku, po které raději odkopl míč pouze do hlediště.
     
    13
    Hra se začíná hodně často kouskovat. Tentokráte skončil na zemi urostlý forvard Abraham, naopak se provinil hostující středopolař Jones.
     
    12
    Poprvé se musel činit také pomezní rozhodčí. Ten totiž velmi přesně odhalil Boydovo ofsajdové postavení. Domácí okamžitě rozehráli z vlastní půlky.
     
    11
    Do pokutového území domácího mužstva připlachtil další velmi nebezpečný centr, Joao se ale z akrobatické pozice vůbec nedostal ke střele.
     
    10
    Rhodes obral nedůrazného Clucase o balón a vzápětí se pokoušel oslovit Joaa. Druhý jmenovaný ale nedoskočil na lehký bochánek.
     
    9
    Fernández zcela jednoznačně ovládl vzdušný prostor. Sheffield se tak s míčem moc dlouho neohřál a nyní se musí bránit další útočné akci.
     
    8
    Dyer se zapojil do dalšího útočného manévru, avšak Carroll mu nedokázal narazit zpět. Sheffield je v úvodních vteřinách pod velkým tlakem.
     
    7
    Roberts vhazoval od pravé autové čáry, načež svým hodem poslal míč na van der Hoorna. Následně ale Rech dokázal vystihnout rozehrávku.
     
    6
    Welšský celek ho rozehrál nakrátko, načež před Dawsona přeci jenom přiletěl centr. Kiho hlavička směřovala vysoko nad břevno.
     
    5
    Dyer mohl spěchat po pravém křídle, kde se ale důležitým zákrokem prezentoval český obránce Pudil. Swansea má k dispozici rohový kop.
     
    4
    Až nyní se domácí hráči dostali k souvislejšímu držení míče na své obranné polovině. Míč putuje z jedné kopačky na druhou.
     
    3
    Sheffield se v samotném úvodu dostal k rozehrávce zajímavé standardky. Z pravé strany to zkoušel Reach, avšak míč poslal pouze na hlavu Carrolla.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Nordfeldt – van der Hoorn, Fernández, Bartley – Roberts, Ki, Carroll, Clucas – Dyer, Abraham, Routledge
    Náhradníci: Britton, Narsingh, Olsson, Ayew, Mulder, Naughton, James

    Sheffield Wednesday FC: Dawson – Venâncio, Loovens, Pudil – Hunt, Butterfield, Jones, Reach, Boyd – Rhodes, Lucas
    Náhradníci: Fox, Palmer, Nuhiu, Baker, Wildsmith, Pelupessy, Abdi

    Rozhodčí: Attwell – Lennard, Perry.
     
    První zápas

    První vzájemné utkání skončilo bezbrankovou remízou, avšak výhodu domácího prostředí bude mít Swansea. Očekávat se dá územní převaha prvoligového celku, který zřejmě do dnešního zápasu nasadí několik méně vytěžovaných hráčů.
     
    Sheffield Wednesday FC

    Na druhé straně stojí druholigový Sheffield Wednesday, jenž se zatím nachází ve spodních patrech tabulky. Sheffield doposud nasbíral sedmatřicet bodů, což zatím stačí na dosavadní sedmnáctou pozici. Hostující tým dnešního utkání prohrál v posledních dvou ligových zápasech a o dobré formě tak nemůže být řeč. Zároveň se Sheffield trápí na hřištích soupeře, kde naposledy zvítězil ke konci měsíce prosinec.
     
    Swansea City

    Fotbalisté Swansea podávají v letošním ročníku hodně nepřesvědčivé výkony, které mají za výsledek postavení v sestupovém pásmu. Situace ale není tolik kritická, neboť od prvního nesestupového místa jí dělí pouze lepší skóre. Welšský celek se konečně začal herně zvedat, neboť z posledních pěti ligových zápasů hned třikrát zvítězil. Zároveň se ale Swansea potýká s nejhůře střílející ofenzívou, jenž si drží průměr méně než jedné branky na zápas.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglický FA Cup má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Swansea City a Sheffield Wednesday FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    David Suchý

    Góly: 55. Ayew, 81. Dyer

    Karty:   65. Rhodes (SHW)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:12.
    Swansea City: Nordfeldt – van der Hoorn, Fernández (C), Bartley – Roberts, Ki, Carroll, Clucas – Dyer, Abraham, Routledge
    Náhradníci: Britton, Narsingh, Olsson, Ayew, Mulder, Naughton, James

    Sheffield Wednesday: Dawson – Venâncio, Loovens (C), Pudil – Hunt, Butterfield, Jones, Reach, Boyd – Rhodes, Lucas
    Náhradníci: Fox, Palmer, Nuhiu, Baker, Wildsmith, Pelupessy, Abdi

    Rozhodca: Attwell – Lennard, Perry