Prehľad ZOH Pchjongčchang 2018 - 18.deň (kon.) | Záverečný ceremoniál (kon.)
koniec udalosti
Záverečný ceremoniál

Nedeľa 25.02.2018, 12:00Zimné olympijské hry
     
    Ďakujeme všetkým, ktorí boli súčasťou práve ukončených zimných olympijských hier. Veríme, že ste si ich užili spoločne s našimi textovými prenosmi. Veľkým športovým sviatkom vás z pozície komentátorov sprevádzali Michal Bakoš, Matej Kubove, Miroslav Kováčik, Jakub Kocourek, Tomáš Lengyel, Miroslav Revaj, Lukáš Rastislav Ovšonka, Ján Vojtaššák a Veronika Pancuráková. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok víkendu. (14:01:17)
     
    14:00
    Záverečný ceremoniál sa skončil.
     
    13:57
    O záver programu sa postará dídžej, ktorý na plochu pozval tanečníkov, umelcov, ale aj všetkých prítomných športovcov. Malá párty je poslednou časťou skvelej zimnej olympiády, ktorú v roku 2018 hostil juhokórejský Pjongčang.

     
    13:54
    Olympijský oheň zhasol, olympijské hry sú definitívne ukončené! Pjongčang sa s turnajom rozlúčil emotívne a vo chvíli, keď oheň zhasol, stíchla aj hudba a tribúny.
     
    13:50
    Na ploche sa zjavil nadrozmerný darček, ktorý dostali aj všetci športovci a všetci účastníci tohto ceremoniálu. Je ním snehová guľa, v ktorej majú byť symbolicky ukryté spomienky na tieto hry, ktoré sa až do smrti vryjú do pamäte všetkých zúčastnených.

     
    13:45
    Kultúrny program pokračuje tanečno-speváckym vystúpeím skupiny EXO. Všetci tanečníci sú odení v bielo-čiernej kombinácii a okolo nich krúžia terénne autá.
     
    13:42
    „Zimné olympijské hry sú ukončené!" povedal v duchu tradície Thomas Bach a pozval mládež z celého sveta, aby sa o štyri roky zúčastnila nasledujúcej zimnej olympiády v Pekingu.
     
    13:39
    „Kórejská republika a KĽDR ukázali prísľub mierovej budúcnosti pre nás všetkých. Ukázali sme, že šport spája ľudí v krehkom svete a že šport buduje mosty. MOV bude pokračovať v olympijskom dialógu aj keď zhasne olympijský ohneň. To je náš prísľub pre budúcnosť," povedal predseda Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach. „Sme nadšení olympijskými hodnotami a smerom do budúcnosti podávame pomocnú ruku každému organizátorovi. Špeciálne poďakovanie smerujem dobrovoľníkom za ich rozohriate srdcia, ktorými studené mrazy prebili. Dobrovoľníci, ďakujem za vašu ochotu!"
    Peking 2022

     
    13:33
    „Napriek nepriazni počasia sme na športoviskách dokázali uskutočniť všetky naše plány a ciele na zimných olympijských hrách. Chcem vyjadriť veľké ospravedlnenie a ľútosť všetkým športovcom, ktorí kvôli zraneniam nemohli naplniť svoje plány. Olympijské hry nás spájajú v duchu mieru a veľkých ľudských hodnôt. Prekonávali sme rasové, náboženské a národnostné rozdiely. Najmä predstavitelia Kórejskej republiky a KĽDR vybudovali priateľstvo, ktoré môže mať väčší význam ako samotný šport. Keď kráčali pod jednou vlajkou, vybudovali identitu jednotného národa. Semienko mieru bolo zasiate v Pjongčangu a veríme, že vyrastie nádherný strom pre našu budúcnosť," povedal predseda organizačného kórejského výboru Lee Hee-Bon.
     
    13:28
    Nasledovať budú oficiálne príhovory. Slovo si vezmú predseda organizačného kórejského výboru Lee Hee-Bon a predseda Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach.

     
    13:25
    Vitajte v Číne – krátky program odprezentoval ďalšieho organizátora zimnej olympiády v roku 2022. Čínski zástupcovia takisto využili pôsobivú svetelnú šou a odkázali tak na budúcnosť, ktorá nás čaká. V závere krátkeho predstavenia sa na ploche zjavilo aj logo nasledujúcich zimných hier. Vidíme sa v Pekingu!
     
    13:17
    Na počesť ďalšieho oraganizátora zimnej olympiády si teraz svet vypočuje hymnu Číny a na stožiar počas nej vystúpi čínska vlajka.
     
    13:15
    Olympijská vlajka jeuž dole zo stožiara a primátor Pjongčangu ju teraz symbolicky odovzdá predsedovi MOV Thomasovi Bachovi a ten ju posunie starostovi Pekingu, pretože práve Peking bude hostiť najbližšiu zimnú olympiádu.
     
    13:12
    Na počesť zakladateľa olympijských hier zaznela hymna Grécka a po nej nám iba 11-ročný kórejský chlapec zaspieva aj olympijskú hymnu.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková