Tímové preteky sk Víťaz: Švajčiarsko (kon.)
koniec udalosti
Tímové preteky

Víťaz: Švajčiarsko

Sobota 24.02.2018, 03:00Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie
     
    Finále
    Marco Schwartz riskoval, ale nevyvaroval sa chýb na trati. V cieli nebude klasifikovaný, a tak sa olympijskými víťazmi v tímovej súťaži stalo Švajčiarsko. Finálový súboj vyhralo pomerom 3:1 a obohacuje svoju zbierku o ďalší zlatý kov.
     
    1-4
    Svetoví šampióni odídu z Pjongčangu naprázdno! Leif Kristian Haugen predviedol v záverečnej jazde skvelý výkon, keď jasne zdolal Clementa Noëla. Nórsko napokon dosiahlo v súčte najlepšieho mužského a ženského výkonu o dvanásť stotiniek lepší čas.
     
    2-4
    Švajčiarsko postupuje do finále tímovej súťaže. Alexis Pinturault dnes nepotvrdzuje status lídra francúzskeho tímu a prehráva druhú z troch jázd. Proti Danielovi Yulemu riskoval, no po chybe je diskvalifikovaný.
     
    1-4
    Sebastian Foss-Solevåg nepotvrdil úlohu favorita. Marco Schwartz predviedol dnes svoju najlepšiu jazdu a posúva Rakúsko do finále tímovej súťaže. Naši západní susedia vyhrali pomerom 3:1.
     
    4-4
    Bolo to tesné. Linus Strasser robil čo mohol, získal pre Nemecko druhý bod, ale napokon postupujú ďalej Švajčiari. Tí zásluhou Wendy Holdenerovej a Ramona Zenhäuserna dosiahli o štyri desatiny lepší čas.
     
    2-4
    Dave Ryding síce zdolal Sebastiana Foss-Solevåga pomerne výrazne, ale napokon to Veľkej Británii nestačilo. Na základe súčtu najlepšieho mužského a ženského času je na tom o 0,21 sekundy lepšie Nórsko. Postupuje do semifinále, kde ho čaká Rakúsko.
     
    1-3
    Je to jasné! Rakúsko sa dokonale revanšovalo Švédsku za vyradenie z vlaňajšieho svetového šampionátu. Katharina Gallhuberová získava tretí bod, keď zdolala Annu Swenn Larssonovú.
     
    7-4
    Tak to je obrovská škoda! Veronika Velez-Zuzulová mohla spečatiť slovenský postup, no jej prehra sa ukázala byť rozhodujúcou. Linus Strasser jasne zdolal Andreasa Žampu, a tak Nemecko postupuje na základe lepšieho času.
     
    6-4
    Tak napokon to Francúzsko zvládlo. Alexis Pinturault získal druhý bod pre svoju krajinu a napokon v súčte najlepšieho ženského a mužského času sú na tom Kanaďania horšie len o štyri stotinky sekundy. Obrovská smola.

    Miroslav Kováčik

    Semifinálové dvojice:
    Rakúsko - Nórsko
    Francúzsko - Švajčiarsko
    Štvrťfinálové dvojice:
    Rakúsko - Švédsko
    Veľká Británia - Nórsko
    Taliansko - Francúzsko
    Nemecko - Švajčiarsko
    Osemfinálové dvojice:
    Rakúsko – Južná Kórea
    Švédsko – Slovinsko
    USA – Veľká Británia
    Nórsko – Olympijskí športovci z Ruska
    Taliansko – Česká republika
    Francúzsko – Kanada
    Nemecko – Slovensko
    Švajčiarsko – Maďarsko