Žrebovanie osemfinále Európskej ligy (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie osemfinále Európskej ligy

Piatok 23.02.2018, 13:00Žrebovanie súťaží
     
    Žreb osemfinále je teda za nami. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (13:19:43)
     
    Osemfinálové dvojice

    Lazio – Dynamo Kyjev
    RB Leipzig – Zenit
    Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva
    CSKA Moskva – Olympique Lyon
    Marseille – Athletic Bilbao
    Sporting Lisabon – Viktoria Plzeň
    Borussia Dortmund – FC Salzburg
    AC Miláno – Arsenal
     
    Tak až posledná dvojica priniesla poriadny šláger a to aj napriek tomu, že aj ďalšie dvojice sú atraktívne.
     
    Posledná dvojica a toto je veľký ťahák! AC Miláno začína v súboji tímov, ktoré síce momentálne nepatria k najväčším svetovým veľkoklubom, ale to na kvalite dvojzápasu nič neznižuje, Arsenal.
     
    Ďalší favorit začne doma. Borussia Dortmund privíta tím taktiež z nemecky hovoriacej krajiny, FC Salzburg.
     
    Sporting Lisabon mal celkom problémy v 32-finále proti Astane, takže do merania síl s Viktoriou Plzeň bude musieť vložiť ešte viac síl. Slovenskí hráči sa taktiež majú na čo tešiť.
     
    Olympique Marseille, druhý francúzsky účastník, v ktorom však Eric Abidal nehrával, čaká cesta do Španielska. Súperom bude Athletic Bilbao. Ďalšia zaujímavá dvojica.
     
    Aj do tretice za sebou ruský celok. Tentoraz CSKA Moskva. Armádny celok začne doma dvojzápas s Olympique Lyon, tímom, ktorý sa chce dostať do domáceho finále.
     
    Atlético Madrid, asi najväčší favorit, sa predstaví taktiež v Rusku. Čaká ho totiž Lokomotiv Moskva.
     
    RB Leipzig, premožiteľ Hamšíkovho Neapolu pri jeho prvej sezóne v EL, čaká ruský Zenit Petrohrad.
     
    Ruské tímy teda putujú k ostatným a môžeme sa losovať už úplne naplno, bez obmedzení.
     
    Prvým tímom, ktorý je vytiahnutý, je Lazi Rím. To sa predstaví proti Dynamu Kyjev. Prvý zápas sa bude hrať na štadióne celku, ktorý bude v príspevku uvedený ako prvý.
     
    To znamená, že loptička s Dynamom Kyjev je v samostatnom koši, ruské tímy sú v druhom a zvyšok v poslednom. Trochu som si protirečil s posledným príspevkom, ale za to rád.
     
    Eric Abidal sa ešte trochu vyjadril k posledným zápasom Európskej ligy a o malú chvíľu začína žrebovanie. Žiadne tímy nie sú nasadené, takže všetky pôjdu z jedného koša. Stretnúť sa teda môžu aj celky z rovnakých krajín, avšak Dynamo Kyjev nemôže nastúpiť proti ruským účastníkom, ktorých je dosť.
     
    Marchetti poprial všetkým účastníkom počas žrebu veľa šťastia, pripomenul, že cesta do Lyonu je ešte dlhá a na pódium pozval Erica Abidala, ktorý je ambasádorom finálového stretnutia.
     
    Na pódiu je už Giorgio Marchetti, ktorý, ako obvykle, pripomenie pravidlá žrebu a nejaké detaily okolo toho. Zároveň vyjadril sústrasť rodine policajtovi, ktorý včera po zápase Bilbao – Spartak pri vyčínaní fanúšikov nešťastne umrel.
     
    Video pripomenulo aj to, že finále sa v tejto sezóne bude hrať v Lyone.
     
    Moderátor Pedro Pinto privítal všetkých zúčastnených a v krátkosti začal program žrebovania, ktorý pokračuje videom. V ňom sú znázornené postupy všetkých šestnástich tímov cez 32-finále.
     
    Vítam vás pri sledovaní žrebu osemfinále Európskej ligy 2017/18, ktorý sa uskutoční vo švajčiarskom Nyone. Posledných šestnásť vyvolených bude mať šancu zabojovať o postup do ďalšej fázy a tým pádom aj o druhú najprestížnejšiu európsku trofej.

    Len včera neskoro večer skončili odvety 32-finále, kde sa rozhodlo o tom, kto je ešte v hre. Nutno poznamenať, že sme videli niekoľko prekvapení. Vypadli napríklad favoriti ako SSC Neapol, Villarreal CF či Spartak Moskva.

    Slováci

    V hre ostali už len zástupcovia z Viktorie Plzeň (Kozáčik, Hrošovský, Hrošovský), pretože v 32-finále vypadol Makov AEK Atény, Hamšíkov Neapol a aj FC Kodaň, za ktorý hrávajú Greguš a Vavro.

    Matej Kubove

    Osemfinálové dvojice EL 2017/18

    SS Lazio - Dynamo Kyjev
    RB Leipzig - Zenit Petrohrad
    Atlético Madrid - Lokomotiv Moskva
    CSKA Moskva - Olympique Lyon
    Olympique Marseille - Athletic Bilbao
    Sporting Lisabon - Viktoria Plzeň
    Borussia Dortmund - FC Salzburg
    AC Miláno - Arsenal FC