Česko – OŠ z Ruska 0:3 (kon.) | Kanada – Nemecko 3:4 (kon.)
koniec
Kanada
3:4 (0:1, 1:3, 2:0)
Nemecko
Piatok 23.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské Hry - muži • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zázrak na ľade! Aj takýmito slovami si dovolím opísať tento zápas. Nemecko síce tretiu tretiu už tak presvedčivo nehralo a len sa bránilo, Kanada dala dva góly a znížila tak na 3:4. Nemci si však už postup nenechali ujsť a majú tak istotu medaile z olympijských hier. Je to naozaj historický moment, ale Nemecko od osemfinále predvádza vynikajúce výsledky a tento celok to teda dotiahol až do finále. Kanada sa tak už môže rozlúčiť so zlatým hattrickom z olympiády a bude hrať o bronz proti Česku. O zlatú medailu si to tak teda rozdajú Nemecko a Olympijský športovci z Ruska. Aj takéto momenty prináša šport.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem teda ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (15:36:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Kanada sa drží v útočnom pásme, ale Nemecko sa úspešne bráni a ostávajú už len posledné sekundy, pri ktorých sledujeme vabank Kanady.
     
    58:53
    Nemecko si berie oddychový čas!
     
    58:53
    Zakázané uvoľnenie Nemecka. Do konca tretej tretiny ostáva necelá minúta, Nemecko je na pokraji historického momentu.
     
    58:20
    Poulin je späť na striedačke, Kanada je v útočnom pásme a vytvára enormný tlak na svojho súpera!
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:51
    Nemecko sa snažilo vyraziť do útočného pásma, ale zastavuje ich ofsajd. Hra sa presunuje do stredného pásma a tak sa Poulin musí vrátiť späť do svojej bránky.
     
    57:38
    Poulin ostáva už na striedačke, Kanada získava buly v útočnom pásme! Kanada hrá tak už absolútny vabang v takomto čase, už zrejme javorové listy nemajú na čo čakať.
     
    57:22
    Čas sa už začína Kanade krátiť, Nemecko je blízko k historickému výsledku. Kanada sa však teraz nemôže usadiť v útočnom pásme, čo je pre Nemecko veľmi dobré.
     
    56:47
    Ďalšie vhadzovanie v obrannom pásme Nemecka, Thomasov puk doputoval do Aus den Birkenovej lapačky. Nemecko sa tak opäť bude brániť vo svojom pásme.
     
    56:22
    Obe mužstvá hrajú v plnom počte!
     
    56:06
    Nemecko sa dostalo do útočného pásma, ale do zakončenia sa už tento celok nedostal. Kanada však musí zakladať ďalší útok od svojej brány.
     
    55:55
    Zakázané uvoľnenie Nemecka. Kanadský tlak prebieha aj počas hry 4 na 4, Nemecko sa však stále úspešne bráni.
     
    55:14
    Kozun sa dostal k odrazenému puku a okamžite zakončil, ale nemecký brankár bol pozorný a hru prerušuje. Kanada tak ešte ostáva v útočnom pásme.
     
    55:02
    Kanada sa drží v útočnom pásme, ale ich súper im veľa priestoru neposkytuje a Nemecko teraz navyše vyváža puk do bezpečia.
     
    54:32
    Momentálne tak sledujeme hru 4 na 4, čo môže otvoriť viacej priestoru pre jednu čo druhé mužstvo. Aktívnejšie hrá však aj naďalej Kanada.
     
    54:22
    Vylúčenie v tíme Kanada (Christian Thomas – 2 min., sekanie).
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Christian Ehrhoff – 2 min., hrubosť).
     
    53:57
    Teraz sme už boli svedkami zakončenia na kanadskú bránku, ale Royov pokus úspešný nebol. Nemecko sa teraz sústreďuje na bránenie už tesného vedenia o jeden gól.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 29. Brulé (Lee, Noreau), 43. M. Robinson (Thomas, Lee), 50. Roy (Lee) – 15. Macek (Kahun), 24. Plachta (Hager), 27. Mauer (Goc, Wolf), 33. Hager (Plachta, Schütz)


    Kanada: Poulin (Peters) – M. Robinson, Lee (A), Noreau, Ch. Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery – Brulé, Roy (A), R. Bourque – Thomas, Kelly (C), Raymond – Ebbett, Vey, Wolski – Lapierre, O'Dell, Klinkhammer – Kozun.
    Nemecko: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Ehrhoff (A), M. Müller, Y. Seidenberg, J. Müller, Hördler, Krupp – Reimer, Hager (A), Ehliz – Plachta, Goc (C), Kink – Macek, Kahun, Wolf – Mauer, Fauser, Schütz – Noebels.

    Rozhodca: Jozef Kubuš (SVK), Timothy Mayer (USA) – Fraser McIntyre (USA), Alexander Otmakhov (RUS)