Sevilla – Manchester United 0:0 (kon.) | Doneck – AS Rím 2:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:0 (0:0)
Manchester United
Streda 21.02.2018, 20:45Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    89
    Éver Banega má odrobené, na posledné minúty prichádza Guido Pizarro.
     
    86
    A práve Sandro mohol po príchode do hry okamžite otvoriť skóre duelu. Sanabria z bránkovej čiary vracal pred de Geu, Sandro Ramírez vyzvŕtal obrancov United, no v prehustenom poli pálil iba do Smallinga.
     
    85
    Veľká komédia od Montellu. Najprv mal z ihriska odísť Franco Vázquez, tomu trvalo dobrých štyridsať sekúnd, než sa dostal k postrannej čiare. Taliansky kouč však avizované striedanie zrušil, ďalších dvadsať sekúnd trvalo, kým bol z hracej plochy definitívne stiahnutý Luis Muriel. Nahrádza ho Sandro Ramírez.
     
    83
    Romelu Lukaku sa presadil po centri Pogbu, spracoval si loptu a prízemnou strelou prekonal Rica. Gól je anulovaný, Belgičan si spracoval prihrávku rukou.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Anthony Martial.
     
    75
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Marcus Rashford.
     
    73
    Muriel sa ocitol aj v roli nahrávajúceho. Jemný center z hranice bránkovej čiary, do hlavičky sa dostal Pablo Sarabia. Hlavička domáceho hráča šla meter nad bránu.
     
    71
    Veľká chyba stopérov Manchestru. Pablo Sarabia s prízemným centrom sprava, Luis Muriel šiel do sklzu. Chýbalo niekoľko centimetrov a Smalling s Lindelöfom by boli karhaní.
     
    64
    Clément Lenglet sa zavesil do vzduchu, ale nepremenil presný center Banegu na gólový zásah. Hlavička šla do zeme, tam už kráľoval de Gea.
    45+1. David de Gea (MAN), Luis Muriel (SEV)
     
    45+1
    Čo teraz stvárajú hráči United, to je neskutočné! Najprv chyby obrancov takmer rezultovali v gól, keď hosťujúci gólman musel odkopávať pred napádajúcim hráčom. Potom zostal za obranou Manchestru nikým nechránený Luis Muriel! Domáci útočník sa zorientoval medzi dvojicou stopérov a následne z piatich metrov hlavičkoval iba do de Geu. Jeden z najlepších gólmanov sveta môže ďakovať svojmu reflexu a intuícii, rovnako tak aj Murielovi, že mu to nenasmeroval do protipohybu!
     
    45
    David de Gea s famóznym zákrokom po nožničkách a následnej hlavičke z hranice malého vápna! Španiel vytlačil loptu nad brvno!
    42. Joaquín Correa (SEV)
     
    42
    Joaquín Correa azda v rovnakej pozícii, ako pred štvrťhodinou! Valencia mu nechal priveľa miesta, Correa sa dostal do veľkého vápna, odkiaľ pálil na bránu. Je však škoda, že tento pokus bol opäť málo razantný, de Gea s ďalším dôležitým zákrokom.
     
    41
    Žltú kartu evidujeme aj na strane United. Jesús Navas vyviezol loptu z vlastnej polovici, na tej súperovej ho fauloval Alexis. Nebol to prvý faul Čilana, francúzsky rozhodca tak urobil správne.
     
    33
    Obrovská chyba Manchestru pri rozohrávke! Matić nenašiel Alexisa, domáci získali loptu. Luis Muriel vyhral súboj s Lindelofom, k lopte sa tak dostal Franco Vázquez. Ten z uhla pálil iba do Smallinga – rohový kop.
    25. Romelu Lukaku (MAN)
     
    25
    Tá ale prišla o minútu neskôr! Geniálny lob za obranu od Matića našiel Lukakua, ten z voleja ľavačkou prestreľuje vysoko nad!
     
    21
    Manchester sa ubránil, Alexis ale loptu neodkopol. Dôvodom bol nešetrný škrt nohy Stevena N'Zonziho do jeho stehna. Francúzsky arbiter vyťahuje prvú kartu zápasu až po dodatočnom dôkaze na končatine Alexisa.
     
    17
    Je to tak, Ander Herrera dnes predčasne končí, nahradil ho Paul Pogba.

    Viktor Kalinács

    Góly:

    Karty:   21. N'Zonzi (SEV) – 41. Alexis Sánchez (MAN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:22.
    FC Sevilla: S. Rico – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Banega (89. Pizarro), N'Zonzi – Sarabia, F. Vázquez, Correa – Muriel (85. Sandro Ramírez).
    Náhradníci: Soria – Carriço, Ben Yedder, Pizarro, Nolito, Roque, Sandro Ramírez.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – A. Herrera (17. P. Pogba), N. Matić, McTominay – Mata (80. Martial), R. Lukaku, Alexis Sánchez (75. Rashford).
    Náhradníci: Romero – Bailly, Darmian, P. Pogba, Lingard, Martial, Rashford.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (všetci Francúzsko)
    Utorok 13.03.2018
    Manchester United - Sevilla 1:2

    Góly: 84. R. Lukaku – 74. Ben Yedder, 78. Ben Yedder

    Karty:   90+3. Rashford (MAN) – 5. Banega (SEV), 79. Ben Yedder (SEV), 88. Correa (SEV), 90. Sarabia (SEV)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:10. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.