Ženy - Dvojboby (3. a 4. jazdy) Vítěz: M. Jamankaová, Buckwitzová (GER) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Dvojboby (3. a 4. jazdy)

Vítěz: M. Jamankaová, Buckwitzová (GER)

cz Streda 21.02.2018, 12:40Zimné olympijské hry - Boby
     
    Z mé strany je to už pro tento závod všechno. Přeji hezký zbytek dne. (15:19:06)
    Zlato pro německý dvojbob

     
    Konečné pořadí

    1. Jamankaová, Buckwitzová (GER) 3:22,45
    2. Meyersová Taylorová, Gibbsová (USA) +0,07
    3. Humphriesová, Georgeová (CAN) +0,44
    4. Schneiderová, Drazeková (GER) +0,52
    5. Greubelová Poserová, Evansová (USA) +0,57
    6. Risslingová, Moyesová (CAN) +1,18
    7. De Bruinová, Lotholzová (CAN) +1,44
    8. McNeillová, Mooreová (GBR) +1,62
    9. Hafnerová, Rebsamenová (SUI) +1,85
    10. Hengsterová, Kleiserová (AUT) +2,06
    11. Willemsenová, Aertsová (BEL) +2,16
    12. Sergejevová, Kočeržovová (OAR) +2,71
    13. Vannieuwenhuyseová, Vercruyssenová (BEL) +2,80
    14. Köhlerová, Nolteová (GER) +2,83
    15. Kim, Kim (KOR) +2,86
    16. Constantinová, Grecuová (ROU) +3,08
    17. Rodinovová, Běloměstnychová (OAR) +3,27
    18. Beierlová, Hahnová (AUT) +3,39
    19. Fenlatorová-Victorianová, Russellová (JAM) +3,49
    20. Adigunová, Onwumereová (NGR) +7,15
     
    Dvojbob žen je za námi a zlaté medaile poputují do Německa zásluhou pilotky Mariamy Jamankaové a brzdařky Lisy Buckwitzové. Ty měly po třech jízdách náskok čtyř setin. V závěrečné jízdy neměly dobrý start a nejprve ztrácely. V závěru to ale rozbalily a nakonec předvedly jízdu, která je v součtu všech čtyř jízd o 7 setin lepší než nakonec druhých Američanek. Elena Meyersová Taylorová a Lauren Gibbsová se tedy musejí spokojit se stříbrem. A bronz si zajistily závěrečnou jízdou Kanaďanky Kaillie Humphriesová a Phylicia Georgeová.
    Závěr zlaté německé jízdy
     
    1
    Jamankaová a Buckwitzová ale měly fantastický závěr a je to zlatá medaile pro tyhle Němky!
     
    1
    Jamankaová řídí svůj dvojbob průběžně na druhém místě.
     
    1
    Němky Mariama Jamankaová a Lisa Buckwitzová už odstartovaly. Jejich start byl celkem pomalý.
     
    2
    Američanky Elena Meyersová Taylorová a Lauren Gibbsová měly velmi dobrý start. Podle očekávání se dostaly do průběžného vedení, ale nyní budou doufat, že jejich jízda bude o 4 setiny lepší než německého dvojbobu, který pojede po nich. To by totiž byly zlaté.
     
    3
    Kanaďanky předvedly ve čtvrté jízdě jen o sedm setin horší jízdu než Němky a zůstávají tedy celkově před nimi. A mají jistý bronz.
     
    3
    O bronz mohou Němky Schneiderovou a Drazekovu připravit ještě Kanaďanky Humpriesová, Georgeová.
     
    4
    Greubelová Poserová si pohorší, protože nepředvedly povedenou jízdu. Američanky klesají na druhé místo.
     
    4
    Americký dvojbob Jemie Greubelová, Aja Evansová má ztrátu na bronz jen pět setin. To je určitě hratelné. Potřebuje ale zajet hodně dobrou jízdu.
     
    5
    Německá pilotka Stephanie Schneiderová a brzdařka Annika Drazeková mohly ještě zabojovat o bronz, ale na to nedosáhnou, protože tam byly viditelné nárazy. Ale vedení Němky uhájily a ví, že horší než páté nebudou.
     
    6
    Další Kanaďanky Alysia Risslingová a Heather Moyseová naopak dokázaly rychle odstartovat a nabraly dobrou rychlost. Rychlá jízda kanadskou dvojici dostává jasně na první místo. Byla to nejrychlejší jízda, kterou jsem zatím v rámci čtvrtých jízd viděli.
     
    7
    Kanaďanky Christine de Bruinová a Melissa Lozholzová měly docela pomalý start, ale zase zajely docela čistou jízdu. Kanadský dvojbob se udržel před Britkami a hůř než sedmý nebude.
     
    8
    Britský dvojbob Mica McNeillová a Mica Mooreová může být spokojený, protože zajel slušnou jízdu a bude nejhorší osmý. To je nejlepší výsledek pro Velkou Británii v ženském dvojbobu.
     
    9
    Dvojbob Hafnerová, Rebsamenová z Švýcarska je ve čtvrtých jízdách zatím třetí nejlepší a celkově se posouvá do vedení.
     
    10
    Hengsterová a Kleiserová ze Rakouska měly slušný start a také celá jejich jízda nebyla špatná. A rakouský dvojbob jde na první místo a nejhůř bude desátý.
     
    11
    Dvojice Willemsenová, Aertsová z Belgie předvedla velmi dobrou jízdu bez nějakých výrazných chyba dostávají se před Rusky na první místo.
     
    12
    Domácí dvojice Kim Jo-Ran, Kim Min-Song nebudou moc spokojené, protože v závěrečných jízdách jsou zatím až šesté nejlepší. Průběžně jsou nyní až čtvrté.
     
    13
    Pilotka Sergejevová a brzdařka Kočeržovová z Ruska už mají také poslední jízdu za sebou. Předvedly třetí nejlepší jízdu a sesazují Belgičanky z prvního místa.
     
    14
    Německý dvojbob Anna Köhlerová, Erline Nolteová zajely třetí nejlepší jízdu posledního kola, ale ani ony se nedostanou před Belgičanky a jsou nyní druhé.
     
    15
    Rumunky Constantinová a Grecuová předvedly druhou nejhorší jízdu čtvrtých jízd a průběžně si nejspíš pohorší. Nyní jsou druhé.
     
    16
    Vannieuwenhuyseová a Vercruyssenová Z Belgie zajely slušnou jízdu, nejlepší co zatím byla v rámci čtvrtých jízd k vidění. Takže už nebudou hůř než šestnácté.
     
    17
    Rodinovová a Běloměstnychová z Ruska také udělali docela dost viditelných chyb a hůř zatím jely ve čtvrté jízdě jen Nigerijky. Ale i tak jim to stačí zatím na první místo.
     
    18
    Rakušanky Beierlová a Hahnová nepodaly ve čtvrté jízdě dobrý výkon a zajely hůř než Jamajčanky. Ale ještě jím to stačilo, aby zůstaly průběžně před nimi.
     
    19
    Jamajčanky Fenlatorová-Victorianová, Russellová už mají také svou jízdu za sebou. Byly o 1,21 sekundy lepší než Nigerijky.
     
    20
    Nigerijská dvojice Adigunová, Onwumereová už má olympijský závod za sebou. A i když skončí poslední, mohou být na sebe hrdé, že olympijskou výzvu zvládly.
     
    Start
    Začaly čtvrté jízdy.
     
    Pořadí po třech jízdách

    1. Jamankaová, Buckwitzová (GER) 2:31,75
    2. Meyersová Taylorová (USA) +0,04
    3. Humpriesová, Georgeová (CAN) +0,37
    4. Greubelová Poserová, Evansová (USA) +0,42
    5. Schneiderová, Drazeková (GER) +0,52
    6. Risslingová, Moyseová (CAN) +0,84
    7. De Bruinová, Lozholzová (CAN) +0,85
    8. McNeillová, Mooreová (GBR) +1,13
    9. Hafnerová, Rebsamenová (SUI) +1,34
    10. Hengsterová, Kleiserová (AUT) +1,52
    11. Willemsenová, Aertsová (BEL) +1,65
    12. Kim, Kim (KOR) +2,01
    13. Sergejevová, Kočeržovová (OAR) +2,04
    14. Köhlerová, Nolteová (GER) +2,12
    15. Constantinová, Grecuová (ROU) +2,21
    16. Vannieuwenhuyseová, Vercruyssenová (BEL) +2,30
    17. Rodinovová, Běloměstnychová (OAR) +2,42
    18. Beierlová, Hahnová (AUT) +2,66
    19. Fenlatorová-Victorianová, Russellová (JAM) +2,87
    20. Adigunová, Onwumereová (NGR) +5,32
     
    Skončily nám třetí jízdy a nyní nás čeká přestávka. Ve 14:00 se pojedou závěrečné čtvrté jízdy, které rozhodnou o medailích. O zlato budou bojovat dvojboby Jamanková, Buckwitzová z Německa a Meyersová-Taylorová, Gibbsová z USA, které od sebe dělí jen 4 setiny. Velmi těsný bude boj i o bronzovou medaili. Startovat se bude v obráceném pořadí, tedy od dvacáté po první příčku.
     
    Konec
    Konec třetích jízd.
     
    20
    Jako poslední se do koryta pustily Nigerijky Seun Adigunová a Ngozi Onwumereová, které jsou výkonnostně níž než ostatní posádky a jsou odsouzeny k poslednímu místu. To touhle jízdou jen potvrdily a byly dokonce blízko převrácení bobu. Důležité je, že se nakonec dostaly v pořádku do cíle.
     
    19
    Rakouská dvojice Katrin Beierlová, Victoria Hahnová zajela ve třetích jízdách zatím třetí nejhorší čas a posouvají se před Jamajčanky na 18. místo.
     
    18
    Jamajský bob Jazmine Fenlatorová-Victorianová, Carrie Russellová zajel jízdu s par viditelnými chybami a je to zatím nejhorší čas ze třetích jízd. Takže Jamajčanky budou nejlépe osmnácté.
     
    17
    Ruská dvojice Alexandra Rodionovová a Julia Běloměstnychová nepředvedly dobrou jízdu. Zaznamenaly 15. nejlepší jízdu třetího kola, ale celkově zůstávají sedmnácté.
     
    16
    Rumunky Maria Adela Constantinová a Andreea Grecuová zajely od pohledu docela povedenou jízdu a nakonec je to 14. nejlepší čas v tomto kole. A posun na 15. místo.
     
    15
    Pilotka An Vannieuwenhuyseová a brzdařka Sophie Vercruyssenová z Belgie zajely pomalejší jízdu s několika chybami a zůstávají průběžně patnácté.
     
    14
    Dvojbob ruských sportovkyň Naděždy Sergejevové a Anastasii Kočeržovové předvedl chybu a dotyk v několika zatáčkách. Ale přesto se posunuly Rusky na třinácté místo.
     
    13
    Korejský dvojbob Kim Jo-Ran a Kim Min-Song předvedly slušný výkon bez výraznějších chyb. Jejich maximální rychlost byla velmi dobrá a nakonec je to posun na dvanáctou pozici.
     
    12
    Anna Köhler a Erline Nolteová z Německa udělaly několik docela závažných chyb a předvedly zatím nehorší jízdu ze třetích jízd.
     
    11
    Elfje Willemsenová a Sara Aertsová z Belgie předvedly celkem čistou jízdu, ale kvůli pomalejšímu startu byla zatím jejich nejpomalejší ze všech tří jízd. Lepší než jedenácté Belgičanky po třech jízdách nebudou.
     
    10
    Rakušanky Christiana Hengsterová a Valerie Kleiserová měly zatím nejpomalejší start z třetích jízd. Rakouský dvojbob zůstává průběžně desátý.
     
    9
    Švýcarský dvojbob složený z pilotky Sabiny Hafnerové a brzdařky Rahel Rebsamenové předvedl ne příliš povedenou jízdu. Bylo tam pár chyba a doteků a Švýcarky zůstávají na průběžném devátém místě.
     
    8
    Dvojice z Kanady Christine De Bruinová a Melissa Lotholzová předvedly slušnou jízdu, až ne chybu v patnácté zatáčce. Také ony za sebou nechávají britský dvojbob a posouvají se na sedmé místo.
     
    7
    Kanaďanky Alysia Risslingová a Heather Moyseová předvedly slušnou jízdu. Ve třetích jízdách jsou šesté se ztrátou 37 setin a celkově se dostávají před Britky na šesté místo.
     
    6
    Britský dvojbob Micy McNeillové a Micy Mooreové nebudou spokojeny. Ve třetích jízdách předvedly zatím nejhorší jízdu a celkově tak zůstávají šesté. Budou nyní čekat, jestli se před ně nedostanou další posádky.
     
    5
    Kanadský dvojbob složený z pilotky Kaillie Humphriesové a brzdařky Phyliciy Georgeové předvedl skvělou jízdu. V tomto kole třetí nejlepší a na třetí místo se Kanaďanky dostávají i celkově. Boj o bronz bude v závěrečných jízdách neuvěřitelně vyrovnaný!
     
    4
    Pilotka Jamie Greubel Poserová a brzdařka Aja Evansová z USA předvedly lepší jízdu. Ve třetím kole byla třetí nejlepší a celkově se Američanky posouvají na bronzovou pozici.
     
    3
    Německý dvojbob pilotovaný Stephanie Schneiderovou a s brzdařkou Annikou Drazekovou udělal pár chyb a to je nejspíš vyřadí z boje o medaile. V této jízdě Němky ztratily dalších 25 setin a to je hodně.
     
    2
    Situace na čele se ještě více vyrovnává! Američanky Meyersová-Taylorová a Gibbsová o další tři setiny překonaly traťový rekord a nyní jsou už jen 4 setiny na druhém místě za Němkami!
     
    1
    Jako první se do koryta postila vedoucí dvojice Jamanková a Buckwitzová a Němky hned zajely rekord tratě. Skvělý začátek!
     
    Start
    Třetí jízdy začaly.
     
    Pořadí po dvou jízdách

    1. Jamanková, Buckwitzová (GER) +1:41,26
    2. Meyersová-Taylorová, Gibbsová (USA) +0,07
    3. Schneiderová, Drazeková (GER) +0,30
    4. Greubelová-Poserová, Evansová (USA) +0,32
    5. Humphriesová, Georgeová (CAN) +0,34
    6. McNeillová, Mooreová (GBR) +0,46
    7. Risslingová, Moyseová (CAN) +0,50
    8. De Bruinová, Lotholzová (CAN) +0,59
    9. Hafnerová, Rebsamenová (SUI) +0,76
    10. Hengsterová, Kleiserová (AUT) +1,01
    11. Willemsenová, Aertsová (BEL) +1,04
    12. Köhlerová, Nolteová (GER) +1,15
    13. Kim Jo-Ran, Kim Min-Song (KOR) +1,18
    14. Sergejevová, Kočeržovová (OAR) +1,24
    15. Vannieuwenhuyseová, Vercruyssenová (BEL) +1,26
    16. Constantinová, Grecuová (ROM) +1,31
    17. Rodionovová, Běloměstnychová (OAR) +1,50
    18. Fenlatorová-Victorianová, Russelová (JAM) +1,53
    19. Beierlová, Hahnová (AUT) +1,64
    20. Adigunová, Omeogová (NGR) +3,50
     
    Dvojbob v Soči 2014

    Zlato: Humphriesová, Moyseová (CAN)
    Stříbro: Meyersová, Williamsová (USA)
    Bronz: Greubelová, Evansová (USA)
     
    Průběžné pořadí světového poháru

    1. Humphriesová (CAN) 1631
    2. Meyersová Taylorová (USA) 1591
    3. Jamankaová (GER)1538
    4. Grubelová Poserová (USA) 1493
    5. Schneiderová (GER) 1335
     
    Souboj o zlato slibuje hodně vyrovnanou bitvu. Na vedoucí pozici jsou Němky Jamanková a Buckwitzová, ale jen sedm setin zpátky jsou Američanky Meyersová-Taylorová a Gibbsová. Schyluje se také k těsnému souboji o bronz. Dvojboby Schneiderová, Drazeková z Německa, Greubelová-Poserová, Evansová z USA a Humphriesová, Georgeová z Kanady dělí od sebe jen čtyři setiny.
     
    První dvě jízdy už mají bobistky za sebou absolvovaly je včera. Dnes mají na programu další dvě jízdy. V první jízdě budou jednotlivé posádky startovat od nejlepší po nejhorší po dvou jízdách. V závěrečné jízdy se bude startovat v opačném pořadí, takže nakonec pojedou ty dvojboby, které budou bojovat o medaile.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce sportů v ledových korytech u sledování on-line přenosu 3. a 4. jízdy dvojbobu žen v rámy olympijských her v Pchjongčchangu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:40.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Petr Sumbal

    Konečné pořadí
    1. Jamankaová, Buckwitzová (GER) 3:22,45
    2. Meyersová Taylorová, Gibbsová (USA) +0,07
    3. Humphriesová, Georgeová (CAN) +0,44
    4. Schneiderová, Drazeková (GER) +0,52
    5. Greubelová Poserová, Evansová (USA) +0,57
    6. Risslingová, Moyesová (CAN) +1,18
    7. De Bruinová, Lotholzová (CAN) +1,44
    8. McNeillová, Mooreová (GBR) +1,62
    9. Hafnerová, Rebsamenová (SUI) +1,85
    10. Hengsterová, Kleiserová (AUT) +2,06
    11. Willemsenová, Aertsová (BEL) +2,16
    12. Sergejevová, Kočeržovová (OAR) +2,71
    13. Vannieuwenhuyseová, Vercruyssenová (BEL) +2,80
    14. Köhlerová, Nolteová (GER) +2,83
    15. Kim, Kim (KOR) +2,86
    16. Constantinová, Grecuová (ROU) +3,08
    17. Rodinovová, Běloměstnychová (OAR) +3,27
    18. Beierlová, Hahnová (AUT) +3,39
    19. Fenlatorová-Victorianová, Russellová (JAM) +3,49
    20. Adigunová, Onwumereová (NGR) +7,15
    Pořadí po třech jízdách
    1. Jamankaová, Buckwitzová (GER) 2:31,75
    2. Meyersová Taylorová (USA) +0,04
    3. Humpriesová, Georgeová (CAN) +0,37
    4. Greubelová Poserová, Evansová (USA) +0,42
    5. Schneiderová, Drazeková (GER) +0,52
    6. Risslingová, Moyseová (CAN) +0,84
    7. De Bruinová, Lozholzová (CAN) +0,85
    8. McNeillová, Mooreová (GBR) +1,13
    9. Hafnerová, Rebsamenová (SUI) +1,34
    10. Hengsterová, Kleiserová (AUT) +1,52
    11. Willemsenová, Aertsová (BEL) +1,65
    12. Kim, Kim (KOR) +2,01
    13. Sergejevová, Kočeržovová (RUS) +2,04
    14. Köhlerová, Nolteová (GER) +2,12
    15. Constantinová, Grecuová (ROU) +2,21
    16. Vannieuwenhuyseová, Vercruyssenová (BEL) +2,30
    17. Rodinovová, Běloměstnychová (RUS) +2,42
    18. Beierlová, Hahnová (AUT) +2,66
    19. Fenlatorová-Victorianová, Russellová (JAM) +2,87
    20. Adigunová, Onwumereová (NGR) +5,32