Česko – USA 3:2 (1:0 po s.n.) | OŠ z Ruska – Nórsko 6:1 (kon.) | Švédsko – Nemecko 3:4 (po pr.)
Kanada – Fínsko 1:0 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
3:4 (0:2, 0:0, 3:1 - 0:1)
Nemecko
Streda 21.02.2018, 13:10 • Kwandong Hockey Center • Olympijské Hry - muži • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:30 Patrick Reimer (GER) - 3:4
     
    61:30
    Nemecko dalo gól!
    Veľké prekvapenie je na svete! Nemecko získalo puk na svoje hokejky, PATRICK REIMER sa po úspešnej prihrávke fantasticky dostal až pred brankára Fastha a pretlačil puk za jeho chrbát, čím rozhodol o osude tohto zápase a postupujúcom do semifinále! Gól ešte muselo schváliť video, ale nebol dôvod Nemecku radosť zobrať.
    Asistencie: Yasin Ehliz, Daryl Boyle.
    51:37 Mikael Wikstrand (SWE) - 3:3
     
    51:37
    Švédsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Švédsko vybojovalo puk na svoje hokejky, okamžite sa presunulo do útočného pásma, MIKAEL WIKSTRAND sa odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti a puk skončil za bezmocným Aus den Birkenom – 3:3!
    Asistencia: Joel Lundqvist.
     
    51:00
    Situácia sa opakovala aj na druhej strane, do zakončenia sa v dobrej pozícii dostal Kink, ale brankár Fasth puk za svoj chrbát nepustil. Pred švédskou bránkou sa následne strhla menšia šarvátka.
    49:35 Patrik Hersley (SWE) - 2:3
     
    49:35
    Švédsko dalo gól!

    Bleskovo využitá presilovka švédskeho tímu! Po vyhratom buly sa puk dostal na hokejku PATRIKA HERSLEYHO, ktorého presná strela zapadlo do nemeckej bránky – 2:3!
    Asistencie: Linus Omark, Mikael Wikstrand.
     
    49:28
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Felix Schütz – 2 min., sekanie).
    48:28 Dominik Kahun (GER) - 1:3
     
    48:28
    Nemecko dalo gól!
    Ale pozor! Švédsku sa teraz nevydaril prechod do útočného pásma, v strednom pásme zachytil zlú prihrávku Mauer, poslal ho na DOMINIKA KAHUNA, ktorý sa následne úspešne dostal až pred brankára Fastha a puk poslal za jeho chrbát – 1:3!
    Asistencia: Frank Mauer.
    46:25 Anton Lander (SWE) - 1:2
     
    46:25
    Švédsko dalo gól!

    Tlak Švédska už bol naozaj enormný a tak logicky je tu kontaktný gól pre favorita tohto zápasu. Švédi sa usadili v útočnom pásme, pred nemeckou bránkou vznikol poriadny zmätok, v ňom sa dokázal najlepšie zorientovať ANTON LANDER a znižuje tak na 1:2!
    Asistencie: Rasmus Dahlin, Linus Omark.
     
    28:32
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Brooks Macek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    23:28
    Ďalšia veľká šanca Nemecka! Opäť sa v nej ocitol Kahun, keď získal puk spoza švédskej bránky, ale sám pred brankárom Fasthom zaváhal a jeho strela smerovala mimo bránku!
     
    23:06
    Teraz sme boli svedkami veľkého tlaku Nemecka a veľa nechýbalo, aby Švédsko prehrávalo o tri góly! Hördler vystrelil od modrej a brankár Fasth vyrazil puk len pred seba, Kahun sa dostal do zakončenia, ale brankár Švédska predviedol vynikajúci zákrok a zachránil už istý gól!
     
    20:30
    Ďalšia veľká šanca Nemecka! Boyle dostal pred švédsku bránku úspešnú prihrávku, odhodlal sa k strele z prvej, ale puk skončil len vo výstroji brankára Fasth, ktorý tak podržal svoj tím!
    14:17 Marcel Noebels (GER) - 0:2
     
    14:17
    Nemecko dalo gól!
    Eufória na nemeckej strane! Krátko po skončení presilovky sa Nemecko znova presunulo do útočného pásma, spoza švédskej bránky prišla presná prihrávka na MARCELA NOEBELSA a ten presnou strelou pod brvno prekonal Fastha – 0:2!
    Asistencia: Marcus Kink.
    13:48 Christian Ehrhoff (GER) - 0:1
     
    13:48
    Nemecko dalo gól!
    Túto presilovku však už Nemecko úspešne využíva a dostáva sa do prekvapivého vedenia o jeden gól! Tesne za modrou čiarou sa dostal do zakončenia CHRISTIAN EHRHOFF a prepálil všetko čo mu stálo v ceste – 0:1!
    Asistencie: Patrick Hager, Felix Schütz.
     
    13:13
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Dennis Everberg – 2 min., krosček).
     
    10:38
    Pred bránkou Švédska vznikla veľmi neprehľadná situácia, hneď niekoľko hokejistov Nemecka sa dostalo do zakončenia, ale puk za chrbátom Fastha neskončil!
     
    09:18
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Dennis Everberg – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    06:22
    Axelsson sa ocitol v dobrej pozícii pred nemeckou bránkou, ale v poslednej chvíli mu puk nešťastne ušiel z hokejky a tak ho nedokázal poslať do odkrytej bránky Nemecka!
     
    03:30
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Christian Ehrhoff – 2 min., hákovanie).
     
    03:30
    Prvá zaujímavá príležitosť v tomto zápase! Švédsko získalo v strednom pásme puk a okamžite vyrazilo pred bránku Nemecka, tam dostal úspešnú prihrávku Gustafssonem, ale puk za Aus den Birken nedostal. Švédi však budú hrať presilovku!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 47. Lander (Dahlin, Omark), 50. Hersley (Omark, Wikstrand), 52. Wikstrand (J. Lundqvist) – 14. Ehrhoff (Hager, Schütz), 15. Noebels (Kink), 49. Kahun (Mauer), 62. Reimer (Ehliz, Boyle)


    Švédsko: Fasth (Enroth) – Kronwall (A), Bertilsson, Hersley, E. Gustafsson (A), Wikstrand, Fransson, Dahlin – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – Norman.
    Nemecko: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Krupp, J. Müller, Y. Seidenberg, Hördler, M. Müller, Ehrhoff – Reimer, Hager, Schütz – Plachta, Goc, Wolf – Ehliz, Kahun, Noebels – Macek, Kink, Mauer – Fauser.

    Rozhodca: Mark Lemenin (AUT), Aleksi Rantala (FIN) – Miroslav Lhotsky (CZE), Nathan Vanoosten (CAN)