Bayern – Besiktas 5:0 (kon.) | Chelsea – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:0 (1:0)
Besiktas Istanbul
Utorok 20.02.2018, 20:45 • Allianz Arena, München • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:38:36)
     
    Stretnutie výrazne ovplyvnila červená karta Vidu, po ktorej prišlo všetkých päť presných zásahov Bayernu. Dvakrát sa trafili Lewandowski a Muller, jeden gól pridal Coman, a tak majú Bavori do odvety perfektnú pozíciu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ricardo Quaresma centrom našiel iba rukavice Ulreicha a týmto zápas aj môže skončiť.
     
    90+2
    Muller si ešte pomohol vedľa svojej šestnástky faulom na Babela, Besiktas preto po nadstavenom čase zahrá priamy kop.
     
    90+1
    Robert Lewandowski by určite rád strelil hattrick, avšak v tejto chvíli ho zastavil ofsajd.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
    88. Robert Lewandowski (BAY) - 5:0
     
    88
    Bayern dal gól!
    Po prihrávke Robbena do šestnástky už mohol strieľať Thomas Muller, ale neulakomil sa, pretože videl, že pred prázdnu bránu ide ROBERT LEWANDOWSKI. Poliak mal už jednoduchú úlohu.
     
    87
    Po pravej strane to nevyšlo, pretože center presný nebol, ale loptu do vápna ešte Robben vracal z opačnej strany. Ani to sa nepodarilo.
     
    86
    Po ďalšej dobrej akcii prišla strela Javiho Martíneza spoza veľkého vápna, Fabri sa rýchlo hodil do strany a zachraňuje situáciu.
     
    85
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Gary Medel, prichádza Tolgay Arslan.
     
    84
    Bayern stále nemá dosť a tlačí sa do ďalších zakončení. Jedno od Mullera po veľmi peknej akcii prišlo z ofsajdu a navyše mimo.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Corentin Tolisso.
     
    82
    Mats Hummels bol v zakončení po priamom kope takmer z polovice ihriska. Dlhý pas usmernil mimo priestor Fabriho brány.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Franck Ribéry.
     
    80
    Besiktas bude mať na domácom trávniku priam nadľudskú úlohu, pretože Bayern pocestuje do Turecka s parádnym náskokom. Stále však nie je koniec, čiže sa skóre môže meniť, ale aj tak.
    78. Robert Lewandowski (BAY) - 4:0
     
    78
    Bayern dal gól!
    ROBERT LEWANDOWSKI sa taktiež zapisuje do streleckej listiny, pretože po strele Hummelsa z diaľky, ktorú Fabri vyrazil len pred seba, bol pri lopte prvý a bez problémov ju dostal do siete.
     
    77
    Arjen Robben dostal pas na krídlo, kde sa vyhol Adrianovi, avšak následne sa medzi dvoch súperov dostal Muller. Nemecký útočník odstavený a pomohol si aj sám faulom.
     
    76
    Besiktas sa snaží ešte útočiť. Ako keby až teraz zistil, že sa to dá minimálne skúšať aj keď máte o hráča menej.
     
    75
    Talisca sa z ničoho nič ocitol v streleckej pozícii na hranici veľkého vápna súpera. Síce sa pošmykol, ale aj tak nestrieľal najhoršie, len tesne nad bránu Ulreicha.
     
    74
    Joshua Kimmich si hodil loptu z krídla po prihrávke od Robbena priamo do šestnástky, mladý nemecký obranca nabiehal z ofsajdu.
     
    73
    Rozohrávka hostí neviedla k ničomu, nákop na útočnú polovicu v skončil pri hráčoch Bayernu a tí znova trielia dopredu.
     
    72
    Arjen Robben naznačil prihrávku, nakoniec cez dvoch obrancov Besiktasu sám vystrelil. Pokus po trávniku smeroval mimo priestor brány.
     
    71
    Vstúpili sme do poslednej dvadsaťminútovky riadnej hracej doby. Aktivita Bayernu neprestáva, aj teraz sú jeho hráči nasťahovaní pred vápnom a pálil Coman. Iba do Fabriho.
     
    70
    Gary Medel predskočil Lewandowskeho po pase od Kimmicha, následne spred malého vápna hlavičkoval len tesne nad brvno Thomas Muller.
     
    69
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Caner Erkin, prichádza Gökhan Gönül.
     
    68
    Arjen Robben dostal loptu povedľa bránkovej čiary do malého vápna, v podstate ju kopol do Lewandowskeho, od ktorého ide zblízka tesne vedľa brány.
    66. Thomas Müller (BAY) - 3:0
     
    66
    Bayern dal gól!
    Razom je to pre domácich ešte lepšie a dá sa očakávať, že počet gólov vo Fabriho sieti sa na trojke nezastaví. THOMAS MULLER sa presadzuje druhýkrát v stretnutí.
     
    65
    Bayern Mníchov kombinuje pred veľkým vápnom súpera, až sa k strele odhodlal Arjen Robben. Trafil len dobre postavených súperov.
     
    64
    Pepe síce vedľa rohovej zástavky zastavil Comana, bude z toho aut pre Bayern Mníchov. Alaba poslal loptu smerom dozadu.
     
    63
    Robben na krídle uvoľnil Kimmicha, jeho dobrý center na zadnú tyč dokázal hlavou odvrátiť do bezpečnejších zón stopér Pepe.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Pepe (Besiktas Istanbul).
     
    61
    Arjen Robben sa nedostal k strele spred šestnástky, ešte ale prihrával do nej, kde spadol Vidal. Bol to ale práve on, kto fauloval.
     
    60
    Hodina hry za nami a Bayern Mníchov smeruje k víťazstvu v tomto stretnutí. Zároveň si buduje dobrú pozíciu do odvety v Istanbule.
     
    59
    Arjen Robben poslal zaujímavý oblúčik do veľkého vápna súpera, Muller ho hlavou posúval na os ihriska, kde nebol nik z domácich hráčov.
     
    58
    Robben a Muller vymysleli peknú akciu na pravom krídle, odkiaľ prišiel center pred malé vápno. Lewandowski ani Kimmich sa nezorientovali tak, aby hneď strieľali, preto prišiel útočný faul.
     
    57
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Vágner Love, prichádza Duško Tošić.
     
    56
    Fanúšikovia na tribúnach sa bavia, pretože Bayern Mníchov vyhráva o dva góly a to už je pozícia, ktorá je smerom do odvety priaznivá.
     
    55
    Joshua Kimmich poslal nebezpečný center smerom k vzdialenejšej žrdi, takmer priamo do brány. Fabri loptu vyrazil a následný pas zľava chytil na pevno.
     
    54
    Besiktas sa po rozohrávke na lopte dlho neohrial, pretože tam prišiel nedovolený zákrok v strede ihriska.
    52. Kingsley Coman (BAY) - 2:0
     
    52
    Bayern dal gól!
    Lewandowski dostal loptu na hranicu ofsajdu, narazil si ju, vnikol do šestnástky a prihrávkou pod seba objavil na hranici bieleho bodu voľného KINGSLEYHO COMANA, ktorý zakončil z prvej k žrdi.
     
    52
    Strelecké pokusy: 21 – 5
     
    51
    Arjen Robben nabral rýchlosť, vnikol do šestnástky, kde si hodil loptu cez Erkina, ale jeho prihrávku do malého vápna skončila v náručí Fabriho.
    50. Robert Lewandowski (BAY)
     
    50
    Robert Lewandowski sám priamy kop rozohral prudkou strelou, ktorú mieril do rohu brány. Besiktas zachránila ľavý žrď Fabriho svätyne.
     
    49
    Lewandowski si spracoval loptu medzi tromi hráčmi súpera a vnikol do šestnástky hostí. Po páde rozhodca váhal, nakoniec píska priamy kop tesne spred veľkého vápna. Mala to však byť penalta alebo simulovanie, takže arbiter dnešného stretnutia to vyriešil dosť "lišiacky".
     
    48
    Mats Hummels sa dostal k hlavičke spred malého vápna. Nemal však najlepšiu pozíciu, takže ju poslal iba na hornú sieť Fabriho brány.
     
    47
    Arjen Robben využil Kimmicha na krídle, kde mu poslal loptu, ale Nemcov center je zrazený na rohový kop, prvý v druhom polčase.
     
    46
    Do druhého polčasu nestriedal ani jeden tréner, ale domáci Jupp Heynckes musel meniť Jamesa Rodrígueza už v prvom dejstve. V závere ho nahradil Arjen Robben.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Besiktas Istanbul hrá od šestnástej minúty bez vylúčeného Vidu, čo však Bayern Mníchov aj napriek veľkej hernej prevahe a vysokému počtu šancí pretavil iba na jediný gól v podaní Thomasa Müllera. Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Kingsley Coman si spravil pozíciu na strelu pred veľkým vápnom a vyslal technický pokus, ktorý obetavo hlavou zrazil Pepe. Následne ešte strieľal Vidal, len do Fabriho.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Besiktas získal rohový kop, center Quaresmu na prednú tyč dokázala defenzíva Bayernu Mníchov dostať rýchlo do bezpečia.
     
    44
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Arjen Robben.
    43. Thomas Müller (BAY) - 1:0
     
    43
    Bayern dal gól!
    Kingsley Coman sa vedľa šestnástky pohral s Adrianom, poslal loptu do malého vápna, kde sa od Alabu odrazila na voľného THOMASA MULLERA. Ten sa rýchlo zorientoval a zakončil pomedzi nohy Fabriho.
     
    42
    Kimmich si center sprava rozmyslel, loptu vrátil dozadu, čo vo fanúšikoch vyvolalo chcenie bučať na svojich miláčikov.
     
    41
    Tentoraz centroval tesne nad zemou od bránkovej čiary do malého vápna Adriano, jeho defenzíva Bayernu odvrátila a pokus Pepeho z diaľky nesmeroval na bránu.
     
    40
    Quaresma sám rozohrával rohový kop, k hlavičke sa futbalisti Besiktastu nedostali. Turecký tím však ostáva pred šestnástkou Bayernu.
     
    39
    Ricardo Quaresma sa krásnym bicyklom presadil cez Hummelsa z krídla do veľkého vápna a aj keď bol z poriadneho uhlu, tak vystrelil k bližšej žrdi. Tá lopta by šla do siete, Ulreich preto musel zasiahnuť.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Robert Lewandowski (FC Bayern Mníchov).
     
    37
    Robert Lewandowski si spravil miesto na hranici malého vápna, kde loptu podvihol a akrobatickým spôsobom ju poslal cez hlavy, takými nožničkami cez Medela tesne nad. Čiľana pri tom nešťastne kopol do hlavy.
     
    36
    Pri tejto kombinácii Bayernu na útočnej polovici perfektne vidieť, ako hrá Besiktas po vylúčení. Jeho formácia je povedzme klasický pri tejto variante desiatich hráčov, 4-4-1. Ofenzívny Talisca hrá s Hutchinsonom defenzívneho respektíve stredného záložníka.
     
    35
    Besiktas sa pokúsil o protiútok, o loptu prakticky okamžite prišiel. Kingsley Coman to preto skúšal znova po ľavej strane, tentoraz si faulom pomohol on.
     
    34
    Quaresma poslal sklzom na zem Comana tesne vedľa svojho veľkého vápna. Bayern získal priamy kop, ktorý na center pred bránu využil James. Pepe síce loptu dostal preč, ale Alaba spoza vápna vystrelil do blokov, ktoré loptu poslali na voľného Vidala pred prázdnou časťou brány. Jeho zakončenie bolo na poslednú chvíľu zablokované tiež.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Ricardo Quaresma (Besiktas Istanbul).
     
    32
    Thomas Muller sa už venuje útočeniu, jeho center sprava na spoluhráčov vo veľkom vápne neprešiel. Následne zakončenie nesadlo Martínezovi.
     
    31
    Thomas Muller si pomohol faulom v strede poľa v hlavičkovom súboji proti Hutchinsonovi. Kanaďan je poriadne otrasený, no bude v poriadku.
     
    30
    James Rodríguez našiel centrom z rohového kopu dobre postaveného spoluhráča Matsa Hummelsa, ktorý v perfektnej pozícii na hranici päťky hlavičkou nechal vyniknúť Fabriho a jeho reflexy.
     
    29
    David Alaba poslal krásny pas do veľkého vápna Besiktasu na úplne voľného Alabu, avšak kým si ten loptu spracoval, tak k nemu dobehli súperi a poslali loptu na roh.
     
    28
    Thomas Muller sa dostal k zrazenej lopte vo veľkom vápne súpera, avšak tá mu vôbec nesadla, nakoľko tvrdú ranu poslal priamo do hlavy spoluhráča Jamesa. Kolumbijčan je otrasený, ale bude v poriadku.
     
    27
    Spoza veľkého vápna sa k strele po trávniku dostal Javi Martínez. Španiel to skúšal smerom k žrdi, Fabri nemal so zákrokom vážnejší problém.
     
    26
    Lewandowski sa ocitol v pozícii centrujúceho hráča, spoluhráčov pred bránou Besiktasu na zakončenie neoslovil.
     
    25
    Fabri bude môcť rozohrávať od vlastnej brány, pretože akcia Bayernu Mníchov sa nepodarilo priviesť do úspešného konca.
     
    24
    Atiba Hutchinson dostal nepríjemný nákop do brucha, čím však zrazil center zľava na rohový kop. Po pase Jamesa nebezpečenstvo neprišlo.
     
    23
    Besiktas Istanbul po červenej karte nemusel striedať, pretože na stopérsku pozíciu sa zasunul Gary Medel a defenzívnejšie hrá aj Ricardo Quaresma, inak skvelý ofenzívny technik.
     
    22
    Bayern Mníchov sa drží na lopte, s ktorou hádzanársky oblieha vápno súpera. Po pase do neho mohol strieľať Muller, trafil iba dobre postaveného Pepeho.
     
    20
    Quaresma sa dobre vrátil s Mullerom do vlastného vápna a hlavou dostal loptu pred nemeckým útočníkom po pase Jamesa mimo nebezpečnú pozíciu.
     
    19
    Paradoxne mohol prísť gól na strane Besiktasu, pretože Vágner Love sa dostal až príliš ľahko cez troch hráčov Bayernu od postrannej čiary do šestnástky. V rozhodujúcom momente zakončiť nad.
     
    18
    James Rodríguez jemnúčko kopol do lopty, ktorá preletela ponad múr a len o niekoľko centimetrov išla tesne vedľa Fabriho brány.
     
    17
    Bayern Mníchov zároveň získal priamy kop ani nie meter pred veľkým vápnom Besiktasu. Rozohrávka sa jemne naťahuje.
    16. Domagoj Vida (BES)
     
    16
    Obrovské problémy pre Besiktas, nakoľko Domagoj Vida išiel do sklzu tesne pred vlastným vápnom a keďže Robert Lewandowski unikal sám na Fabriho a Chorvát ho poslal na zem, musela nasledovať červená karta.
     
    16
    Kolmica Jamesa do vápna síce zakončenie nepriniesla, avšak následne to skúsil spoza vápna David Alaba. Trafil obrancu súpera.
     
    15
    Štvrťhodina hry je za nami a stretnutie sa zatiaľ odvíja presne tak, ako sme čakali. Bayern Mníchov je aktívnejším tímom, dostáva sa už aj do šancí.
     
    14
    Talisca sa okolo Matsa Hummelsa nedostal, nemecký obranca predviedol presný sklz cez loptu. James Rodríguez zakladá ďalšiu akciu svojho tímu. Coman pasom našiel pred bránou Mullera, ten zo záklonu hlavičkuje nad.
     
    13
    Talisca sa postavil k rozohrávke priameho kopu. Strelou tesne nad zemou chcel prekvapiť múr, avšak ten ostal pokope a preto lopta neprešla na Ulreicha.
     
    12
    Mats Hummels nenačasoval svoj pohyb na loptu, preto niekoľko metrov od vlastného vápna zbytočne fauloval Vágnera Loveho.
     
    11
    Joshua Kimmich našiel hlavu Artura Vidala, ale Čiľan na loptu nedočiahol ideálne, preto ju iba jemne pohladil a nasmeroval mimo bránu Fabriho.
    10. Kingsley Coman (BAY)
     
    10
    Kingsley Coman strieľal veľmi pekne spoza vápna, Fabri jeho pokus k žrdi vyrazil do bezpečia. Následne si tento Francúz vypýtal priamy kop, Kimmich bude centrovať do vápna.
     
    9
    Fabri zasiahol proti centru Kimmicha tak, že loptu poslal len pred seba, kde bol Arturo Vidal, ktorý v dorážke nedal strele lepší smer, preto Fabri svoju chybu napravil.
     
    8
    Ricardo Quaresma zaujímavo centroval po trávniku do malého vápna súpera, pred Vágnerom Lovem zasiahol brankár Ulreich.
     
    7
    Thomas Muller si perfektne naskočil na center z krídla cez stopéra Vidu a hlavičkoval dosť nebezpečne. Zakončenie ale nakoniec poslal tesne mimo priestor brány.
     
    6
    Ofenzívny faul Garyho Medela v strede poľa na svojho krajana Artura Vidala končí akciu hostí. Práve Čiľan v službách Bayernu mohol rozohrávať.
     
    5
    Talisca svojou aktivitou získal priamy kop, center Ricarda Quaresmu dokázali obrancovia Bayernu bez problémov dostať do bezpečia.
     
    4
    Ryan Babel sa dostal cez Kimmicha až do veľkého vápna, pasom ešte hľadal Vágnera Loveho pred bránou. Holandský krídelník si pomohol faulom.
     
    3
    David Alaba dostal veľmi ťažký pas na krídlo, ktorý nedokázal spracovať. Navyše, rakúskeho futbalistu ešte veľmi dobre bránil Quaresma.
     
    2
    Bayern Mníchov teda prebral loptu, s ktorou kombinuje v strede poľa. Chce sa dostať do takej pozícii, aby to bol on, kto určuje tempo hry.
     
    1
    Hostia obstarali výkop stretnutia a pokúsili sa dostať až do šestnástky súpera, čo sa im síce aj podarilo, ale loptu odkopol brankár Ulreich.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Javi Martínez, James Rodríguez – T. Müller (C), Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Starke – Wagner, Süle, Ribéry, Robben, Rafinha, Tolisso.

    Besiktas Istanbul: Fabri – Adriano, Pepe, D. Vida, Erkin – Hutchinson (C), Medel – Quaresma, Talisca, Babel – Love.
    Náhradníci: Zengin – D. Tošić, Negredo, Özyakup, Lens, Arslan, Gönül..
     
    Odveta v Istanbule je naplánovaná na stredu 14.03.2018 už o 18:00 SEČ.
     
    FC Bayern Mníchov

    Nemecký veľkoklub síce skončil v základnej skupine B na druhom mieste, ale aj tak je favoritom dvojzápasu vo štvrťfinále, pretože ho čaký turecký Besiktas. Bavorský tím zaostal za víťazom skupiny PSG o vzájomný zápas a skóre, nakoľko oba celky mali po pätnásť bodov. Parížania však doma zvíťazili nad Bayernom 3:0, zatiaľ čo v opačnom garde to bolo 3:1 pre Heynckesovcov. PSG strelil navyše až 25 gólov, čo je takmer raz toľko, ako dal Bayern (13). Každopádne, proti Celticu a Anderlechtu boli Mníchovčania stopercentní. Najlepším strelcom v Lige majstrov je trojgólová dvojica Robert Lewandowski a Corentin Tolisso.

    Besiktas Istanbul

    Turecký tím vyhral skupinu G, kde sa nachádzali štyri vyrovnané tímy, celkom presvedčivo so ziskom štrnástich bodov a bez prehry pred Portom, Lipskom a Monacom. Istanbulský celok paradoxne o štyri body prišiel pri domácich remízach (Monaco, Porto), vonku bol stopercentní. Ak by sa mu na tieto výsledky podarilo nadviazať proti Bayernu, tak by z toho bol prekvapivý postup, nakoľko Besiktas nie je tím, ktorý je považovaný za favorita. V Lige majstrov dala po štyri góly dvojica Talisca a Cenk Tosun, druhý menovaný je od januára hráčom anglického Evertonu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 43. T. Müller, 52. Coman, 66. T. Müller, 78. Lewandowski, 88. Lewandowski

    Karty:   38. Lewandowski (BAY) – 33. Quaresma (BES), 62. Pepe (BES)   16. D. Vida (BES)


    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Arturo Vidal (83. Tolisso), Javi Martínez, James Rodríguez (44. Robben) – T. Müller (C), Lewandowski, Coman (81. Ribéry).
    Náhradníci: Starke – Wagner, Süle, Ribéry, Robben, Rafinha, Tolisso.

    Besiktas Istanbul: Fabri – Adriano, Pepe, D. Vida, Erkin (69. Gönül) – Hutchinson (C), Medel (85. Arslan) – Quaresma, Talisca, Babel – Love (57. D. Tošić).
    Náhradníci: Zengin – D. Tošić, Negredo, Özyakup, Lens, Arslan, Gönül.
    Streda 14.03.2018
    Besiktas - Bayern 1:3

    Góly: 58. Love – 18. Th. Alcântara, 47. Gönül (vla.), 83. Wagner

    Karty:   65. Hutchinson (BES), 71. Özyakup (BES) – 37. Hummels (BAY), 43. J. Boateng (BAY), 63. Rafinha (BAY)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:13.