Sheffield Wedn. – Swansea 0:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 1:2 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
0:2 (0:1)
Manchester United
Sobota 17.02.2018, 18:30 • John Smith's Stadium Huddersfield • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose zo zápasu osemfinále anglického FA Cupu. Huddersfield Town dnes privíta Manchester United, bude to určite tvrdý boj o miestenku medzi osem najlepších.
    Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Manchester United

    Červení diabli nezažívajú najlepšie obdobie. Po takmer dokonalom januári prišla na jeho konci prehra s Tottenhamom, na ktoré nadviazala o dva týždne neskôr porážka s Newcastlom United. Medzi to sa vtesnilo jedno víťazstvo práve nad Huddersfieldom, keď si United poradili s nováčikom na domácej pôde 2:0. V tejto časti sezóny sa hrá o veľa, v stredu čaká na Red Devils zápas Ligy majstrov proti Seville, v hre je samozrejme aj FA Cup, no v neposlednom rade je tu ešte aj boj o druhé miesto v Premier League.

    V Huddersfielde nebudú k dispozícii na sto percent Fellaini a Blind, mimo hry zostávajú po zápase s Newcastlom aj Rashford s Herrerom. Máme aj dobrú správu pre fanúšikov tohto klubu, Eric Bailly sa po zranení z novembra konečne zapojil do tréningového procesu a je k dispozícii na sobotňajší súboj. Zlatan Ibrahimović nie je stále v plnej záťaži, ale aj jeho návrat sa blíži. A možno to bude už na spomínaný duel Ligy majstrov so španielskym mužstvom.

    Cesta FA Cupom:

    Zverenci Josého Mourinha začínali najstaršiu klubovú súťaž až v treťom kole, v ktorom červená časť Manchestru zavítala na trávnik Derby County, kde zvíťazila 2:0. V nasledujúcej fáze si 20-násobný anglický majster poradil aj s Yeovilom po výsledku 4:0.
     
    Huddersfield Town

    Po 27 dueloch má nováčik ligy na konte zhodný počet bodov a bojuje o zotrvanie medzi elitou. Zatiaľ mu patrí sedemnásta priečka s náskokom jedného bodu na prvé zostupové miesto. Posledný týždeň Huddersfield privítal na domácej pôde Bournemouth a porazil ho 4:1. Predtým tam boli súboje s Birminghamom vrámci FA Cupu, o tom viac nižšie.

    Cesta FA Cupom:

    Rovnako ako futbalisti United, tak aj hráči domáceho celku začínali v súťaži až v treťom kole. Vonkajší zápas s Boltonom The Terriers ešte zvládli a vyhrali v ňom 2:1. Potom však prišiel súboj s Birminghamom City a tu nastali komplikácie. Prvé stretnutie sa skončilo na John Smith's Stadium remízou 1:1, ani odveta ale nebola jednoznačným sústom pre Premier League. Riadny hrací čas sa tiež skončil nerozhodným výsledkom, a teda skóre 1:1, rozhodovalo až predĺženie. V ňom sa presadili iba futbalisti pod vedením Davida Wagnera, čím upravili konečný stav duelu na 4:1 vo svoj prospech.
     
    Niekoľko prekvapení aj na strane favorita, do zápasovej nominácie sa nezmestili hráči ako de Gea, Jones či Herrera, tí ale dostali na rozdiel od Paula Pogbu dovolenku. Francúz totiž laboruje so zranením.

    Domáci kouč David Wagner definitívne nemôže rátať so Scannellom, Mooyom, Kachungom, Löwom, Pritchardom a Hefelom. Mnohí z nich robili dva týždne dozadu veľké problémy na Old Traffoed.
     
    Úvodné zostavy:

    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Jorgensen, Schnindler, Kongolo – Billing, Williams – Quaner, Ince, van La Parra – Mounie
    Náhradníci: Coleman – Smith, Malone, Whitehead, Hogg, Sabiri, Depoitre

    Manchester United: Romero – Young, Lindelof, Smalling, Shaw – Matić, Carrick (C), McTominay – Mata, Lukaku, Alexis
    Náhradníci: J. Pereira – Bailly, Darmian, Gomes, Hamilton, Lingard, Martial.
     
    Rozhodca Kevin Friend dnes môže využiť aj technológiu VAR, teda videorozhodcu. Zostáva len veriť, že táto "novinka" bude využitá správne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril hosťom z Manchestru, ktorí dnes majú na sebe tradičnú červenú. Huddersfield v domácej modrobielej kombinácii.
     
    2
    Strelecký pokus z pravej strany šestnástky od nováčika najvyššej anglickej súťaže, Romero zasahovať nemusel.
     
    3
    Manchester United dal gól!
    Skvelý štart pre favorita! ROMELU LUKAKU podržal loptu, počkal si na Matu, ktorému prihral loptu a zabehol si za obranu. Belgičan obdržal od spoluhráča loptu späť, dostal sa do pokutového územia, kde vyzvŕtal obrancu a strelou na bližšiu tyč prekvapil nielen Lössla!
    3. Romelu Lukaku (MAN) - 0:1
     
    5
    Huddersfield mierne prekvapený z úvodného gólu, domáci však rozohrávajú autové vhadzovanie na polovici United.
     
    6
    The Terriers avizovali najprv ruku Smallinga, potom aj Younga, aby Tom Ince strieľanou prihrávkou ani nenašiel spoluhráča, ani netrafil priestor brány!
     
    7
    Gól Lukakua hosťom skôr ublížil, keď už tretiu minútu musia odolávať atakom domácich.
     
    8
    Ashley Young blokuje center jedného z futbalistov Huddersfieldu na rohový kop. Nákop na zadnú žrď odvrátený, všetko to vyriešil Mata.
     
    9
    Kongolo zapracoval na ľavej strane a po šesťdesiatich sekundách bude van La Parra zahrávať ďalší roh. Pred Romerom došlo ku niekoľkým hlavičkovým súbojom, Manchester má výrazné problémy.
     
    10
    McTominay nevyviezol loptu zo svojej polovice, proti dvojice protivníkov nemal šancu a potom aj fauloval.
     
    11
    Držanie lopty po desiatich minútach jasne v prospech Huddersfieldu – 75% : 25%. United skórovali z jediného útoku, tomu sa vraví lekcia z efektivity. Takto však ale účastník Ligy majstrov hrať nemôže.
     
    13
    Romero si nerozumel s Lindelofom, ktorý si nespracoval rozohrávku argentínskeho brankára. Manchester sa herne stále iba hľadá.
     
    14
    Zakončenie spoza veľkého vápna od Hadergjonaja, strela po zemi Romera prekvapiť nemohla.
     
    15
    Je prekvapením, že Huddersfield je lepším celkom. Hosťujúci gólman opäť v permanencii, keď loptu iba vyrazil nad brvno po centri z hranice bránkovej čiary.
     
    16
    Úvodná štvrťhodina je minulosťou, domácim nevyšla ani táto štandardná situácia.
     
    17
    Williams s defenzívnym sklzom voči Matićovi, hostia môžu po dlhej dobe podržať loptu dlhšie na vlastných kopačkách.
     
    18
    Domáci kapitán si skoro zrazil loptu loptu do vlastnej brány, Schindlerovi ale môže odľahnúť. Rohový kop Manchestru chcel do siete usmerniť Smalling, jeho hlavička bola zblokovaná.
     
    19
    Aktivita pokračovala ďalej, Shaw už nestihol dobehnúť dlhý pas od spoluhráča. Huddersfield nerozohral ideálne, z čoho mohol profitovať Lukaku. Autor prvého gólu stretnutia si ale zle vybral adresáta, keď mal radšej hľadať Matu než Alexisa.
     
    21
    McTominay si výrazne pomáhal v súboji s La Parrom rukami, Kevin Friend nariaďuje priamy kop na polovici Huddersfieldu.
     
    22
    Šikovný prienik po pravom krídle sa končí hlavičkou La Parru. Razancia zakončenia výrazne pokrivkávala, Romero sa obávať nemusel.
     
    23
    Ani nie o minútu poslal Hadergjonaj nadýchaný prízemný center na Inca, ktorý sa odviazal od Smallinga. Ten môže byť len rád, že Tom Ince loptu iba mierne šuchol.
     
    24
    V zálohe Manchestru to viazne aj naďalej. Ani neviem ako a z polčasu ubehla už dobrá polovica, v ktorej hostia okrem gólu z tretej minúty a zahrávaniu rohu spred niekoľkých okamihov nevymysleli nič iné.
     
    26
    Juan Mata si zbytočne nabiehal za obranu súpera, Shawova prihrávka zrazená na rohový kop.
     
    26
    Zahraný signál, odvrátená lopta aj ofsajd Lukakua. To všetko priniesla rozohrávka štandardky spoza rohovej zástavky.
     
    27
    Ťažko vyčítať z pohľadu Josého Mourinha, či je spokojný s priebehom duelu, alebo nie. Iniciatíva je výrazne na strane The Terriers.
     
    28
    Rana z približne tridsiatich metrov Romerovi problémy nerobila. Williams mohol voliť skôr pas na pravého obrancu.
     
    29
    Dnes ťažkopádny Matić si nespracoval loptu na území súpera, Srbovi to vadiť nemusí. Vhadzovanie pre hostí.
     
    30
    Píska sa ďalšie ofenzívne previnenie vyhrávajúceho tímu. Juan Mata len tesne nevystihol moment a postranný rozhodca odmával centimetrový ofsajd.
     
    31
    Michael Carrick iba zrazil nákop pred Romera na roh, ktorý si Huddersfield môže zopakovať. Incove centre dvakrát po sebe odvrátil Smalling.
     
    32
    Billing využíva svoje kvality a dlhým vhadzovaním hľadal spoluhráčov v šestnástke. Bol z toho iba brejk United, ktorý mohol skončiť gólom. To by však Lukaku musel prepasírovať loptu na dvoch voľných futbalistov v červenom drese.
     
    33
    Huddersfieldu nemôžeme uprieť snahu, no domáci si za polhodinu stretnutia nevypracovali čistú šancu. Aj teraz to skúšal Billing ďaleko od brány, pre Romera to bola jednohubka.
     
    35
    Na jednej strane Lukaku napálil loptu do bloku tiel, potom sa odohral kontroverzný stret medzi Kongolom a McTominayom. Mladík v drese United nehral čisto v tomto súboji, na konci minúty sa pískalo proti bráne Huddersfieldu.
     
    36
    Začala sa nám už záverečná desaťminútovka prvého dejstva, tempo v posledných minútach výrazne upadlo.
     
    37
    Shaw si pravdepodobne pomáhal faulom pri postrannej čiare, asistent rozhodcu napokon nič také neavizoval.
     
    38
    Smalling vo výskoku v súboji s Mouniem, domáci útočník si privodil nejaký menší šrám pri páde a je nutné ošetrenie.
     
    39
    Všetko je späť v normále, Mounie môže pokračovať.
     
    40
    Hadergjonaj aktívny na pravej strane, jeho centrované lopty robia zadákom United problémy aj teraz.
     
    41
    Držanie lopty stále v rukách Huddersfieldu – 59% : 41%.
     
    42
    Školské chyby v útočnej fáze United sú až na zaplakanie, Alexis zbytočne oblúčikom na McTominaya, ktorý mal problém so spracovaním lopty. Všetko sa to končí obranným zákrokom Lindelofa – rohový kop.
     
    43
    Nešetrný zákrok Kongola na Smallinga po boxovaní lopty od Romera. Red Devils sa môžu vydýchať a pripraviť nám niečo zaujímavé v posledných okamihoch prvého dejstva.
     
    44
    Ofenzívne previnenie na strane United, José Mourinho bude mať čo povedať svojim zverencom.
     
    45
    Collin Quaner sa čuduje, Kevin Friend však správne píska postrčenie zozadu.
     
    45
    Po chybe na ľavej strane obrany Huddersfieldu získal loptu Ashley Young. Skúsený univerzál potiahol loptu, dvihol hlavu a všimol si voľného spoluhráča. Mata si spracoval pas, kľučkou sa vyhol Lösslovi a skóroval do prázdnej brány. Potom ale prišla dlhá pauza, počas ktorej Kevin Friend riešil s videorozhodcom presný zásah, až napokon padol verdikt. Gól padol z ofsajdu!
    45.
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+3
    Ak to ofsajd naozaj bol, potom len milimetrový. O tomto rozhodnutí sa bude ešte dlho debatovať.
     
    45+4
    Ešte jedna štandardka pre Manchester, ktorá uzavrie prvý polčas.
     
    45+5
    Matić dostal loptu do brány, tentokrát sa ofsajd odmával už postranným rozhodcom a nemuselo sa čakať na video.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nuž, prvý polčas priniesol zaujímavé momenty, hoci to tak dlho nevyzeralo. Po rýchlom góle Lukakua sa Manchester následne dlhú polhodinu viac-menej iba bránil. Na konci riadneho hracieho času bol anulovaný gól Matu po vyše dvojminútovej konzultácii s videorozhodcom. Huddersfield mal nejaké strely na bránu, Romero však nemusel riešiť žiadnu vážnu situáciu.

    Druhý polčas sa začne o 19:36.
    Okamih, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť. Bol to ofsajd alebo nie?

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Oproti prvému polčasu žiadna zmena, tie ale postupom času určite prídu.
     
    47
    Mounie na zemi v bolestiach, Smalling ho "objal" pri vzdušnom súboji. Jasný faul stopéra United.
     
    48
    Čo chýbalo tomu, aby McTominay dostal loptu na Alexisa Sáncheza. Produkt akadémie Manchestru bol tiesnený, aj preto sa Čilan nedostal do nájazdu na Lössla.
     
    49
    Hedergjonaj sa predral cez Matića do šestnástky, kde centroval. Tam si svoje miesto postrážil Carrick.
     
    50
    Van La Parra to urobil výborne a vypýtal si priamy kop po zásahu Shawa do jeho tváre.
     
    51
    Lopta trafila iba hráčov v pokutovom území, následný odraz sa takmer dostal na nohu La Parru.
     
    53
    Sledujeme rovnaký obrázok ako z prvých tridsiatich minút. Ďalšia štandardka pre Huddersfield, svojou aktivitou si to vyžiadal Willams, previnil sa Alexis.
     
    54
    Posledná posila United už dostáva dohovor od hlavného rozhodcu, priameho kopu sa ujme Billing.
     
    55
    Phillip Billing trafil najprv iba múr, nasleduje ale rohový kop.
     
    55
    Manchester United dal gól!
    Ubránený rohový kop, ROMELU LUKAKU vytiahol loptu z vlastnej šestnástky. Belgičan prepožičal guľatý nezmysel Alexisovi, ktorý mu ho vrátil späť do behu. Už sa zdalo, že Lukaku premárni svoj náskok na najbližšieho prenasledovateľa, napokon to urastený útočník zvládol a prízemnou strelou prekonal nahnevaného Lössla.
    55. Romelu Lukaku (MAN) - 0:2
     
    57
    Červení diabli z prvej šance v druhej polovici duelu udreli, akcia ako cez kopirák. David Wagner zachmúrený pri postrannej čiare.
     
    58
    Huddersfieldu už nezostáva nič iné, ako vrhnúť všetko do útoku. Pomôcť tomu môžu aj žolíci z lavičky.
     
    59
    Po druhom presnom zásahu sa hra mierne upokojila, teraz ale Young pod tlakom posiela loptu iba na rohový kop. Angličan čakal podporu od Romera, tá neprišla.
     
    60
    Nechýbalo veľa a razom to mohlo byť 3:0 pre hostí. Zase ubránený roh La Parru, rýchly brejk, no všetko skazil Mata svojím pasom na rýchleho Shawa.
     
    61
    Ani sme sa nenazdali a hodina stretnutia je za nami. Ťažko pridať k tomuto komentáru niečo viac...
     
    62
    Lukaku ukazuje v čom je silný. Je to držanie lopty. Hrotový útočník si počkal na nábeh Matu, ten si nabehol do pokutového územia, kde dostal prihrávku. Center pred bránu našiel už iba rukavice Lössla.
     
    64
    McTominay neuspel so svojimi ofenzívnymi trikmi, napriek tomu však hostia držia loptu na polovici súpera.
     
    65
    Ofsajdová pasca zaklapla. Postranný rozhodca avizuje ofsajd na strane The Terriers.
     
    66
    Alexisovi sa rozbiehal Shaw po ľavej strane, špílmacher z Južnej Ameriky ale volil prenesenie hry na druhého krajného obrancu.
     
    67
    Už mierne frustrovaný Hadergjonaj podkopol zozadu Matića, ktorý dnes nepredvádza nijako špeciálny výkon.
     
    69
    Stále čakáme na prvé striedanie v zápase. Huddersfield chce niečo vymyslieť, avšak sformovaná obrana United nemá problém s odvrátením šancí.
     
    70
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Florent Hadergjonaj, prichádza Tommy Smith.
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Terence Kongolo, prichádza Scott Malone.
     
    71
    Napokon hneď dvojité striedanie, po ktorom mohol udrieť Ince. Jeho pokus neprešiel cez húštinu tiel.
     
    72
    Mata zakombinoval s Youngom, rezultoval z toho prízemný center na Lukakua. Ten zostal na hranici veľkého vápna, odkiaľ ale pálil iba do brániaceho hráča.
     
    74
    Phillip Billing najaktívnejším strelcom dnešného zápasu svojho mužstva. Romero ani s týmto nemal žiaden problém. Strely domáceho tímu sú väčšinou iba propagačné.
     
    75
    Protiútok hostí sa končil prihrávkou na Matu, tú ale vystihol Lössl.
     
    75
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Anthony Martial.
     
    76
    Malone po šietich minútach od príchodu neodcentroval loptu pred Romera, Smalling zachránil situáciu v poslednej chvíli.
     
    77
    Manchester opäť so slabšou pasážou hry, hostia dávajú možnosť kombinácie svojmu protivníkovi.
     
    79
    Sám som zvedavý, čo nám prinesú posledné minúty. Lukaku vyzval na šprintérsky súboj Schindlera. Belgičan malú súťaž vyhral, domáci kapitán ho ale spätne obral o loptu.
     
    80
    Snahy Billinga a spol. sú márne, chýba tomu rozdielový hráč, ktorým bol v tejto sezóne často Aaron Mooy.
     
    81
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Jesse Lingard.
     
    81
    Lingard sa hneď po svojom príchode mohol ocitnúť v šanci. Ak by sa aj odchovanec Red Devils dostal k lopte, pískal by sa ofsajd.
     
    82
    Lindelof po zmene strán veľa roboty nemal, aj teraz bez väčších ťažkostí odtlačil súpera telom a poslal loptu na Romera.
     
    83
    A Lingard v ďalšej možnosti! V tomto prípade posledný striedajúci hráč zbrklo vracal loptu prízemným centrom na Lukakua. Škoda, Lingard mal naozaj dosť času na zdvihnutie hlavy.
     
    84
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Rajiv van La Parra, prichádza Abdelhamid Sabiri.
     
    85
    Sabiri sa bleskovo po svojom príchode dostal do zakončenia, keď po rohovom kope hlavou mieri nad brvno brány Manchestru.
     
    86
    Nastáva čas na záverečný tlak Huddersfieldu. Billing hľadal Mounia, ten si vybral iný smer, aký očakával jeho spoluhráč.
     
    87
    V súboji jeden na jedného neuspel Martial, Smith ešte nechcel dopustiť definitívnu bodku za zápasom.
     
    88
    Matić naštartoval Martiala, ten si počkal na spoluhráčov, no nepresne nahral na Lukakua. Dvojgólový strelec si nakoniec dobehol guľatý nezmysel, no ranou z uhla iba prestreľuje bránu Huddersfieldu.
     
    89
    Centre len tak lietajú pred bránou hostí, ani jeden z nich ale nenachádza svojho adresáta.
     
    90
    Aktivita Martiala rezultovala do zrazeného centru, rohový kop pre Red Devils.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Manchester rozohral štandardku nakrátko, o víťazovi je rozhodnuté.
     
    90+2
    Ešte jedna z posledných akcií, ktorá môže skončiť čestným gólom Huddersfieldu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Eric Bailly.
     
    90+3
    Scott McTominay neodohral súboj so súperom vôbec fér a trafil ho do oblasti tváre. Nadstavený čas čoskoro uplynie a s ním aj celé stretnutie.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 14:9.
     
    Darmo vám je lepšie držanie lopty, viac striel na bránu, či trikrát viac rohových kopov. Áno, Huddersfield bol dnes lepším celkom na ihrisku, no The Terriers si nevypracovali vážnejšiu šancu, Romero sa ani nezapotil. To isté asi môžeme tvrdiť aj o Lösslovi, ktorý na rozdiel od svojho náprotivka inkasoval dva góly. Oba presné zásahy strelil Romelu Lukaku, Belgičan zaknihoval svoj dvadsiaty a po ňom aj dvadsiaty prvý gól sezóny. Dlho sa ešte bude rozoberať neuznaný gól Juana Matu, hlavné slovo mal v tomto rozhodnutí videorozhodca.
     
    S konštatovaním, že do štvrťfinále FA Cupu postupuje po víťazstve 2:0 nad Huddersfieldom Manchester United, sa s vami lúčim. Textovým prenosom z osemfinále najstaršej pohárovej súťaže vás sprevádzal Viktor Kalinács.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (20:31:19)

    Viktor Kalinács

    Góly: 3. Lukaku, 55. Lukaku


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 14:9.
    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj (70. Smith), Jorgensen, Schnindler (C), Kongolo (70. Malone) – Billing, Williams – Quaner, Ince, van La Parra (84. Sabiri) – Mounie
    Náhradníci: Coleman – Smith, Malone, Whitehead, Hogg, Sabiri, Depoitre

    Manchester United: Romero – Young, Lindelof, Smalling, Shaw – Matić, Carrick (C), McTominay – Mata (81. Lingard), Lukaku (90+3. Bailly), Alexis (75. Martial)
    Náhradníci: J. Pereira – Bailly, Darmian, Gomes, Hamilton, Lingard, Martial

    Rozhodca: Friend – Beswick, Wilkes