Slovensko – OŠ z Ruska sk 3:2 (kon.) | USA – Slovinsko 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
USA
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Slovinsko
Streda 14.02.2018, 13:10 • Kwandong Hockey Centre, Kwandong • Olympijské Hry - muži • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:42
    Tak za toto Tony Granato svojho kapitána Briana Giontu rozhodne nepochváli. Skúsený Američan totiž v útočnom pásme poslal úplne zbytočným podrzaením k zemi Roberta Saboliča a oslabuje tak svoj tím.
     
    28:50
    Slovinci zvýšili aktivitu už aj v útočnom pásme, za čo sú odmenení preesilovou hrou. Na trestnú lavicu totiž musí odísť Jordan Greenway, ktorý sa v súboji pri mantineli previnil nebezpečnou hrou s vysokou hokejkou.
     
    24:16
    Slovinci v druhej tretine pridali na agresivite v osobných súbojoch, na čo však teraz doplatil Rok Tičar, ktorý sa v boji o puk previnil podrazením a Američania si tak zahrajú ďalšiu presilovú hru.
     
    14:08
    Ryan Donato je dnes zatiaľ veľmi aktívny a teraz dokonca dobrým pohybom pred bránkoviskom vybojoval pre svoj tím presilovú hru, keď si proit nemu podrzaním pomohol Marcel Rodman.
     
    09:06
    Američania sa však sami pripravujú o presilovú hru, keď sa James Wisniewski v súboji o puk previnil nebezpečnou hrou vysokou hokejkou, a tak uvidíme krátky úsek hry 4 na 4.
     
    08:44
    Veľká takticka chyba Luku Vidmara prináša možnosť presilovej hry pre Američanov. Slovinský obranca totiž hral so zlomenou hokejkou, čo pravidlá hokeja zakazujú.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill, Sanguinetti) – 46. Gregorc (Vidmar), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas)


    USA: Zapolski (Maxwell) – Welch (A), Gilroy (A), Gunderson, Sanguinetti, Billins, Blum, Wisniewski – Stoa, Greenway, B. Gionta (C) – Donato, Arcobello, Terry – Little, Roe, O'Neill – Ch. Bourque, McCarthy, B. Butler – Slater.
    Slovinsko: Krošelj (Gračnar) – Robar (A), Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Repe – Verlič, Muršak (C), Urbas – Jeglič, Tičar (A), Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Goličič – Kuralt, Mušič, Ž. Pance – Ograjenšek.

    Rozhodca: Jan Hribik (CZE), Anssi Salonen (FIN) – Roman Kaderli (SUI), Lukas Kohlmüller (GER)