Ženy - Šprint (kvalifikácia) sk 1. Stina Nilssonová (Švédsko) (kon.) | Muži - Šprint (kvalifikácia) sk 1. Ristomatti Hakola (Fínsko) (kon.)
Ženy - Šprint (finále) sk Stina Nilssonová (Švédsko) (kon.) | Muži - Šprint (finále) sk JOHANNES HØSFLOT KLÆBO (Nórsko) (kon.)
koniec udalosti
Muži - Šprint (finále)

JOHANNES HØSFLOT KLÆBO (Nórsko)

(2. Federico Pellegrino (Taliansko), 3. Aleksander Bolšunov (OAR))

Utorok 13.02.2018, 12:25Zimné olympijské hry - Beh na lyžiach
     
    1. Johannes Høsflot Klæbo (Nórsko) 3:05.75
    2. Federico Pellegrino (Taliansko) +1.34
    3. Aleksander Bolšunov (OAR) +1.36
    4. Paal Golberg (Nórsko) +3.81
    5. Oskar Svensson (Švédsko) +7.73
    6. Ristomatti Hakola (Fínsko) +20.72 (13:54:44)
     
    JOHANNES HØSFLOT KLÆBO nenechal absolútne nič na náhodu a v druhej polovici finále absolútne prevalcoval svoju konkurenciu. Stáva sa tak olympijským víťazom v šprinte mužov. Po neuveriteľne tesnom súboji získava striebornú medailu Federico Pellegrino z Talianska, s bronzom sa bude musieť uspokojiť Aleksander Bolšunov z tímu olympijských športovcov z Ruska.
     
    2. s
    Veľkú formu dnes ukazuje od začiatku bojov Ristomatti Hakola, ktorý si bez väčších problémov postrážil postup do finále. Spoločne s ním ide ďalej aj Oskar Svensson. S časom z tohto semifinále nepostúpi nikto, bez šance je už aj tretí Len Valjas z Kanady.
     
    1. s
    Pre jasný postup do finále si prišiel favorit favoritov Johannes Høsflot Klæbo, Federico Pellegrino napokon zabojoval o finálovú miestenku s Aleksandrom Bolšunovom, štvrtý končí Paal Golberg. Sledovali sme však neuveriteľne rýchle semifinále, veď čas víťaza je 3:06.01. Bolšunov s Golbergom tak majú obrovskú nádej na postup s časom.
     
    5. št.
    Z posledného štvrťfinále napokon postupuje dvojica Martti Jylhae-Baptiste Gros. Čas tretieho Thomas Binga z Nemecka je bez nádeje na postup.
     
    Štvrté štvrťfinále napokon ovládol Oskar Svensson zo Švédska, ako druhý postupuje Nór Emil Iversen. Peter Mlynár sa napokon prepadol na piate miesto, s časom 3:15.77 pravdepodobne do semifinále nepostúpi, ale napriek tomu to bol zo strany slovenského reprezentanta veľmi sympatický výkon.
     
    No a v tomto momente už zbystrime pozornosť. Vo štvrťfinále s číslom štyri sa totiž vo svojich životných pretekoch predstaví aj Slovák Peter Mlynár. Jeho súpermi budú napríklad Oskar Svensson, Aleksander Panžinskj či Emil Iversen.
     
    3. št.
    Podľa predpokladov Aleskander Bolšunov s Ristomattim Hakolom si postup postrážili, no a navyše s časom 3:08.45 dávajú šancu na postup aj v tomto štvrťfinále tretiemu IIvovi Niskanenovi, ktorý stratil len necelé štyri sekundy. Sledovali sme zatiaľ najrýchlejšie štvrťfinále.
     
    2. št.
    Federico Pellegrino postupuje bez najmenších problémov, spolu s ním ide ďalej aj Paal Golberg. Na čas to zatiaľ stačí aj pre Calleho Halfvarssona a prekvapujúco aj pre Estónca Marka Kilpa.
     
    1. št.
    Bez problémov napokon z prvého miesta postupuje Johannes Høsflot Klæbo, ktorého po nádhernom súboji na cieľovej rovinke dopĺňa v semifinále aj Teodor Peterson, ktorý zdolal Francúza Richarda Jouvea.

    Jakub Kocourek

    Štartová listina 1. štvrťfinále
    Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    Maicol Rastelli (ITA)
    Teodor Peterson (SWE)
    Alexej Poltoranin (KAZ)
    Richard Jouve (FRA)
    Erik Bjornsen (USA)
    Štartová listina 2. štvrťfinále:
    Federico Pellegrino (ITA)
    Calle Halfvarsson (SWE)
    Paal Golberg (NOR)
    Marko Kilp (EST)
    Eirik Brandsdal (NOR)
    Kamil Bury (POL)
    Štartová listina 3. štvrťfinále:
    Ristomatti Hakola (FIN)
    Aleksander Bolšunov (OAR)
    Viktor Thorn (SWE)
    Jovian Hediger (SUI)
    Iivo Niskanen (FIN)
    Aliaksandr Voranau (BLR)
    Štartová listina 4. štvrťfinále:
    Aleksander Panžinskij (OAR)
    Oskar Svensson (SWE)
    Emil Iversen (NOR)
    Sebastian Eisenlauer (GER)
    PETER MLYNÁR (SLOVENSKO)
    Len Valjas (CAN)
    Štartová listina 5. štvrťfinále:
    Alexej Vitsenko (OAR)
    Simeon Hamilton (USA)
    Baptiste Gros (FRA)
    Thomas Bing (GER)
    Lauri Vuorinen (FIN)
    Martti Jylhae (FIN)