Sevilla – Girona 1:0 (kon.) | Barcelona – Getafe 0:0 (kon.) | Vigo – Espanyol 2:2 (kon.)
Valencia – Levante 3:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:0 (0:0)
Girona FC
Nedeľa 11.02.2018, 12:00 • Ramóna Sácheze Pizjuána, Sevilla • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už napokon presný zásah videli, ihneď po výmene strán sa dokázal presadiť Sarabia a tak rozhodol o víťazstve domácich 1:0! Sevilla tak naplnia úlohy mierneho favorita tohto zápasu.

    To je už z mojej strany všetko, prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (13:56:18)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Navyše sa domáci dostali aj do zakončenia na bránu hostí, ale Layun sa prezentoval iba nepresnou strelou.
     
    90+2
    Nadstavený čas však nič zaujímavého neponúka, domáci držia loptu na svojich kopačkách a kontrolujú záver tohto zápasu.
     
    90+1
    O 4 minúty sa predĺži druhý polčas!
     
    90
    Pri prechádzajúcom zákroku si Rico privodil nejaké zranenie a tak je hra prerušená. To sa pochopiteľne nepáči futbalistom Girony, ktorí potrebujú, aby hra plynula ďalej.
    89. Cristian Portugués (GIR)
     
    89
    Hostia mali v závere riadneho hracieho času k dispozícii priamy kop! Portu sa následne po spracovaní lopty dostal do zakončenia, ale jeho pokus kryje brankár domácich Rico.
     
    87
    Girona sa dostáva na útočnú polovičku a snaží sa tak rozvinúť svoj záverečný tlak, domáci futbalisti však chyby nerobia a úspešne sa bránia.
     
    86
    Samotný záver zápasu sa už teda blíži, domáci držia vedenie 1:0. Toto stretnutia tak už zrejme rozhodne len jeden gól, ktorý padol hneď v úvode druhého dejstva.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Johannes Geis.
     
    84
    Po nedovolenom zákroku zahrávala Girona priamy kop, po centrovanej lopte sa k hlavičke dostal Espinosa, ale jeho pokus kryje domáci brankár Rico.
     
    83
    Postupne sa však už k lopte dostávajú aj hostia, začínajú útočiť aj vo väčšom počte. Nič iné ani futbalistom Girony neostáva, času už veľa neostáva.
     
    81
    Domáci navyše aj naďalej kombinujú na svojej polovičku a nikam sa moc nehrnú. Hostia sa ešte snažia o napádanie, ale to k ničomu nevedie.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len 10 minút, zrejme ešte aj nejaký ten nadstavený čas. Sevilla zatiaľ kráča k zisku trom bodom z tohto zápasu.
     
    79
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Johan Mojica, prichádza Carles Planas.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Pablo Sarabia, prichádza Miguel Layún.
     
    77
    Obraz hry sa stále nemení, pri lopte sú domáci futbalisti a hostí tak do ničoho nepúšťa. Pomaličky sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu.
     
    75
    Girona sa tak pokúša o vysoké napádanie, ale domáci zatiaľ chyby nerobia a úspešne sa už presúvajú aj na útočnú polovičku. Sevilla si tak stále drží svoj tesný náskok.
     
    74
    Momentálne držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa pochopiteľne nikam neponáhľajú a snažia sa kombinovať na svojej polovičke.
     
    72
    Čas sa už postupne začína hosťom krátiť, ale ešte majú priestor nato, aby niečo s týmto výsledkom spravili. V druhom polčase sa im však v útočnej fáze nedarí a tak domáci majú ľahkú prácu v obrane.
     
    71
    Ani tento pobyt hosťujúceho mužstva na útočnej polovičke nič zaujímavého neponúkol, po ofsajde sa k lopte dostávajú domáci futbalisti. Brankár Rico sa so svojou rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    70
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Michael Olunga, prichádza Anthony Lozano.
    69. Pablo Sarabia (SEV)
     
    69
    To sa však hosťom napokon nepodarilo a tak do rýchleho brejku išli domáci futbalisti. Sarabia sa dostal aj do zakončenia, následne prekonal aj brankára hostí, ale jeden z obrancov včas loptu zachytil!
     
    68
    Rohový kop však už nič zaujímavého neponúkol, Girona získava loptu na svoje kopačky a môže sa tak pokúsiť vyraziť smerom dopredu.
     
    67
    Aj sa tak stalo, k realizácii sa postavil Correa, jeho pokus bol však tečovaný a tak uvidíme rohový kop domáceho celku.
     
    66
    Po rýchlom prechode na útočnú polovičku získavajú domáci futbalisti priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Zrejme tak budeme svedkami priameho ohrozenie brány hostí.
     
    65
    Girona sa momentálne snaží preniknúť na útočnú polovičku, ale domáci dobre bránia svoje územie. Po úvodnom góle zápase sme už viacej zaujímavých situácii nevideli, domáci si tak naďalej držia svoje tesné vedenie.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luis Muriel, prichádza Wissam Ben Yedder.
     
    62
    Sevilla napokon zahrávala ďalší rohový kop, ale ani ten nič zaujímavého neponúkol a hostia získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    61
    Domáci sa momentálne snažia kombinovať na útočnej polovičke, hostia tak okamžite napádajú rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    60
    Ubehla nám tak už hodina z tohto zápase, k trom bodom sú zatiaľ bližšie domáci futbalisti, ktorý vyhrávajú gólom Sarabiu zo 47. minúty. Uvidíme, či sa skóre zápasu bude ešte meniť.
     
    59
    Hostia napokon rohový kop úspešne ubránili a vyvážajú loptu do bezpečia. Sevilla sa tak urýchlene vracia späť na svoju polovičku.
     
    58
    Sevilla teraz úspešne zakombinovala na útočnej polovičke a svojou aktivitou si vybojovala rohový kop. Girona sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    57
    Postupne sa tak do útoku čoraz viac dostáva Girona, ale domáca defenzíva všetko s prehľadom zvláda. Aj naďalej tak ostáva v platnosti stav 1:0.
     
    56
    Na pozore sa však teraz musel mať brankár Rico. K odrazenej lopte sa dostal B. Garcia, ale jeho zaujímavé zakončenie skončilo len u pozorného brankára domácich.
     
    55
    O rýchly protiútok sa teraz postarali aj hostia, ale nič zaujímavého z neho nevyťažili a lopta len doputovala k brankárovi Ricovi. Sevilla sa pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    54
    Rohový kop domáceho celku napokon nič zaujímavého nepriniesol, hostia sa bez problémov ubránili. Sevilla sa však opäť dostáva k lopte a skúša tak niečo nebezpečné vymyslieť.
     
    53
    Následne sa podarilo domácim založiť rýchly protiútok a po zákroku obrany hostí získava Sevilla rohový kop. Domáci sa tak teraz môžu usadiť na útočnej polovičke.
     
    52
    Gorina už dlhšiu dobu kombinuje na útočnej polovičke, Pizarro sa teraz navyše previnil nedovoleným zákrokom a tak hostia získavajú priamy kop. Nejedná sa však o žiadnu nebezpečnú vzdialenosť.
     
    50
    Postupne sa už k lopte dostávajú aj hostia a snažia sa o prienik na útočnú polovičku. Sevilla však úspešne bráni svoje územie a hostí do ničoho nepúšťa.
     
    49
    Sevilla sa aj naďalej drží na útočnej polovičke a snaží sa kontrolovať priebeh tohto zápase. Uvidíme, kedy sa hostia vymania z tohto tlaku.
     
    48
    Uvidíme, čo spraví s vývojom druhého polčasu takýto rýchly gól. Hostia majú ešte dostatok času, aby niečo s týmto výsledkom spravili, ale momentálne sú aktívnejší práve domáci futbalisti.
    47. Pablo Sarabia (SEV) - 1:0
     
    47
    Sevilla dala gól!
    Fantastický vstup domácich futbalistov do druhého polčasu! Sevilla sa ihneď po výkope presunula na útočnú polovičku, k úspešnej prihrávke do pokutového územia sa dostal Correra, ktorý úspešne obhodil brankára Bona, avšak obrancovia Girony stihli loptu zachytiť na bránkovej čiare, ale úspešne ju následne poslal do siete PABLO SARABIA – 1:0!
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Obe mužstvá nastupujú v rovnakých zostavách, v akých ukončili prvý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas tohto zápasu sa už teda naplnil, presný zásah sme napokon nevideli. Celkovo sme sledovali vyrovnaný prvý polčas, šance sa postupne striedali na oboch stranách, najbližšie ku gólu však mali hostia, ale v 41. minúte Aday nepremenil penaltu a tak je stav po prvom polčase 0:0!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhé dejstvo, ktoré sa začne približne o 13:05!
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Žltú kartu dostáva Aday (Girona FC).
     
    45+1
    Napokon sa prvý polčas predĺži ešte o 2 minúty!
     
    45
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Pere Pons, prichádza Aleix Garcia.
     
    44
    Čo chvíľa sa už naplní riadny hrací čas. Uvidíme, či hlavný rozhodca ešte nadstaví niečo navyše, ale po 45 minútach ukončí prvý polčas tohto zápasu.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Borja García (Girona FC).
     
    42
    Girona sa však aj naďalej drží na útočnej polovičke a zrejme uvidíme podobný obraz až do konca prvého polčasu.
    41. Aday (GIR)
     
    41
    Hostia penaltu nevyužívajú! K exekúcii pokutového kopu sa postavil Aday, ale jeho strelu fantasticky vyráža brankár Rico, ktorý je tak zatiaľ hrdinom domáceho tímu.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Luis Muriel (FC Sevilla).
    40. Luis Muriel (SEV)
     
    40
    Bola nariadená penalta pre hostí! Muriel zahral v pokutovom území rukou a tak má Girona veľkú šancu na strelenie prvého gólu v tomto zápase.
     
    39
    Hostia sú momentálne v tlaku, Girona kombinuje na útočnej polovičke a domácim neostáva nič iné, ako sa len pozorne brániť.
    38. Aday (GIR)
     
    38
    Vynikajúci zákrok brankára domácich Rica! Po centrovanej lopte sa v pokutovom území dostal do zakončenia Aday, ale jeho hlavičku bravúrne zneškodnil brankár Rico a hostí získavajú rohový kop.
     
    36
    Seviila zakombinovala na útočnej polovičke, následne sa však už do zakončenia domáci nedostali a tak majú šancu teraz zaútočiť hostia.
     
    35
    Lopta momentálne lieta od jedného celku k druhému, hra sa tak postupne vyrovnáva. Uvidíme, čo nám ešte ponúknu zvyšné minúty prvého polčasu.
     
    34
    Portu posielal loptu do pokutového územia domácich, k prihrávke sa následne dostal Olunga, ale brankára domácich sa mu prekonať nepodarilo, Rico si tak pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    32
    Hostia však následne nič zaujímavého nevyťažili, k lopte sa tak už dostáva domáci celok. Postupne sa dostávame k záverečnej časti prvého polčasu.
     
    31
    Tento útok hostí je zastavený nedovoleným zákrokom, previnil sa takto Vázquez, takže hostia získavajú priamy kop na útočnej polovičke.
     
    30
    Zakrátko sme sledovali ďalší útočný výpad domácich futbalistov, ale ten je zastavený postranným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd.
    29. Luis Muriel (SEV)
     
    29
    Po rýchlom útoku sa do zakončenia dostal domáci Muriel, ale jeho pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky hosťujúcej brány. Diváci na štadióne sa tak teraz určite nenudia.
     
    28
    Útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách, viacej práce už začínajú mať aj obaja brankári. Snáď sa už čoskoro dočkáme aj prvého presného zásahu, ktoré by prinieslo väčšie oživenie.
     
    27
    Strelecký pokus sme teraz zaznamenali aj na domácu bránu, útočné ťaženie od Olungu však končí v rukaviciach brankára Rica.
     
    25
    Zaujímavých situácii nám tak začína pribúdať, snáď v takomto trende bude toto stretnutie pokračovať. Prvý polčas nám ponúkne ešte dostatočnú porciu minút.
    24. Guido Pizarro (SEV)
     
    24
    A po krátkej dobe je tu ďalšia príležitosť domáceho tímu. Pizarro sa dostal k lopte a skúsil to strelou spoza 16-tky, jeho tečovaný pokus však brankára Bona neprekvapil.
    23. Pablo Sarabia (SEV)
     
    23
    Gólová príležitosť však prichádza na druhej strane! Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku, pred bránu hostí sa dostal do veľkej šance Sarabia, ale obhodenie brankára mu nevyšlo a lopta išla mimo troch žrdí.
     
    22
    Na útočnú polovičku sa znova presúva Girona, ale domáci sa stihli včas vrátiť a tak majú hostia problém sa na útočnej polovičke presadiť.
     
    21
    Zatiaľ sa tak teda predzápasové prognózy napĺňajú. Sledujeme vyrovnané stretnutie, k videniu však nie je nič zaujímavé. Oba tímy bojujú o dôležité body a tak nechcú ešte riskovať.
     
    20
    Postupne sa už k lopte opäť dostávajú aj domáci futbalisti, ale majú problémy s prechodom na útočnú polovičku. Prvý polčas nám tak veľa zaujímavých momentov neponúka.
     
    18
    Aj naďalej je Girona usadená na útočnej polovičke, ale domáci tento nápor bez problém znášajú a svojho súpera do žiadnej zaujímavej situácie nepúšťajú.
     
    17
    Hostia sa zatiaľ držia na útočnej polovičke, ale nemôžu sa dostať k žiadnej zaujímavej situácii. Dôležité teda bude, kto ako prvý strelí v tomto zápase gól.
     
    16
    Sevilla sa pokúsila o rýchly útočný výpad, ale nič zaujímavého im neponúkol a k lopte sa už opäť dostávajú hostia. Momentálne je tak aktívnejším celkom Girona.
     
    15
    Dlho netrvalo a hostia opäť zaútočili, po tomto útoku sa k strele dostal García, ale bránu domácich netrafil. Bude to tak odkop, o ktorý sa postará brankár Rico.
     
    14
    Napokon sa hostia dostali až k zakončeniu na bránu domácich. V pokutovom území sa k odrazenej lopte dostal Pons, ale jeho slabšie zakončenie bez problémov zobral do svojich rukavíc brankár domácich Rico.
     
    13
    Opäť však prichádza ofsajd domácich futbalistov. Úvod zápasu nám tak veľa zaujímavých momentov neposkytuje. Uvidíme, čo nám ponúkne táto útočná akcia hosťujúceho mužstva.
     
    12
    Mojica je teda napokon v poriadku a pokračuje už v hre ďalej. K lopte sa dostávajú domáci futbalisti, momentálne však kombinujú na svojej polovičke.
     
    11
    Hra sa však teraz musela prerušiť, pretože po osobnom súboji ostal na trávniku ležať Mojica. Vyzerá to však, že bude v poriadku a v hre bude môcť pokračovať ďalej.
     
    10
    Tento útok domácich futbalistov napokon prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Šancu ísť dopredu tak teraz majú futbalisti Girony.
     
    9
    Častejšie sa teraz dostávajú k lopte domáci futbalisti, ktorí sa už postupne usádzajú aj na útočnej polovičke. Hostia však zatiaľ všetko úspešne zvládajú a domácich k ničomu nepúšťajú.
     
    8
    Moje slová sa teraz naplnili, domáci sa dostávali do veľmi zaujímavej príležitosti. Correa poiahol loptu do pokutového územia, následne sa snažil loptu poslať na Pizarra, ten u však dobehnúť nestihol. Keby sa mu to podarilo, mal by už len pred sebou odkrytú časť brány.
    7. Guido Pizarro (SEV)
     
    7
    Postupne sa dopredu dostávajú aj hostia, ale ich útoky zatiaľ nijak nebezpečné nie sú. Zápas sa však stále ešte len rozbieha, snáď čo chvíľa uvidíme aj zaujímavejšie momenty.
     
    6
    Domáci futbalisti sa po krátkej dobe opäť dostali až do pokutového územia, ale aj v tomto prípade dobre zapracovala obrana hostí a loptu vyviezla do bezpečia.
     
    5
    Po rohovom kole sa lopta dostala k Vázquezovi, ale jeho nepresné zakončenie smerovalo iba mimo bránu hostí. Brankár Bono sa tak už pripravuje na výkop.
     
    4
    Girona však loptu rýchlo stratili a tak sme sledovali protiútok domáceho mužstva. K lopte sa dostal Correa a potiahol ju až do pokutového územia hostí, tam následne vybojoval pre domáci prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    3
    Úvod zápasu prináša veľa nepresností na oboch stranách, momentálne sa k lopte dostávajú hostia a po nedovolenom zákroku majú výhodu priameho kopu na útočnej polovičke.
     
    2
    Hostia sa pokúšali o prienik na útočnú polovičku, ale dopustili sa iba nedovoleného zákroku a tak už loptu má na svojich kopačkách domáci celok.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu s už naplno rozbehol, výkop mali futbalisti Girony.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemné nedeľné dopoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu 23. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami FC Sevilla a Girona FC už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Jaime – Bueno, Tresaco. Tabuľkové postavenie nasvedčuje tomu, žeby sme mohli byť svedkami vyrovnaného stretnutia. Štadión Ramóna Sácheze Pizjuána je tak už na všetko pripravený, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: S. Rico – Escudero, Lenglet, Mercado, Navas – Sarabia, F. Vázquez – N'Zonzi, Correa, Pizarro – Muriel

    Náhradníci: Soria – Layún, Roque, Ben Yedder, Geis, Pareja, Sandro Ramírez

    Girona FC: Bono – Ramalho, Juanpe, Espinosa – Pons, Mojica, Aday, Granell – Olunga, B. García – Portugués

    Náhradníci: Iraizoz – Stuani, Amagat, Lozano, Muniesa, Planas, Aleix Garcia

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Tresaco
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Sevilla a Girona FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 12:00!

    V nedeľu sa fanúšikovia španielskej Primera Division môžu opäť tešiť na bohatú porciu zápasov. Jeden z nich sa odohrá aj na štadióne Ramóna Sácheze Pizjuána v Sevilly, kde sa proti sebe postavia celky z rovnakej časti tabuľky.

    FC Sevilla:
    Domáci futbalisti majú po 22 odohraných zápasoch na svojom konte 33 bodov a tak sa nachádzajú v tabuľke na 7. mieste. Posledná forma domáceho tímu je dosť kolísavá, z posledných 5 zápasov dokázala Sevilla len raz vyhrať, raz remizovať a až tri krát domáci prehrali. Naposledy sa predstavili na pôde Eibaru, kde dostali výprask v podobe 5:1.

    Girona FC:
    Hostia majú po 22 odohraných zápasoch na svojom konte 31 bodov a tak sa v tabuľke nachádzajú na 9. mieste. Posledná forma hostí je oproti ich dnešnému súperovi o čosi lepšia, z 5 zápasov dokázali dva vyhrať, dva remizovať a len jeden prehrali. Naposledy sa Girona predstavila doma, kde dokázala zdolať Ath. Bilbao 2:0.

    Favorit:
    Oba celky od seba delia len 2 body, lepšiu formu zase však majú hostia. Očakávať sa tak zrejme dá vyrovnané stretnutie, v ktorom pôjde o dôležité body. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 47. Sarabia

    Karty:   41. Muriel (SEV) – 43. B. García (GIR), 45+2. Aday (GIR)

    Nepremenená penalta: 41. Aday (GIR), brankár S. Rico zneškodnil


    FC Sevilla: S. Rico – Escudero, Lenglet, Mercado, Navas – Sarabia (78. Layún), F. Vázquez (85. Geis) – N'Zonzi, Correa, Pizarro – Muriel (64. Ben Yedder).
    Náhradníci: Soria – Layún, Roque, Ben Yedder, Geis, Pareja, Sandro Ramírez.

    Girona FC: Bono – Ramalho, Juanpe, Espinosa – Pons (45. Aleix Garcia), Mojica (79. Planas), Aday, Granell – Olunga (70. Lozano), B. García – Portugués.
    Náhradníci: Iraizoz – Stuani, Amagat, Lozano, Muniesa, Planas, Aleix Garcia.

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Tresaco